Hirdetés
Fórum
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
594 hozzászólás
Válasz #93. hozzászólásra
Nem nagy bolt, de ha már a nagy boltnál tartuk, akkor hogy jön ide a mezőgazdaság???:))
Válasz #92. hozzászólásra
Az igaz,de 16ért se nagy bolt 75q-ás búzat aratni.
Válasz #91. hozzászólásra
Szívem szerint 3x annyiért aratnék..
Csak úgy objektíve vizsgálva gondoltam, de majdnem minden ellenérvnek is meg van a maga igazsága.
Persze azért végig olvasva tavalyi ár, meg tavalyi ár között van különbség rendesen.
De azt Te is tudod, hogy 20mázsás búzát aratni nem olyan, mint 75 mázsásat.
Válasz #90. hozzászólásra
És miért sokallod akkor a tavalyi árakat aratásügyileg?
Válasz #89. hozzászólásra
Nem is árultam soha.
Az az 1 bajom van csak vele, hogy kicsi, mert itt a környéken nagyon szeretnek vele arattatni, és nem igen győzöm már...(pedig nem a világ vége)
Válasz #70. hozzászólásra
Jani,mi a helyzet? Eladtad végre az Szk-át és inkább bérbe arattatsz? Mondjuk igazad van...
Válasz #86. hozzászólásra
Egy kis ösztönző:Az év további részében akár 10-15 százalékkal is drágulhat a sertés. Itthon ugyanis tavalyhoz képest 13 százalékkal csökkent az állomány, és ma már minden negyedik levágott disznó import – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
Válasz #86. hozzászólásra
na ez a gond másnál is
Válasz #85. hozzászólásra
nem tudom, hogy mit csináljak, mert drága malacból és drága gabonából nem biztos, hogy gazdaságos lenne a hizlalás.
Válasz #83. hozzászólásra
650 nettó volt 2hete(öregemnek vettünk 6 darabotí) ha kell szolj megkérdem
Válasz #81. hozzászólásra
Annyi kis jég mindig volt,hogy azért rajtam nem gazdagodnak..:-)
Válasz #74. hozzászólásra
gondolkodóban vagyok
Válasz #79. hozzászólásra
Vidéki rádiót hallgass! :))
Válasz #78. hozzászólásra
Meg úgy is nézheted hogy hektáronként kidobott pénz!
Sztem csak házra, meg a kötelezőf.biztosítást érdemes kötni.
A többi tuti lehúzás.
Válasz #78. hozzászólásra
nekem is van mindenre biztim csak a földre nem kötök ,csak a bevételt szeretik a kiadást nem nekem se fizettek valós jégkárra,hát kapják be
Sziasztok !
Tényleg a legnagyobb kérdés , hogy lesz e mit aratni . Bp-i rádióban szomorúan mondják tegnap, hogy sajnos esik az idő ...de nyugi, mert holnap süt a nap . Hát nekik biztos a napsütés a minden ... de én mit nem adnék egy pár nap esőért !
Válasz #77. hozzászólásra
Én sem vagyok biztosítópárti,de házra és földre kötök, ha azt nézem ha-ként 1500-2000ft-ért nem érdemes kockáztatni!
Válasz #76. hozzászólásra
nem is kötök biztositást ,aszályra meg nem is kötnek
Válasz #75. hozzászólásra
Sőt,nekem 2éve egy viszonylag nagy jég után még majdnem megdumálta a kárszakértő,hogy ez ez még ösztönzi a fejlődésre,meg a jó k..anyját...
Válasz #71. hozzászólásra
Miféle kártérítést lehet igényelni?Mert Fan jól mondja aszályra nem delláz a biztosító!
Válasz #73. hozzászólásra
Kell?
Válasz #72. hozzászólásra
Hello Fan! Hogyé megy a malac?
Válasz #71. hozzászólásra
Szerintem aszályra nem fizet a biztositó
Válasz #67. hozzászólásra
Helo
De ugye ezt te se hiszed el hogy jobban jár majd a kártérítéssel idén.Mert a biztosítók majd azon lesznek hogy te járj a legjobban vicc szerintem de legyen igazad!!
Válasz #68. hozzászólásra
Ez még az 1ik legreálisabb számítás, amit "hallottam".
most őszintén lesz mit egyáltalán aratni????
Tavaly nálunk úgy aratott egy vállalkozó, hogy 10.000 Ft/ha + tonnánként 1000 Ft/ha. Tehát egy 5 tonnás búzában 15000, egy 3 tonnásban 13000. Szerintem ez nagyon korrekt. Abban én nem hiszek hogy egy gyenge gabonában is ugyanannyiba kerül az aratás, meg szétrázza magát a gép, meg ilyenek. Én is arattam egy keveset, és nyilvánvalóan a menetsebességet úgy kell megválasztani, hogy a cséplőszerkezet mindig optimálisan legyen terhelve. Egy 6 tonnás búzában lépésben, 3 tonnásban meg gyorsabban. Nem azt mondom, hogy 2x annyit lehet levágni, de ha egy 6 tonnásból 10 ha-t vág le egy gép, akkor 3 tonnásból 15 lemegy. Nekem azt mondta egy illető, hogy a tavalyi tarifa, vagy valamivel alatta lesz az alapdíj, ami 5t-s termésre vonatkozik, ez alatt lesz kedvezmény.
Nem szabad engedni a tavalyi árból! Az alkatrész se lett olcsóbb! A gázolaj is szép lassan visszacsuszik észre se vesszük! A MI MUNKABÉRÜNK se lett olcsóbb. Sőt szerintem a mai világban egyre nagyobb érték egy jó kombájnos. És nem utolsó sorban a lizing díj is 20-30%-al több lett! Nincs miből engedni! Akinek meg nagyon rossz lesz a termés, az meg ugyis beadja a kártérítést. És a végén még jobban jár minta termett volna neki 60 mázsa búzája és tavalyi nyomott áron eladná!
Válasz #65. hozzászólásra
tudom hogy értetted természetesen
Válasz #63. hozzászólásra
de remélem nem így értelmezed.
Válasz #62. hozzászólásra
köszönöm.
Válasz #61. hozzászólásra
Hát a szállítás, meg a tisztítás biztos kevesebb lesz/ ha
Válasz #61. hozzászólásra
1-et értek
Válasz #60. hozzászólásra
így van ! akinek nem tetszik vegyen kombájnt ! tán az éves fenntartása kevesebb ennek a vasnak az udvarban, mert aszály van ?????? egy szervizes emberke még megjegyezte : ha nincs megfelelően leterhelve, mert gyenge a termés, vagy rossz a talaj és nem bírsz haladni, szétrázza magát a gép. akkor miről beszélünk !!!!???? még, hogy kevesebb. meg a rabok faxa nem kéne !?
a bérleti díj is kevesebb lesz az aszály miatt ? a szállítás? tisztítás ?
Válasz #56. hozzászólásra
HÁT EZ MOST BBRUTO VAGY NETTO?? mifelénk 16neto volt de ha nagyon gyenge kb 2t akor lehet egy kicsit ha amugy jó a körülmény de van ojan hogy azért gyenge mert rossz a terep és nem lehet gyorsabban meni ha meg csak ugy megyek akkor mit engedjek.. mert ugyanugy oda majd visza kell meni meg asztal le s fell meg nem kell rá szoktatni öket mert utánna nem lehet birni velük!!! tavaj mikor a 75 m vágtam gabonábol senki nem akart teni rá meg a 8 mlucerna magbol se futotta boravalora csak amenyi jár!! Van néhány barátom a többi nem érdekel mikor megyek a KITÉ -hez akor ök nem tartanak velem!!
Válasz #56. hozzászólásra
Hát egy 5öst nyugodtan, ha ott is 20mázsásak lesznek.
Válasz #57. hozzászólásra
Miért nem hajtod te magad ?
szerezzetek nekem 106osra egy jó kombájnost!!!! Szállást is adok.
Tavaly nállunk 17 és 21.000 között változott a tarifa.Engedjünk belőlle, kinek mi a véleménye?
Válasz #54. hozzászólásra
:) Tudom . Na jó mindenkinek...
Válasz #52. hozzászólásra
A látszat csal,ritka jó kombálynos a Pisti+ szereti a gépet is.
Válasz #51. hozzászólásra
Éppen ez a lényeg hogy mindig 2-3000-el alatta legyek a helyi tarifának mert úgy is csak alig dolgozok bérbe tavaly is csak 30 Ha volt a maszek idén kicsit több lesz de szerintem 40 fölé nem megy . Nekem nem megélhetési szinten kell a bérmunka ez az extra ebből lehet újítani a gépparkot .
Válasz #50. hozzászólásra
:) Csak a kombájnosunkra rá ne fókuszáljon valaki...
Válasz #15. hozzászólásra
Az nagyon olcsó.
Válasz #49. hozzászólásra
Reméljük,most alteregoés neoma van.
Ismerős a csettegő?
Válasz #48. hozzászólásra
Aha , akkor hasonló a helyzet mint eddig. Holnap majd dumálok faterral erről... Idén is lesz olyan szép naprátok szerinted?
Válasz #46. hozzászólásra
Nem,nekem most csak 30ha-van,a többi a kollégáké de mejdnem 1helyen
Válasz #43. hozzászólásra
Akkor jó :)
Válasz #45. hozzászólásra
Így már más... Szerintem akkor valami félre értés volt ...(akkor szerintem megyünk :) Ez mind a tiéd?
Válasz #44. hozzászólásra
napra,a kukit ledarálom a 14essel