Hirdetés
Fórum
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Poénok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
710 hozzászólás
Válasz #58. hozzászólásra
szóval rohadtul nem értesz hozzá..
Válasz #58. hozzászólásra
Figyu Chris !
Ha más állította volna ezeket a tényeket ,akkor talán el is lehetne hinni, de Tőled aki amióta fórumozik csakis a saját cégeit reklámozza ez nagyon hiteltelenül hangzik.
Gondolom nem vizsgáltattad be egyik olajmárka termékeit sem valamelyik nemzetközi laboratóriumban , csak forgalmazod őket , és mivel most a selt szeretnéd árulni normális hogy ezt isteníted .
Jó lenne ha a következő hozzászólásaidban megkímélnéd a fórumot a már nevetséges "itt ke venni műganyét meg jóolajat me itt occsó , én is itt vettem tessék csak tessék " típusú marketing dumátol, mert annyira azért nem hülyék a parasztok , hogy minden marketnigxart megegyenek.
Válasz #55. hozzászólásra
Pont ezt próbálom elmagyarázni, hogy ez csak egy paraméter a sok közül! Nagyon jól tudom, hogy a búzánál a sikér a legfőbb paraméter a felhasználását illetően de ezen kívül még számtalan tulajdonsága van, és ez nagyban befojásolja a felhasználását! Pl. egy magas sikértartalmú búzából származó lisztből nem lehet jó ostyát gyártani stb.! Az olajnál ugyanez van! A gépkönyvben azt találod meg, hogy milyen teljesítményszintnek és milyen gyári minősítésnek kell meglennie, de ez csak az alap, ami azt jelenti, hogy nem teszel kárt a motorban ha beletöltöd. Aki ennél jobban odafigyel a gépére mert nem 1-2 évig szeretné használni hanem mondjuk 1-2 évtizedig annak már érdemes egy hozzáadott értéket vásárolnia! Nem hiszem, hogy össze kellene hasonlítani pl. egy Shell-t a MOL-al! A Shell idén ünnepli 100. születésnapját míg a MOL 1991 óta létezik! Vajon mennyi kutatómunkát végzett a Shell 100 év alatt (hogy pl. egy Forma 1-es Ferrariba megfelelő kenőanyagot tudjon előállítani), és mennyit a MOL 18 év alatt?
Válasz #56. hozzászólásra
Izlések és pofonok!
Mindenki másra esküszik.
Az én elvárásaimnak tökéletesen megfelelnek a MOL kenőanyagok.
Valakinek más a véleménye én azt is elfogadom.
Ez másra is érvényes.
Van aki szídja a JD,Fend,Deutz,stb gépeket,és van aki isteníti.
Válasz #54. hozzászólásra
Na ennek is semmi értelme, mert nyilvánvalóan, amíg aral-t árultak, addig azt mondták h az a jó.
De tény hogy a mol nemgyárt rosszabb olajat, mint más gyárak.
Válasz #53. hozzászólásra
Akartam írni, hogy "kb.", de nem kb, hanem PONT ugyan olyan baromság, amit írtál, mint a azt mondanánk, hogy A magyar 35ös sikértartalmú búzánál magasabb a német 35ös sikértartalmú búza sikértartalma.
Persze az is lehet, hogy van neked valami többjurómillás berendezésed, amivel be tudod vizsgálni az olajokat, és nem csak a címke alapján döntesz.
Válasz #53. hozzászólásra
Ebben szerintem igazad van. Az itteni skoda szerviz mostanig aral-os volt de most mol-ra tert at es azota azt ecsetelik, hogy a mol is van olyan mint az aral csak olcsobb.
Válasz #50. hozzászólásra
Melyik részével nem értesz egyet? Ugyanis ez tény! Nem egy szervíz tulajdonost ismerek! De az olajos üzletkötőktől is megkérdezheted, ugyanezt fogják mondani!
Válasz #45. hozzászólásra
Sztem a fórumnak ez a lényege, hogy egymásnak információt nyújtsunk akár beszerzési forrásokra vonatkozóan is! Vagy mire gondoltál? Hogy jutalékot kapok utána? :) Én reklámoztam itt már traktoros céget, műtrágyás céget, olajos céget stb.! Attól függően, hogy kivel mennyire vagyok megelégedve vagy mennyire nem! De tudok segíteni más dolgokban is csak sokszor nincs időm a gép előtt üldögélni!
Válasz #50. hozzászólásra
heehehehehehheeeeheheeeeeee
Válasz #49. hozzászólásra
Nos ezt kár volt leírni, mert iszonyat nagy hülyeség!
Válasz #44. hozzászólásra
Ha érdekel akkor elmondom, hogy ez a szakszervíz-olaj téma úgy működik, hogy amelyik olajtársaság több lóvét vagy beruházást (emelő, diagnosztikai műszer stb.) ad a szervíznek azzal kötnek szerződést! Leszarják ezek, hogy pl. egy MOL olaj gyengébb mint pl. a Castrol vagy Mobil! Pénz beszél! Ilyenkor vagy x millió értékű szerszámot kapnak vagy x millió ft-ot kp-ben! Tehát előre megkapja a mondjuk 5 éves szerződésre bevállalt motorolaj utáni árrést! És lényegtelen, hogy milyen márkáról beszélünk, van itt szégyenszemre Merci szervíz is aki Mol-ozik! Ha nekem lenne én biztos nem engedném belerakni, inkább vinném magammal az Aralt ami gyárilag bele való!
Válasz #47. hozzászólásra
szerintem !!!!!!!!!!
olvasni lukxus ???:DDDD
Válasz #45. hozzászólásra
Te ki vagy mellesleg??????????
Nagy a választék a kenőanyagok terén. Minálunk tavasszal beindulnak az ügynökök és egyik a másik után jelenkezi olyan magyarázatta (tarka mesével) hogy sokszor nagy röhögés lesz mire a fickó végére ér a betanult "versikének". Olyan is volt hogy a váltóba multigrade a motorba meg monogradet ajánlotta az ügynok. Nekem a Prista nagyon bevált az UTB nek. A sogort megkérdeztem ő a JD2140 be VALVOLINE 15/40 használ.
Válasz #43. hozzászólásra
Nem, csak feltűnt, hogy feldobsz egy témát, és ha kapnak rá, már csinálod is a reklámot!Jó politika,
nincs vele semmi baj, van itt kereskedő rajtad kívül is, de ezeknek az embereknek lassan a hitük is elfogy a pénzük után.
Persze nekem is!
Válasz #42. hozzászólásra
A wv szervizekben mol-os olajat használnak, ez jelent valamit.
Nem rosszabb a mol-os olaj semmivel, mint más márkás olaj.
Válasz #40. hozzászólásra
Tudok segíteni valamiben? Olajban és műganéban tényleg képben vagyok!
Ismerjük egymást netán?
Válasz #41. hozzászólásra
Akkor a gondolatmeneted szerint ugyanazt a minőséget találod pl. egy MOL és egy Mobil hordóban? Ezt te sem gondolod komolyan! Mondjuk a MOL-osok semmitől sem riadnak vissza! Nemrég azzal a szöveggel ámították a népet, hogy a Shell flakonokat is Almásfüzítőn töltik a MOL telephelyén! Holott Shell olajat kizárólag Hollandiában, Németországban, Olaszországban és Törökországban töltenek!
Válasz #36. hozzászólásra
Ettől szerintem el kell rugaszkodni, hogy "állítólag használ..." egy-egy tejesedény szintet azért ér el egy-egy olaj, mert tartalmazza a szükséges adalékokat.
A többi már csak marketing.
Válasz #38. hozzászólásra
Travolta!
Műtrágya, olaj, mindennel foglalkozol?
A camion truck&bus egyik régebbi száma foglalkozott a témával mélyebben, és arra jutottak, hogy nemis az olaj inkább az olajszűrő az ami sokat számít a motor élettartama szempontjából, minél kissebb szemcseméretig képes szűrni az olajat annál tovább birja a motor, a fletguard- nak volt valami újítása amiről még irtak a cikkben, valami 2 részes szűrő aminek az egyik fele a hagyományos olajszűrő a másikfele meg valami spéci finomszűrő.
Válasz #27. hozzászólásra
Én is a Challoils Multigrade 15w50-et ajánlom Mtz-kbe! Nálam bevált! Az olaj gyári jóváhagyásai közt ott van az MTZ is ami nem mellékes! Az ára is kedvező (olcsóbb mint a Prista meg MOL stb.) Ha a jobb gépekbe akartok oda nagyon jó áron is lehet Shellt venni például Lubmaster-nél: www.lubmaster.unas.hu
A hordós kiszereléseknél még lehet alkudni is ezekből az árakból!
Én tőlük veszem az olcsóbb és a jobb minőségű olajakat is! El sem kell menni érte mert ki is szállítják! Még a Vectra-mba is innen veszem a 5w40-est!
Válasz #16. hozzászólásra
A Texaco meg Shell tulajdonban van! :)
Válasz #34. hozzászólásra
Talán abból adódnak a különbségek, hogy az egyéb adalékokat hogyan alkalmazzák az olajtársaságok, pl. a Shell állítólag használ pluszban tisztító és koppáscsökkentő és még mittudomén milyen adalékot ami miatt hosszú távon kifizetődik a drágább kencefice, ezért a motort vagy váltót nem kell generálozni x idő múlva! (A kisebb cégek ezt nem teszik bele ezért olcsóbbak!)
Válasz #7. hozzászólásra
Nekem a Challoils-al eddig nem volt semmi gondom, az MTZ kiválóan működik vele, váltóba én is 85w140-es sűrűbb hajtóműolajat (Transmission 85w140) használom!Persze azért egy MS-be JD-be nem raknám bele! Oda ott van a Shell ami a legjobb mind közül sztem!
Válasz #33. hozzászólásra
Így van, ebből kiindulva szinte, mind1, h milyen márkát használsz, csupán a paraméterei legyenek megfelelőek.
Válasz #5. hozzászólásra
Abban igazad van, hogy a teljesítményszint és a gyári jóváhagyás a lényeg, de szinte minden olajtársaságnál (Shell, Mobil, BP, Agip stb.) megtalálható az összes teljesítményszintnek megfelelő olaj!
Válasz #27. hozzászólásra
Az api cc az már szívó mtzebe elméletileg korrekt, bár én se használnám.
Próbáltad már a challoils 15-50esét? Api-cd
Vagy sigma 20-50. És még stb..
Ezeknél jobb a Mol turbó star 20-50
Mennyire esik az olajnyomás?
Az olajhőfokot nem mérted?
Válasz #30. hozzászólásra
ok minden... ugy mondjuk :)))
mi is atadtuk, "varjuk" a kovetkezo "megmerettetest" :)
Válasz #29. hozzászólásra
Jol kossz. Atadtuk a palyazatokat a szomszed irodaba es most ricazok. Es ti? Nallotok mi van?
Válasz #28. hozzászólásra
szia Szabi, hogy vagy, mi ujsag feletek?
Valtrakba Mobil 424-es megy nalunkfele
Inkább azt írjátok meg hogy melyik olaj az a mai világban aminek a teljesítményszintje is tűrhető,és a régi fajta(nem széthajtott)MTZ-k motorjában nem okoz nyomásesést?Én egyet tudok,holnapra megnézem mi a pontos neve.Ja és óvakodjon mindenki az ismeretlen olajoktól,mert tudjuk h. a kereskedők a legolcsóbbat veszik meg mert azt tudják eladni a legnagyobb árréssel.Legalább a teljesítményszintet nézze mindenki.Felénk sok AGIP-30 olajat adnak el CC teljesítményszinttel,ami max az előbb említett fűnyíróba való
Válasz #25. hozzászólásra
annyi mint a többi,talán 1500 ft körül.Már nem emlékszem pontosan h. a 140-es olajban van -e Hikomol-k vagy csak Hikomol (a K a jobbik) de semmiképpen nem a hixol,mert az max a szártépőbe való
Válasz #21. hozzászólásra
Mióta megvan nekünk is az MTZ nekünk is morog a váltója lehet majd kipróbálom ezt az olajat amit írtál.Mi péz volt amúgy?
Válasz #23. hozzászólásra
Nembaj, már majdnem "ejsze" és az már székelyül korrekt :)
ezt a prostituált ppppp betűt még mindíg nem akarja a géppp írni
Válasz #21. hozzászólásra
ersze a "sokkal"-t még falun is 2 k-val írják
Én a 82-es váltójába Hikomol-140-est használok,azóta nincs hangja.A 1025-ösbe 90-es olajat ír a könyve de szét volt szedve a váltója és biztos h.a gyári ettől sokal sűrűbb .Láttam egy olajreklámban :két kémcsőben olaj,benne 1-1 golyó,bedugva a vége,beletéve egy tartóba ami egy vízszintes tengelyen felfordítható.Ha az egyikben ismert viszkozítású olaj van,tudod a másikat viszonyítani hozzá.Ha ráérek megcsinálom,sokszor jó lenne.Persze nem a mai traktorokhoz amihez a gyár olajat is ad.
Válasz #19. hozzászólásra
NH :)
Válasz #18. hozzászólásra
Ez a Fiatba megy?
Hali
Motorba:Ambra super gold 15W-40
Váltóba+hidraulikába:Ambra Multi G
Válasz #16. hozzászólásra
igen, az valóban jó.
Mennyi/l?
Válasz #15. hozzászólásra
A prita szupel diesel az jó én is azt használok az MTZ-ben ée a T-150-ben is. A prista gyárban nagy százalékban tulajdonos a Texaco cég, én a röncsikben azt használok Texaco 15w-40-et.
Válasz #14. hozzászólásra
Nem, nem poén!!!!!
Válasz #13. hozzászólásra
Ja hogy ez poén akart lenni. Az ilyen vicett "tedd el és előse vedd"!!!!!
Válasz #12. hozzászólásra
Ebbe:
Válasz #11. hozzászólásra
Mibe?
Válasz #8. hozzászólásra
Nem csoda.
Az a lukoil M30 kb. briggs motorba való.
:))