Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Képzeld, azóta el is vetettünk és ma pedig jött az eső.
Találd ki mit vetettünk!
Kertészeti kultúra és egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kerül bele a földbe.
A busának a forgókapásának a hengere ragad be eszméletlen könnyen, valószínű az is belejátszik hogy hátul van a kereke. Azt húztam már egyszer kétszer , jártam már vele így, nekünk ásóborona meg kombinátor van egyikkel sem jártam még így. Kukorica utáni szántásba a kombinátort el kell felejteni sajna
Válasz #1929. hozzászólásra Az ásóboronámon vagy 20 cm-rel nagyobb a rögtörő átmérője! Nem mondom, hogy eddig soha nem ragadt be, de nagyobb sebességnél kidobálja ami beleragad! Az ásóborona nem húzza ki a szántás alól a szármaradványt, sőt még darabolja is. A keréknyommal sem volt soha probléma, még kötött földnél sem, habár van az enyémhez is nyomlazító kés, de sosem használtam!
Válasz #1926. hozzászólásra Ezért írtam még régebben a "Milyen a jó kombinátor?" kérdésre, hogy Ásóboronának hívják! Hasonló problémával küzdöttem vagy 5 évig. Ragadt, betorkolt, nem ment bele, nem törte a göröncsöt stb. Az ásóborona segített a gondjaimon!
Bács Agrogép KFT -től van valakinek kombija? Nekünk van egy 6,6 -os 2 sor rögtörővel. Lehetetlenség húzni, 10 méter után beragadnak, 3 év alatt egy alkalom se volt ragadás nélkül húzni.
A rögtörö henger pálcát nem tudom,hogy simát vagy csipkést csinálsz?
De ha akármilyen ugy old meg,hogy nem egyenesen teszed mint a leták vagy bármely gyár ,hanem elferditve!
Valahogy igy,és minél kisebb legyen a közti távolság mert akkor ha sok bele akad a csutkának a gyökere vagy a kóró gyökere,ez a tapasztalat,bámelyin van szánva!
A kérdésem elsősorban Gjoni-hoz szólna, de aki tudja a választ az is válaszolhat.
Láttam , hogy csináltál rögtörő hengert, és írtad, hogy a végén tekertétek meg kézzel.
Erről lenne kérdésem, hogy pontosan hogy.?
Az első "gyűrű" le van hegesztve a csőhöz, ez oké.
A többi gyűrűhöz a laposvas oda van csípve, hogy ne essen le?
A többi gyűrű, hogy marad meg a tengelyen pontosan derék szögben?
Kombinátor hengeren néztem, hogy a laposvasak, nem csak meg vannak csavarva, hanem meg is vannak ívelve. Ez ennél a módszernél is bekövetkezik?
Sziasztok!
A kombinátor normál rugós kapájának az ára kb.: 2000 ft, ugyanez a lemkennél vagy 17000 ezer ft. Miért ilyen drága? A minőséget meg kellene fizetni? Vagy a lemken géppel csak a saját rugós kapája kompatibilis?
Sziasztok! kombinator vasarlas elott allunk, szeretnem kerdezni h van e esetleg valakinek tapasztalata , vagy mi a velemenye a satex kombinatorokrol itt a link http://www.koros-welt.hu/satex-talajmuvelo-eszkozok/rs-kombinator , a valaszokat elore is koszonom!
3-3,5 m közötit. Elviszi a 4 m is de már nem nagyon tetszik neki, ezt is csak sekélyen. Nincsen meg a munkasebesség, és csak egyenesen volt próbálva. Partokon meg végkép. Egyenes lándzsás kapák voltak a kombinátoron, a lúdtalpkapával sokkal nagyobb erő kell az üzemeltetéshez, mint 50 KW.
Válasz #1909. hozzászólásra
Mivel jelenleg nincs hozzá dupla kerék így elég is elég lenne az is meg amúgy is jelenleg egy 5,6-os raut húzok . Másik hogy idénre kilőve a gépvétel hacsak valami nagyon alakalmi a szomszédban nem jön össze .
Igen a 4,4m-esre. Nézegettem a mezőgéparchivumot, a 6,6-os 1300kg (úgy emlékszem ilyenből lett a tied csinálva), a gyári 4,4-es 1200kg.
Na most legyek okos...
Válasz #1899. hozzászólásra
Értem vázad nincs gondolom . Rögtörők mekkorák vannak ? Keretek vannak hozzájuk ? Mekkorát vettetek és ha lehet tudni mennyiért ?
Árpi hirdetsz itt Rau kombinátor kapa tartó kereteket mekkorák ezek a 1,1 méteresek vagy a 1,4-esek ? Más cuccod Rau kombinátorhoz vagy esetleg bontott hiányos 6,6-os vagy 7,2-es felétek nem tudsz ?
Sziasztok!
A LEMKEN Korund 8 típusú, 9 méteres kombinátoráról, vagy a Korund családról a kissebb szélességűekről mi a véleményetek, tapasztalaitok?
Köszi!
A rugóztatott simitólemez szántáslezárásnál szépen dolgozik. Ha le van eresztve, a kapák csak egészen sekélyen járnak, és mégis megfelelően egyenget, anélkül, hogy feleslegesen szárítaná a talajt.
3635 hozzászólás
Válasz #1935. hozzászólásra
Miért is vennéd el a földet?
Képzeld, azóta el is vetettünk és ma pedig jött az eső.
Találd ki mit vetettünk!
Kertészeti kultúra és egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kerül bele a földbe.
Üdvözletem!
Válasz #1932. hozzászólásra
A busának a forgókapásának a hengere ragad be eszméletlen könnyen, valószínű az is belejátszik hogy hátul van a kereke. Azt húztam már egyszer kétszer , jártam már vele így, nekünk ásóborona meg kombinátor van egyikkel sem jártam még így. Kukorica utáni szántásba a kombinátort el kell felejteni sajna
Válasz #1921. hozzászólásra
Ha rajtam múlna az ilyenektöl elvenném a földet.
Ez a jó gazda módjára való művelés?
Válasz #1931. hozzászólásra
Na az ilyen félékkel valahogy nemlehet bírni, ti boldogultok vele?
Válasz #1929. hozzászólásra Az ásóboronámon vagy 20 cm-rel nagyobb a rögtörő átmérője! Nem mondom, hogy eddig soha nem ragadt be, de nagyobb sebességnél kidobálja ami beleragad! Az ásóborona nem húzza ki a szántás alól a szármaradványt, sőt még darabolja is. A keréknyommal sem volt soha probléma, még kötött földnél sem, habár van az enyémhez is nyomlazító kés, de sosem használtam!
Válasz #1929. hozzászólásra
Tegyél rá nyomlazitót ,én már láttam leták fajtát is láttam 2x2db nyomlazitót!
Nem drága megéri egy dupla és aranyat ér,még énis veszek rá a letákra!
Regent terrastar tud valaki valamit?!
Válasz #1927. hozzászólásra
Itt is ugyan ez a helyzet. Még a keréknyom is megmarad. Ásóboronán is ugyanazok az útálatos hengerek vannak.
ÚJ ,jó
Válasz #1926. hozzászólásra Ezért írtam még régebben a "Milyen a jó kombinátor?" kérdésre, hogy Ásóboronának hívják! Hasonló problémával küzdöttem vagy 5 évig. Ragadt, betorkolt, nem ment bele, nem törte a göröncsöt stb. Az ásóborona segített a gondjaimon!
Bács Agrogép KFT -től van valakinek kombija? Nekünk van egy 6,6 -os 2 sor rögtörővel. Lehetetlenség húzni, 10 méter után beragadnak, 3 év alatt egy alkalom se volt ragadás nélkül húzni.
Válasz #1924. hozzászólásra
A rögtörö henger pálcát nem tudom,hogy simát vagy csipkést csinálsz?
De ha akármilyen ugy old meg,hogy nem egyenesen teszed mint a leták vagy bármely gyár ,hanem elferditve!
Valahogy igy,és minél kisebb legyen a közti távolság mert akkor ha sok bele akad a csutkának a gyökere vagy a kóró gyökere,ez a tapasztalat,bámelyin van szánva!
Üdv!
A kérdésem elsősorban Gjoni-hoz szólna, de aki tudja a választ az is válaszolhat.
Láttam , hogy csináltál rögtörő hengert, és írtad, hogy a végén tekertétek meg kézzel.
Erről lenne kérdésem, hogy pontosan hogy.?
Az első "gyűrű" le van hegesztve a csőhöz, ez oké.
A többi gyűrűhöz a laposvas oda van csípve, hogy ne essen le?
A többi gyűrű, hogy marad meg a tengelyen pontosan derék szögben?
Kombinátor hengeren néztem, hogy a laposvasak, nem csak meg vannak csavarva, hanem meg is vannak ívelve. Ez ennél a módszernél is bekövetkezik?
Köszi előre is a választ!
Át lett ez rendesen gondolva?
Akartok is belevetni most vagy csak unalomból van rámenve?
Mai kombinátorozás, fekete földön:
Sziasztok!
A kombinátor normál rugós kapájának az ára kb.: 2000 ft, ugyanez a lemkennél vagy 17000 ezer ft. Miért ilyen drága? A minőséget meg kellene fizetni? Vagy a lemken géppel csak a saját rugós kapája kompatibilis?
Sziasztok! kombinator vasarlas elott allunk, szeretnem kerdezni h van e esetleg valakinek tapasztalata , vagy mi a velemenye a satex kombinatorokrol itt a link http://www.koros-welt.hu/satex-talajmuvelo-eszkozok/rs-kombinator , a valaszokat elore is koszonom!
Sziasztok !
Érdeklődnek ,hogy mit ér meg egy Kombi 3.3 összecsukható gyári állapotú kombinátor .
kb. 20 éve áll összességében cca 25 hektárt ment.
Leták magágykészítő kombinátorom van eladó! Ha valaki érdekel írjon. IRÁNYÁR 950 Ezer
5.6m munkaszélesség
valaki megtudná adni a kombinátor rögtörőknél használt állítóorsó méreteit?
Válasz #1913. hozzászólásra
3-3,5 m közötit. Elviszi a 4 m is de már nem nagyon tetszik neki, ezt is csak sekélyen. Nincsen meg a munkasebesség, és csak egyenesen volt próbálva. Partokon meg végkép. Egyenes lándzsás kapák voltak a kombinátoron, a lúdtalpkapával sokkal nagyobb erő kell az üzemeltetéshez, mint 50 KW.
Válasz #1913. hozzászólásra
Én 2,8-ast tennék mögé vagy 2,6-ost .
Saját tapasztalat hogy a 2,8-as függesztett ásóboronát vitte 2.-al kényelmesen .
sziasztok mindenkinek! 7745os zetorhoz 50kw os mekkora kombinátor lenne a megfelelő?
Mivel jelenleg nincs hozzá dupla kerék így elég is elég lenne az is meg amúgy is jelenleg egy 5,6-os raut húzok . Másik hogy idénre kilőve a gépvétel hacsak valami nagyon alakalmi a szomszédban nem jön össze .
Válasz #1908. hozzászólásra
Akkor neked lesz igazad inkább .
szét nem szakad, csak nem lessz valami jó fogyasztás
6 méteres Kongskild SGC nem kicsi egy 200 lóerős traktornak? Nem fogja szétszakítani?
Válasz #1897. hozzászólásra
Igen a 4,4m-esre. Nézegettem a mezőgéparchivumot, a 6,6-os 1300kg (úgy emlékszem ilyenből lett a tied csinálva), a gyári 4,4-es 1200kg.
Na most legyek okos...
Válasz #1906. hozzászólásra
köszi
Válasz #1904. hozzászólásra
sok sikert hozzá!
Válasz #1901. hozzászólásra
Akkor jó áron volt .
Válasz #1902. hozzászólásra
Ja értem . Ha úgy van majd kereslek még mert lehet a 4,4-esből csinálok egy 6,6-ost és ahhoz keresem az alkatrészeket .
Válasz #1902. hozzászólásra
apám szó kimaradt
Válasz #1900. hozzászólásra
nem tudom a rögtörők mekkorák, meg igazság szerint abból a kupacból generálozza az ásóboronát, sztem azokat nem akarja eladni
Válasz #1900. hozzászólásra
5 m 1,5 körül volt
nem tudok vázat, utoljára bólyi árverésen láttam
Válasz #1899. hozzászólásra
Értem vázad nincs gondolom . Rögtörők mekkorák vannak ? Keretek vannak hozzájuk ? Mekkorát vettetek és ha lehet tudni mennyiért ?
Válasz #1898. hozzászólásra
le kéne mérni van kisebb nagyobb, hiányost nem tudok, kapák meg rögtörők vannak hozzá,
én feladtam a legózást kombi ügyben, használt kongskildet akartam, de a végén vettünk a Heltisektől 1 újat, azért eladó a portéka,
Árpi hirdetsz itt Rau kombinátor kapa tartó kereteket mekkorák ezek a 1,1 méteresek vagy a 1,4-esek ? Más cuccod Rau kombinátorhoz vagy esetleg bontott hiányos 6,6-os vagy 7,2-es felétek nem tudsz ?
Válasz #1892. hozzászólásra
Melyikre gondolsz ? A 4,4 ha jól tudom 1600 kiló
Válasz #1894. hozzászólásra
Ára,lúdtalp kapával?
milyen rukós kapát ajánlanátok kompaktorra, amit bele lehet húzni félelem nélkül keményebb helyekre is tavaszi magágykészítésre?
Válasz #1893. hozzászólásra
Bármely GRANIT partnernél.
(https://www.granit-parts.hu/product/180101.310722?q=köckerling&id=10309026)
Ilyen méretű rugóskapát,hol lehet venni?
Válasz #1873. hozzászólásra
Hús Futár!
Milyen nehéz lehet a kombid?
Sziasztok!
A LEMKEN Korund 8 típusú, 9 méteres kombinátoráról, vagy a Korund családról a kissebb szélességűekről mi a véleményetek, tapasztalaitok?
Köszi!
Válasz #1889. hozzászólásra
"Előre csak simitó való szerintem."
A rugóztatott simitólemez szántáslezárásnál szépen dolgozik. Ha le van eresztve, a kapák csak egészen sekélyen járnak, és mégis megfelelően egyenget, anélkül, hogy feleslegesen szárítaná a talajt.
Válasz #1887. hozzászólásra
Üdv a 3. inkább vicc mint kombinátor.
Ezek közül talán az Agro-Masz.
Én nem vennék olyat amin elől henger van.
Előre csak simitó való szerintem.
szerintem egy KONSKILDE SQ -nál nincs jobb kis-közepes gazdaságba