Gázolaj árak 640 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 402.41 Ft USD 384.62 Ft CHF 428.27 Ft GBP 485.91 Ft

Fórum

Mezőgazdasági Szoftverek / Agrárinformatika

Létrehozta: kzoli , 2008-11-27 16:28:55

Kedvencekhez Segítség

335 hozzászólás
#185 Bárány
2012-02-22 07:46:22

Válasz #184. hozzászólásra

A kicsik részére is elérhetővé kellene ezeket tenni. Nyilván nem egy szoftverfejlesztő cégtől várnám ezt, hanem általában az agrárium támogatásaképp.
És ehhez nem is feltétlenül az egyedi szoftver lenne a jó megoldás, hanem mondjuk egy online felület, mint pl. az Abevjava.

Nincs profilkép
#184 .Melcsi.
2012-02-21 14:29:53

Mezőgazdasági integrált informatikai rendszert fejlesztett a Humansoft

Közepes és nagy mezőgazdasági vállalkozások számára fejlesztett uniós támogatással integrált informatikai rendszert a Humansoft Kft. - közölte Pap Katalin üzletág-igazgató.
Az Európai Unióban egyedülálló szoftver prototípusának elkészítését húsz hazai cégnél végzett helyzetfelmérés előzte meg, amely során kiderült, a különböző szakmai és számviteli rendszerek egymástól elkülönülten működnek, gyakran a különböző nyilvántartásokat papíron vezetik. A komplex vállalatirányítási rendszer a termeléstől az értékesítésig összegyűjti azokat az adatokat, amelyek most még csak „szigetszerűen” léteznek, hatékonyabbá, tervezhetőbbé téve a vállalkozások működését. Fegyvári Csaba fejlesztő elmondta, a rendszer növénytermesztési, állattenyésztési és a mezőgazdasági cégek általános tevékenységéhez kapcsolódó részekre tagolódik. A növénytermesztési rész alkalmas a tulajdoni lapok és a földbérleti szerződések kezelésére. Tervezhetők és nyilvántarthatók vele a különböző mezőgazdasági feladatok, az ezekhez kapcsolódó készletváltozások. A rendszerből előállíthatók az olyan kötelező adatszolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumok, mint a gazdálkodási, permetezési napló és tápanyagmérleg is. Az állattenyésztési modul elsősorban a sertés- és szarvasmarha-tenyésztéshez kapcsolódó feladatok ellátásában segíti a vállalkozásokat, de más ágazatokban is alkalmas az állomány alapadatainak nyilvántartására. A rendszer lehetővé teszi az egyes állatok egyedi azonosítók alapján történő nyilvántartását, az állatorvosi folyamatok kezelését, a párosítási, szaporodási, fejési, mérlegelési adatok rögzítését, úgy, hogy azok automatikusan belekerülnek a cég számviteli rendszerébe, illetve elkészíthetővé vállnak a különböző bevallások, bejelentések és kérelmek is. A kétéves munka, melyben tíz-tizenöt informatikus, mérnök, tanácsadó és néhány alvállalkozó vett részt 430 millió forint került, a költségekből 280 millió forintot uniós támogatás fedezett. Az 1989-ben kanadai-magyar vegyesvállalatként létrejött Humansoft Kft. jelenleg a tőzsdén jegyzett Freesoft-csoport tagja. A cég fő tevékenysége a hardverértékesítés mellett informatikai szolgáltatások nyújtása. Jelenleg a vállalkozás 210 munkavállalót foglalkoztat, 2011-es árbevétele mintegy 7,2 milliárd forint volt.

#183 csera 70 245 8365
2012-01-25 12:45:17

Válasz #159. hozzászólásra

Kedves Holmer !

"Márpedig professzionális állami szakigazgatási hivataloknál is rendszeresített mérőeszközökkel összevetve szinte ugyanott van pontosságban!"

-Ha csak a terület nagyságát ellenőrzi a hivatal,
vagy a gazda, akkor elég az olcsóbb kategóriájú
készülék. De ilyennel NE AKARJUK egy terület
határvonalát kitűzni, mert nagyon el tud menni
a pontosság, főleg ha fák, vagy épületek vannak
a közelben, 5-10 métert is tévedhetünk.

A másik állításod:

"Térinformatikai vevő a sorvezetőhöz,hídépítéshez kell ahol tényleg centiméteres pontosság van előírva."

-Nem, nem. A centiméteres pontosságú, fizetős
korrekciót használó készülékeket GEODÉZIAI GPS-ek,
áruk 2 és fél milliónál kezdődik.

- A TÉRINFORMATIKAI VEVŐK jellemzően -ingyenes
EGNOS korrekcióval- 1 méteren belüli pontosságot
tudnak. Áruk 850.000.-Ft-nál kezdődik.
Az újabb típusok továbbfejleszthetők, akár cm-es
pontosságig.
Vannak köztes megoldások például a 30-50 cm-es
pontosság elérése az általam forgalmazott egyik
készülék esetében 300.000.-Ft-os fejlesztéssel
megoldható és a korrekció vétele 3 évig INGYENES.

De létezik olcsóbb és pontosabb megoldás: az
utókorrekció. Ekkor a mérés befejezése után
számítógépen tudjuk korrigálni a méréseket és
30 cm-en belüli pontosságot érhetünk el.
Ez a fejlesztés 130.000.-Ft-ba kerül és 3 évig
szintén nincs semmilyen további költsége.

Ha ennél nagyobb pontosság szükséges, az
már valóban geodézia, de azzal csak hivatásos
földmérők foglalkozzanak...

További információ:WWW.GPSDEBRECEN.HU

#182 csera 70 245 8365
2012-01-25 11:43:47

Válasz #173. hozzászólásra

Kedves Holmer!

" Földi referencia jel "korrekció" arra lett kitalálva hogy a szándékosan rontott gps jelet a valós tartományba korrigálja,mindezt jó üzleti érdekek is vezérlik"

-Régebben, amíg a gps rendszert főleg katonai célokra
használták, tényleg rontották a jelet (SA).
Ezt azonban 2000. május 2-án beszüntették.
Tehát lassan már 12 éve...

" Az meg hogy több professzionális mérő program szoftveresen szándékosan rontja a pontosságot és ezzel előfizetős korrekciót kér a használótól,az lassan köztudott lesz... "

-Érdekes feltételezéseid vannak...

De tudok rá válaszolni.
Én azt a szoftvert, amit területméréshez forgalmazok (DIGITERRA) néhány hete összevetettem egy
professzionális, földmérőknek fejlesztett programmal,
mert kíváncsi voltam, mennyi lesz a különbség.
Az eredmény 2-3 cm volt, ami valószínűleg a GPS pontatlanságából adódott. EOV vetületi rendszert
használtam mindkét program esetében.

Szerintem "szoftveres hibák" akkor adódhatnak, ha
nem megfelelő programot használunk, vagy olyannal
dolgozunk, ami nem ismeri az EOV rendszert és utólag
konvertáljuk a méréseket.

HA VALAKINEK PDA-JA VAN én mindenképpen a
DIGITERRA BASIC VÁLTOZATÁT tudom ajánlani,
mely most 39.000 Ft + Áfa.

#180 Bárány
2012-01-23 23:03:13

Válasz #178. hozzászólásra

Vagyogatok, kösz a kérdésedet. De inkább usgyi az Offtopicba!

#179 *** HM ***
2012-01-23 23:02:14

Válasz #177. hozzászólásra

oszt zippeléshez vlm zippzárkioldó nemköll?
egy mezei paraszt tud zipelni egymagába kint a tanyán?smile surrender

#178 *** HM ***
2012-01-23 23:00:17

Válasz #177. hozzászólásra

hogy mennyire tudtam h. jössz majdsmile lol
elvagy régi bajtárs megvagy??smile aikidosmile pimp

#177 Bárány
2012-01-23 22:52:22

ZIP-peld le a képeket tartalmazó mappát.

Holmer meg mosson fogat, akkora marhaságot mondott!!

#176 *** HM ***
2012-01-23 22:39:34

Válasz #175. hozzászólásra

fogok regelni minden szar helyekre asszed mikor itt megvan minden mint a teszkóbasmile lolsmile lolsmile mad

Nincs profilkép
#175 Adorex
2012-01-23 22:32:15

Válasz #174. hozzászólásra

Bammeg, tudod a paraszttársadalmat sokkolni a kérdéseiddel............ebben az időben
Ezt dobd fel egy IT fórumrasmile crying

#174 *** HM ***
2012-01-23 22:28:41

ó máj Haart Manci kérdés van smile pimp
sok képet egyszerre hogy tömöriteni???????????

#173 Holmer
2012-01-23 21:42:20

Válasz #169. hozzászólásra

A földi referencia jel "korrekció" arra lett kitalálva hogy a szándékosan rontott gps jelet a valós tartományba korrigálja,mindezt jó üzleti érdekek is vezérlik,mert marhajó pénzeket lehet vele beszedni.... az meg hogy több professzionális mérő program szoftveresen szándékosan rontja a pontosságot és ezzel előfizetős korrekciót kér a használótól,az lassan köztudott lesz... smile pimp

#172 drenthe evo
2012-01-23 20:56:39

Válasz #171. hozzászólásra

Akkor ajánlanám az ingyenes törött cserép darabokat !smile lolsmile lolsmile lol

#170 drenthe evo
2012-01-23 20:13:20

Válasz #169. hozzászólásra

Ahhoz képest hogy "ős" tag vagy itt , hogy bírod , hogy évente egyszer irkálsz ?smile whistling

#169 Bárány
2012-01-23 20:01:30

Kb. három éve fejembe, pontosabban fejünkbe vettük, hogy kifejlesztünk egy saját mezőgazdasági GPS-t, hardvert és szoftvert is. Ne tessék nagyon röhögni...smile lolsmile blink
Ez addig jutott, hogy jelenleg van egy működő összeállításunk, amellyel valóban alapos próbaméréseket is végeztünk.
A konklúzió: a GPS-technológia szabta határokat nekünk sem sikerült átlépni. A Suzuki nem megy 250-nel! Földi referencia jel nélkül a +/- 2 méteres pontosságot sem tudjuk minden körülmények között garantálni, noha a mérések kb. 80%-ában bő egy méteres csatlakozó pontosságnál nem rosszabb értékeket mértünk. Ez a vevőig eljutó jel torzulásából adódik elsősorban. Tehát aki a PDA-ja paramétereinek buherálásával már szinte gyémántot hasít, az azt állítja, hogy pl. a légkörön átjutva torzul jelet "ki tudta egyengetni", azaz nem mond igazat. Hogy ezt jó vagy rosszhiszeműen teszi, azt nem tudni.
Annyit talán érdemes megjegyezni, hogy aki mélyebben utánaolvas, az találhat a Trimble okosságairól ezt-azt. De ez az ő titkuk.

#168 ZT Anti
2012-01-23 17:04:30

Válasz #166. hozzászólásra

Bocsánat, nem akarom a forgalmazókat összeugrasztani. Az Mg navigátor V2 is ilyen PDA-rendszerű? 15-20cm-es pontosságot említenek a termékleírásban. smile confused

#167 drenthe evo
2012-01-23 16:55:52

Válasz #166. hozzászólásra

Nyugi , tudjuk a PDA mire való...smile rolleyes

#166 csera 70 245 8365
2012-01-23 14:47:27

Válasz #165. hozzászólásra

Igazad van, és örülök, hogy
ezt írod.
Moderngazda, ha merne velem fogadni
nagyon sok sört bukna:

" Bármilyen Sirf chip-es PDA-t be tudok úgy hangolni, hogy 30-60cm-től többet soha nem téved és reggelire eszi a többszörös áron elérhető modelleket. Ami nem használ URH vagy GSM referenciállomást, az nem lehet pontosabb az én PDA-mtól. "

Ezt gyakorlatban kapásból tudom cáfolni, nekem
is van Mio PDA-m, ismerem a képességeit.
Autós hasonlattal élve olyan mintha azt írná:
az Ő tuningolt Ladája veri bármelyik BMW-t.

Én minden GPS-t kipróbálok, mielőtt forgalmazni
kezdeném, azért, hogy NE CSAPJAK BE SENKIT.
( Néha a gyártók is szeretnek nagyot mondani. )

Utolsó gondolat: az sem mindegy, hogy sorcsatlakozási
pontosságról beszélünk, vagy visszatérési pontosságról,
nem ugyanaz a kettő...smile unsure
WWW.GPSDEBRECEN.HU

#165 Bárány
2012-01-21 13:53:44

Válasz #151. hozzászólásra

Ez az állításod olyan, mintha azt mondtad volna, hogy az 1.2-es Suzukiddal 250-nel mentél az autópályán, mivel ennyit mutatott a sebességmérő.
Az nem vitatnám, hogy annyit mutatott, de nyilvánvalóan valami nem stimmelne.

#164 csera 70 245 8365
2012-01-21 13:13:41

Válasz #163. hozzászólásra
Milyen szoftvert használsz
területmérésre ?

#163 Holmer
2012-01-20 13:11:39

"És ugye olcsó húsnak híg a leve." Ez igaz,ahogyan az is,hogy nem mindig a drága a jó...

#162 Kémlelő
2012-01-20 12:59:12

Válasz #161. hozzászólásra

"a kézi garminok amit a hivatal használ ellenőrzésre. Sőt! Dxf térképfájlra illesztve az én mio gps em által mért koordináták ugyanoda estek 4mérés után is! "

Szerintem ez kb egy kastegória.

Egy másik kategória aminek asz ára millió körülvan.

Topcon, Magellán. (ebből is van olcsó válotazt is). És ugye olcsó húsnak híg a leve.

smile surrendersmile surrendersmile surrender

#161 Holmer
2012-01-20 12:46:48

Márpedig saját tapasztalatról beszélek! Egy sima sirf vevős gps statikus navigáció kikapcsolásával és külső antennával kiegészítve ugyanott van mint a kézi garminok amit a hivatal használ ellenőrzésre. Sőt! Dxf térképfájlra illesztve az én mio gps em által mért koordináták ugyanoda estek 4mérés után is! Ennyit a pontatlanságról!

AZt nem vitatom hogy akinek pontos nem ellenőrző jellegű hanem pontosabb mérésre van szüksége az válassza a fizetős korrekcióval kiegészíthető szoftvert jó pénzért meg előfizetéssel,milliós készülékkel,de aki ezeket nem tudja és nem is akarja megfizetni annak tökéletes a fentebbi módszer.

#160 Radocz
2012-01-20 09:10:39

Válasz #159. hozzászólásra

Nem a hivatal számít, hanem az eszköz, amit használ.

"Szerintem ezért is nagyon fontos, hogy valóban a
célnak megfelelő GPS készüléket ÉS SZOFTVERT !!!
válasszuk.(És a forgalmazók valós információt adjanak)"

Ezzel maximálisan egyetértek.

Ugyanazt a területet, ugyanazzal a PDA-val hat évvel később ismét felmértem.

A pont bekerült a földút közepére. Viszont a területmérés megegyezik az ölfa pontossággal. Ez szabálytalan alaknál .....
smile cowboy

#159 Holmer
2012-01-19 23:34:16

Válasz #157. hozzászólásra

Kedves Csera! Márpedig professzionális állami szakigazgatási hivataloknál is rendszeresített mérőeszközökkel összevetve szinte ugyanott van pontosságban! Térinformatikai vevő a sorvezetőhöz,hídépítéshez kell ahol tényleg centiméteres pontosság van előírva.

#158 Ebcsont
2012-01-19 15:44:09

Válasz #157. hozzászólásra

Az általam "ideális" sorvezető készülék a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
- viszonylag sok féle információt képes tárolni az elvégzett munkákról
- a tárolt információkat feldolgozható fájl formátumba képes elmenteni (pl.: a .csv vagy a .dbf pont elég, mert nincsenek nagy igényeim! smile biggrin a .kml már csak bónusz )
- feladathoz igazítható hardver elemek ( más pontosság kell egy kaszáláshoz, mint egy szemenkénti vetéshez)
- csak azt a funkciót fizessem ki a GPS árában, amit használok is
- strapabíró hardver az szintén nem árt
- könnyű kezelhetőség
- kijelző jól látható legyen
- ha az árat sokallom, akkor lehetséges legyen a hardvert más tevékenységeknél alkalmazni

No ilyen készüléket nem találtam még! smile lol
A felsorolás nem teljes körű, de talán érzékelteti, hogy milyen kütyüt kellene fejleszteni a tisztelt gyártóknak. Ja és természetesen elérhető áron!
(Max. 150 eFt)

#157 csera 70 245 8365
2012-01-19 15:04:28

Válasz #153. hozzászólásra

Kedves Holmer !

Egyetértünk. Moderngazda zsenialitását
nem vonom kétségbe, de én FÜGGETLEN
forgalmazóként 2004 óta forgalmazok
GPS készülékeket és területmérő szoftvereket.

Minden típust különböző beállításokkal,
különböző területeken ( nyílt területen,
fasor közelében, városban ) szoktam tesztelni.

Ha igaz lenne, amit Moderngazda ír, senki
nem venne térinformatikai ( szubméteres )
vevőt, és én sem árulnék ilyet, mindenkinek
elég lenne egy 50.000 Ft-os PDA.

-Sajnos azonban a PDA-k pontossága nemhogy
a 30-60 cm-t, de még a 3-6 MÉTERT sem érik el
minden esetben.

AZ A LEGNAGYOBB BAJ, HOGY HA VALAKI ELHISZI
EZEKET ÉS KÉSŐBB RÁJÖN, HOGY MÉGSEM PONTOS A
PDA KÉSZÜLÉKE AZT MONDHATJA, HOGY A GPS HASZNÁLATA
MARHASÁG.
Szerintem ezért is nagyon fontos, hogy valóban a
célnak megfelelő GPS készüléket ÉS SZOFTVERT !!!
válasszuk.(És a forgalmazók valós információt adjanak)

Egyébként egy dunántúli cég is szokta a PDA-kat úgy
reklámozni, hogy 1-2 méter pontosak, de az sem igaz. smile angry

#156 Ebcsont
2012-01-19 11:28:51

Válasz #155. hozzászólásra

Most már nagyon érdekelnek ezek a hibák! Tudnál róla képet becsatolni?

Nincs profilkép
#155 WOW
2012-01-19 10:58:29

Válasz #149. hozzászólásra

Szerencsére a tesztprogram letölthető, bárki bátran kipróbálhatja...tanulhat a saját kárán..."

Ezen a Bogarasit értettem.

Igen nálam is ez döntött a vásárlásnál.
Igen nem derült fény a tesztnél a hibákra.
Igen többször kértem a javításokat, amik csak részben lettek kijavítva.
Igen beszoptam.

#154 Holmer
2012-01-19 00:28:35

Annyit mondj el nekem légyszi ,hogy az 57600 mennyiben különbözik pl a 4800tól a beállításokban?

#153 Holmer
2012-01-19 00:25:29

Hehe! Statnav ON-Off smile biggrin Nmea mode-sirf mode smile thumbup és máris egy félmilliós készülékkel felér a kézi 50ezres PDA-nk....Gps jel korrekció nélkül is!smile thumbupÜdv a klubban! ;)

#152 Ebcsont
2012-01-18 23:22:00

Válasz #150. hozzászólásra

Hát én az ilyesmit azzal szoktam elkerülni, hogy 2-3 hetente csinálok egy próba ellenőrzést MVH-sok nélkül. Aztán ha valami butaságot találok ilyenkor, annak utána járok. Azt a 10-15 percet, amit a gép előtt kell ülnöm megéri szerintem.

Nincs profilkép
#151 Moderngazda
2012-01-18 22:13:51

Válasz #133. hozzászólásra

Én a mezőgazdasághoz nem sokat értek, az informatikához, programozáshoz annál inkább.
Ha csak úgy feltelepítesz egy sorvezető, területmérő szoftvert egy pda-ra, azzal még nem sokra mész.
A lényeg a gps beállításában rejlik.
Az alapértelmezett beállítások (hogy ne térjek ki szakmai részletekre), maximum egy Igo szintű autósnavigáció használatára felelnek meg.
Ahhoz, hogy precíziós célokra használd, arra alkalmassá kell tenned. Nem véletlenül kerül jóval többe egy sorvezető PDA, mint egy natúr PDA, a mögötte rejlő tudást kell megfizetni. Bármilyen Sirf chip-es PDA-t be tudok úgy hangolni, hogy 30-60cm-től többet soha nem téved és reggelire eszi a többszörös áron elérhető modelleket. Ami nem használ URH vagy GSM referenciállomást, az nem lehet pontosabb az én PDA-mtól. Aki nem hiszi, járjon utána!

#150 Mf-es
2012-01-18 20:26:47

Válasz #149. hozzászólásra

A gond,az,hogy a hiba bármikor jelentkezhet.A próbán kicsi esélyt látok,hogy jelentkezzen.Mi van,ha egy MVH-s ellenörzéskor dob butaságot,és ugrik a támogatás összege.

#149 Ebcsont
2012-01-18 18:50:04

Válasz #148. hozzászólásra

"Szerencsére a tesztprogram letölthető, bárki bátran kipróbálhatja...tanulhat a saját kárán..."

ÖÖÖÖ Regősné szoftverét le lehet tölteni kipróbálásra? Honnan? A Bogarasi nálam pont ezzel került előnybe, hogy ki tudtam próbálni! smile rolleyes

A pogramhibák arra vannak, hogy legyen mit kijavítani! smile biggrin
Én eddig két hibába futottam bele, ami után telefonáltam vagy írtam egy szívhez szóló e-mailt a fejlesztőnek és kábé 2-3 nap alatt meg volt oldva. Egy programból akkor tűnnek el a hibák, ha megfelelően le van tesztelve! A tesztelésen valószínűleg volna mit javítani, de ehhez a felhasználók tapasztalatai is kellenek!

#148 Ebcsont
2012-01-18 18:36:00

Válasz #146. hozzászólásra

Műveletek/Műveletek módosítása kijelölöd, ami nem kell és Müv. törlése gombra klikk. Ha estleg nem találnád a műveletet akkor előtte egy Minden művelet megjelenítése gomb segít.

Nincs profilkép
#147 WOW
2012-01-18 18:30:29

Válasz #145. hozzászólásra
Sokféle programmal volt már szerencsém dolgozni, nem tapasztalatlanságról van szó. Rengeteg időmet emésztette fel a Bogarasi feltöltése, javitása. Egészen egyszerüen nem tudja azt amit igér, programozási hibákkal van tele, ami az alapvető funkciókat érinti.

Szerencsére a tesztprogram letölthető, bárki bátran kipróbálhatja...tanulhat a saját kárán...

#146 Mf-es
2012-01-18 17:58:00

Válasz #145. hozzászólásra

Nállam egy frissítés után,mindenhová beírt egy műtrágyaszórást,szeptemberbe cukorrépavetést,meg ilyenek.A törlése nem egyszerű,és ráhagytam.

#145 Ebcsont
2012-01-18 15:15:45

Válasz #142. hozzászólásra

Nekem nincsenek ilyen negatív tapasztalataim az ellenőrzésekkel. A általad említett nyomtatási hibák nálam még nem jelentkeztek. Igaz nem árt a program kezelését gyakorolni, mert elsőre én se azt nyomtattam ki, amit szerettem volna! smile blushing
Kimondottan nagy hasznát vettem az erő- és munkagép nyílvántartási résznek, ami például Regősné programjából hiányzik. Nekem az alapvető kérdéseim, amikre nagyjából mindig választ keresek:
- Kicsoda? Mit csinált? Hol? Mikor? Mivel? Mit és mennyit használt fel az adott feladathoz? Ja és jó tuni, hogy egyáltalán milyen erőforrásokkal rendelkezek? smile rolleyes

#144 Radocz
2012-01-18 11:18:05

Valóban, a Regősné programja tudja azt, amire szüksége van egy tanácsadónak és egy gazdának.

Az én véleményem szerint jobban jár a gazda, ha köt szaktanácsadási szerződést és a tanácsadó segít neki mindenben.

Már a NÉT jelentést is tudja a 3RPG szoftver.

Az abba bevitt adatok felhasználásával lehet készíteni földhasználati tervet és tápanyag gazdálkodási tervet.

Ehhez a szükséges adatokat, Excel táblából is be lehet olvastatni.
Magyarul a labor megküldi a jegyzőkönyvet elektronikusan és nem kell minden adatot újra berögzíteni. Felhasználó barát.

A megtanuláshoz nekem sok időre volt szükségem.

jó felhasználói kézikönyv van hozzá, valamint skype-on kapok segítséget.
Több jót nem írok, mert ....

smile cowboy

#143 Mf-es
2012-01-18 07:55:56

Pont ezt akartam én is kifejteni.

Nincs profilkép
#142 WOW
2012-01-17 22:49:21

Abban igazad van, hogy a két program más felfogásban készült. A Bogarasi adatkezelésre épült, a Regősné féle pedig célirányosan az előirt nyilvántartásokra.
A különbség ott van a kettő között, hogy mig a Regősné programja tudja amit igér, addig a Bogarasi féle nem. Még az alapvető információkat sem képes pontosan berakni az elektronikus GN-be. Arról nem beszélve, hogy gazdálkodási napló nyomtatásakor tele van hibával és hülyeségekkel.
Ha a Bogarasi csak arra kell, hogy információt tárolj egy programban csak magadnak, arra lehet hogy jó. Bár ezért szerintem találsz jobb és olcsóbb megoldást is. Ha viszont naplóznod kell magad az előirások miatt is, akkor sok sikert kivánok egy ellenőrzésnél.

Csak arra szeretném felhivni a figyelmet, hogy nézzétek meg mit vesztek, hogy ne járjatok ugy mint én.

#141 Ebcsont
2012-01-17 20:53:46

Válasz #140. hozzászólásra

Akkor mégis miért írod, hogy az egyik jó a másik meg rossz? smile confused

#140 Mf-es
2012-01-17 20:48:29

Válasz #139. hozzászólásra

Nekem mindkettő megvan,és mindkettő élesbe a gépen üzemel.Tudom a különbséget.

#139 Ebcsont
2012-01-17 20:46:41

Válasz #138. hozzászólásra

Ez a cikk 2007-ben íródott! 5 év az informatikában iszonyatosan nagy idő! Miért akarod összehasonlítani minden áron az almát és a körtét? Miért kell ki deríteni, hogy melyik a gyümölcsebb gyümölcs? smile confused
A két program teljesen más felfogásban készült, ami nem azt jelenti, hogy az egyik jobb, a másik meg rosszabb! A Bogarasi-féle általános információ kezelésre, tárolásra helyezi a hangsúlyt. A másik pedig célirányosan, az előírás szerinti nyilvántartásokra. Az előbbi az általános felépítéséből bármerre továbbfejleszthető, az utóbbi továbbfejlesztése sokkal macerásabb.
Írok egy példát:
Egy önjáró silózót nagyjából mindig csak betakarításra tudsz használni. Egy traktort viszont szinte bármilyen kiegészítővel dolgoztathatod. A silózó nem csak az ára miatt drága jószág, hanem mert kevés féle feladatot végezhetsz el vele a traktorhoz képest. A Bogarasi program jelen példában a traktor. Lehet, hogy az adott részfeladatot (látszólag) rosszabbul oldja meg, mint a másik, de jóval több mindent lehet vele elvégezni.
Továbbá MINDIG az adott feladat szabja meg a hozzá való eszközt! Regősné szoftverével egy AKG-s tanácsadó valószínűleg jobban jár. Viszont egy néhány száz hektáros gazdaságban felmerülő információ kezelési és tárolási feladatokra jobb a Bogarasi.
A magyar agrárinformatika egyik legnagyobb hiányossága pont az, hogy nagyon kevés igazán használható szoftver van a piacon. Ezen igyekszik változtatni a maga módján mindkét program, ami viszont dícséretes és tiszteletre méltó dolog.
smile thumbupcool

#138 Mf-es
2012-01-17 17:23:41

Válasz #121. hozzászólásra

Nem mindegy,hogy ki írja a programot,gyakorlati szakember,vagy csak egy programozó.Programválasztás előtt,nem árt tudni,Regősné pályafutását. Érdemes elolvasni,"Elgörbítettük az egyenest"írást,6. oldaltól.http://www.agroinform.com/files/aktualis/agroinform_20120117171635_Magazin_2006.01_0129_3.pdf

#136 ádé
2012-01-12 16:37:41

Válasz #135. hozzászólásra

Köszi szépen, megtaláltam!!!smile cowboysmile thumbupcoolsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]