Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Juhtenyésztés új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
729 hozzászólás
Válasz Tomszi #378. hozzászólásáraJa meg hogy mennyire intenzív az az eső. Bocs, ez lemaradt.
Válasz fexco #376. hozzászólásáraEz megtörtént, vagy csak kíváncsi vagy mi lenne ha? Mert nagyon konkrétan írod, mintha jövőbe látnál. Ha így van akkor várd meg azt a 20 percet.
Kérdés hogy 20 perc alatt mennyire szárad meg a festék, mennyire keményedik meg. Nekem egyszer kapott esőt egy udvaron lefestett cucc, csak ott tudtuk csinálni, nemtudom mennyi perc múlva, de az az intenzív nyári zápor jött, ömlött az eső. A felületen meglátszott a nagyobb esőcseppek nyoma, megverte, meg ami a földhöz közel volt, oda felverte a földet, ezt utána nem lehetett letörölni. Engem zavart hogy ilyen lett a kész munka, igazából esztétikailag nem lett 100%-os, de akié volt azt nem, úgyhogy elvitte.
Válasz fexco #376. hozzászólására25fok felett arra szàrad annyit'hogy nix nyoma. Lepereg a viz. Szerintem csak ennyi.
üdv mindenkinek.ha egy festett profilra ráfestek egy réteget ecsettel,és 20perc mulva kap10mmintenziv esőt,akkor mi van???
Válasz Tomszi #374. hozzászólásáraJobban jársz ha innen megrendeled:
http://werny.shopgate.com/item/31383533302d353131313439
Sziasztok!
A Claas gyári színkódjára lennék kíváncsi, volt téma itt biztosan.
Én ezt találtam, lehetséges:
Piros: RAL 2002
Zöld: RAL 6320.
Illetve a zöldre ezt: saatengrün 181. Csak ezt nemtudom ki tudják-e ez alapján a jelölés alapján keverni.
Mondjuk az érdekes hogy a RAL színskálából ahányat megnéztem, egyikben sincs 6320. Vagy létezhet belőle egy bővebb verzió?
Válasz plantek.kriszta #369. hozzászólásáraSzín minden féle??
Válasz Plútó #371. hozzászólására
Válasz vén cigány #370. hozzászólásáraRá.A nitró ha jól meg van száradva,nem nagyon oldja meg másfajta festék.Általában én is ezt a verziót alkalmazom,mert gyorsan szárad,hamar át lehet festeni.
Fém festés estén, ha az alapozó nitro hígítású, rá lehet menni szintetikus hígítású fedőfestékkel???
Válasz RkTomi #368. hozzászólásáraSziasztok van nálam korlátlan mennyiségű 2k -s festék uv és időjárás álló!! 3000 Ft /kg edzővel ipari selyemfényű Mipa!! Ha valakit érdekel postázom is!! 06205399282
Válasz zvikor #367. hozzászólásáraNémet oldalak a 6002-est és a 6010-est hozzák. Szerintem inkább a 10-es. De majd lesz más vélemény is.
Sziasztok,
Amazone zöld szín kódot tudtok e mondani? Köszönöm.
Válasz musits #365. hozzászólásáraKöszi
Válasz KalmárGazda #364. hozzászólásáraEzt találtam. Ral 3020. Ez a piros ral száma
Válasz musits #362. hozzászólásáraKöszi a használt festékemmel meg vagyok elégedve csak jó lett volna egy színkód, de sebaj, majd a színkártyáról összehasonlítjuk.
Válasz musits #362. hozzászólásáraAz előző linket nem jól írtam. https://www.kramp.com/do/action/ProductDisplay?searchTerm=364008KR%2BVogel%2B%2526%2BNoot%2Bpiros%2B1L&langId=-62&productId=680968&storeId=90 talán ez jó lesz.
Válasz KalmárGazda #361. hozzászólásáraHeló. Én az agro alfánál veszem a festékeket mindig. Ott van színkártya RAL szerint, és gyártó szerint is. Próbáld meg itt. Kramp
Vogel noot eke RAL festék kódját valaki meg tudja mondani?
Hali
Krone am 323 diszkes kaszának a szinkódja érdekelne
(Zöld)
Köszönöm a segítséget!
Válasz bzss #357. hozzászólásáraSimán.
Mondjuk jobb lenne egy nyomáskapcsoló ami 8barnal kikapcsol 6-nál meg be.
De így is lehet festeni azzal az aparáttal amit leírtál.
Csak egyfolytában menni fog a kompresszor.
Kompresszor-> 10bar os lefúvószelep-> amit linkeltem szűrő nyomásszabályzó megfelelő,megbízható konstrukció lenne?
Válasz bzss #355. hozzászólásáraTegyél rá egy nyomáslapcsolót vagy egy mtz lefuvószelepet. Egy picivel nagyobb tartály is jó lenne
Válasz Tomi81 #354. hozzászólásáraHát ez olyan hogy csak fújja a levegőt és kész.
Nem mai :D
Válasz bzss #353. hozzászólásáraAz attól függ milyen kompresszorod van.
Lefújó szelepes, vagy megáll mikor feltermel?
Ha ezen amin belinkeltél beállítod a 3bar, akkor a pisztolyra csak annyi fog kimenni, ha a fene fenét eszik akkor is.
Nem nagyon találtam jobb topicot úgyhogy gondoltam ide írom.
A kérdésem az lenne hogy: Van egy régi kompresszorom és szeretnék hvlp festékszórót üzemeltetni róla ehhez ugye 3bar kell.
Egy ilyet gondoltam hozzá venni:https://www.szerszamkell.hu/levegoszuro_vizlevalaszto_elokeszito_9625
Ha ezen beállítom a 3bart, de festés közbe elzárom a festékszórót, akkor is tartja , vagy akkor ki kéne kapcsolni a kompresszort? Nem tudom milyen elven működik rajta a nyomásszabályzó. Volt aki azt mondta ehhez új kompresszor kéne, de én szívesebben turbóznám fel a régit.
Válasz Pityesz47 #351. hozzászólására Megméred az átmérőjét,és ezzel a fotóval bemész egy autófóliázással foglalkozó műhelybe.Ott megcsinálják olyan színben amilyenben akarod.
Szép estét, BUÉK mindenkinek!
Nincs valakinek ilyen matrica vagy sablon esetleg elfekvőben valahol?
Vagy hogy tudnám felújítani ezt az emblémát az én gépemen? Sajnos lekopott és nem látszik...
Válasz Radocz #348. hozzászólásáraAzért ez nem lehetne ekkora feladat.
1. Átcsiszolod az egészet, kézzel-géppel, ahogy akarod.
2. Zsírtalanításért biztos ami biztos áttörlöd higítóval. Esetleg átkenheted RO-55-tel is.
3. Alapozás: mondjuk Trinát korróziógátló alapozóval, ecsettel, az új lemezeket mindenképpen, de akár a régi festést is.
4. Fedőfesték a kívánt színre, illetve ami a forgalmiban van. Minimum 1 réteg, Trinát magasfényű zománc, ecsettel is meg lehet csinálni szépre, de fújni is lehet.
Hajrá!
Trinát helyett mással is lehet természetesen, pl. Supralux, Durol, stb, akár 1 akár 2 komponensű. Persze majd lehet hogy vki írja hogy a Trinát nem sokat ér, persze, van nála jobb, de nem is rossz, egy utánfutót ha rendesen előkészülsz (pl. ahogy leírtam) bőven jó lesz. Minden festésre igaz hogy az előkészület majdnem tovább tart, mint maga a festés.
Válasz Radocz #348. hozzászólásáraVagy 3.kitolod az esőre és mikor berozsdásodik 2-3 hét után,akkor lefested 3az1-ben festékkel..
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az utánfutámat a vizsgán felújításra visszaküldték.
Egy része új lemezt kapott. Ez ugye olajos.
A magasító megmaradt kopott pirosnak.
Anno úgy tanítottam, hogy csiszolás, portalanítás, festés. Csiszolás, portalanítás festés.
Kérdésem az új lemezt mivel kezdjem?
1. Nitrohigítóval lemossam és alapozzam?
2. Elviszem a szomszéd műhelybe és rájuk bízom. Nekik van homokfúvó meg minden ami kell egy komoly festéshez?
Velük lealapoztatom és ecsettel felviszem a piros festéket, mert a korábbi szín is piros.
Egy teljesen más lehetőség. Tiszacsegén a gyári új lemezeket bevonják horganyzással.
Ennek ára 100 kg vas esetén 30 000 Ft. Ez kb. 200 kg. Ez 60 000 Ft-ba kerülne, de akkor még marad a magasító, amit nekem kell hasonló színűre festeni, vagy az megmarad pirosnak.
Az eredeti terv az volt, hogy mind horganyzást kap, de ezt festett felületen nem vállalják.
Válasz Tobszi #346. hozzászólásáraSzia!
Szerintem hívd fel inkább, a hirdetéseinél megtalálod a telefonszámát.
Válasz Tobszi #344. hozzászólásáraTalán elfogyott, hogy semmi válasz?
MF piros színkódját tudja valaki esetleg?
Válasz plantek.kriszta #324. hozzászólásáraÍrtam Neked e-mailt. Ránéznél?
Válasz csferri #342. hozzászólásáraAkkor az lesz megprobálom ki keverni!
Válasz lakatos gabesz #341. hozzászólásáraNem tudom hogy van e kódja, de ha a mostani új mtz-k (mert ez a képen már nem gyári)felnijére vagy kíváncsi, én az Alkyton 7001 szürkéhez kevés fehérrel tökéletesen ugyan azt kaptam kb 3. próbára.Ha van a közeledbe valami fiatalabb példány könnyen kivitelezhető
Valaki meg tudná mondani a felnin lévő szürke szinkódját?
Válasz medikus #335. hozzászólásáraÉrtem már
Válasz Tobszi #337. hozzászólásáraSzia!
Olvass vissza, tettem fel képeket is az eredményről. A festék tökéletes, jól takar, kiadós. Az eladó is és az ára is korrekt.
Válasz Tobszi #337. hozzászólásáraTeljesen jó. Piros.
Válasz plantek.kriszta #324. hozzászólásáraValaki aki már próbálta megírhatná hogy hogy szuperál!! Az ára baráti, egy pár kilóra én is beneveznék.
Válasz medikus #335. hozzászólására1 soron is!
Válasz Molnár Ágnes #332. hozzászólásáraÚgy hogy a piros a feketén nem takar!!!Ezért bugyi színnel először lefújjuk,arra takar a piros!
Válasz horesz01 #333. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Bárány #331. hozzászólásáraszürke: 7024
piros: 2002
Válasz medikus #329. hozzászólásáraezt hogy érti aláfujsz? merre találhato az elado
Válasz Bárány #330. hozzászólásáraJa, és esetleg a szürke RAL is jó lenne.
Claas piros (felni) RAL számát meg tudná valaki mondani?