Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
6 milliárd forintos agrár forgóeszköz hitelprogramot indít az MFB
2010.11.03., 16:42
A mezőgazdasági termelők a Magyar Fejlesztési Bank segítségével vis maior hitelekhez juthassanak, összesen 6 milliárd forint értékben, szükség esetén növelhető kerettel.
Mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányülés közben tartott kormányszóvivői tájékoztatón.
Kifejtette: a vis maior forgóeszköz hitelprogram éven túli lejáratú hitelek felvételét teszi lehetővé azon gazdálkodók számára, akiknek vis maior igazolásuk van vagy agrár kárenyhítési juttatásban részesülnek. A hitelprogram célja, hogy a termelők "túléljék" a nehéz időszakot és megőrizzék versenyképességüket.
A kedvezményes, 6 százalékos kamatozású hitelek legfeljebb 5 évre vehetők igénybe, a kölcsönökhöz az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHA) készfizető kezességvállalása is kapcsolódhat - tette hozzá a miniszter.
nekem is van fellebbezésem bent, de nem jött rá válasz. lehet nekem is levonták a zsé-t, de nem kaptam még róla semmit. de még mindig jobb ha levonják, mint az miatt nem küldtek volna semmit
érdekes módon elöbb küldték a visszavonó határozatott, mint a kifizetésit. tehet én arról, hogy nem lett meg a reprezentativ átlag?
Kedves kollégák, van e sorstársam. És mi is a teendő?
2007- ben repcét termeltem, mint energia növényre kaptam, + 60 Ft földalapu támogatást. Most azt le volták. Ennek az az előzménye, hogy kaptam egy határozatot, amellyel a visszafizetésre köteleztek. meg fellebeztem, nekem adtak igazat, és az első foku hatóságot, uj eljárásra, kötelezték. Az uj eljárás még, nem történt meg. Dew a levonás igen.
Van valaki hasonló helyzetben,
én már panasszal éltem az MVH felé. irásban. Várom a választ.
Majd közlöm a végeredményt.
Faternak is kb 20 ezer / ha jött, HB megye.
Nekem még 2 tanfolyam árával tartoznak másfél éve. Mg vontató és zöld könyv, ez kb 250 e ft! Hogy ezt mikor fizetik ki.,..
Nem egyforma családon belül sem , ha van köztartozásod vagy valaki rádrajzolt, esetleg tényleg van túligénylés a blokkban,az bekavarhat, nekünk kerekítve 22700ft!
Na végre megjött a tám. HB megye. Azt mondták, felét utalják most mindenkinek. Na most nekem a területalapúból 20 846 ft/ha jött meg. Az euro/forint állása miatt 49 500 lesz a teljes. Hát matekból nem voltam éppen a csúcson, de azért azt tudom, hogy 49-nek nem 20 a fele!!!!
Hát igen , volt ott olyan is aki szó szerint be akart menni a parlamentbe , de traktorral,szerintem sokak szerint ugyan keveset értünk el de az életem kevesebb lenne ha nem cselekszem meg azt a feltraktorozást 220km az azért nem kevés , és nem ismerek meg olyan embereket, csak egy példa, a civil rádióban 7 órán át beszélhettem Budapestiekhez igaz éjszaka de hát akkor is! Az ellenőrzés az olyan ,hogy ha a gép kidob akkor csőstül jönnek az ellenőrök, de nem kell félni tőlük ,mert a mostani kormány alatt azért becsületükre legyen mondva azt ígérték az ellenőr nem ellenséget fog látni a gazdában , ez igy is van ,én az idén átestem egy keresztmegfelelés ellenőrzésen -ez volt a marhatartás ellenőrzése- 6 táblámat lemérték területalapúban , ezek szerencsére egybeestek az akg egy részével , ki voltak karózva semmi probléma nem volt , ezután ,hogy a liba kövér legyen ezt a 6 parcellát kijelölték nat2000 ellenőrzésre is , ettől kicsit ideges lettem mert 2008 ban már volt nat ellenőrzésem és akkor fél évvel később kaptam területalapút-rongyos 11eft miatt ugyanis ennyi volt a 2008-as nat pénzem emiatt 4 millát fél évre küldtek ki , ja és azt a rongyos 11 eft-ot most kaptam meg az idén júliusban , de a most talán más szelek fújnak az mvh-nál mert az első héten megkaptam a területalapú 50%-át , ami mentőöv mert annyifelé tartoztam már ,hogy elég számon tartani, de nem csüggedünk .Bár ma körbejártam a földjeimet , hát ahol azt gondoltam ,hogy ennyi jó idő után már talán valami művelést be kellene iktatni -nos az idén már felesleges minden a munkagépet meg az erőgépet gázolajat koptató munka ,csak gányolás lenne meg elakadás.
én voltam fönn,a környékről még az 1000 hekis paraszt is küldött föl gépet.Ismerem a hatalom hozzáállását
bepoloskázták a tárgyalások alatt a megbeszélő helyiséget meg arra játszottak hogy előbb utóbb mindenkinek haza kell menni.Ugy lett megegyezés hogy egy illető fellázította a népet és már inditották a gépeket hogy bemennek a parlamentbe,erre a gazdák közt levő spiclik leadták a drótot hogy mi a helyzet állása-utána mire elindultak volna jött a telefon hogy megegyezés született
22/2010. (III. 16.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2010. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről
8. § (1) Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatás
(a továbbiakban: kiegészítő nemzeti támogatás) vehető igénybe az alábbi jogcímekre:
a) hízottbikatartás támogatása,
b) tejtámogatás,
c) anyatehéntartás támogatása,
ca) termeléshez kötött támogatás,
cb) termeléstől elválasztott támogatás,
d) extenzifikációs szarvasmarha támogatás,
e) anyajuhtartás támogatása,
f) kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuh-támogatás,
g) Burley-dohány termesztésének támogatása,
h) Virginia-dohány termesztésének támogatása,
i) héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása,
j) rizs termesztésének támogatása,
ja) termeléshez kötött támogatás,
jb) termeléstől elválasztott támogatás.
Én még sose kaptam idejében lóvét... tavaly volt a legjobb mikor dec 31én megjött. De már volt olyan 2x is hogy májusba .Mert két félhektáros "paraszt" egymás földjét jelölte be velem egy táblába. Utána meg szartak mindenféle egyeztetésre meg felszólításra. Azt se tudták hogy mikor mit kéne kapniuk csak volt idejük hát leadták a támogatási kérelmet. De ha szép szavakkal győzködi őket a falugazdász akkor a saját kivégzési kérelmüket is leadták volna.
Igazad van tm 155, én is ott voltam 3 hétig , érdekes az alatt a 3hét alatt minden pénz megjött, azóta csak egyszer csúszott meg a kifizetés 2008-ban amikor nat2000 ellenőrzésem volt, most az idei évben is átestem 3 ellenőrzésen ,mégis ki tudták fizetni az előleget a 3-ik napon.
nálunk is megjött
sokan elégedetlenkednek most ezzel a kormánnyal is de azt azért ne felejtsük el hogy a gyurcsányék alatt pestre kellett mennünk hogy kifizessék a pénzeket
Pedig akkor nem volt gazdasági válság meg mittudomén mi.
Csak 1szerüen bepróbálkoztak hogy hátha megelégednek ezek a felével is.
3572 hozzászólás
Válasz #1071. hozzászólásra
Részleteket, nem tudok. Januárban indul.Lenteb van egy cikk, abban van telefonszám. Azt hivd fel.
Családi gazdaság vagyunk és őstermelők.Őkis iigényelhetik? fedezet kell hozzá?
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-04 11:10:39
Válasz #1067. hozzászólásra
http://www.mkb.hu/uzleti/kisvallalkozoknak/finanszirozas/szechenyi_kartya/index.html
Válasz #1067. hozzászólásra
6 milliárd forintos agrár forgóeszköz hitelprogramot indít az MFB
2010.11.03., 16:42
A mezőgazdasági termelők a Magyar Fejlesztési Bank segítségével vis maior hitelekhez juthassanak, összesen 6 milliárd forint értékben, szükség esetén növelhető kerettel.
Mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányülés közben tartott kormányszóvivői tájékoztatón.
Kifejtette: a vis maior forgóeszköz hitelprogram éven túli lejáratú hitelek felvételét teszi lehetővé azon gazdálkodók számára, akiknek vis maior igazolásuk van vagy agrár kárenyhítési juttatásban részesülnek. A hitelprogram célja, hogy a termelők "túléljék" a nehéz időszakot és megőrizzék versenyképességüket.
A kedvezményes, 6 százalékos kamatozású hitelek legfeljebb 5 évre vehetők igénybe, a kölcsönökhöz az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHA) készfizető kezességvállalása is kapcsolódhat - tette hozzá a miniszter.
Forrás: MTI
Üdv.tud-e valaki tájékoztatást adni a Széchenyi kártyáról melyik bank foglalkozik a forgóeszköz hitellel és mi lehet a feltétel?
Üdv! Nem tudja valaki hogy mikor lesz legközelebb mezőgazdasági gép(traktor) támogatás?
Válasz #1060. hozzászólásra
Na akkor az sem Decemberben lesz kifizetve :-(
Akkor tartalékolni kell nyárig bőven.
Válasz #1062. hozzászólásra
Pontosan ez a teendő, panasszal kell élni.
Ha megállapítják, hogy valóban egy nem jogerős követelést vontak le, akkor a visszatartott összeget ki fogják fizetni.
Elnézést nem fognak kérni.
Válasz #1062. hozzászólásra
nekem is van fellebbezésem bent, de nem jött rá válasz. lehet nekem is levonták a zsé-t, de nem kaptam még róla semmit. de még mindig jobb ha levonják, mint az miatt nem küldtek volna semmit
érdekes módon elöbb küldték a visszavonó határozatott, mint a kifizetésit. tehet én arról, hogy nem lett meg a reprezentativ átlag?
Kedves kollégák, van e sorstársam. És mi is a teendő?
2007- ben repcét termeltem, mint energia növényre kaptam, + 60 Ft földalapu támogatást. Most azt le volták. Ennek az az előzménye, hogy kaptam egy határozatot, amellyel a visszafizetésre köteleztek. meg fellebeztem, nekem adtak igazat, és az első foku hatóságot, uj eljárásra, kötelezték. Az uj eljárás még, nem történt meg. Dew a levonás igen.
Van valaki hasonló helyzetben,
én már panasszal éltem az MVH felé. irásban. Várom a választ.
Majd közlöm a végeredményt.
Faternak is kb 20 ezer / ha jött, HB megye.
Nekem még 2 tanfolyam árával tartoznak másfél éve. Mg vontató és zöld könyv, ez kb 250 e ft! Hogy ezt mikor fizetik ki.,..
Válasz #1059. hozzászólásra
Decembertől várható jövő nyárig!!!
A támogatás 2. fele az mikor fog jönni?
Tud-e valaki róla valamit?
17309ft/ha jött
Mért'csak'ennyi???
Válasz #1056. hozzászólásra
"c) anyatehéntartás támogatása,
cb) termeléstől elválasztott támogatás,"
Az anyatehéntartás támogatáson belül van termeléshez kötött és termeléstől elválasztott (bázisjogosultságon alapuló) támogatás.
A lényeg: lesznek akik kapnak nemzeti kiegészítő támogatást, de azok nem a szántóföldi termelők lesznek.
Válasz #1046. hozzászólásra
"ca) termeléshez kötött támogatás,"
Én termelek az összes támogatott földemen
Kiérti ezt...én nem
Nem egyforma családon belül sem , ha van köztartozásod vagy valaki rádrajzolt, esetleg tényleg van túligénylés a blokkban,az bekavarhat, nekünk kerekítve 22700ft!
Tényleg! Kinek mennyi jött hektáronként? Beszéljük meg!
Na végre megjött a tám. HB megye. Azt mondták, felét utalják most mindenkinek. Na most nekem a területalapúból 20 846 ft/ha jött meg. Az euro/forint állása miatt 49 500 lesz a teljes. Hát matekból nem voltam éppen a csúcson, de azért azt tudom, hogy 49-nek nem 20 a fele!!!!
Hát igen , volt ott olyan is aki szó szerint be akart menni a parlamentbe , de traktorral,szerintem sokak szerint ugyan keveset értünk el de az életem kevesebb lenne ha nem cselekszem meg azt a feltraktorozást 220km az azért nem kevés , és nem ismerek meg olyan embereket, csak egy példa, a civil rádióban 7 órán át beszélhettem Budapestiekhez igaz éjszaka de hát akkor is! Az ellenőrzés az olyan ,hogy ha a gép kidob akkor csőstül jönnek az ellenőrök, de nem kell félni tőlük ,mert a mostani kormány alatt azért becsületükre legyen mondva azt ígérték az ellenőr nem ellenséget fog látni a gazdában , ez igy is van ,én az idén átestem egy keresztmegfelelés ellenőrzésen -ez volt a marhatartás ellenőrzése- 6 táblámat lemérték területalapúban , ezek szerencsére egybeestek az akg egy részével , ki voltak karózva semmi probléma nem volt , ezután ,hogy a liba kövér legyen ezt a 6 parcellát kijelölték nat2000 ellenőrzésre is , ettől kicsit ideges lettem mert 2008 ban már volt nat ellenőrzésem és akkor fél évvel később kaptam területalapút-rongyos 11eft miatt ugyanis ennyi volt a 2008-as nat pénzem emiatt 4 millát fél évre küldtek ki , ja és azt a rongyos 11 eft-ot most kaptam meg az idén júliusban , de a most talán más szelek fújnak az mvh-nál mert az első héten megkaptam a területalapú 50%-át , ami mentőöv mert annyifelé tartoztam már ,hogy elég számon tartani, de nem csüggedünk .Bár ma körbejártam a földjeimet , hát ahol azt gondoltam ,hogy ennyi jó idő után már talán valami művelést be kellene iktatni -nos az idén már felesleges minden a munkagépet meg az erőgépet gázolajat koptató munka ,csak gányolás lenne meg elakadás.
Válasz #1049. hozzászólásra
én voltam fönn,a környékről még az 1000 hekis paraszt is küldött föl gépet.Ismerem a hatalom hozzáállását
bepoloskázták a tárgyalások alatt a megbeszélő helyiséget meg arra játszottak hogy előbb utóbb mindenkinek haza kell menni.Ugy lett megegyezés hogy egy illető fellázította a népet és már inditották a gépeket hogy bemennek a parlamentbe,erre a gazdák közt levő spiclik leadták a drótot hogy mi a helyzet állása-utána mire elindultak volna jött a telefon hogy megegyezés született
Pedig tavasszal a választások elött egy lakossági fórumon a parlament egyik alelnöke /vajon melyik/ szóban ígéretett tett,hogy vissza kapjuk!!!!!
Válasz #1041. hozzászólásra
Te ott voltál !!!!!!!??????
Amúgy mákod van, hogy ott a pííz. Nálam voltak helyszínelni meg adategyeztetésen kb 8X, úgy hogy pénzre nem számítok mostanában, majd júniusban.
Válasz #1040. hozzászólásra
Az unióst azt tüntetések nélkül is megkapjuk előbb utóbb a többi az adható csak kurva sokan azt a szót készpénznek vették.
Válasz #1043. hozzászólásra
Te még mindig álom országban élsz ????????
Felénk úgy mondják: Küldik azt csak nem jön !!
22/2010. (III. 16.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2010. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről
8. § (1) Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatás
(a továbbiakban: kiegészítő nemzeti támogatás) vehető igénybe az alábbi jogcímekre:
a) hízottbikatartás támogatása,
b) tejtámogatás,
c) anyatehéntartás támogatása,
cb) termeléstől elválasztott támogatás,
d) extenzifikációs szarvasmarha támogatás,
e) anyajuhtartás támogatása,
f) kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuh-támogatás,
g) Burley-dohány termesztésének támogatása,
h) Virginia-dohány termesztésének támogatása,
i) héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása,
j) rizs termesztésének támogatása,
ja) termeléshez kötött támogatás,
jb) termeléstől elválasztott támogatás.
Tavaly állítólag, csak a gazdasági válság miatt nem osztogatták? Vagy idén már nem is adhatnak? Még eléggé el vagyunk maradva a 12-őktöl.
szerintem nem lesz
Sziasztok!
Ki tud róla? Lesz az idei évre nemzeti kiegészítő támogatás?
Köszönöm
Válasz #1041. hozzászólásra
Én még sose kaptam idejében lóvét... tavaly volt a legjobb mikor dec 31én megjött. De már volt olyan 2x is hogy májusba .Mert két félhektáros "paraszt" egymás földjét jelölte be velem egy táblába. Utána meg szartak mindenféle egyeztetésre meg felszólításra. Azt se tudták hogy mikor mit kéne kapniuk csak volt idejük hát leadták a támogatási kérelmet. De ha szép szavakkal győzködi őket a falugazdász akkor a saját kivégzési kérelmüket is leadták volna.
Igazad van tm 155, én is ott voltam 3 hétig , érdekes az alatt a 3hét alatt minden pénz megjött, azóta csak egyszer csúszott meg a kifizetés 2008-ban amikor nat2000 ellenőrzésem volt, most az idei évben is átestem 3 ellenőrzésen ,mégis ki tudták fizetni az előleget a 3-ik napon.
nálunk is megjött
sokan elégedetlenkednek most ezzel a kormánnyal is de azt azért ne felejtsük el hogy a gyurcsányék alatt pestre kellett mennünk hogy kifizessék a pénzeket
Pedig akkor nem volt gazdasági válság meg mittudomén mi.
Csak 1szerüen bepróbálkoztak hogy hátha megelégednek ezek a felével is.
nekem is megjött.
Válasz #951. hozzászólásra
nah, most már az öcsém is megkapta (Pest megye)
Juhéjj!Csak kutya meg ne tudja,mert elkölti mükakira!
MEGJÖTT!
Somogy, megjött.
Válasz #1023. hozzászólásra
Mi is kaptunk ma.
A héten kezdett nálunk csordogálni...
én tegnap kaptam és ma, csak jóval kevesebbet. Valszeg az apeh és a kárenyhítési alap levonások miatt.
Nagyréde:nekem még semmi,de az egyik paraszt már megkapta.
Hajdu Biharban küszködünk és már erre felé is csorgatnak!!!
Észak-Tolna :Ma Nekem is utalták!
Ezek szerint működik a rendszer... nálam még semmi. Nógrád m.
Válasz #1023. hozzászólásra
ma jött..............
Válasz #1026. hozzászólásra
Szintén Baranya,nekem hétfőn utalták.
Válasz #1022. hozzászólásra
itt baranyában ma utaltak
Én Békés megyében kaptam :-)
Helló!
HB megyében vagyok, de még semmi lóvé.... Sokat kamatozik az valakinek
Lenne 1 kérdésem.
HAjdú Bihar megyében kapott e már valaki TERÜLETALAPÚ TÁMOGATÁST ebben az évben?