Hirdetés
Fórum
Melyik kombájn a jobb: Claas vagy New-Holland netán...
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 19:26:56
Kedvencekhez
Segítség
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
1535 hozzászólás
Válasz bandigh #1481. hozzászólásáraNem egészen de az is benne van,a 450 dob mellett még a 8.as csapágyak is nagyon vékonyak...
Válasz Vinkó 75 #1470. hozzászólásáraÉvente 200-300 ha-t vágnánk vele
Válasz Rabó001 #1482. hozzászólásáraJól mondod, írod Komám. Kérdés volt feltéve arra lett reagálva. Segitseg e a kérdezőnek vagy sem dőntse el ezt ő, mindenkinek megvan van sajat meggyőződése gondolata, ezt pl én nem akarom megváltoztatni, csak segiteni dőntésekben ha igény van rá!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Sokszor csak olvasgatok jól irod vitaba mar belemenni nem akarok! De neha jo leírni irni sajat tapasztalatot véleményt!
Válasz bandigh #1481. hozzászólásáraDe nem azt írta. Mivel ez egy írásbeli kommunikáció, így senki nem lát bele a másik fejébe, hogy vajon mire gondolt, hanem azt látjuk ami le van írva. Ez egyébként sok félreértésnek, ebből következően vitának, veszekedésnek lehet a forrása.
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Jelen esetben is annyi volt leírva, hogy a 450-es átmérőjű dob az parcella kombájn. Mondjuk én egy 106-ost sem neveznék parcellakombájnnak, nyilván ma már nem igazán aratnak vele évi 600-hektárokat. Persze Dominatorból sem csak a 106 van. Sőt, ezek alapján továbbgondolva az E516 lenne a legjobb kombájn? Mert annak a legnagyobb a dobja, azé 800-as, az új Lexioné meg csak 755. Nem igazán.
Na mindegy, csak benéztem, beleolvastam, aztán reagáltam rá, nem ér ennyit az egész.
Válasz Rabó001 #1480. hozzászólásáraSzerintem a dominatorra gondolt
Válasz jozef19 #1478. hozzászólásáraAzt nemtudom, de én nem versenyzésre vennék kombájnt, ha vennék.
Viszont nem kellene egy Mega szintű kombájnt leírni csak azért, mert 450-es a dobja. Egyébként szerintem is lehetne nagyobb, de amúgy meg semmi gondot nem tapasztaltam miatta.
Válasz .Szabi. #1466. hozzászólására6.8as vario asztal repcekaszával,önzsírzó, kuki szerelék.
Válasz Rabó001 #1477. hozzászólásáraegy tx nyuszinak nem ellenfél...
Válasz jozef19 #1471. hozzászólásáraNana, azért ne túlozz! Egy Megával komoly területet le lehet vágni ma is.
Válasz medikus #1474. hozzászólásáraA minimum,a Honekker 800 már majdnem nagy...
Válasz Vinkó 75 #1472. hozzászólásáraÉn meg 70-et,most van benne kb 550 dobóra,60 40 57+wendetrommel meg 250 lú,a rostafelület 543.A 16-os asztallal is viszi 5,5-6.al. a bunker meg 8 kubik...
Válasz jozef19 #1471. hozzászólására600-as?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Sanyi827 #1465. hozzászólásáraA kukorica,napraforgó meg a bab a mumusa...
Válasz jozef19 #1471. hozzászólásáraUnokatesó...kb évi 150hektárt vág egy 108-al,nem kapkodós a meló,neki elég. Csak azért kérdeztem. Bérmelózni nem jár,nem lát benne üzletet.(Valahol igaza van). Ezért nem vett nagyobb vasat.
Válasz Vinkó 75 #1470. hozzászólásáraTeljesen mindegy,a 450 dob a parcellakombájn kategória...
Válasz Sanyi827 #1465. hozzászólásáraMekkora területre ?
Válasz gintli.agro #1462. hozzászólásáraJóízűt alkudtál úgy látom, még 3 éve is többre tartották a merci motorosat.
Válasz Sanyi827 #1465. hozzászólásáraNeked megfelel az a gép azt szeretnéd kár ezt a témat forszírozni. Elmondtuk két kombájn közti különbségeket kérdeseidre választ kaptál. Neked kel dönteni Á vag B netán C megoldást választod.
Válasz gintli.agro #1462. hozzászólásáraMilyen felszereltséggel?
Válasz gintli.agro #1462. hozzászólásáraMilyen felszereltséggel?
Válasz bandigh #1464. hozzászólásáraMercedes motor van benne, ismerősnél van és azért tudjuk, hogy jó állapotba van és karban is volt tartva, viszont egy mega zsákba macska lenne mert nem tudunk a környékbe eladót, és nem is annyira vagyunk benne ebbe a témába.
Válasz Sanyi827 #1461. hozzászólásáraInkább ott a különbség, ha zöldet vágsz vagy gazosat, akkor nem fog úgy büfögni mint amibe egy dob van. Csak megy át rajta. Meg hozzáférsz a motorhoz, a 108 asba kérdés milyen motor van, ha a jó kis melegedős man lizenz.. motor akkor megtanul az ember denevérpózban lógni a meleg helyen. Persze nem feltétlen, de van olyan is
Válasz Sanyi827 #1461. hozzászólásáraSok mindentől fűgg de azt mondom 30-40% az benne van.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Drisa #1446. hozzászólásáraMost hozok el egy 650es Lexiont, 78 nettó. Az ezres széria 15%al drágább állítólag...
Válasz JD Lipi #1460. hozzászólásáraA nagyobb teljesítmény nem baj :D Megáknak mennyivel nagyobb a teljesítménye? Mondjuk 1-2 hektár nem sokat számítana.
Válasz Sanyi827 #1456. hozzászólásáraÉn 202-218 ig barmejik megát ajánlom. Miért baj nagyobb a tejesitménye?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hamarabb végzel esetleg eltudsz menni maszekba. Megáknál pl motor mellett sem kell szenvedni akár egy karbantartás elvegzesénél sem.
Válasz bandigh #1458. hozzászólásáraEzt a 108-ast 10 éve hozták be, azóta max 200ha ment bele évente, karba van tartva és tető alatt van tárolva.
Válasz Sanyi827 #1454. hozzászólásáraAnnyiért már 208-asok is vannak. Igaz futottak már sokat, de gondolom a 108-as se zsírpapírban volt eddig
Válasz Sanyi827 #1456. hozzászólására218 V6.
Nem prüszköl ha szecskázni kell.
Válasz JD Lipi #1455. hozzászólásáraKöszi a válaszod! A teljesítménye a mi gazdaságunkba elég lenne, csak az árát sokallom kicsit én is. Melyik megát ajánlanád?
Válasz Sanyi827 #1454. hozzászólásáraHelló. Picit sokalom, ha jo allapotu megérheti. Javaslatom dolgoztam 106, 114CS 208 most 480 lexion-al az APS cseplőrendszer sokat jelent tejesitmenyben, sokkal egyenletesebb az anyagáramlas nem duhog stb a gép. Ebben az árban már kapni lehet jó megákat.
Sziasztok! Kombájn vásárlás előtt állunk van egy 1997-es Claas Dominator 108 maxi, nagyon jó állapotban szerintetek egy ilyen megérhet 34.000 eurót vagy valami mást nézzek ezért az árért?
Válasz bandigh #1451. hozzászólásáraKöszi,csak azért mert a cégnél egy 650-es van és azon nem láttam ezt a lehetőséget.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz bandigh #1451. hozzászólásáraA legjobb amikó a videjóba 12:40-né megemlítik a case kombányokat is.
Válasz apuci #1450. hozzászólásáraIgen, kikapcsolja a tartályban a csigát, így a kémény ki tud menni üresre! Jó cucc! A lexi olyat is tud, hogy az egyiket kapcsolja le, így lassítható az anyagáram, de itt ezzel nem foglalkoztak, ha tele van akkor tele van úgyis![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Úgy tudom az új 4 számjegyű Lexion szériákban elérhető
5/6/7/8000
Válasz RkTomi #1449. hozzászólásáraKöszi,és ez melyik claasnál van már meg?
Válasz apuci #1447. hozzászólásáraÍgy van a tartály aljában lévő csigát leállítja a lábkapcsolóval amíg az ürítőcsiga kihordja a terményt magából üresre.
Válasz Drisa #1446. hozzászólásáraNincs infóm![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz bandigh #1445. hozzászólásáraMivel nem beszélek amerikaiul![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
gondolom ez arról szól hogy az ürítőcsiga üres lesz ha nem fér rá az egész tartállyal a kocsira?
Válasz bandigh #1445. hozzászólásáratényleg mi az ára egy új 6 ládás lexinek?
Válasz Sötét Paraszt #1444. hozzászólásáraOlcsóbb mint egy új Lexi![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Simán felraknék egy ilyet amúgy..
Mink meg azt hittük a claas újitot valamit.
Válasz határjáró #1439. hozzászólásáraNagy hozamú gabonában is érdemes kitolni 15-20 centivel, így sokkal jobban eszi a gép az anyagot. Viszont ha heterogén az állomány vagy gazos akkor vissza kell húzatni a kaszát mert ha ki van tolva akkor a gazos anyag megreked a kasza mögött és kap a dobszíj mikor beveszi egyben a kupacot.
Válasz határjáró #1441. hozzászólásáraSzóját nem vágtem még vele,de szerintem itt a talajkopírozás a lényeg,és ezzel jól tudsz kopírozni
Válasz lac* #1440. hozzászólásáraÉs szójában?
Válasz határjáró #1439. hozzászólásáraAttól függ milyen a búza,ha magas akkor jobb ha kicsit kitolod,de álltalában nem kell.
Válasz lac* #1437. hozzászólásáraCsak repcében van kitolva? Búzában jobb ha nincs?
Válasz határjáró #1436. hozzászólásáraHasználtam. Gyorsan át lehet szerelni repcére. Ami nagyon jó volt hogy a búzában is használtuk félig kitolva és nem torlódott az anyag.
Válasz határjáró #1436. hozzászólásáraNekem van,repcében kitolod,búzában behúzod,kb ennyi
Van aki használ New holland Varifeed adaptert?
Milyen tapasztalatok vannak róla? Ki hogy használja? Egy kis információ jól jönne róla.
Köszi előre :D