Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
1. Hízottbikatartás támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 60 000 Ft támogatás vehető igénybe
2. Tejtermelés támogatása:
tejtermelő történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 6 Ft támogatásra jogosult
3. Anyatehéntartás támogatása:
anyatehenenként termeléshez kötötten legfeljebb 40 000 Ft, termeléstől elválasztva történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 10 450 Ft támogatás vehető igénybe
4. Extenzifikációs szarvasmarhatartás támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 20 000 Ft támogatás vehető igénybe
5. Anyajuhtartás támogatása:
anyajuhok után egyedenként legfeljebb 1750 Ft támogatás vehető igénybe, de amennyiben a mezőgazdasági termelő juhtejet vagy juhtejterméket értékesít, úgy a támogatás mértéke anyajuh egyedenként legfeljebb 1400 Ft
6. Kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 1930 Ft anyajuh kiegészítő támogatás vehető igénybe
7. Dohány termesztésének támogatása:
a Burley dohány-termesztési támogatás keretében, történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 84 800 Ft támogatás vehető igénybe
a Virginia dohány-termesztési támogatás keretében, történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 244 500 Ft támogatás vehető igénybe
8. Héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása:
hektáronként legfeljebb 33 250 Ft támogatás vehető igénybe
9. Rizs termesztésének támogatása:
termeléshez kötötten hektáronként legfeljebb 64 000 Ft, termeléstől elválasztva történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 35 250 Ft támogatás vehető igénybe
Akkor költse el a paraszt gyorsan 30 án. Azért fel kell készülni műtrágya talonba ha érkezik a pénz gyorsan leszámláztatom ha nem megy akkor marad a gázolaj rendelés
Ha netbankon keresztül utalod akkor elméletileg másnap reggel 8ra ott van ha a másnap munkanap. Ünnepnapon xarnak bele nem teljesítenek semmit. fióki utalás lehet több nap is nem tom hogy mennyi a hivatalos átfutási ideje. És attól is függ hogy ki a számlavezető bankod. Hány kézen keresztül megy a lóvé mire hozzánk ér. Amit ma utaltak nekem azt már biztos csak jövőhéten fogom megkapni.
De tavaly szorított a cipő ezért sűrűn érdeklődtem náluk dec 29én azt mondták még hogy túligényléssel érintett blokkjaim vannak ezért nem tudják mikor látok lóvét, előbb úgyis küldenek adategyeztetésről levelet. dec 30án meg rajta volt a számlán a lóvé.
Rákérdeztem ma az MVHnál. Ma elutalták kb a második rész 2/3át. Nem tudták megmondani hogy miért csak ennyit és hogy mikor és mennyit fognak még utalni. Annyit tudtak mondani hogy ez "részkifizetés" tehát még valószínűleg fogok kapni.
Nem tudom ,hogy felétek miként működik,de felénk a cukorrépások tele vannak,mint a kutya bolhával.Be se lehet kerülni közéjük.Igazságtalannak tartanám,ha ők kapnának plussz pénzt,a 3-400000/ha forintos tiszta jövedelmük mellé.
Sajnos nem lesz nemzeti kiegészítés a szántóföldi növénytermesztésre!
- Az Európai Bizottság döntésének megfelelően a tárca előrehozva – október 16-tól - fizethette ki az idei uniós terület alapú támogatások (SAPS) 50 százalékát, a napokban pedig bejelentette, hogy ehhez 30,6 milliárd forint nemzeti kiegészítő támogatást (top-up) társíthat. Mire fordítja a minisztérium a top-up pénzeket?
- A teljes jövő évi nemzeti támogatási keret 55,5 milliárd forint, melyből valóban 30,6 milliárd forintot tesz ki az idei top-up összege. E forrás a nemzeti tejtámogatásra, az anyatehén-, a hízottbika- és az extenzív szarvasmarhatartásra, az anyajuh- és az anyakecske-tartásra, illetve a dohánytermelésre jut, vagyis a szántóföldi növénytermelők az uniós SAPS-pénzeken felül nem számíthatnak top-up kifizetésekre. A támogatások folyósítása várhatóan már januárban megkezdődik. A nemzeti támogatásra fordítható fennmaradó összeget elsősorban állatjóléti, hullamegsemmisítési és állatorvosi költségtérítésekre, illetve cukorrépa-támogatásokra és kamattámogatásokra fordítja majd a VM.
Ma megjött a családé is, egy kicsivel több jött, mint az első kifizetéskor. Én a nemzeti kifizetésben egyáltalán nem hiszek, nem is olvastam róla, hogy adnak.
3571 hozzászólás
Nekem is küldték a második felét,hozzá csapták az AKG kiméretés, és KAT járandóságot is !
Válasz #1410. hozzászólásra
akkor barátom te fizeted a hallét
Neked nincs gumicsizmád??
Válasz #1417. hozzászólásra
én kerestelek rajta.
Válasz #1416. hozzászólásra
ezen én is rajta vagyok néhány helyen
anno nem is láttam..
Válasz #1415. hozzászólásra
http://gazdakor.szie.hu/video/adatlap/609 -Talán most jó !
Válasz #1337. hozzászólásra
--Konkurenciánál így mennek a dolgok !!
Válasz #1413. hozzászólásra
Akkor nekem 80-as/db befigyel valamikor
Válasz #1411. hozzászólásra
A 37/2010. (XII. 14.) VM rendelet szabályozza.
1. Hízottbikatartás támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 60 000 Ft támogatás vehető igénybe
2. Tejtermelés támogatása:
tejtermelő történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 6 Ft támogatásra jogosult
3. Anyatehéntartás támogatása:
anyatehenenként termeléshez kötötten legfeljebb 40 000 Ft, termeléstől elválasztva történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 10 450 Ft támogatás vehető igénybe
4. Extenzifikációs szarvasmarhatartás támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 20 000 Ft támogatás vehető igénybe
5. Anyajuhtartás támogatása:
anyajuhok után egyedenként legfeljebb 1750 Ft támogatás vehető igénybe, de amennyiben a mezőgazdasági termelő juhtejet vagy juhtejterméket értékesít, úgy a támogatás mértéke anyajuh egyedenként legfeljebb 1400 Ft
6. Kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatása:
történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 1930 Ft anyajuh kiegészítő támogatás vehető igénybe
7. Dohány termesztésének támogatása:
a Burley dohány-termesztési támogatás keretében, történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 84 800 Ft támogatás vehető igénybe
a Virginia dohány-termesztési támogatás keretében, történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 244 500 Ft támogatás vehető igénybe
8. Héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása:
hektáronként legfeljebb 33 250 Ft támogatás vehető igénybe
9. Rizs termesztésének támogatása:
termeléshez kötötten hektáronként legfeljebb 64 000 Ft, termeléstől elválasztva történelmi bázis jogosultságonként legfeljebb 35 250 Ft támogatás vehető igénybe
Válasz #1411. hozzászólásra
Ja kaszálni!!!
Válasz #1410. hozzászólásra
És azt lehet tudni hogy mire mennyi jár? Gondolom a 19 birkámmal kaszálni fogok!
Válasz #1397. hozzászólásra
Te győztél, a 30 milliárd az állatosoké lesz, ma rákérdeztem!
Válasz #1407. hozzászólásra
Akkor költse el a paraszt gyorsan 30 án. Azért fel kell készülni műtrágya talonba ha érkezik a pénz gyorsan leszámláztatom ha nem megy akkor marad a gázolaj rendelés
Válasz #1406. hozzászólásra
Ha meg nem akkor találtak volna valami frappáns indokot miért nem lett teljesítve mert ugye az nagyon megy
Válasz #1403. hozzászólásra
Ha netbankon keresztül utalod akkor elméletileg másnap reggel 8ra ott van ha a másnap munkanap. Ünnepnapon xarnak bele nem teljesítenek semmit. fióki utalás lehet több nap is nem tom hogy mennyi a hivatalos átfutási ideje. És attól is függ hogy ki a számlavezető bankod. Hány kézen keresztül megy a lóvé mire hozzánk ér. Amit ma utaltak nekem azt már biztos csak jövőhéten fogom megkapni.
De tavaly szorított a cipő ezért sűrűn érdeklődtem náluk dec 29én azt mondták még hogy túligényléssel érintett blokkjaim vannak ezért nem tudják mikor látok lóvét, előbb úgyis küldenek adategyeztetésről levelet. dec 30án meg rajta volt a számlán a lóvé.
Válasz #1405. hozzászólásra
Biztos ki lett volna fizetve
Válasz #1403. hozzászólásra
Gondolom délután indították. Csak azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha az EU engedélyezte volna a december előtti teljes kifizetést!
Válasz #1401. hozzászólásra
Ha ők nem tudják akkor ki a tököm fogja tudni
Válasz #1402. hozzászólásra
az meg hogy a bünbánatba lehet az átutalás átfutási ideje max 2 nap megvan ez kutyulva rendesen
az én infóm az, hogy sokunkét már tegnap elutalták, de csak 7főn érkezik meg.
Rákérdeztem ma az MVHnál. Ma elutalták kb a második rész 2/3át. Nem tudták megmondani hogy miért csak ennyit és hogy mikor és mennyit fognak még utalni. Annyit tudtak mondani hogy ez "részkifizetés" tehát még valószínűleg fogok kapni.
Válasz #1398. hozzászólásra
Feleségem ma kapott,nekem túligénylésem volt,de azt ma és holnap intézik.A nevem megvan,és ma indítják útra,az enyémet is.
Válasz #1398. hozzászólásra
ne csüggedj még az előlegen kívül én sem ez van pedig nézem rendesen de nem látok a számlámon változást
Én nem kaptam még pízt! Csak az előleget! Valaki ma kapott???
Hajtós kolléga beégett,mert akárhogy számolom nem jön ki az 5100 ft plusz pénz,inkább minuszra
Válasz #1389. hozzászólásra
A cukorrépa támogatás nem az a top-up, amit minden növényre fizettek korábban hektár alapon, ez 11 EUR/t.
Hallott már valaki fiatal agr. vállalkozóknak szóló pályázatokról? Földvásárlási tám. stb.
Válasz #1393. hozzászólásra
A top-up támogatásokat (így a hízottbika támogatást is) mindig következő év elején fizetik. Most is a jövő évi költségvetésben lesz a fedezete.
Helló ! Nekem is utaltak!!!!Kb. annyit mint először. Nem akarok telhetetlen lenni,de hízottbika támogatást kapott-e már valaki?Boldog Karácsony(t)!
Válasz #1391. hozzászólásra
Levont belőle az APEH, VPOP, Víztársulás......és akinek véletlenül tartoztos suskával.
A mienk is megjött.
Valamiért jóval kevesebb, mint az 1. részlet volt...
Válasz #1379. hozzászólásra
Nagyon lükék!!!!
Nem tudom ,hogy felétek miként működik,de felénk a cukorrépások tele vannak,mint a kutya bolhával.Be se lehet kerülni közéjük.Igazságtalannak tartanám,ha ők kapnának plussz pénzt,a 3-400000/ha forintos tiszta jövedelmük mellé.
Válasz #1379. hozzászólásra
neg az orra
Válasz #1378. hozzászólásra
még 3-al is
Válasz #1375. hozzászólásra
Sajnos nem lesz nemzeti kiegészítés a szántóföldi növénytermesztésre!
- Az Európai Bizottság döntésének megfelelően a tárca előrehozva – október 16-tól - fizethette ki az idei uniós terület alapú támogatások (SAPS) 50 százalékát, a napokban pedig bejelentette, hogy ehhez 30,6 milliárd forint nemzeti kiegészítő támogatást (top-up) társíthat. Mire fordítja a minisztérium a top-up pénzeket?
- A teljes jövő évi nemzeti támogatási keret 55,5 milliárd forint, melyből valóban 30,6 milliárd forintot tesz ki az idei top-up összege. E forrás a nemzeti tejtámogatásra, az anyatehén-, a hízottbika- és az extenzív szarvasmarhatartásra, az anyajuh- és az anyakecske-tartásra, illetve a dohánytermelésre jut, vagyis a szántóföldi növénytermelők az uniós SAPS-pénzeken felül nem számíthatnak top-up kifizetésekre. A támogatások folyósítása várhatóan már januárban megkezdődik. A nemzeti támogatásra fordítható fennmaradó összeget elsősorban állatjóléti, hullamegsemmisítési és állatorvosi költségtérítésekre, illetve cukorrépa-támogatásokra és kamattámogatásokra fordítja majd a VM.
Most azt hallottam,hogy csak az állattartók kaphatnak ilyen támogatást.
Én nem sajnálom tőlük de azért mi is kaphatnánk valamennyit.
Azt írták,hogy az idén adják ezt,de kinek. Valaki kapott már ilyen jogcímen pénzt?
Látom a nemzeti kiegészítésről nem tudtok pontosat.
Sajnos én sem.
Válasz #1377. hozzászólásra
öcsémnek is megjött (kicsivel több, mint az I.volt)
nekem még semmi.
Tulajdonképp mekkora összeg jár pontosan hektáronként összesen, mi: 46535 Ft/ha-t kaptunk
Válasz #1373. hozzászólásra
A szája is vérzik?
Akkor este nincs mese a szeretődhöz kell menni, már ha elbírsz kettővel!!!
Ma megjött a családé is, egy kicsivel több jött, mint az első kifizetéskor. Én a nemzeti kifizetésben egyáltalán nem hiszek, nem is olvastam róla, hogy adnak.
Végre utalták! már csak az akg van hátra
Ezek után menj el horgászni mint a viccben, elvan cseszve a hétvégéd, de legalább meg lesz a hal az ünnepekre.
Ő is támogatásra jogosult???
viszont akkor Neked most nem igen lehet túl igénylésed
Válasz #1372. hozzászólásra
az asszonynak is
Megjött!