Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #34027. hozzászólásáracsak ennek a sugárzásnak van ám már mellékhatása is amivel nem nagyon dicsekednek. A madarak is tömegesen pusztulnak tőle valamint több más technikai eszközt is zavar. Nem tudom te hogy vagy vele de én nem szívesen használnék ilyen eszközt, ki tudja mit okoz majd az emberekkel.
Válasz Tom250 #34025. hozzászólásárahát az 5G-t nem konkrétan a gyorsabb torrentezés miatt fejlesztették, inkább a jövőben a mindennapjaidba belépő mesterséges intelligencia drótmentes hálózatra kapcsolása miatt, amik jelenleg még csak központi gépeken keresztül futnak, ami minimum igényli a bekábelezést
lehet, hogy hamarosan áldani fogod, amikor leegyszerüsödik technológiában és árban a sorvezetés, robotkormányzás, stb
Válasz Tom250 #34025. hozzászólásáramert ez a barom Kara Ákos aki a fejlesztési minisztériumban infokommunikációs államtitkár győri és nyalja az autóipar seggét ezért lett az egyetemmel az 5G bekapcsolása......
Nevetséges. Hú de megszívja még az emberiség a le nem tesztelt dolgokat csak ebbe beledögölhetünk ez a baj!
Válasz ND #34019. hozzászólásáraPont erről olvastam egy tanulmányt, USA beli MIT-es kutatás. Az 5G-s hálozatok légkörre gyakorolt hatását vizsgálták a kukorica övezetben 3 éves tartamkísérletben. A hálózat leterheltségétől függően vetették össze 2016-2017-2018-as évek csapadékeloszlását egy kijelölt 10.000 km2-es területen. Véletlenszerűen helyeztek el 270 db adótornyot majd egy véletlenszám generátorral indukált érték alapján 0-24-ben terhelték a hálózatot. Ezt figyelve állapították meg a kialakuló csapadékzónák a hálózat terheltségétől függően szakadtak fel és tevődött át a csapadék hullása a 10.000 km2-es területen kívülre.
Mint tudjuk, Amerikában az erős lobbiszervezetek bármit képesek befolyásolni, így esett meg, hogy a SIVEL (Amerikai Farmerek Szövettsége) a Monsantoval összefogva a háttérben lobbizva lehetetlenítették el az 5G hálózatok kiépítésének megkezdését.
Ha megnézitek az Apple Iphone-ját, ami a legelterjedtebb az USA-ban, nemhogy 5G-s modem, de a következő 2-3 év múlva megjelenő modellbe se tervezik a beépítését... Se hálózat kiépítés, se Iphone 5G-s modemmel... Huawei jelentéktelen USA-ban és a Samsung is elenyésző, ezek csúcsmobiljaiban már van 5G-s modem.
Szóval ráhibáztál! USA farmerei és belőlük élő mamut multi vállalatok lobbistái sikerrel akadályozták az 5G megjelenését USA-ban!
Sajnos mi nem vagyunk ilyen szerencsések, lásd győri esetet!
tessék a tanulmány, aki ért angolul máris olvashatja:
Válasz *** HM *** #33996. hozzászólásáraDélután mondta a rádió h Győrben tesztelték az 5G netet. Lehet annak volt ilyen szép felhőoszlató hatása?
Csak h összeesküvéselmélkedjünk
Válasz Gatti #34016. hozzászólásáraEbben is nagyon kijött a sok apró paréjféle, meg már parlagfüvet is láttam helyenként.
Nem mertem tovább hagyni, mert mondta az esőt, ami ugye be is jött, és mire rá lehet újra menni......
Ráadásul szervestrágyázott a terület.
Ott gyorsan be tud zöldülni az egész.
Témához visszatérve, nagyon fekete az ég arra felétek nézve. Esik?
Válasz Gatti #34013. hozzászólásáraÉn szombat délután megfújtam. Először még kicsit ragadt, meg két sarkot pár méteren inkább kikerültem, de nem volt mire várni. Az enyém március végi vetés. Már húzatni kellene.
Válasz Gatti #34013. hozzászólásáraNekem meg se nőtt az aszályban csak 40-50 centire.Most meg 110+ ml két nap alatt összeverte 20-25 centire,meg a földre 1 hétig nem lehet rámenni.Hogy mi lesz belőle el se tudom találni,ilyent még az öregek sem láttak felénk.
Válasz J.D. Borda #33997. hozzászólásáraMár megint kezded.Van aki ésszel születik van aki szerencsével meg van aki faccal.A facosok szerencsésebje az kap hozzá szerencsét is hogy működjön is neki ha már megvan.Na azt akarom mondani hogy kaptál te olyan észt a teremtőtől hogy megleszel eső nélkül is.
Válasz UE-28 #34004. hozzászólásáraItt (a Tisza tó alatt) most is lóg a lába. Délelőtt lecsorgott egy 7mm, de még várható ma folytatás.
A lucernavágás következne, de kivárjuk. Talpon elvan még egy darabig.
Válasz UE-28 #34004. hozzászólásáraÚgy bizony!
Még nincs pótolva a tavalyi, meg előző évi víz a talaj alsóbb rétegeiben.
Ha jön egy kis meleg, lesz itt még sírás esőért, mert ez pikk-pakk elillan. 40-50mm-ek után 2nap múlva simán lehetett pl. permetezni. Mint a szivacs, úgy beitta a föld.
tegnap kemény 4mm Győr. MA meg megint látom nem ér el hozzánk... Hát ezek a modellfutások amit most is írnak ide csomót tényleg nagy baromságok... Ami leesett tényleg az van lent csak a többi az csak bűvészkedés...Ha nem fújna a szél lehetne bármit csinálni a határba!
Válasz Radocz #33987. hozzászólásáraIgazából végig lehet eső. Kisebb- nagyobb megszakításokkal. Inkább záporos jelleget ölt majd, de szinte minden nap várható csapadék.
Válasz agrárproletár #33978. hozzászólásáraNem néztem a Dávid naptárt, de azt mondják, hogy betakarításig alig lesz eső.
A kukoricában, hogy tudom megőrizni a jelenlegi nedvességet?
Üdv.
Az előttünk álló 1 hétben kissé megnyugszik időjárásunk, egyre kevesebb csapadék várható.
Európában továbbra is északias áramlás tapasztalható, ami a hétvége felé gyengülni látszik.
Ez a mediterrán ciklon itt fog felettünk "elhalni", ami újabb bőséges csapadékot hozott.
Ennek a következménye, hogy már csütörtöktől emelkedik a hőmérséklet. Viszont hoszabbtávon az látszik, hogy európa időjárását inkább a változékonyság fogja uralni. A következő 4-5 napban tehát ez a ciklon leépül, már "csak" záporok, zivatarok formájában lesz jelen.
A Brit szigetek felett található anticiklon kissé ék felé mozdul, ezzel nyugat európa felett némi óceáni áramlás veszi kezdetét, amivel egyre enyhébb levegő éri el közép-európat dél felől. Viszont Izland környékén újabb erős anticiklon épülhet fel május 20.-a körül, ami egyre inkább erősödik, és kissé kelet felé mozdulva, blokkolja az atlanti csigagyárat. Ahogy erősödik az anticiklon keleti peremén, némi sarki levegő áramlik észak, és közép európa felé, az elég nedves levegőt is hoz magával.
Ezért 20.-a után egy újabb erős ciklon mélyülhet ki európában, a ciklon nyugati oldalán komoly sarkvidéki eredetű levegő indulhat meg a földközi tenger nyugati mendecéje felé. Aminek a következménye újabb nagyobb esők jöhetnek hozzánk, talán 25.-e felé.
Nálunk nem tudom pont menyi volt de valahol 40-60 mm-közt.
Tegnap lezúztunk egy hektár rozsot (direkt bedolgozásra volt vetve) ma megpróbáltuk leszántani de az eke csak max 15 centire ment bele.Addig volt vizes alatta csont kemény,pedig valamilyen szinten homok.
Szóval a lényeg 15 centi vizes alatta meg lehet gyújtani olyan száraz,úgyhogy én még sírok esőért.
61677 hozzászólás
Válasz Gandhy #34027. hozzászólásáracsak ennek a sugárzásnak van ám már mellékhatása is amivel nem nagyon dicsekednek. A madarak is tömegesen pusztulnak tőle valamint több más technikai eszközt is zavar. Nem tudom te hogy vagy vele de én nem szívesen használnék ilyen eszközt, ki tudja mit okoz majd az emberekkel.
Válasz Tom250 #34025. hozzászólásárahát az 5G-t nem konkrétan a gyorsabb torrentezés miatt fejlesztették, inkább a jövőben a mindennapjaidba belépő mesterséges intelligencia drótmentes hálózatra kapcsolása miatt, amik jelenleg még csak központi gépeken keresztül futnak, ami minimum igényli a bekábelezést
lehet, hogy hamarosan áldani fogod, amikor leegyszerüsödik technológiában és árban a sorvezetés, robotkormányzás, stb
Válasz Tom250 #34025. hozzászólásáramert ez a barom Kara Ákos aki a fejlesztési minisztériumban infokommunikációs államtitkár győri és nyalja az autóipar seggét ezért lett az egyetemmel az 5G bekapcsolása......
Nevetséges. Hú de megszívja még az emberiség a le nem tesztelt dolgokat csak ebbe beledögölhetünk ez a baj!
Válasz Cafi #34021. hozzászólásáraCsak azt nem értem hogy mi a francnak erőltetik az 5G-t
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Már a 4G is gyorsabb mint az otthoni netem..
A 4G 50 megabitet tud ami másodpercenként kicsivel több mint 6 Megabyte
Egy 600 megás Divx-es film pl. másfél perc alatt lejönne vele.
Válasz Cafi #34021. hozzászólásáraIdióta győr a hülye adudi miatt...undormany ami itt megy.
Jövő hét "izgalmas" lesz felénk, ha bejön............![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Cafi #34021. hozzászólásáraelhiheted, az USA-t sem fogja kikerülni az 5G, jóval nagyobb falat, mint a Bayer-Monsanto![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz ND #34019. hozzászólásáraPont erről olvastam egy tanulmányt, USA beli MIT-es kutatás. Az 5G-s hálozatok légkörre gyakorolt hatását vizsgálták a kukorica övezetben 3 éves tartamkísérletben. A hálózat leterheltségétől függően vetették össze 2016-2017-2018-as évek csapadékeloszlását egy kijelölt 10.000 km2-es területen. Véletlenszerűen helyeztek el 270 db adótornyot majd egy véletlenszám generátorral indukált érték alapján 0-24-ben terhelték a hálózatot. Ezt figyelve állapították meg a kialakuló csapadékzónák a hálózat terheltségétől függően szakadtak fel és tevődött át a csapadék hullása a 10.000 km2-es területen kívülre.
Mint tudjuk, Amerikában az erős lobbiszervezetek bármit képesek befolyásolni, így esett meg, hogy a SIVEL (Amerikai Farmerek Szövettsége) a Monsantoval összefogva a háttérben lobbizva lehetetlenítették el az 5G hálózatok kiépítésének megkezdését.
Ha megnézitek az Apple Iphone-ját, ami a legelterjedtebb az USA-ban, nemhogy 5G-s modem, de a következő 2-3 év múlva megjelenő modellbe se tervezik a beépítését... Se hálózat kiépítés, se Iphone 5G-s modemmel... Huawei jelentéktelen USA-ban és a Samsung is elenyésző, ezek csúcsmobiljaiban már van 5G-s modem.
Szóval ráhibáztál! USA farmerei és belőlük élő mamut multi vállalatok lobbistái sikerrel akadályozták az 5G megjelenését USA-ban!
Sajnos mi nem vagyunk ilyen szerencsések, lásd győri esetet!
tessék a tanulmány, aki ért angolul máris olvashatja:
https://www.technologyreview.com/s/603814/these-toaster-oven-size-radios-will-help-bring-5g-to-life/
Amúgy a média még nem kapta fel, nem is értem miért...
Válasz ND #34019. hozzászólásáraLehet, hogy a kemtrél, vagy a laposföld hívők voltak. Vagy a szcientológiai egyház nyúlt bele.
Válasz *** HM *** #33996. hozzászólásáraDélután mondta a rádió h Győrben tesztelték az 5G netet. Lehet annak volt ilyen szép felhőoszlató hatása?
Csak h összeesküvéselmélkedjünk
Válasz atisgyulai #34017. hozzászólásáranem esik, néha már kisüt a nap is, a radar szerint sincs már erre csapadék a felhőkben. Viszont a reggel hideg lesz.
Válasz Gatti #34016. hozzászólásáraEbben is nagyon kijött a sok apró paréjféle, meg már parlagfüvet is láttam helyenként.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem mertem tovább hagyni, mert mondta az esőt, ami ugye be is jött, és mire rá lehet újra menni......
Ráadásul szervestrágyázott a terület.
Ott gyorsan be tud zöldülni az egész.
Témához visszatérve, nagyon fekete az ég arra felétek nézve. Esik?
Válasz atisgyulai #34015. hozzászólásáraa miénk se sokkal későbbi április 10
Válasz Gatti #34013. hozzászólásáraÉn szombat délután megfújtam. Először még kicsit ragadt, meg két sarkot pár méteren inkább kikerültem, de nem volt mire várni. Az enyém március végi vetés. Már húzatni kellene.
Válasz Gatti #34013. hozzászólásáraNekem meg se nőtt az aszályban csak 40-50 centire.Most meg 110+ ml két nap alatt összeverte 20-25 centire,meg a földre 1 hétig nem lehet rámenni.Hogy mi lesz belőle el se tudom találni,ilyent még az öregek sem láttak felénk.
Válasz atisgyulai #34007. hozzászólásárami is várunk a lucernával bár már jó lenne vágni, valamint a kukorica gyomírtás lenne sűrgős mert ellepi a gyom :D
Válasz Büresz #34008. hozzászólásáraItt aprilis 1 ota kb 150mm vagy tobb kicsivel
05.13 12mm
Ma meg 22mm
05.13 12mm
Ma meg 22mm
Válasz J.D. Borda #33997. hozzászólásáraMár megint kezded.
Van aki ésszel születik van aki szerencsével meg van aki faccal.A facosok szerencsésebje az kap hozzá szerencsét is hogy működjön is neki ha már megvan.
Na azt akarom mondani hogy kaptál te olyan észt a teremtőtől hogy megleszel eső nélkül is.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Megnéztem a csapadék naptáramat, májusban 100 körül vagyunk, májusig 60 körül.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz UE-28 #34004. hozzászólásáraItt (a Tisza tó alatt) most is lóg a lába. Délelőtt lecsorgott egy 7mm, de még várható ma folytatás.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
A lucernavágás következne, de kivárjuk. Talpon elvan még egy darabig.
Válasz UE-28 #34004. hozzászólásáraÚgy bizony!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Még nincs pótolva a tavalyi, meg előző évi víz a talaj alsóbb rétegeiben.
Ha jön egy kis meleg, lesz itt még sírás esőért, mert ez pikk-pakk elillan. 40-50mm-ek után 2nap múlva simán lehetett pl. permetezni. Mint a szivacs, úgy beitta a föld.
Válasz UE-28 #34004. hozzászólásáraAnnak is örülhetünk, hogy nem lepett be a hó...., és nem fagytak meg a növények.
Én örülök az esőnek, igaz legalább a 20 fokot karcolhatnánk![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz J.D. Borda #33994. hozzászólásáraNa ugye'hogy megmondtam'hogy megy az eső'hogy kapod meg esik'meg jön meg hù de sok is lehetàmmamost ott!
Válasz J.D. Borda #34001. hozzászólásáraCsakis így tudunk sokat költeni vasakra.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz *** HM *** #33999. hozzászólásáraÉn anti alkohol vagyok utálom a piát...
Ebben a hónapban 100 mm környékén járunk.Jobban örültem volna ennek tavaly szeptembertől jobb elosztásban!
Válasz J.D. Borda #33997. hozzászólásáraElázás csak a dunnán túlon érhet ha behörpintesz az ágy mellett.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Pécs éjfél óta 20 mm, és még mindig szakad, májusban összesen 80mm.
Egy darabig nem kell belemenni a buzába meg kukoricába...
Válasz *** HM *** #33996. hozzászólásáraPont igy tőrtént...belenyugszom mast nem lehet tenni
Válasz J.D. Borda #33994. hozzászólásáraNeked ez jutott ott nyugodj bele...békélj meg...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190515084426_screenshot_20190128_095916.jpg)
Válasz J.D. Borda #33993. hozzászólásáraegy tengelyre került Győr és Szombathely, pedig egy hete még 120 mm-rel riogatták ezt a térséget :)
Válasz .Richard. #33991. hozzászólásáraszerintem megint nem fog felérni hozzánk max veszprém pápáig Bakonyba...
Válasz Gandhy #33992. hozzászólásáraaz szép... tiszta gáz.
Válasz .Richard. #33991. hozzászólásárahát már 5 napja ázik, meg is van a 2 mm :)
Válasz J.D. Borda #33990. hozzászólásáraDèlutànra az egèsz dunàntul àzhat! Ne aggòdj!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
tegnap kemény 4mm Győr. MA meg megint látom nem ér el hozzánk... Hát ezek a modellfutások amit most is írnak ide csomót tényleg nagy baromságok... Ami leesett tényleg az van lent csak a többi az csak bűvészkedés...Ha nem fújna a szél lehetne bármit csinálni a határba!
Válasz Radocz #33987. hozzászólásáraIgazából végig lehet eső. Kisebb- nagyobb megszakításokkal. Inkább záporos jelleget ölt majd, de szinte minden nap várható csapadék.
Válasz agrárproletár #33978. hozzászólásáraNem néztem a Dávid naptárt, de azt mondják, hogy betakarításig alig lesz eső.
A kukoricában, hogy tudom megőrizni a jelenlegi nedvességet?
Válasz hasutas1 #33982. hozzászólásáraAz én meteorológusom, május 22-ére tervezteti velem a lucerna kaszálást.
Vajon kinek higgyek? Van 2,5 ha
Válasz medikus #33985. hozzászólásáraVégül is télen is lehet strandolni ... Nincs is nagy tömeg olyankor a lángososnál se![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz csoppika #33984. hozzászólásáraHa vízben nyaralsz,akkor mindegy!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz hasutas1 #33982. hozzászólásáraKhm... Pont 24,25,26 lesz a "nyaralásom"![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Még a végén odabent kell piálni
Válasz hasutas1 #33982. hozzászólásáraEz a holdjárás ilyen lesz!!!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Üdv.
Az előttünk álló 1 hétben kissé megnyugszik időjárásunk, egyre kevesebb csapadék várható.
Európában továbbra is északias áramlás tapasztalható, ami a hétvége felé gyengülni látszik.
Ez a mediterrán ciklon itt fog felettünk "elhalni", ami újabb bőséges csapadékot hozott.
Ennek a következménye, hogy már csütörtöktől emelkedik a hőmérséklet. Viszont hoszabbtávon az látszik, hogy európa időjárását inkább a változékonyság fogja uralni. A következő 4-5 napban tehát ez a ciklon leépül, már "csak" záporok, zivatarok formájában lesz jelen.
A Brit szigetek felett található anticiklon kissé ék felé mozdul, ezzel nyugat európa felett némi óceáni áramlás veszi kezdetét, amivel egyre enyhébb levegő éri el közép-európat dél felől. Viszont Izland környékén újabb erős anticiklon épülhet fel május 20.-a körül, ami egyre inkább erősödik, és kissé kelet felé mozdulva, blokkolja az atlanti csigagyárat. Ahogy erősödik az anticiklon keleti peremén, némi sarki levegő áramlik észak, és közép európa felé, az elég nedves levegőt is hoz magával.
Ezért 20.-a után egy újabb erős ciklon mélyülhet ki európában, a ciklon nyugati oldalán komoly sarkvidéki eredetű levegő indulhat meg a földközi tenger nyugati mendecéje felé. Aminek a következménye újabb nagyobb esők jöhetnek hozzánk, talán 25.-e felé.
Nálunk nem tudom pont menyi volt de valahol 40-60 mm-közt.
Tegnap lezúztunk egy hektár rozsot (direkt bedolgozásra volt vetve) ma megpróbáltuk leszántani de az eke csak max 15 centire ment bele.Addig volt vizes alatta csont kemény,pedig valamilyen szinten homok.
Szóval a lényeg 15 centi vizes alatta meg lehet gyújtani olyan száraz,úgyhogy én még sírok esőért.
Válasz Bárány #33977. hozzászólásáraNálunk talán a fele ha jött. Szerintem csütörtök reggel fél8kor permetezek, ha....
Válasz Bárány #33977. hozzászólásáraMi eddig idén tartunk annyinál ha esett egyáltalán annyi...