Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
710 hozzászólás
Válasz #209. hozzászólásra
Így oszt mehetünk az únióba...
Válasz #208. hozzászólásra
Hivatalosan ezt sem lehetne..............
Üdvözlök minden fórum tagot.Szeretnék segitséget kérni, Fáradtolajat keresek ha valakinek lenne elfekvöben.Fütési célra kéne.Árban megegyezünk.Elöre is köszönöm.06204006457
Válasz #205. hozzászólásra
köszi
Válasz #204. hozzászólásra
oszd el 4-el
Válasz #204. hozzászólásra
8340+áfa,4 literes kiszerelés. Mobil delvac1 5w-40
Válasz #202. hozzászólásra
mennyi literje?
Válasz #202. hozzászólásra
Én általánosságba beszéltem. Nem kifejezetten trakikról. Legyen szerencséd!
Válasz #201. hozzászólásra
Én 0w-40 es olajból nem találtam csak személyautóba való olajat. Egyenlőre CI-4 teljesítményszintű olajból csak 5w-40 van. Kipróbálom,ha enni fogja lecserélem.Egy próbát megér.
Válasz #200. hozzászólásra
Ez az elmélet. De akkor miért van hogy egy adott motor amibe a gyártója 10-40es olajat javasol és a motor megy is vele tökéletesen nem is csipegeti a 0-40es olajat 500km alatt befalja? A gyártók akkor miért nem 0-40es olajat javasolnak minden gépbe? Sokkal jobb lenne a hidegindíthatóságuk. Főleg a nagyok motoroknak. Sokkal jobb lenne hidegen a kenésük. A 0-40es olajok általában jobb minőségűek is így hosszabb lehetne a csereperiódus. Mégis azt mondja a gyártó hogy tegyél bele 10vagy 15-40es olajat. Miért? Nem hinném hogy azért mert a pénztárcánknak akar spórolni.
Válasz #199. hozzászólásra
De nagy tévedés azt hinni,hogy az 5w-40 hígabb üzemi hőfokon,mint a 15w-40 es.Alacsony hőmérsékleten hígabb ugyan,de az éppen előnyös.
Válasz #198. hozzászólásra
Az nem baj ha jobbat használsz az előírtnál de ha hígabbat akkor abból már lehet baj...
Válasz #193. hozzászólásra
Én meg csak márkás olajat használok.Pláne,mert nem drágább mint a noname olaj.Pl itt van ez a Fuchs olaj.Mondjuk ez lehet nem noname,de nem is olcsóbb .Akkor meg minek variáljak? Abban meg igazad van,hogy a teljesítményszintet kell nézni,de az nem baj ha jobbat használsz az előírtnál.
Válasz #196. hozzászólásra
bömbimbe (318tds) 300000felet mutat már az óra és olajcserétől olajcseréig fél centit megy lejjebb a nívó. "Márkás" olajat még nem látott nálam.
Válasz #186. hozzászólásra
Azért a mienk kergetve van rendesen meg el is van kopva kicsit és nem jellemző rá hogy zabálná az olajat. Cserétől cseréig max fél litert kell egy alkalommal utána tölteni.
Válasz #174. hozzászólásra
Mi a lexionban 3 évig cat olajat öntöttük de idén már jd-t. Annyi különbség 250órás cserénél hogy catból megevett 10 litert a jd-ből meg 2-öt kell utána önteni. illetve jd eleve olcsóbb volt, mivel a catból csak 20 literest ad az axiál addig jd-ből vettem 200 literest így literenként spórolta 250 ft-ot.
Válasz #169. hozzászólásra
Ezt tudom én is csak mondanak dolgokat a kite-sek vagy igaz vagy nem hogy adalékozva másképpen van a jd.
Válasz #191. hozzászólásra
Én sose a márkát nézem... hanem az API besorolást. Évekig nevenincs "ALCO" német olajat használtam mert az volt olcsón a fergától a BMWig. Most hogy az a forrás megszűnt. Mogult vagy Pramot rakok beléjük. Kivéve a ferga váltót mert abbavalójuk nincs. Így oda marad a gyári MF olaj. Sose volt olaj problémám. 90%ban ugyanazokat az olajakat árulják csak más dobozba csomagolva...
Minap beáll mellém a kúton egy vadi új ford mondeo TDCI vagy valami ilyesmi betűjelű vas. L-es rendszámmal tehát nagyon újnak kellett lennie... papa bemegy a kútra vesz egy liter olajat kijön, motorháztető felnyit és rutinosan beletölti az olajat a motorba.Csak lestem... nem mertem megkérdezni hogy mi a gond... de az egész nevetséges volt.
Válasz #187. hozzászólásra
Szédül?Mint én az Opelban.Na ja azért 90-el megyek.
Válasz #183. hozzászólásra
Ez igaz amit előír akkor jónak kell lenni. Agip-ot használok, a hordóst nem eszi/18kg/, a műanyag 10literest azt csipegeti?
azért annyira nincs kimélve. ahol lehet ott nyomom iy neki
Válasz #185. hozzászólásra
én nem cserélek olajat. szervizbe viszem a masinát
Válasz #187. hozzászólásra
a faluba
ő nem száguldozik annyira, néha ment már majdnem nyolcvannal is
Válasz #185. hozzászólásra
És max kilencvennel mész vele... egyszer zavard meg úgy rendesen... ki fog kerekedni a szemed.
Válasz #184. hozzászólásra
ja mert duplaanyit öntesz bele mint az előirás
Válasz #171. hozzászólásra
nekem a passatom 15000-et elmegy és nem kell hozzáönteni
Tapasztalat szerint amit a gépkönyve ír hozzá olyan olaj kell bele. Vékonyabbat nagy valószínűség szerint csipegetni fogja. Volt főnököm (autószerelőműhelyben) a kocka pajerojába beletette a mobil1 0-40es olajat mert ép akciós volt és két kanna mellé adtak egy polaroid fényképezőgépet. 1000km alatt lezabálta nívópálca alá... meg akarta generáloztatni velem a pajerót hogy eszi az olajat. Alig bírtuk meggyőzni hogy tegyünk bele először rendes olajat és ha azt is eszi akkor generálozzunk... végül sikerült... rendes olajból egy mm se evett le 10000km alatt se. Mai napig fut a motor, többszázezer kmt teljesített azóta.
Vékony olajoknak ott van jelentőségük ahol pici furatoknál (főleg hidrotőkés szelephézagállításnál), pici motoroknál könnyebben eljutnak a kenési helyekre. Könnyebb a hidegindíthatóságuk. De a nagy motorok a nagyobb illesztési hézagoknál már a nagyobb alkatrészek nagyobb hőtágulásából kifolyólag is általában bekajálják a vékony olajokat. Szóval ha gépkönyv 10-40es olajat ír bele. Akkor felesleges 0-40- vagy 5-40es olajjal kisérletezni benne azt mutatja a tapasztalat. Az "API" jelölésre kell jobban odafigyelni, hogy CE-CF-CG-CH-CJ minősítést kér bele gépkönyv és olyat is kell belerakni.
Válasz #181. hozzászólásra
Reményeim szerint annyit sem.Állítólag nem illékony ez az olaj,de majd meglátjuk.Mi a külömbség a kettő között szerinted?
Válasz #180. hozzászólásra
Volt már benne ilyen olaj?
Mert nagy a különbség a 10w40 és az 5w40 között.
Ebből lehet nem 1 lityit kell majd utántölteni!
Válasz #171. hozzászólásra
Ha enné nem öntenék bele ilyen drága olajat. Nagy terhelésnél 100 óránként elmgy ezért egy liter.
Válasz #178. hozzászólásra
Ahha, akkor most nyugtunk lesz vele kicsit. Az előző az valami OMV-s olaj volt benne, a garanciális cserék után ezt nyomták bele végig, csak ezt szigorúan cserélni kellett 250-nél.
Válasz #177. hozzászólásra
nem nem
+50%
Válasz #175. hozzászólásra
Nem +50 óra?
Válasz #175. hozzászólásra
250-300-at mondtak,(ezért teszem ki 200-nál) én nem sajnálom....hát ha meghálálja nálam a törődésta bográcsból is 200-nál kiveszem
Válasz #174. hozzászólásra
nálam papiron 250 ü.ó.+50% vagyis 375
ahol nagyobb a csereintervallum ott is +50%....elméletileg
van amikor már fekete akkor is amikor a hordóbol kiengedem
Mennyi ez a JD olaj és mennyit bír ???
Amit észre vettem a CAT-os olajhoz képest, hogy "vastagabb" sötétebb. 4,5 ü.ó. után szinte olyan volt, mint amit kidobtam belőle 200-nál.......
Válasz #172. hozzászólásra
Akkor marad a 10w40. kicsit több mint 1000 órája újították fel a motort. Csak mert ajánlottak 15w40-et bele. Ez is JD és 50+-os olaj. De akkor hozatunk 10w-ből.
Válasz #170. hozzászólásra
szerintem nem érdemes variálni JD plus 50 II tökéletesen megfelel , (amúgy én úgy tudom, hogy idősebb kopottabb motoroknál ajánlatos vastagabb olajat használni )
Válasz #168. hozzászólásra
Ugy látom lebeszélni nem tudlak róla de ha a gyártó ajánlja a géphez akkor rendben rakd bele.
Ha nem ajánlja akkor is belerakhatod de ha megeszi az olajat akkor csak pénzkidobás a drága olaj.
Ha belerakod akkor nagyon gyakran ellenőrizd az olajszintet mert ha sok az üzemóra a gépben akkor fogyni fog belőle rendesen.
PL: ww passat Pdtdi gyárilag úgy jön ki hogy a csomagtartóban van adva hozzá 1L olaj mert csipegeti rendesen az 5w40-es -30-as olajat.
Válasz #169. hozzászólásra
10w40 helyett 15w40 félszintetikus alkalmas a nagy vasnak vagy nem érdemes?
Válasz #164. hozzászólásra
még jó,hogy tudja, hisz a JD olajat is a shell gyártja
Válasz #166. hozzászólásra
Utánaolvastam a dolgoknak rendesen.Naszóval hidegen se ez az 5W40 sem 15w40 nem jól keni a motort.De az előbbi hamar eljut a kenési helyekre és hamarabb éri el a kellő állapotot. 100 fokon mind a kettő jól dolgozik. 150fokon(tertós nagy terhelésen) viszont a szintetikus verhetelen, + üzemanyagot takarít meg.Teljesítményszintje magasabb mint az előirás.Egyébként MF6445-ös traktorba lesz,ma meg is jött az olaj.
Válasz #166. hozzászólásra
Jogos, nem igen halottam hogy traktorba olyat öntöttek volna... ha kevesebb fogyasztás lehet olajból pótolja...
Válasz #163. hozzászólásra
Szia az 5w40-es olajat milyen gépbe szeretnéd rakni?
Mert személyautóknál sem ajánlják csak a modernebb új autókhoz.
Nézd meg az üzemeltetési táblázatot azon rajta van hogy használható-e hozzá egyáltalán 5w40-es olaj illetve hogy milyen hőmérsékleti körülmények között.
Előfordulhat hogy melegen nem lessz elegendő olajnyomásod illetve a gyűrük mellett felszívja a hengerbe a híg olajat a motor és megeszi.
http://www-static.shell.com/static/aus/downloads/lubricants/rimula_transition_tool.pdf
Eddig Jd plus 50 II volt de ha legközelebb nem adják oda a max kedvezményt akkor shell rimula R4L lesz,mindent tud elvileg amit a Jd most 160.000+fa a 200 literes
Ki milyen motorolajat használ?
Én most akarok áttérni a full syntetikusra.Állítólag 2-3% gázolaj megtakarítást tud. Legyen 1%,akkor is visszahozza az árát. Ezt néztem ki: mobil1 5w40,mindent túlteljesít
Válasz #159. hozzászólásra
Típus, cég? Az lehet érdekelne.
Válasz #160. hozzászólásra
Az még belefér távolságba.