Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Napraforgó vetőmag új
- Öko gazdálkodás új
- Zetor traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica vetőmagok új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Ipari kendermag termesztése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Ilyen fejlesztésre költötték el a 183,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást
Céljuk a modern üzleti és termelési kihívásokhoz történő alkalmazkodás volt.
Hirdetés
2621 hozzászólás
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraAzt hiszem értem. Egysávos, rossz utakon odafigyelünk mi is, elengedjük a gyorsabbakat. A videón viszont két sávos aszfaltút van. Szerintem ilyen helyen a trakisnak az ég világon nem kell elengednie senkit. Záróvonalnak vége, és ha nem jönnek szembe, akkor lehet előzni. Autósként/motorosként sem várom el, hogy mg vontatós bocsánatot kérjen, hogy aszfalt útra hajtott, ahol szabályos.
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraOlyan utakon nyilván, igaz. Azért a rendes közutakon egy traktort meg lehet előzni, anélkül, hogy lehúzódna. De van itt is olyan, ahol le kell, ott le is szoktam. Viszont van ahol a kombájn még főúton is húz egy kilóméteres sort, mert egyszerűen nem tudnak megelőzni mert nagy a szembejövő forgalom, lehúzódni meg van ahol nem tudok akár 5km-en keresztül sem, sehol. Vagyis le tudok, de csak a személykocsi tud kikerülni, a kamion nem, szoval fölösleges megállni, mert ugyis bedugul. Volt aki megelőzött és integetett, de ki még nem szállt senki, a pajszert nem kellett magamhoz venni. Nálunk csak hangemberek vannak. De ott
Én jövök ki megint teljes állatnak,pedig csak 50%-ék az bennem. Az a gondom hogy én elvárom az emberektől amit magamtól is elvárok,és ez minden problémám okozója.Felénk még van nagyon sok 3 méteres út is például ahol km-ként vannak kítérők(mint a buszmegállók).Na most ha én azon az úton megyek és jön szembe traktor akkor félre megyek autóval/traktorral is ha hamarább oda érek.De ha a másik ér oda előbb és jön nekem mint állat,akkor megállok az útközepén autóval/traktorral is és oldja meg,ha nehéz volt megállni neki betonos kitérőn,vagy a kitérő előtt hogy én félre mennyek.Az meg hogy nem engednek el annyit tesz nálam hogy pl egy 3-3.5 méteres akármivel megy a 3 méteres úton (vagy a 6 méteres közepén)És nem enged el kilómétereket,old meg ahogy tudod még a kitérőknél sem kell neki lassítani hogy legyen időd elkerülni.
Válasz mtz1221 #2165. hozzászólására"nem engedett el" Ezt hogy érted? Le kellene húzódnia, vagy félreállnia?
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraPontosan!
Válasz bandigh #2163. hozzászólásáraJól van na apa ként már én sem csinálom,mert nem bírják a gyerekek az erőszakot meg a nagy hangot.
Válasz B.Bali #2164. hozzászólásáraMiért kellett követned,sok volt a szembejövő telt vonal volt perceken keresztül vagy fájt a faca rátok és nem engedett el mert ő a nagyobb ? ha az utolsó akkor rá kell hagyni,had legyen még nagyobb pöc,nem ?
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraÉpp ma is követtem egy mtz-t, főútvonalon hosszú percekig. Akkor nekem is büntető fékeznem kellett volna? Meg a km-es kocsisorból ami mögötte jött másoknak is fékezgetni kell? Vagy kivenni a gépből és megverni?
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraAki megáll előtted az út közepén és kiszàll emberkedni, az se egy kultúrharcos
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraDe komolyra forditva kár'hogy nem tudni mi az előzmény.
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraA viz nem kell bele. Akkor elenged mindenkit.
Válasz .Richard. #2157. hozzászólásáraHát minek a tükör ha úgy sem néz bele.
Válasz R Sándor #2158. hozzászólásáraLehet,de én is csak akkor tartom magam az igazamhoz,ha úgy történt volna hogy km-ken keresztül nem engedte el mert nem érdekelte.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraÚgy látom 45 év után először nem értünk egyet.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraIlyen barbárok vagytok?tükör??? Hűtőbe 12es betonvas!
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraSzerintem igen.Csak ott bacta el ha nem érezte magában hogy ez is megtörténhet,akkor legyen bátorsága ki venni az elkényeztetett majmot a traktorból és megtaposni és lesz ami lesz.
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraaz orrsúly jo tartozék. Szerintem én sem tudtam volna megállni olyan hirtelen veszett temponál csuszik is tol is netán félrehuz ajjaj . Szerintem én is bementem volna a kalaptartora.
Válasz A.I. #2152. hozzászólásáraOlvastam,nem voltam ott de szerintem a traktoros is lehettet bűnös nem csak az autós.Még haverokkal autóztunk jó pár tükröt levertünk szerelővassal,mert km-tereket megvezettek benünket.És pont így mikor elengedett végre akkor megálltunk előtte az út közepén és kiszáltunk.Lássátok a traktoroson is hogy egy felfújt hólyag aki meg eresztheti magának hogy neki mehet az autónak.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólására Ha így is volt akkor utána már nem sietett, és ráért büntető fékezni??? Akkor ez a megoldás az autós szerint?? Megérdemelte. Szerintem útóljára büntető fékezett ennek az istennek az idejében.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólásáraOlvass egyel lejebb légyszi!
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólásáraDe. de inkább ha sikerül megelőzni otthagyom mert az uticél fontosabb mint egy idegen lelki világa. Meg hátha alul marad nem probálkozok.
Szerintem az a traktor felezővonalon túl ment és koccant az autó előzés közben.Vagy pöcs volt a traktoros és km-eket megvezette az autóst mire meg bírta előzni.Mert a traktorosok között nem láttatok még seg fejet gondolom ?
Válasz .Richard. #2148. hozzászólásáraIgen ebből ami látszik a kreszre vonatkozóan azt szerintem is jól látod!
Nap mint nap vannak ilyen f.szok! 3n sem mindig reagálok jól rájuk, de legtöbbször úgy csinálok, mint a ló ellenzővel!
Vannak olyanok is akik gyűjtik a kocsikat, én igyekszem elengedni, mégha egyedül is van! Ami még itt nem látszik, az az, hogy milyen széles lehetet a trakit, meg a munkaeszköz, de szerintem sávban simán elfért!
Semmi, van az országban vagy 2 millió csak személyautóból! Ha nem is annyi birka vezetés közben állandóan telefont nyomkodó, rohanó bunkó, de vagy még,Ede biztos!
Így aztán adott a konfliktus lehetősége!
Válasz Lackó #2142. hozzászólásáraAmugy nem értem mi baja volt a traktorral. Gondolom40nel ment aztán 40vége előzhet is gyorsulhat is. . A zárovonal itt a szemköztire vonatkozik nem?
Válasz Lackó #2146. hozzászólásáraA videót már én is láttam valahol máshol is, meg talán ott írták is hogy lengyel, de a fejleményeket nem!
Személyiségi jogok... Ausztriába szoktam járni, jó tudni, hogy nem lehet, eddig még erről nem hallottam!
Válasz A.I. #2143. hozzászólásáraNem tudom, nem voltan ott, csak kolléga mutatta a napokban és mesélte, hogy valami (talán lengyel?) fórumon fent van a sztori kimenetele is. Ez a felvételes / bizonyítós dolog meg hát, hogy is mondjam. Ausztriában pl. tilos a fedélzeti kamera, mert sérti a személyiségi jogokat vagy mit.
Upssz
https://i.postimg.cc/wvJdqXPK/gif-6278750.gif
Válasz JDFERI #2140. hozzászólásáraNagyon megérdemelte az idiótája.
Válasz Lackó #2142. hozzászólásáraHa ez így van, hogy vezetés közbeni mobilozásért megvárták, az kicsit szemétség, mert ha nem mobilozik, akkor nem tudta volna bizonyítani a történteket és megvágják, mert hátulról megtolsz valakit Te vagy a hunyó, kivéve ha van egy ilyen felvételed!
Válasz bandigh #2141. hozzászólására(Állítólag) az autósnak ugrott a jogsija, záróvonal és büntetőfék miatt, a traktoros meg büntit kapott vezetés közbeni mobilozás miatt.
Válasz JDFERI #2140. hozzászólásáraMegérdemli a paréj, remélem a traktoros továbbhajtott utána, szépen. Mert a felvétel birtokában, az autós csak rosszabbul jár, ha ügyet akar csinálni belőle...
Válasz GREVEN #2138. hozzászólásáraHát nem, de lesz elege csóri gépkezelőnek is mire az ügy lezárul!
Pedig gyanús a képeiből, meg a leírtakból, hogy Ő a helyén volt!
Nem jól választotta meg az ellenfelet.
Válasz Tom250 #2136. hozzászólásáraVannak emberek,akik felülírják a szabályokat!Így járnak.Biztos állt a motor!
Mezőgazdasági munkagépbe szorult egy férfi keze
Válasz medikus #2133. hozzászólásáraAz erősáramú és ipari villanyszerelőknél nem véletlen van infra hőfokmérő vagy hőkamera.
Így egy kötést utólag is lehet ellenőrizni nem e sikerült alulméretezni.
Válasz medikus #2133. hozzászólásáraott a pont! Igaz!!!! A porcelán helyén a műanyag elolvadt de ki nem olvadt a terheléstől! Szoval ha ilyenek akkor tényleg kapufa. Nix mit keresni. Alul méretezett.
Válasz .Richard. #2130. hozzászólásáraAlacsony vezeték keresztmetszet!Régen egy fényszóró kábel 2.5 négyzet milliméter alá nem ment,most meg?Jó hagy 1.5 megvan,pl autókban!Az izzó meg 45/50W helyett 75-100!Biztosíték tábla?Műanyag ,műanyag biztosítékokkal!Nézzünk meg egy régi Mtz-t!Porcelán biztosíték,bakelit biztosíték tábla,csavaros kötésekkel!Nem olvadt le sosem! Mtz-t kiégve nem láttam!Az újak már ott sem ilyenek!Az orosz is halad a fogyasztói társadalom felé! Most ha oda beteszel egy"biztosítékot"(porcelánt nehezen kapni),akkor előbb olvad meg a műanyag,mint kicsapódna!!Megrogyik,nem ad át!De ilyen a lábas műanyag biztosíték is!Autók bizti tábláján sokat lehet találni!
Válasz vén cigány #2131. hozzászólásáraMindjárt végolvasom mégegyszer csak akkor bezavartak az ipsék.
Válasz .Richard. #2130. hozzászólására"elektromos berendezést megfelelően telepített csatlakozón keresztül huzaloznak, nem közvetlenül az akkumulátorhoz."
Azt írja az én olvasatomban, hogy a nagy fogyasztókat direktben kellene az akkumulátorra csatlakoztatni és nem beiktatni köztes csatlakozókat.
Válasz medikus #2129. hozzászólásáraSzóval az indítóáram elenyésző már a használat közbeni fogyasztók és az akkutöltés mértékéhez képest? Nagy gépeken vannak segédüzemi berendezések amik külön cullangokon vannak. Talán igy elkerülhető a tűzeset? Mondjuk indító meg üzemi akku külön? Más méretben? Gondolok arra, tölt mind a barom, rá a sarura. Az akku feltöltve. De a saru adja az Ampert a ventiknek klimának, befuvóknak,hátra a gépekhez, lámpáknak. Traki holmijainak. igazábol a sarura csatlakozásnak kéne nagyobbnak lenni az akkusaruhoz képest? Mindegyik sarun az a két 6os csavar fogja rá a vezetékcstlakozást? Mert azért ott forog a menkű, de az akku csak résztvevő. Nem erre akar kilyukadni az ipse? ? Mester!! Miként süt a villany a sarun ilyen esetben??
Válasz Északi #2128. hozzászólásáraIgen!Nem műanyagból kellene traktort gyártani!A fülke tele van gyúlékony éghető anyaggal.Műanyag motorháztető,sárvédő,sőt!!!!Műanyag tank!Ezeket kellene betiltani!Akkor kevesebb tűz lenne!A vezeték leéghet,ha nincs körülötte éghető anyag!
"Tényleg ez okozza az egyre több traktortüzet?"
https://gepmax.hu/hir/traktortuz-megelozese/
Válasz Sk Laci #2125. hozzászólásáraHa smsezik is, néha gondolom csak felnéz onnan. Akkor meglátja a villogót. Nappal is, főleg ősszel
Válasz Sk Laci #2123. hozzászólásáraNa jó, de akkor ilyen alapon semmi nem kell rá, se világítás, se műszaki a traktorra, semmi, mert úgyis beléd mennek.
Én inkább úgy mondanám hogy beléd mehetnek.
Nyilván egy balesetnek sokféle oka lehet: figyelmetlenség, gyorshajtás, a gép nem megfelelő kivilágítása, stb.
Válasz bandigh #2124. hozzászólásáraFényes nappal nem sokat csinál a sárga villogó. Főleg nem olyannál, aki vezetés közben sms-ezik a mobillal.
Válasz Sk Laci #2123. hozzászólásáraEzért jó a sárga villogó. Felhívja a figyelmet, hogy valami szokatlan van az úton
Válasz Rabó001 #2122. hozzászólásáraNeki mennek az embernek akkor is, ha jók az útviszonyok. Hétvégén nappal megyek ki szántani, jó látási viszonyok, feltéve az ekére a piros háromszög /lassú jármü/ 42-43 km/ó megy a traktor, nézem a tükörben egy személykocsi nagyon gyorsan közeledik. Az utolsó pillanatban fékez, mert csak akkor látott meg engemet maga előtt egyenes széles úton. Addig a mobilba bámult. Ha belémüt, akkor mindkettőnknek el van cseszve a napja, hiába ő lenne a hibás.
Válasz .Richard. #2113. hozzászólásáraNyilván olyan úton ahol nagyobb a forgalom, nagyobb eséllyel is történik baleset.