Hirdetés
Fórum
- Milyen a jó kombinátor? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ikerkerekek, felnik.... új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Használt szántóföldi permetező új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Állategészségügy új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
Cikkajánló

Terjeszkedő városok, vesztésre álló vidék – egyenlőtlen küzdelem a földekért
Lengyelországban a városok bekebelezik a falusi területek egy részét.
Sajtóközlemény

2643 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #2639. hozzászólásáraNem voltam egyértelmű. Itt is volt egy ilyen baleset régebben, arról írtam.
Válasz Balázs. #2641. hozzászólásáraHát ez az. Sokan nem gondolnak bele.elèg egy hirtelen darázs,vagy bogárcsipès aztán már megy is hátra . Nem kell gèphiba. Rossz volt nèzni,ahogyan ott várta.
na most ilyenkor a pilóta sittre megy?
Válasz .Richard. #2627. hozzászólásáraGyerekkoromban így jártam. Segítettem egy ekét hasonlóan fel "akasztani" a pedálról lecsúszott a taposó gumi , azt se tudom hogy ugrottam ki az eke és a gép közűl az első napokban aludni se tudtam úgy megijedtem. Soha nem fogom elfelejteni
Válasz rtamas1976 #2631. hozzászólásáraÚgy nevezik lépés feszültség!A két láb között a talajban keletkezik! Ilyenkor csak úgy lehet eltávolodni,ha páros lábbal kiugrálsz a területről!
Válasz VMisi #2638. hozzászólásáraNem ugrott, háttal mászott le.
Szerintem elfelejtkezett a vezetékről.
A magtartaly magasítójába volt beakadva a vezeték. A kerék felgyulladt az áramtól.
Biztoshogy megijedt a tűztől.
Válasz rtamas1976 #2628. hozzászólásáraItt a kombájnos kiszállt, valószínű, hogy leugorhatott a utolsó lépcsőfokról, majd meglátta, hogy füstöl a kombájn és vissza akart (volna) menni a porral oltóért...
Válasz szanberg #2633. hozzászólásáraA CX kombájn elég magas, a claas lehet nemvolt előtte annyira.
Válasz .Richard. #2635. hozzászólásáraÚgy vettem, hogy több gitt volt benne mint vas.

Öt év alatt én is kétszer leakasztottam a kapuoszlopba.
A második alkalommal már nem tudtam tökéletesen visszanyomni.
Kurvaanyáztam rendesen amikor szálltam ki.
Éppen akkor ment ott biciklivel a szomszéd veje.
Észbekaptam és utána szóltam, nehogy azt higgye neki szólt.
Válasz Sanyiii70 #2634. hozzászólásáraJa. Amúgy olyan nincs is amelyiken nincs egyengetve.
Válasz .Richard. #2632. hozzászólásáraVagy visszanyomni az MTZ ajtót.

Válasz rtamas1976 #2631. hozzászólásáraIgen!

Annyi, hogy a kombájn gumija füstölt és meglátta a tükörben, bepánikolhatott, hogy kigyúlt a gép és kiugrott sajnos.
Ember legyen a talpán, aki ilyen helyzetben észnél tud lenni!!!!
Szerencsétlen kolléga nyugodjon békében
Válasz envagyok2 #2629. hozzászólásáraNa ja. Veszèlyes. Èn is ezt tanitom a gyerekekkel,hogy nèzz rá a pilotára,láte tèged. Ha nem,útban ne lègy. Mikor az ember figyelmèt elveszik,jobb ha megáll. Az az igazság,ha kapkodunk,fèl percet ha nyerünk, aztán jobb esetben egy új kaput lehet csinálni.
Válasz Ares 826 #2630. hozzászólásáraAz sem jó.
A test feltöltődik és kisül mikor földelődík.
Megkell várni a tűzoltókat és és ők tudják hogykell. Vérrög kéződhet!
Válasz rtamas1976 #2628. hozzászólásáraDe az is elég lett volna ha leugrik a gépről s nem tudott volna az áram keresztül menni a testén, s mái napig élne még!
Válasz .Richard. #2627. hozzászólásáranekem fater áll be a traktor mögé akasztáskor, rátámaszodik a kezével a hátsó kerékre, hogy majd segít. lépni nem tud, azt se látom mit kepesztet ott, semmit nem látok belőle, a kerék kétszer akkora, mint ő. de nem bírom leszoktatni.
meg bármit csinálok, valaki mindig beszél hozzám. ennől van az, hogy valami elfelejtek, nem akasztom be, rosszul, tudja faszom. volt hogy grubbet végig húztam a murvés földúton, mert akasztáskor akkor is beszélt hozzám, nem így, nem úgy, emeled föl, tedd le, meg a faszom, 200 m-t kihúztam a murvás úton nyakig a földbe az aszfaltig. azt hittem fölrobbanok. újabban a bátyám veszi át ezt a szokást, de baszki, ne beszélj hozzám, nem érdekel, csak ne szólj utánam még egy mondatot...
Válasz Erdőjaro #2622. hozzászólásáraEgy értelmetlen halál!
Sajnálom szegényt. Egy igazán jó ember volt.
Ha nemszál ki most is köztünkvan.
Erretanítom a gyerekem is ha ilyen van kine száljon. Ez egy alap dolog.
Mint az ellenőrzés szigorítása.
Válasz Agroporta #2621. hozzászólásáraEladtam a kombnátort anno. Kèt tesó. Egy traktoros egy fullajtár. Az ipse beállt a kombi elè közèpre ahol húzza a vonoszár,úgy tolatott rá a másik. Lènyegèben a harmadik szár helyèn állt. Mondom,ha az egyik bèka letörik a kuplunba akkor mit gondolsz? MTZ volt. Áá megáll ez. Na,szerinted megáll? Mèg a kuplungot nem engedtem fel megálláskor,be se menjen oda senki. Ezek bemennek. Ne.
Válasz f.attila1981 #2623. hozzászólásáraők voltak bizony
Válasz Erdőjaro #2622. hozzászólásáraNo komment...
Tényleg nagy baj van az igazságszolgáltatással.
Válasz Agroporta #2621. hozzászólásáraDurva lehetett, főleg ha tárcsa is volt rajta mint a pronton.
Válasz Agroporta #2621. hozzászólásáraEgy ehez hasonló baleset Derecskén is történt ugyan úgy két testvér !
a szomszéd faluban egy testvérpár éppen vetette az őszi kalászost. menet közben az egyik ugy döntött, hogy átmászik a vetőgép és a traktor közzé, megcsúszott a lába , beesett a két gép közzé és a nagy vetőgép átment rajta. sajnos nem maradt életben . ehhez milyen ész kell, hogy közzémásszunk egy munkagép kapcsoltnak, mikor az dolgozik?
A gyerkőceimért élek, nagyon szeretem őket és csak egy két seggrepacsi csattant el, a nevelés érdekében. Így voltam a kicsi lányommal, mikor éppen tolatva fogtam rá az egyik szemszámra, ő meg bekopogott a traktor ajtaján.
Most már 12 éves, de erre a popsicsapásra pontosan emlékszik. Amíg nem veszem vele fel a szemkontaktust és intek neki, messziről kerüli a járműveket.
Válasz Szlovákiából #2617. hozzászólásárahogy is mondta Soós Sándor? Balesetek nem lesznek, azokat okozzák. és milyen igaz. a fizikával különösen nem jó szexuálni, mert a törvények amiket nagy okosok megírtak ,mind problémát okoznak.
Válasz VMisi #2607. hozzászólásáraEz egy T-150 traktor volt amit kintről indítanak, lefulladt és sebességbe maradt a váltó.
Válasz Agroporta #2616. hozzászólásáraNálunk a TSZ-ben egy traktorista gondolta azt, hogy a földön kell megjavítania a csepegő olajat. Felemelte a vontatott kompaktort, alámászott és meg akarta húzni a csövet. Az szépen leszakadt és magára engedte a 3 tonnás szerszámot. Úgy találták meg, hogy ült a kombinátor alatt. Az orvos azt mondta, nem szenvedett, mert azonnal eltörött a nyakcsigolyája.
Baleset belgiumbanBaleset képekben mennyire oda kell figyelni a pótkocsi rögzitésére, és a vasúti átjáróban való áthaladásra
Válasz VESZTES. :) #2614. hozzászólásárahttps://www.borsonline.hu/aktualis/2024/11/csak-egy-szot-mondott-halkan-meghalt-igy-tudta-meg-lilla-hogy-apja-a-traktorbaleset-aldozata
https://www.borsonline.hu/aktualis/
Válasz apuci #2612. hozzászólásáraha belepiszkáltak, akkor kihívta maga ellen a sorsot... vannak, akiket nem lehet megmenteni maguktól... ugye ezért van leírva minden gépkönyvbe, hogy állítsa le, kulcsot vegye ki. klímát töltött ürge, ilyen lakás klímás gyerek volt, nincs hozzászokva hogy ott ordít a feje mellett a gép, minden pillanatban azt leste, hogy mikor indul el. percenként elmondta, nehogy sebességbe rakjam. mondom neki tesó, számítógép az egész, én pont akkor fogom észrevenni ha elindul, mikor te. bálázó bemackózik, hozzá nem nyúlok, amíg ki nincs kivéve a kulcs. ha ennyit nem tudsz megtenni, akkor csináld egyedül.
Válasz envagyok2 #2611. hozzászólásáraNekem is furcsa,de ha bele piszkáltak?
Viszont volt a TSZ -ben jd 4630 annak álló helyzetben alapjáraton ha nem volt parkba rakva a váltó bele tudott rázódni sebességbe és akkor taposta a dízel kút fejet is meg mást is!
Válasz apuci #2610. hozzászólásáraszerintem powersiftes gépet menetelésbe rakva, vagyis hogy az irányváltó valamelyíik állásba van rakva, nem lehet beindítani, nem fut le a diagnosztika.
Válasz _NB_ #2609. hozzászólásáraSzerintem poversift váltó,olajjal hajt,beindítás után épül föl az olajnyomás csak utána indul el a gép.
Válasz VMisi #2607. hozzászólásáraAmit a végén mondhatnak.
Tippre rossz volt valami az indítási körben ezért csak kintről indult, tippre csavarhúzóval az önindítón, és ha volt biztonsági kapcsoló a váltónál az már ki volt iktatva.
Lefulladt kiszállt és kintről indította, de elfelejtette üresbe rakni, alacsony fokozatban meg az önindító még sebességben is elindította a motort és maga alá gyűrte.
Válasz VMisi #2607. hozzászólásáraAz amit mond az öreg.

Nemtom casenel ez kivitelezhető e hogy kintrol beinditja es tarcsazo sebessegben el is indul elugrani meg nem birt.
Volt ilyen kalandom zetorral en megusztam.
60folottiek sajnos tudnak már balfaxkodni rendesen ....pedig elsőre azt gondolta volna ember vlm ficsur aki videozni akart....
Mi volt itt pontosan, tudja valaki?
Szörnyű baleset: mindkét lábát bedarálta egy mezőgazdasági gép – videóval
Súrolta a kombájnt a vonat :
https://24.hu/belfold/2024/09/21/kombajnnal-utkozott-a-vonat/
Válasz RkTomi #2604. hozzászólásáraSántít a dolog! Este 8 kor jelentették,de órákig feküdt az út szélén! Akkor még világosban kellett hogy történjen!!!!Mindegy hogy volt a biciklin lámpa meg mellény vagy sem!Vagy Battonyán annyi a sötét hogy este 6 kor már nem látni?

Baleset
https://www.nyugat.hu/cikk/traktor_csuszott_autoszallito_ele_86_os_fout
Válasz Ares 826 #2601. hozzászólásáraKb 10 éve láttam egy videót ahol már már tengeralattjáróként közlekedtek vele..

Mondjuk jó a fülke szigetelése.
Válasz Tom250 #2600. hozzászólásáraJelenleg a Skótoknál van sok víz, napi 200-250 mili eső esik! De aki ekkora barom megérdemli hogy szarrá menjen a gépe, ekkora vízbe belemenni váltóba hidba még a motorba is belemehet a víz! Lehet ekkora víz után mindenhol olajat cserélni!

Nem magyar, de érdekes.
Betonelemekkel zárták le az utat, amit viszont később ellepett a víz, így a traktoros nem láthatta hogy ott vannak.
Válasz ..,-:) #2596. hozzászólásáraRemélem nem férfi volt!
Válasz mtz1221 #2597. hozzászólásáraAz a baj, hogy sok ilyen van kint a forgalomban…..
Válasz ..,-:) #2596. hozzászólásáraDe hogy nem. Bordaeszűeknek szabad.
Válasz Balázs. #2594. hozzászólásáraEz sem jobb…..
https://www.facebook.com/100029495764883/posts/pfbid02LRjREthedvjCyq24m8kZ5aTsB5pgnMTxqJKdvELmtqQ59oX4ogpn5xBFgBZjahNdl/?app=fbl
Válasz Balázs. #2594. hozzászólásáraVan baj a toronyban emberünknél.
Jaj!https://fb.watch/nryuHCrtjl/