Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ne legyünk telhetetlenek, de ma este már 297 felett van az árfolyam ,de ha néhány nap alatt elszabadul, mint két vagy 3 éve , akkor nehezen hihető de azért most is csak nekünk volt alacsonyan tartva!!
Az a biztos, amikor te magad többször elolvasod a kiírt pályázatot.
Ne aggódj elsőre mi sem szoktuk igazán érteni.
Sokadik olvasás és konzultálás után mindenki megérti.
Keress falugazdászt, pályázatírót, tanácsadót, könyvelőt.
És akiben a legjobban megbízol annak, add oda a .....
ez a jővő évre lefoglaláskétlem hogy működik.
én azt hallottam amire nem érkezik haszonbérlet a mostani kiirásban,vagyis most ősztől való művelésre, azokat jővőre eladásra kinálják.
Most néztem a földeket és lenne kb 10 ha ami szóba jöhet. Ezt hol lehet/kell jelezni a szándékot a bérlésre. Szerintetek az megoldható hogy jövő ősztől venném csak bérbe? (vagy ez hülyeség? igy nem lehet "lefoglalni"?)
igy már megnyilt,köszi.
létezik hogy nem teljes a lista?
pl az a föld amire idén erre a csonka évre kötöttem nincs is benne.Egy másik hrsz ami szintén mellettem van és arra az idén senkinek nem volt szerződése az sincs a listán.
Mekkora eséllyel indulna ezen a pályázaton egy 40has Tehenészeti Családi gazdaság? Több helyen olvasom, hogy a z állattartás és a családi gazdaság, mint vállalkozási forma előnyt jelent. Tud valaki bővebben információval szolgálni? Előre is köszönöm.
Ez így van,de én nem azt mondtam,hogy ezzel akarok fogllakozni,hogy ez lesz a munkám.Hanem az,hogy iskola mellet jólenne dolgozni traktorral főleg,hogy szeretek is traktorozni,no de ha csinálok valamit akkor abban szeretnéka legjobb lenni,törekedni arra.Tehát szeretnék ezzel a dologgal foglalkozni,apa vállalkozó.
A helyzet a következő: Hitelt csak akkor kapsz ha van legalább (őstermelőként vagy egyéni vállalkozóként)legalább 1 lezárt éved.Ami korodnál fogva gondolom nincs. Ami pedig a konkurenciát illeti...
Azok a gazdák akik ma több 100Ha-ral rendelkeznek (vagy felmenőik) a rendszerváltáskor(módszerváltáskor) benne voltak a PÁRT-ban és ezért az elvtársakhoz jutalomként hozzávágtak egy jó nagy adag kárpótlási jegyet illetve földet.Amikor pedig szolgáltatni kezdtek szépen átvágták a kisebb gazdákat akiknek 1-2Ha földjük volt(nem szórtak műtrágyát csak papíron megszántották a földet vagy 20centire persze papíron mélyszántás jó pár ezresért-->persze hogy nem termett semmi aztán még szívességből megvették a földet tőlük szarér húgyér) na ezek a nagy gazdák akik 5000HUF/Ha-ért bérlik az állami földeket úgyhogy nem sok esély van arra hogy te valaha is konkurenciának fogsz számítani mivel egy kis handycap-pel indulsz)Azért ne csüggedj lesz ennek értelme csak nem a mi életünkben
Azt elhiszem hogy ingyen dolgozhatnék neked,még jó hogy nem kellene fizetnem érte,hogy szántok neked :).Én 16 éves vagyok,de olyan mintha ovodásokkal beszélnék már bocsánat,de egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel.Mert az még jólvan hogy szaros PC forumon baromkodik a sok gépelött ülő csicska.De itt ne már :).
Azt hittem,nem vagytok ilyen gyerekesek:nem a világon lévő gazdákat akarom lenyomni,hanem azt az 5 öt ami ittvan nálunk faluba.És nem lenyomni,hanem járnak másoknak dolgozni traktorral,és énis járni akarok:de nem 20000Ft fogok megszántani egy hold földet,meg nem azt mondom az öreg nénikének,mikor kérdezi mennyi lesz,hogy adja a nyugdijat!EEnnyit rólatok,szerintem ti ilyen traktorosok vagytok ,bár ha van traktorotok.
Lenne egy kérdésem.Még nagyon pályakezdő vagyok,a traktorozásba.Egy 80 as mtz-n van.Valaki nem tudná elmagyarázni,hogy hogyan is működik,pl ha szeretnék venni egy új mtz-z?Hol találok új mtz -ket vételre amiket megtudok nézni,esetleg itt neten?Továbbá hitelre,meg támogatás az hogyan működik?
3571 hozzászólás
tudja valaki, hogy az állami földek bérlésére meddig lehet pályázni? van valami végső határidő?
Válasz #1619. hozzászólásra
Itt a lapok ellőre ki (nem le !!!) vannak osztva..............
Ne legyünk telhetetlenek, de ma este már 297 felett van az árfolyam ,de ha néhány nap alatt elszabadul, mint két vagy 3 éve , akkor nehezen hihető de azért most is csak nekünk volt alacsonyan tartva!!
Válasz #1578. hozzászólásra
Nem az MNB árfolyama (292,12) játszik, hanem az Európai Központi Banké (EKB), ott pedig az október 1-jén éevényes árfolyam 292,55.
Válasz #1614. hozzászólásra
3
Az OMÉK-on Ángyán Államtitkár Úr azt, mondta, aki tud földterületekről, amelyek haszonbérlete ...., az jelezze.
Azt nem figyeltem, hogy hol kell jelezni.
Valószínűleg az államtitkárság fele.
Válasz #1607. hozzászólásra
Az a biztos, amikor te magad többször elolvasod a kiírt pályázatot.
Ne aggódj elsőre mi sem szoktuk igazán érteni.
Sokadik olvasás és konzultálás után mindenki megérti.
Keress falugazdászt, pályázatírót, tanácsadót, könyvelőt.
És akiben a legjobban megbízol annak, add oda a .....
Válasz #1614. hozzászólásra
ez a jővő évre lefoglaláskétlem hogy működik.
én azt hallottam amire nem érkezik haszonbérlet a mostani kiirásban,vagyis most ősztől való művelésre, azokat jővőre eladásra kinálják.
a pontos részletek a pályázati kiirásban lesznek
Hello!
Most néztem a földeket és lenne kb 10 ha ami szóba jöhet. Ezt hol lehet/kell jelezni a szándékot a bérlésre. Szerintetek az megoldható hogy jövő ősztől venném csak bérbe? (vagy ez hülyeség? igy nem lehet "lefoglalni"?)
Válasz #1611. hozzászólásra
legutobbi tájékoztatás szerint, csütörtökön(ha igaz) irják ki a pályázatot,itt az NFA honlapon rajta lesz
többet énsem tudok még.
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1610. hozzászólásra
Nincs mit, de meddig lehet és milyen formában pályázni ezekre a földekre?
Válasz #1609. hozzászólásra
igy már megnyilt,köszi.
létezik hogy nem teljes a lista?
pl az a föld amire idén erre a csonka évre kötöttem nincs is benne.Egy másik hrsz ami szintén mellettem van és arra az idén senkinek nem volt szerződése az sincs a listán.
Válasz #1606. hozzászólásra
http://www.nfa.hu/wp-content/uploads/B%C3%A9k%C3%A9s-megye.pdf
Válasz #1606. hozzászólásra
Sajnos Szabolcs sem nyílik meg, de mintha nem is lenne minek megnyílnia. Létezik, hogy nincs állami terület itt?
Mekkora eséllyel indulna ezen a pályázaton egy 40has Tehenészeti Családi gazdaság? Több helyen olvasom, hogy a z állattartás és a családi gazdaság, mint vállalkozási forma előnyt jelent. Tud valaki bővebben információval szolgálni? Előre is köszönöm.
Válasz #1603. hozzászólásra
hogy lehet,hogy minden megye megnyililk ,csak Békés megye nem?
Amúgy hogy lehet ezekre a földekre pályázni?
A neten nem tudom, de a kistérségek központjaiban már ott van, legalább is nálunk (Szob).
Válasz #1602. hozzászólásra
http://www.nfa.hu/hu/palyazatok/palyazatok
Vagy ez nem az lenne? Csak egy ötlet . bocsi ha ez nem az.
Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni,hogy a Nemzeti Földalap bérelhető földjeit hol lehet megnézni a neten.
Ez így van,de én nem azt mondtam,hogy ezzel akarok fogllakozni,hogy ez lesz a munkám.Hanem az,hogy iskola mellet jólenne dolgozni traktorral főleg,hogy szeretek is traktorozni,no de ha csinálok valamit akkor abban szeretnéka legjobb lenni,törekedni arra.Tehát szeretnék ezzel a dologgal foglalkozni,apa vállalkozó.
Válasz #1597. hozzászólásra
OFF:
A helyzet a következő: Hitelt csak akkor kapsz ha van legalább (őstermelőként vagy egyéni vállalkozóként)legalább 1 lezárt éved.Ami korodnál fogva gondolom nincs. Ami pedig a konkurenciát illeti...
Azok a gazdák akik ma több 100Ha-ral rendelkeznek (vagy felmenőik) a rendszerváltáskor(módszerváltáskor) benne voltak a PÁRT-ban és ezért az elvtársakhoz jutalomként hozzávágtak egy jó nagy adag kárpótlási jegyet illetve földet.Amikor pedig szolgáltatni kezdtek szépen átvágták a kisebb gazdákat akiknek 1-2Ha földjük volt(nem szórtak műtrágyát csak papíron megszántották a földet vagy 20centire persze papíron mélyszántás jó pár ezresért-->persze hogy nem termett semmi aztán még szívességből megvették a földet tőlük szarér húgyér) na ezek a nagy gazdák akik 5000HUF/Ha-ért bérlik az állami földeket úgyhogy nem sok esély van arra hogy te valaha is konkurenciának fogsz számítani mivel egy kis handycap-pel indulsz)Azért ne csüggedj lesz ennek értelme csak nem a mi életünkben
Válasz #1598. hozzászólásra
Mit nem gondoltál 16 évesen?Mert szerinted az lenne helyes,hogy menjek el valakinek traktorozni ingyen?Mert te azt ajánlottad!
Ja értem 16 éves vagy,igy már érthető.Én pont a duplája de én sem gondoltam ilyet 16 évesen.Majd megérted.
Válasz #1595. hozzászólásra
Azt elhiszem hogy ingyen dolgozhatnék neked,még jó hogy nem kellene fizetnem érte,hogy szántok neked :).Én 16 éves vagyok,de olyan mintha ovodásokkal beszélnék már bocsánat,de egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel.Mert az még jólvan hogy szaros PC forumon baromkodik a sok gépelött ülő csicska.De itt ne már :).
Azt hittem,nem vagytok ilyen gyerekesek:nem a világon lévő gazdákat akarom lenyomni,hanem azt az 5 öt ami ittvan nálunk faluba.És nem lenyomni,hanem járnak másoknak dolgozni traktorral,és énis járni akarok:de nem 20000Ft fogok megszántani egy hold földet,meg nem azt mondom az öreg nénikének,mikor kérdezi mennyi lesz,hogy adja a nyugdijat!EEnnyit rólatok,szerintem ti ilyen traktorosok vagytok ,bár ha van traktorotok.
Válasz #1590. hozzászólásra
Nálam lehetsz fő mezőgazdász,ingyen dolgozhatsz,a többi gazdát meg lesza...k.
Válasz #1592. hozzászólásra
Vagy regizzen a kicsi tanyán meg a hasonlókon...............
1., Fő mezőgaszdász: veszel két-három diplomát a kínai piacon
2., másokat lenyomni: egy kis gyúrás + cuccok és fél év bunyó
3., másoknak dolgozni: ha a lenyomással a tekintély megvan, akkor pénzbehajtásra bejelentkezni a megfelelő helyen
KÉT megoldást tudok ajánlani :vagy bérelsz földet és elkezded művelni,vagy azt hazudod itt a fórumon,van 1000 hektár földed.
Hogyan lehetnék én itt a fő mezőgazdász,másoknak dolgozni,és a többi gazdát lenyomni,azt hogyan lehetne?
Válasz #1582. hozzászólásra
azon már túl vagyunk.
Amugy te traktorozol?Hány éves vagy?Milyen gépparkod van?
Mert ,most mióta nincs?Vagy ez biztos?Akkor mi most a megoldás?Hogyan vehetek egyet?Hitelre lehet?Vagy hol lehet nézni neten?
Válasz #1585. hozzászólásra
JJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!(gondoltam...)
Jó reggelt !!!!!
Akkor még volt is támogatás..............
Hát,hogy őszinte legyek annyira nemtom sztem max 2 éve,820.2-es mtz.http://www.youtube.com/user/szmores51?blend=1&ob=5#p/a/u/1/ADFHzxN2KG4
Ez az..itt a videón.
Válasz #1583. hozzászólásra
Mikor vette ??
miért,nemértem,osztálytársamnak támogatásos traktorja van :)
1X ebbe fogsz belekattanni............
Válasz #1580. hozzászólásra
Támogatás nincs............alkudni kötelező !!!!!!!!!!!!
Üdv!
Lenne egy kérdésem.Még nagyon pályakezdő vagyok,a traktorozásba.Egy 80 as mtz-n van.Valaki nem tudná elmagyarázni,hogy hogyan is működik,pl ha szeretnék venni egy új mtz-z?Hol találok új mtz -ket vételre amiket megtudok nézni,esetleg itt neten?Továbbá hitelre,meg támogatás az hogyan működik?
292,12x192=56087
jól hangzik.
Válasz #1573. hozzászólásra
hála Istennek, ma is kitettek magukért a Fiúk, úgyhogy...
Válasz #1572. hozzászólásra
ahha, kb. mondjuk visszaosztás után talán e körül alakul.
Válasz #1574. hozzászólásra
Tudtommal a január 1-ei árfolyammal!
Válasz #1571. hozzászólásra
és az akg-t milyen árfolyammal számolják?
Válasz #1571. hozzászólásra
Mennyi lett az árfolyam?:)
Válasz #1570. hozzászólásra
és 192 euró lesz a támogatás, Mármint, ha nem nő a támogatott terület?