Hirdetés
Fórum
Melyik kombájn a jobb: Claas vagy New-Holland netán...
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 19:26:56
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szója termesztése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Használtgép-piac új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Búza gyomirtása új
- Műtrágya árak új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ 1221 traktor új
1535 hozzászólás
Válasz #333. hozzászólásra
Mindegyiknél 22 kell írni a számlára.
Válasz #332. hozzászólásra
Nem tom pontosan , de akkor új volt . Olyan 300 ló körüli , kb 6-os asztal és olyan axiál-flow vagy mi a fax volt...
A Lexion átlaga szecskázva olyan napi 33-35 heki volt úgy 4,5-5 tonnás búzáig kb....
Fogyasztási össz átlaga 10 liter . (akkor egyszer evett feltűnően sokat amikor sár volt és kapartatott egész nap , meg sűlyedezett 12-13litert)
Mondjuk itt a fogyasztással is attól fél aki elvan kapatva mint mi a kis nyuszival Fergával, 204 Megások ésatöbbi.
Akinek dominátor 106 108 118-juk van rába vagy mergamotoros azok mind20liter felett esznek alapból szecskázva.
108as van egyik cimborámnak 12éve a tulajdonában, egyben van jó masína sokat arat vele. Secskázó nélkül is a 17liter az alap laposon, de ha tolja meg van anyag akkor 20 ez is.
Szóval Neki ha egy axiálos gépe lenne ez után a fogyasztással nem volna különösebb gondja, viszont kicsit megnőne a területteljesítménye.
Válasz #330. hozzászólásra
de milyen gép volt az?
a 35 hektárral meg semmi baj szerintem egy6méter körüli asztalos gépnél az nem rossz semmiképpen főleg ha régebbi is.
A fogyasztás az már más, én az ilyen búzát a minap 300 literből vágtam, ugyanennyi hektárt az Mf-el.
Lexikonnal Te mennyit bírtál leszedni hasonló körülmények között?
Válasz #321. hozzászólásra
-és akkor melyiknek a fülkéjétől vagy elájulva ?
Válasz #328. hozzászólásra
Nekünk arattak néhány éve IH-val .
Azt tudom hogy olyan 3 tonnás búzában , napi 35 heki megfogta és a 600 literes üzemanyag mennyiség nem volt neki erre elég naponta...
Válasz #322. hozzászólásra
Igaz csak a tx sok millával olcsóbb.
Válasz #327. hozzászólásra
Csatlakozom az IH pártisághoz axiáldobos kombájnból!
Sőt kimondottan gondolkodom is, jára rugó bennem. Még egy picit régebi 2388-as is nagyon jó volna mondjuk egy 8év körüli darab. Érdekes, hog ezekben még nem a hatalmas elszállt lóerős motorok vannak, ezis 280-at tud, az újak másmárkából ilyen méreteknél 100-akkal többet tudnak lópaciban.
Mégis azt mondják úgy mennek ezek a 2388-asok ngy asztalokkal is mint az állat, hatalmas étvágyuk van mindent megesznek, kegyetlen áteresztő képességgel.
Nekem azt is elég volt látni, hogy javarészt 8soros adapterrel mennek kukoricában, de többen 12sorossal persze sokan meg a 6sorost akasztják rá mert itthon az a módi, meghát egy geringhoffel már meg is lehet étetni a belét rendesen, csak tolni kell neki.
Szóval egyszerűbb robosztusabb amerikai gépek ezek, van rajtuk két nagy dobcsapágy meg egykét másik, ékszíj is csak ami kell, szelelőhöz szecskázóhoz meg egykét másik még, de nagyságrendekkel kevesebb mint ládás gépeken.
Nekem teccik nagyon, ki is szeetnék próbálni egy ilyet
Amúgy meg nagy francokat A claas nem csinál axial dobos gépet mert az IH fényévekkel mindenki előtt van ezt a claas is elismeri ! Csak a JD nem látja be Az APS+hibrid pedig még egy jó darabig a claas privilégiuma marad ez biztos JD T széria bazi "nagy moci" hogy azon a rakás dobnak és közbetét hengernek nevezhető katyvaszon át préselje az anyagot ! Ráadásul úgy hogy a hullám vasút autópálya hozzá képest
Válasz #314. hozzászólásra
Hát amit találtam az már nincs a JD töröltette Szerzői jogokra hivatkozva Pfffffff.......... !!!!!!!
Válasz #318. hozzászólásra
Minden kombájn szór ! Ezért adják meg minden gép tipusra asztalmérethez társítva+T/ha menyiség mellett a szórást !!! Hogy mért, mert a gép akkor van rendesen terhelve ! Így van teljesítmény-fajlagos fogyasztás,szem tisztaság+mag minőség ! Jah és hogy menyit szór a gép menyi eső esik ! Idén nyilván kevesebb lesz az árva kelés Egyébként a videón a mérő dobozba azért volt mag persze azt szelvényre osztva+a vágóasztal szélességhez társítva azért zöldül majd ott is a tarló
TC 56-ra tud valaki eladó NAS adaptert?Nemtul nagy rá?Eddig 5 soros kuku asztallal vágtam.
TC 56-ra tud valaki eladó NAS adaptert?Nemtul nagy rá?Eddig 5 soros kuku asztallal vágtam.
Válasz #321. hozzászólásra
A tx66 os vas létrája sem sokkal jobb, a gyári biztosítása többször megadta magát nekünk és elhagytuk, jó mert utána lehet keresni...
Akkor az aksit is ellopják róla ennyi erővel...
Hát nemtom, én pont tegnap néztem meg egy 440-es lexiont, de hátra a motorhoz alig bírtam felmászni az a vacak aluminium létra nagyon gagyin van megoldva, ráadásul mifelénk ezt reggelre lelopják. A fülkétől se voltal elájulva. Az árát meg inkább meg se kérdeztem!
Válasz #317. hozzászólásra
Azé' kösz...
Jók az ilyen videók csak az a baj hogy végén ott volt a jd logó, tehát nem egészen független a vizsgálat. Azt pedig tudjuk hogy az eredményekért és az emberek csőbe húzásárét mindenre képes mindenki, nem csak jd a többi is. Szerintem minden terület más, más a vetésszerkezet. Sok tényező van ami befolyásolhat egy kombájn vásárlást. Ahol sok a kukorica éás kevés a napraforgó oda biztos jó választás a jd is, de nekünk sok a napraforgó és tapasztalatból tudom hogy a jd abban gyengébb mint a claas sőt Nh-tól is jobb a claas...
Ez a T550-es éppen nekem jó volna.
660-as van cimborának, aztmondja megy mint a távírat és nem is szór hiába tolja neki.
Kár hogy nincs jó világ nincs 40%-os géptám(igaz errefelénk sosem volt) és gyengék az évek.
csak ezt találtam , de nem ez volt
Válasz #315. hozzászólásra
bakker pedig má aszittük minden veres nálatok szasza
ja megvan lekened neki este
majd jön ide egy 580-as Lexion és elmondom mit mutat a szóráskép
Nem rég valaki felrakott egy videót valamelyik topicba , ahol a New Holland Claas John Deere hármas kombájnainak szemveszteségét mérték tesztelték teljesítmény arányosan ...
Vajon hol lehet ez a vidi ?
1. hozzászólás, lala küldte be 2011-07-06 11:21:41-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
CS 6050-ről van valakinek infója:megbízhatóság,tejesítmény stb
Válasz #290. hozzászólásra
hello nagyon nyugotan csavarozhatod 8.8 ados csavaral meg önzáros anyával nekem tavaly ota vanak bene csavarok de a mai napig birj a
Válasz #310. hozzászólásra
Válasz #307. hozzászólásra
Tudod mi koppan a Lexion váltó olaj cseréjénél ?
A koma beleejtette a leeresztő csavart esetleg...
Ha állni kell az nagy baj, ráadásul zsebbe nyúlós minden típusnál!
Hogy miket hall az ember Jonit szétszedni,Tx-nél itt is sok a gond a váltókkal
Köszi.
Gondoltam, hogy az újabbak egyre roszabbak, a mi TC56-unk is 96-os, van nem messze 2002-es ilyen és már tényleg ég és föld mennyi bajuk volt vele, míg a régivel nálunk 5évig egy csavart sem kellett hozzányúlni, 8évig még mindig szuper volt aztán 10év körül kezdődött a huncutság, azóta is megy jól, néha igényel hozzányúlást ittott de megy.
Ez a váltó dolog is érdekes, ismerős mesélte, hogy nemrég amikor elővették a friss lexionokt és váltóolajat cseéltek, koppanással kezdődött a vederben a történet... nem loccsanással.
Aztán Fecoéknak 2006-os WTS johni van azon is szétkellett szedni javítani a váltót valamikor(török alkatrész is van benne, ennyit erről)
majdnem nincs is jó megoldás új kombájnnál, csak az idegesít ebben, hogy egy új prémium és presztízs masínának állnia kell a főd szélén és eszetlenül telefonálgatni hogy mi tévő legyen...
szia szanberg!
Érvelni nem tok de itt van nálunk tc56-os meg tx 66-os
A szomszéd cégnél van két CS-es amit azért vettek mivel a mi 66 osunkkal szinte semmi nyüg nem volt de már nem kaptak ujonnan csak ilyet!(amit meg birtak fizetni)
Mindkettönél cseréltek már váltot cseréltek már asztalmeghajto szijjat mivel a tavalyi saras aratás kinyírta őket!
Tisztitofelület kisebb mint a 66-osé és korántsem dolgozik olyan szépen mint a tx!
Ezeket tapasztalatbol írom mert 96 ban kaptam az elsö 66-ost amit 2003-ban lecseréltek szintén 66-osra (ami koránsincs olyan jo mint az elsö)!
Válasz #304. hozzászólásra
Akár ződ akár piros esetleg sárga????
Válasz #302. hozzászólásra
nincs mit megérvelni,Kombájn=Claas a többi csak ocskavas
Válasz #302. hozzászólásra
A saját a jobb!!!
no mivan senki sem érvel/ellenérvel -véleményez ebben a témában?
Válasz #300. hozzászólásra
Igazad van, akkor ez a TX63-nak felelne meg kb.
Tc-ket ketté kell hogy vegyük, mert az 5060-as a régiféle egydobos 170lovas gépezet, míg az 5070-es Rotary Separator 204lovas, hidrós hajtással amíg az előző 4-es mechanikus azt írja a net.
Szerintem egy új csökkentett hengerűrtartalmú olasz motor inkább kevesebb lóerő mint több, bezzeg a régiben még nagy amerikai Ford motor dühöng 15évesen is úgy, hogy minen csavarján ott a gyári festék, tehát bontatlan érintetlen.
Az 5070-est választanám inkább, mert az már teljesítményben egymaga ottvan a szeren, vígan mey a 6soros zúzós adapterrel, míg a kicsire inkább a 4-5sorosak valóak, mi 4-essel megyünk vele és a réginek pont pászos es.
Kérdés mit kóstál új árában egy ilyen, bár ha nincsen különbség sok, amit először szúrtam be CS6050-es mégjobb volna persze ha nincsen kényesen túlbonyolítva ezekhez képest.
Szerintem ha árban claas alatt tudnak maradni akkor jó alternatíva lehet bármelyik modellük is, a kicsik ráadásul nagyon kevés elektronikával rendelkeznek, régi kiforrt beállt konstrukciók otthon mindene javítható hosszútávon erre is gondolni kell.
Arra kíváncsi lennék ,ohgy egy Claas Avero 240-he képest mit tudnak a TC-k. Az csak 4ládás, de APS meg 198lóerő nem kicsi kombájn, csak az ember gondolná, az 5060-ast szerintem kenterbe verné a modernebb technológiájával, igaz árban az tuti drágább, meg 6soros kukorica asztallal azt sem lehet üzemeltetni nagyon.
Válasz #299. hozzászólásra
a koneadta.net-en találsz műszaki adatokat róla
a tc56 nak nem ez az utódja hanem a tc 5060
Erről a gépről, illetve típusról mi a véleményetek????
Ez nem a TC56-os új kivitele?
hol található róla esetleg leírás? EZ NI
Vettem én is egy csomagot belole 100drb de nem tudom kihuzni tole a kaszát nem fér el ugy hogy eloszor csak vegyél egyet és probáld ki hogy jo lesz e? az ujabb kombájnokra már pászol mindre ha jol tudom
csavarozhatod nyugodtan, de csak a hozzá való csavarral, illesztett és nem lazul.
Válasz #285. hozzászólásra
Ismerősi körömben tudják CLAAS mániás vagyok ! De egy ideje már megfogott at IH axial-flow ! A gép úgy ahogy van tetszik ! Ergonómia,és persze a műszaki megoldások ! Szeretem a minnél kevesebb az ékszily és a hozzátartozó alkatrész
Válasz #288. hozzászólásra
Nem azt mondtam hogy rossz gép Csak hogy jó hogy széles a termékpaletta így mindenki megtalálja a neki megfelelőt !
Simán ha elfér ! Szépséghiba elkopik kicsit a csavar fej,akkor macerásabb cserélni ! De inkább mint kalapálni
HÁT??? a jobb gépeken ez már ös régota igy van... és tökre jol birja...
A jd 2056-on is így láttam a minap...
Ügyes ötlet ahol a kasza ujj kialakítása megengedi!!!
Deutz-Fahr-on így van megoldva.
szép estét! azt szeretném kérdezni elsősorban claasos gazdáktol hogy valaki probálta már a vágoaztalba a kaszapengét szegecs helyett 6 csavar-önzáros anyával szerelni! axiálnál láttam valamelyik nap egy 2000es körúli c510asztalon! ha valaki probálta birja? nem lazul-dobálja lefele!
Válasz #288. hozzászólásra
Nálatok csak buckák lehetnek,gyere el mifelénk itt láthatsz hegyeket,de a Mega még sose fulladt itt se,igaz még hagyományos motorja van,
Válasz #287. hozzászólásra
Nekünk 540 van, vannak itt is dombok, homok dombok még sosem vettem észre teli tartállyal sem pedig szalmát szecskázzuk mindig... persze nem 8t/ha az átlagtermés csak 4-5:)
Válasz #285. hozzászólásra
A hibrid tuki 470-480 ! A 450 hat ládás A 370-es megának felelne meg ! Csak lexion hidraulika és elektronika van benne. Nekem a merci motor szimpatikusab, rugalmasabb ! Sajnos a böszme dögök már igénylik a lóerőt rendesen ! És ami a leg fontosabb a dugatyyús adagoló rugalmasságát,az új elektromosan vezérelt,agyon bonyolitott motorok nem igazán közelítik meg (döglik)Egy csapatban ment a 450 lexi merci motorral+540 cat motorral ! A 450 simán vette az "akadályt" Az 540 (döglött) Mohács felett a dombokon !
Heccikém!
Dunaszerdahely-re eladott a Vektorholding egy Versatile Acros560-as kombájnt!!!!
nyomozzad ki hol kié mit mennyit fog aratni, elmegyk oszt együttmegnézzük majd