Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az IH fejesek gázolajfelhasználás szempontjából jók nagyon, de a minőségétöl nem dobok hátast és nem lehet vele száguldani 8 km/h a legjobb sebesség, ahol IH-val szántottak felén a dülőkön gyengébb most a kuku. Az RW sokkal szebben dolgozik és jobban lehet neki tolna ha a gép bírja, de ennek ára van többet eszik vele a traki (igaz a kukoricatarlóra szárzúzó nélkül rá lehet engedni).
Nem, nem tesztellek.
Tudod nekem az is fontos, hogy ki mit gondol az eszközök használhatóságáról.
Mert van aki a VN-re, Kvernelandra, Ovlac-ra, RW-re, Lajtára, PLN-re esküszik.
Függ nagymértékben, hogy milyen földrajzi viszonyok mellett ( sik, domb, hegység), kötöttség, növénykultura vetésforgója.....szármaradvány mennyisége....
A Te meglátásod szerint mely tipusú ekefejekkel szereltváltozatok, melyek jobban forditanak, de ugyanakkor kedvező üzemanyagfogyasztás is társul müködésükhöz?
Megnyújtotta a tengelyt 60-asra neked.:-)) Az meg már igencsak kevés! Ez a bemutató. Ami benne van,nyomjad neki hadd lássa a sok tátottszájú bámészkodó tanyasi, h. mit is tud a MI gépünk!!!!
Na erre csak azt tudom mondani, h jó nagy barmok voltak.
Ki az az idióta aki poénból széttépet egy 100 lóval erősebb géppel egy ekét?
A multkor egy egy 300 lovas lommal törtek össze egy 3,5 milliós altalajlazitót. Igaz nem volt nagy a kár, csak a vonórészről melegen ( pisztollyal) tudták levarázsolni a traktort :-(((
Püspökladánybol egy tm 165 nyuszihoz vették de nem birta húzni és 1 év után vettek egy kissebb kuhn ekét hozzá .Csak az volt a gond hogy mielőtt én elhoztam volt valami ikr-es bemutató és ezek a ráakasztották egy 285-ös tg re és lehet hogy az nem tett jót neki mert nálam már a második munkanapon eltört
egy ekkora tömegű ekénél, már gáz, ha nincs rajta unirad kerék, naon megtudja terhelni a forditótengelyt, de csak szállitáskor.
pedig jócskán rászámoltak a kühnében a gép elejére, hiszen robostusabb szinte mint az eredeti RW
Biztosan haragudni fognak a Regentnél, Vogel nál is, mert érdekes módon mindegyik gyártmánynál 2 éves korukra 5 és 4 fejes változatuknál szintén tengelytörés történt.
És azokhoz már 4 é-5 éve is fél millánál kezdődött egy tengely.
A tengelyek megmunkálása során , a beépitést is beleértve előferdülhetnek kovácsolási, behegesztési hibák.
Nálunk nincs a tengely heggesztve, hőkezelve, mert a hőkezelése, azaz nemesitése már a megmunkálás előtt megtörtént.
Gondoljatok bele, hogy ugyan ilyen minőségű 70x70 négyzetacéltengelyből készül a pótkocsik tengelye is ( AP sorozat)
864 hozzászólás
Válasz #411. hozzászólásra
Az IH fejesek gázolajfelhasználás szempontjából jók nagyon, de a minőségétöl nem dobok hátast és nem lehet vele száguldani 8 km/h a legjobb sebesség, ahol IH-val szántottak felén a dülőkön gyengébb most a kuku. Az RW sokkal szebben dolgozik és jobban lehet neki tolna ha a gép bírja, de ennek ára van többet eszik vele a traki (igaz a kukoricatarlóra szárzúzó nélkül rá lehet engedni).
Válasz #412. hozzászólásra
Jah vágom én, mint jó kés a csigát :-))))
Válasz #411. hozzászólásra
Mondtam én, h. vágod Te ezt! Nem kellekek én ide magyarázónak. :-))
Válasz #410. hozzászólásra
Szia Paldoo!
Nem, nem tesztellek.
Tudod nekem az is fontos, hogy ki mit gondol az eszközök használhatóságáról.
Mert van aki a VN-re, Kvernelandra, Ovlac-ra, RW-re, Lajtára, PLN-re esküszik.
Függ nagymértékben, hogy milyen földrajzi viszonyok mellett ( sik, domb, hegység), kötöttség, növénykultura vetésforgója.....szármaradvány mennyisége....
Válasz #409. hozzászólásra
Ez hány ft.-os kérdés Josey? Tesztelsz netán? Pont neked magyarázzam? Vágod Te ezt szerintem. Spanyolnak a viaszkészítést??? :-))))
Szia Paldoo!
A Te meglátásod szerint mely tipusú ekefejekkel szereltváltozatok, melyek jobban forditanak, de ugyanakkor kedvező üzemanyagfogyasztás is társul müködésükhöz?
Válasz #406. hozzászólásra
Megnyújtotta a tengelyt 60-asra neked.:-)) Az meg már igencsak kevés! Ez a bemutató. Ami benne van,nyomjad neki hadd lássa a sok tátottszájú bámészkodó tanyasi, h. mit is tud a MI gépünk!!!!
Válasz #401. hozzászólásra
Na erre csak azt tudom mondani, h jó nagy barmok voltak.
Ki az az idióta aki poénból széttépet egy 100 lóval erősebb géppel egy ekét?
A multkor egy egy 300 lovas lommal törtek össze egy 3,5 milliós altalajlazitót. Igaz nem volt nagy a kár, csak a vonórészről melegen ( pisztollyal) tudták levarázsolni a traktort :-(((
Válasz #404. hozzászólásra
aszonta a faszi hogy 13 km/h val vitte én meg azt hittem hogy ha azt kibirta akkor nálam se lesssz gond
Válasz #403. hozzászólásra
Annyinál ha leakad! Az aszfaltot leforgatja 40-re! Ez lehetett volna a bemutató új attrakciója!! .-)))
Azután tehettek volna inkább 1 9x40- est , hogy azzal mutassa meg mit tud, nem ezt!!!! Bírom ezeket a bemutatókat! :-)))
Válasz #402. hozzászólásra
képzeld el 50 km/h val egy jó kis rázós uton még belegondolni is rossz
Meg is van a tettes!!!!
Válasz #399. hozzászólásra
Püspökladánybol egy tm 165 nyuszihoz vették de nem birta húzni és 1 év után vettek egy kissebb kuhn ekét hozzá .Csak az volt a gond hogy mielőtt én elhoztam volt valami ikr-es bemutató és ezek a ráakasztották egy 285-ös tg re és lehet hogy az nem tett jót neki mert nálam már a második munkanapon eltört
Válasz #378. hozzászólásra
Igy már világos.
Köszi.
Válasz #398. hozzászólásra
Hol vetted szinte ujszerű állapotban?
Válasz #394. hozzászólásra
igen orsóval
Válasz #392. hozzászólásra
Akkor a következő lépésed? Irány a Kühne és rendelni egy tengelyt?
Válasz #393. hozzászólásra
azért vettem ezt a nagy dög ekét mert olcsó volt(1.4 mill szinte új állapotban ) de ha lessz tella és eltudom adni akkor veszek 5-öst de csak újat
Válasz #392. hozzászólásra
Emelve tutira nemsokan!!! Esetleg földön húzva drótkötéllel, az meg nem igen vált be még senkinek! :-D
Válasz #391. hozzászólásra
A tieden orsó tengely segitségével lehet állítani az összes fejet egyszerre? Mert ha igen akkor ottvan az a plusz 50 kg
Válasz #389. hozzászólásra
Ennyiből kiemelni nem egy király érzés az ekének!
Válasz #388. hozzászólásra
igen erre én is rájöttem azóta kint hagyom a f a földvégén jszakátra mert a fasz se viszi el
Válasz #386. hozzászólásra
Az enyém szerint meg 2015.:-)))
Válasz #384. hozzászólásra
egy ekkora tömegű ekénél, már gáz, ha nincs rajta unirad kerék, naon megtudja terhelni a forditótengelyt, de csak szállitáskor.
pedig jócskán rászámoltak a kühnében a gép elejére, hiszen robostusabb szinte mint az eredeti RW
Válasz #385. hozzászólásra
én 45 re nyitottam ki 35 cm mélység és a Johny 8-9 km/h val viszi
Válasz #384. hozzászólásra
Látod az pedig köllene!!! Ez fingatta meg!
Válasz #382. hozzászólásra
jóvannna nem nagyon megy még az olvasás!!!!!!!:-))))))))
Válasz #383. hozzászólásra
katalógus szerint meg 1965-öt
Válasz #381. hozzászólásra
Mennyire van kinyitva??? Mélység???
Válasz #380. hozzászólásra
pont annyi és nincs rajta kombikerék ez szar szállitáskor
Válasz #380. hozzászólásra
2015kg -t írnak rá!!!
Válasz #379. hozzászólásra
Nem azt kérd. hogy miiii, hanem hogy mikor?????
Válasz #377. hozzászólásra
ja hogy mikor :-)))) a fordulónál amikor kiemeltem az akét
Válasz #375. hozzászólásra
DE egyet ne felejtsd el, hogy a KRW 4 es váltvaforgató eke kb: 1965 kg
Válasz #377. hozzászólásra
az eke forditótengelye mint már az előbb irtam
Válasz #371. hozzászólásra
Metszetben láthatod a csapágyat melyet használunk:
http://medias.ina.de/medias/en!hp.ec.br.pr/NA49*NA4916
Mikor törött el?
akkor ez nem is volt drága 85-90 guriga volt asszem
Válasz #372. hozzászólásra
de nekem van és én dolgoztam vele mikor eltört pedig az vagy 120 mm vastag ha nem több
Válasz #367. hozzászólásra
Biztosan haragudni fognak a Regentnél, Vogel nál is, mert érdekes módon mindegyik gyártmánynál 2 éves korukra 5 és 4 fejes változatuknál szintén tengelytörés történt.
És azokhoz már 4 é-5 éve is fél millánál kezdődött egy tengely.
A tengelyek megmunkálása során , a beépitést is beleértve előferdülhetnek kovácsolási, behegesztési hibák.
Nálunk nincs a tengely heggesztve, hőkezelve, mert a hőkezelése, azaz nemesitése már a megmunkálás előtt megtörtént.
Gondoljatok bele, hogy ugyan ilyen minőségű 70x70 négyzetacéltengelyből készül a pótkocsik tengelye is ( AP sorozat)
Válasz #370. hozzászólásra
Mással is le lehet gyártatni, nálunk Pécsen van 3 cég is akik megcsinálnák az ár már más lapra tartozik.
Hát pedig az elég vaskos! Neked van 8110 után? Biztos nem.
Válasz #368. hozzászólásra
Ezt részleteseben, mert mi az hogy komplett, és a csapágy a forgatótengelyen fut nem?
kühnénél 1 db volt raktáron ha nem lett volna szoptam volna vagy két hónapig mire legyártották volna
Válasz #365. hozzászólásra
Szerintem olyan nincsen.
Válasz #362. hozzászólásra
A Kvernelandnál is és az enyémnél is komplett tügörgős csapágy van tokkal vonóval :-))))
Válasz #364. hozzászólásra
a van vele hogy az ősszel eltört a forditótengelye pedig az nem egy kisüzemi eke
Válasz #363. hozzászólásra
Igen... miért?
Válasz #360. hozzászólásra
Most szerinted az opal 090-es nincs?