Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ebben a topic-ban is ugyanaz a lerágott csont a sláger, mint bármelyik GPS-es vagy Sorvezetős topicban, hogy néhány kétkedő ember látatlanban köpköd egy terméket amit soha az életben nem látott és annak a tapasztalatait pedig nem hiszik el akinek ilyen készüléke van/ilyet használ nap mint nap.
Ennyi okos, mindenhez értő embert, egy csoportban igazán ritkán lehet látni, szerencsés vagyok, hogy nem maradok le semmiről....
(Akinek nem inge, ne vegye magára)
Nekünk az MG navigátor egész jól működik, csak meg kell tanulni kezelni, igaz a régebbi van meg. 9-10 műholddal tart kapcsolatot, viszonylag gyors, bár más sorvezetőt nem próbáltam még. Mérőszalaggal utánamértem és egész pontos. 10-20 centik voltak benne. Nyilván nem ezzel fogok vetni
Hali!
Én a helyedben nem vennék ilyen termékeket mert messze nem éri meg befektetni (méter alatti pontosság)-ba , amit kétlek hogy egy sima gps-es pda estleg egy külső 1000ft-os gagyi vevővel tudna produkálni.5-10m-es pontosságnál meg nem mindegy hogy van-e a trakidban ilyen kütyü?inkább költsd valami hasznosabbra vagy keress fel egy geodéziai kft vagy havert és kérj segítséget.
Amugy ez szoftver asszem 20000ezer körül van egy pda használt 15-20körül....szal érted!
Sok próbálgatás, állítgatás után kezd úgy tűnni, hogy jó lesz. Gyakorolni kell a sorvezetést vele az egyszer tuti. A kijelzője jól látható napos időben is, nincs vele gond, elég erős a fényereje
Egyébként nekem az a véleményem, hogy
PDA alapú, gps készüléket sorvezetésre
nem szabad venni. (Főleg nem ilyen áron...)
Az csak az egyik probléma, hogy pontatlan és
lassú...
A másik az , hogy a PDA kijelzőjét sokszor
nem lehet normálisan látni.
Sokkal jobb az a megoldás, ahol különálló
LED-sor segíti a sorontartást.
Én úgy gondolom a TRIMBLE, Teejet Matrix
és a Centerline 220 típusok megfelelőek, bár
az utóbbi már kicsit öregecske és nem mér
területet,(csak a 230-as, az viszont jóval
drágább) és nem menti az elvégzett munkát,
ami pedig nagyon hasznos dolog.
Olvasd el. hogy a kiállításon aláírt megrendelő/szerződés mit tartalmaz az elállásra vonatkozóan.
Amennyiben fogyasztónak minősülsz (vagy legalábbis annak tudod magad feltüntetni), akkor a 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 4. § alapján a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapig gyakorolhatod az elállási jogodat (még indokolnod sem kell).
A hivatkozott kormányrendeletben:
3. § (1) A vállalkozás köteles legkésőbb a szerződés megkötésekor a fogyasztót írásban tájékoztatni a 4. § szerinti jogáról, és annak a személynek a nevéről, címéről, és - ha az elállási nyilatkozatot ilyen módon is fogadja - elektronikus levelezési címéről, akivel szemben e jogát gyakorolhatja.
(2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást keltezéssel kell ellátni. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell a szerződés azonosítását lehetővé tévő adatokat.
(3) Ha a vállalkozás az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségének nem tesz eleget, a szerződés semmis.
Nem akarom elhinni, hogy ennyire rossz ez az MG navigátor. Nekünk is van, de én azt hittem én vagyok a hülye, hogy nem tudom használni Mondjuk én a beállításokkal se bírtam
Mindenféleképpen jelzem nekik, hogy ez a készülék eléggé hasznavehetetlen. Nem hiszem el, hogy 310+áfáért egy ócskaságot adjanak, bízom benne, hogy csak nálam van valami hiba. Egyébként a kiállításon vettem és azt mondta az eladó a 2. napon eladott már vagy 20db-ot. A gazdák igencsak örülni fognak neki amennyiben mind ilyen lassú
Azért ez ahhoz túl drága, hogy csak úgy lenyeld.
Vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel és kérj tanácsot, lehet hogy csak valami beállítás, esetleg egy hibás darab, amit kicserélnek. Lehetőleg emailben vagy levélben, hogy nyoma maradjon.
Ha nem jutsz velük dűlőre, jöhet a fogyasztóvédelem. Azért remélhetőleg erre nem kerül sor.
Üdv!
Átszereltem a terepjáróba, az antennát kitettem a motorháztetőre és most így kísérletezek :S
A gép kicsit le van maradva hozzám képest még mindig így elég kacsázós lesz a vonal amit húzok ( hóban jól látni)de nem vészes, párhuzamosnak párhuzamos. Visszavinni sajna már nem tudom mivel a posta már egy hete kihozta :(
3 munkanapig visszaviheted. Én élnék vele. És addig ne menj el, amíg vissza nem adják a pénzt. Nemrég volt ilyen esetem egy TV-vel. Mindennel próbálkoztak, 3 órahosszáig tartott az "eszmecsere". Nem szabad meginogni. Megmondod, hogy ez egy használhatatlan szar, nem tudja azt, amire való. Ide a lóvét. Előjönnek majd mindenféle dumával, hogy biztos szoftvert kell frissíteni, meg elküldik valahova megnézetni, de az szóba sem jöhet, mert akkor ugrik a 3 napos visszalépés. Te magad se frissítsd a szoftverét ha van ilyen opció, mert abba is beleköthetnek! Légy hajthatatlan!
30cm,de tényleg egyszerű kezelhetőségű,még egy "butább" traktoros is tudja kezelni,nálam mindig talált még jelet,tavaly naprát éjjel permeteztem a segitségével
Válasz #64. hozzászólásra
Nekem centerline 220 van az 95%-ban tudja azt amit igérnek az áráért, ez kb. 20 cm-es pontosság, kijelölt pontba vissza navigálás, haladási sebesség kijelzés ennyi.
Az 5% az az hogy nem mindig talál jelet egyből, néha 10 percet kell rá várni de olyan is volt hogy eggyáltalán nem talált, de ez ritka.
Sőt vannak fejlesztett változatok(230-240), ha autómatikus keret-szakaszolás meg ilyesmim kell hozzá.
GPS technológiában a Trimble neve sokszor felmerül, mint egy valóban innovatív cég. Míg vannak mások, akik csak összevásárolják a hozzávalókat.
De ezek csak általánosságok, ne hallgass egy birkára!
Szerintem a létező leg SZ-bat sikerült megvenned a piac -ról!!Nagy bátyám rengeteget szívott már vele már ott tart hogy át fog menni rajta az MTZ-vel!! Szerintem mindenre való csak amire ke arra nem!! Kis túlzással ki dobot pénznek tünik..
111 hozzászólás
Válasz vas66 #110. hozzászólásáraLandasin agrogazda Kft Szfehérvár
sziasztok valakitud segiteni mg navigátor meghal. hol lehet alkatrész hozzá venni? vagy valami szerviz?
Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ebben a topic-ban is ugyanaz a lerágott csont a sláger, mint bármelyik GPS-es vagy Sorvezetős topicban, hogy néhány kétkedő ember látatlanban köpköd egy terméket amit soha az életben nem látott és annak a tapasztalatait pedig nem hiszik el akinek ilyen készüléke van/ilyet használ nap mint nap.
Ennyi okos, mindenhez értő embert, egy csoportban igazán ritkán lehet látni, szerencsés vagyok, hogy nem maradok le semmiről....
(Akinek nem inge, ne vegye magára)
Úgy látom van aki meg szeretne
szabadulni tőle...
Ez már közelít a reális árához...
Eladó Mg navigátor
Nekünk az MG navigátor egész jól működik, csak meg kell tanulni kezelni, igaz a régebbi van meg. 9-10 műholddal tart kapcsolatot, viszonylag gyors, bár más sorvezetőt nem próbáltam még. Mérőszalaggal utánamértem és egész pontos. 10-20 centik voltak benne. Nyilván nem ezzel fogok vetni
Válasz #104. hozzászólásra
Barátom gyere és próbáld meg ha nem hiszed!!!
Válasz #98. hozzászólásra
Ki az aki elhiszi azt a mai világban , hogy egy gecc PDA-s xar ér annyit mint egy 3-400ezer forintos profi sorvezető ?
Én nem...
Csodák nincsenek...
Válasz #103. hozzászólásra
Hát barátom ha ezt 100ezresért vagy többért vetted hát te tudod...
saját magad csapod be vele
Nekem ilyen van és tökéletes!!!
Válasz #101. hozzászólásra
Nekem is hasonló véleményem van róla,csak gondoltam kikérem a nagyok véleményét.
Köszönöm!
Hali!
Én a helyedben nem vennék ilyen termékeket mert messze nem éri meg befektetni (méter alatti pontosság)-ba , amit kétlek hogy egy sima gps-es pda estleg egy külső 1000ft-os gagyi vevővel tudna produkálni.5-10m-es pontosságnál meg nem mindegy hogy van-e a trakidban ilyen kütyü?inkább költsd valami hasznosabbra vagy keress fel egy geodéziai kft vagy havert és kérj segítséget.
Amugy ez szoftver asszem 20000ezer körül van egy pda használt 15-20körül....szal érted!
Válasz #99. hozzászólásra
Gondoltam.
ezt nem is látod a traktorban
Törölve.
(575)
2012-02-28 12:02:54
Moderálta: (575) 2012-02-28 12:03:22
Válasz #96. hozzászólásra
Hát nem, vagy komolyabbat ,vagy a sima centert .gyere próbáld ki
Válasz #95. hozzászólásra
Kösz!Ehun sok jót nem írnak róla.
lehet felejtős.
Ehun van
Válasz #93. hozzászólásra
tudod h. nem kötjük nyilvánosan a nip orára mibe kezd a cég
.......miféle értelmes!!!!! béruházásokba
Válasz #92. hozzászólásra
...............pl?
Válasz #91. hozzászólásra
expón másokra fokkuszátunk
Válasz #90. hozzászólásra
Az expón fókuszáltál rá?
Válasz #89. hozzászólásra
18 lehet h. 22?
Válasz #87. hozzászólásra
Mérőszalaggal utánamértél?
ezzel mi a helyzet azt nyőgjétek má kifele
sok nyögést akarunk hallani
http://www.agrogazda.hu/termekek/mezogazdasagi_gps/gps-es_sorvezetok/ld_agro_-_lineguide_300_sorvezeto_79
Sok próbálgatás, állítgatás után kezd úgy tűnni, hogy jó lesz. Gyakorolni kell a sorvezetést vele az egyszer tuti. A kijelzője jól látható napos időben is, nincs vele gond, elég erős a fényereje
Válasz #55. hozzászólásra
Milyen antennát adtak hozzá 310-ért ?
Egyébként nekem az a véleményem, hogy
PDA alapú, gps készüléket sorvezetésre
nem szabad venni. (Főleg nem ilyen áron...)
Az csak az egyik probléma, hogy pontatlan és
lassú...
A másik az , hogy a PDA kijelzőjét sokszor
nem lehet normálisan látni.
Sokkal jobb az a megoldás, ahol különálló
LED-sor segíti a sorontartást.
Én úgy gondolom a TRIMBLE, Teejet Matrix
és a Centerline 220 típusok megfelelőek, bár
az utóbbi már kicsit öregecske és nem mér
területet,(csak a 230-as, az viszont jóval
drágább) és nem menti az elvégzett munkát,
ami pedig nagyon hasznos dolog.
Válasz #83. hozzászólásra
Olvasd el. hogy a kiállításon aláírt megrendelő/szerződés mit tartalmaz az elállásra vonatkozóan.
Amennyiben fogyasztónak minősülsz (vagy legalábbis annak tudod magad feltüntetni), akkor a 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 4. § alapján a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapig gyakorolhatod az elállási jogodat (még indokolnod sem kell).
A hivatkozott kormányrendeletben:
3. § (1) A vállalkozás köteles legkésőbb a szerződés megkötésekor a fogyasztót írásban tájékoztatni a 4. § szerinti jogáról, és annak a személynek a nevéről, címéről, és - ha az elállási nyilatkozatot ilyen módon is fogadja - elektronikus levelezési címéről, akivel szemben e jogát gyakorolhatja.
(2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást keltezéssel kell ellátni. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell a szerződés azonosítását lehetővé tévő adatokat.
(3) Ha a vállalkozás az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségének nem tesz eleget, a szerződés semmis.
Nem akarom elhinni, hogy ennyire rossz ez az MG navigátor. Nekünk is van, de én azt hittem én vagyok a hülye, hogy nem tudom használni Mondjuk én a beállításokkal se bírtam
Mindenféleképpen jelzem nekik, hogy ez a készülék eléggé hasznavehetetlen. Nem hiszem el, hogy 310+áfáért egy ócskaságot adjanak, bízom benne, hogy csak nálam van valami hiba. Egyébként a kiállításon vettem és azt mondta az eladó a 2. napon eladott már vagy 20db-ot. A gazdák igencsak örülni fognak neki amennyiben mind ilyen lassú
Válasz #81. hozzászólásra
Azért ez ahhoz túl drága, hogy csak úgy lenyeld.
Vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel és kérj tanácsot, lehet hogy csak valami beállítás, esetleg egy hibás darab, amit kicserélnek. Lehetőleg emailben vagy levélben, hogy nyoma maradjon.
Ha nem jutsz velük dűlőre, jöhet a fogyasztóvédelem. Azért remélhetőleg erre nem kerül sor.
Üdv!
Átszereltem a terepjáróba, az antennát kitettem a motorháztetőre és most így kísérletezek :S
A gép kicsit le van maradva hozzám képest még mindig így elég kacsázós lesz a vonal amit húzok ( hóban jól látni)de nem vészes, párhuzamosnak párhuzamos. Visszavinni sajna már nem tudom mivel a posta már egy hete kihozta :(
3 munkanapig visszaviheted. Én élnék vele. És addig ne menj el, amíg vissza nem adják a pénzt. Nemrég volt ilyen esetem egy TV-vel. Mindennel próbálkoztak, 3 órahosszáig tartott az "eszmecsere". Nem szabad meginogni. Megmondod, hogy ez egy használhatatlan szar, nem tudja azt, amire való. Ide a lóvét. Előjönnek majd mindenféle dumával, hogy biztos szoftvert kell frissíteni, meg elküldik valahova megnézetni, de az szóba sem jöhet, mert akkor ugrik a 3 napos visszalépés. Te magad se frissítsd a szoftverét ha van ilyen opció, mert abba is beleköthetnek! Légy hajthatatlan!
Válasz #77. hozzászólásra
Nekem az 500-as van de nekem eddig bevált igaz még csak sorvezetésre használtam
Válasz #77. hozzászólásra
Mit szeretnél tudni?
#1. hozzászólás, New hollandos Józsi küldte be 2012-02-07 22:02:37-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tud e valaki véleményt vagy tapasztalatot erről a Trimble cfx 750 -es sorvezetöről.
Válasz #75. hozzászólásra
igy van ,mikor elindulok vele már kapcsolom is
Válasz #70. hozzászólásra
Ha már útközben bekapcsolod, akkor már permetezéskor jónak kellene lenni?
Válasz #70. hozzászólásra
30cm,de tényleg egyszerű kezelhetőségű,még egy "butább" traktoros is tudja kezelni,nálam mindig talált még jelet,tavaly naprát éjjel permeteztem a segitségével
Válasz #71. hozzászólásra
Ez jó ár
Válasz #68. hozzászólásra
Nekem is tetszett elsőre, de jót nem olvastam róla.
Válasz #69. hozzászólásra
Ez az akció nem tudom mikor lehetett:
http://bolthely.hu/agroapro/id/00796
Nemrég az axiálnál is voltak sorvezetők akcióban.
Válasz #64. hozzászólásra
Nekem centerline 220 van az 95%-ban tudja azt amit igérnek az áráért, ez kb. 20 cm-es pontosság, kijelölt pontba vissza navigálás, haladási sebesség kijelzés ennyi.
Az 5% az az hogy nem mindig talál jelet egyből, néha 10 percet kell rá várni de olyan is volt hogy eggyáltalán nem talált, de ez ritka.
Sőt vannak fejlesztett változatok(230-240), ha autómatikus keret-szakaszolás meg ilyesmim kell hozzá.
Válasz #67. hozzászólásra
Még élesbe nem próbáltam.Nemrég vettem a szegánától,250 ért,de elkapkodtam.Az expón valamelyik cég,-15% ért adta.
Válasz #65. hozzászólásra
nem adtam el megmaradt ,nekem is megtetszet ez a navigátor,de időben leállitottak
Válasz #66. hozzászólásra
Neked arról vélemény? Hol vetted, hol az olcsóbb?
Nekem a forgalmazó azt mondta,a traktor első tengelye fölé kell rakni,az antennát (centerline220)így pontosabb.
Válasz #61. hozzászólásra
Régebben neked is volt valamilyen sorvezetőd eladó ha jól emlékszem. Az milyen volt és miért adtad el?
Válasz #63. hozzászólásra
épkézláb épeszüekre mindig szivesen hallgatunk mi tanyasiak
tehát mia.......ttt vegyünk mi tanyasiak??????
Válasz #60. hozzászólásra
GPS technológiában a Trimble neve sokszor felmerül, mint egy valóban innovatív cég. Míg vannak mások, akik csak összevásárolják a hozzávalókat.
De ezek csak általánosságok, ne hallgass egy birkára!
Szerintem a létező leg SZ-bat sikerült megvenned a piac -ról!!Nagy bátyám rengeteget szívott már vele már ott tart hogy át fog menni rajta az MTZ-vel!! Szerintem mindenre való csak amire ke arra nem!! Kis túlzással ki dobot pénznek tünik..