Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De itt már sok gazda ugy veszi meg a tárcsát,hogy rögtörö is van hozzá és nem szedi össze a gazt és nem száritja a földet!
Persze ha valakinek van 1milla két munkagépre akkor lehet venni,de ha én most vennék akkor csak tárcsás rögtöröt vennék a mtzhez,és nem két munkagépet,és évekig ott áll mert csak összel használom! Szabolcs -Megye F.háza :-)
Válasz #1983. hozzászólásra Ha a kukiszárat leszántod akkor nem szedi össze a kombi sem ,viszont a tárcsa sokkal jobban szárítja a talajt mint a kombi ha fizetnének érte akkor sem tárcsáznék tavasszal, pláne ilyen aszályban /Szabolcs megye/
Öszi szántásba jobb egy 3,2m tárcsa vontatott rögtörövel,mert nem szedi össze a lomot,mint a kombinátor vagy a borona!
És ha ugy nézed,ha veszel egy kombit 500eft és egy tárcsát azis 500körül!
De ha tárcsát veszel rögtörövel azis kb 600-1milláig és nem kell két müveletett csinálni tavasszal!
A minap, hogy vetettük a kukoricát, beszélgettem az ipsével.. Mondom neki hogy a kombi (metal wolf 3.3) helyett , jó lenne egy 3 méteres kompaktor. Mondjuk egy Bednar swifter sn. Az mondja az öreg, hogy a 110le-s valtra azt nem bírná el.
Leták fajtán miért van 3 ponton 4 lyuk kifurva?
Ja és melyikbe lenne jó hogy a hátsó rögtötö belemennyen vagy mindegy hogy az alsóba vagy a felsöbe van,és a gépen is bármelyikbe van?
Egy kombinátornál melyik a jó ha a rögtörön össze van tekerve a rugó vagy ha nincs?
Leták 2.8m kombiról beszélek?
Van érteleme vagy nincs,mert látom egyiknél össze van tekerve másiknál már nincs !
8 éves.6000 üo. 4 éve van nálunk. Hibák: Elektromos gázpedál megadta magát.Első hidban a tányérkerék csavarjai kilazultak igy az leszakadt.Komplet csere párban.Hátsó függesztőkarok tartótengely csere.
Nem a földi munka hogy milyen szépen van megkombinátorozva,hanem a termés ami lesz rajta az számit!
Ha lehozol vagy 10q magot egy holdról és 100q tengerit egy hektárról!
A kombinátor rögtörö rugója miért van a letáknál összecsavarva teljesen és a vadkertinél már nincs összetekerve?
Van e jelentösége ha nincs vagy össze van tekerve a rögtörö rugója?
Te marha répa én azt kérdeztem miért jobba csavart rögtörő mint az egyenes .
Amúgy meg jelenleg van egy 4,4 és egy 5,6 méteres Rau kombinátorom , de mivel kicsi az 5,6-os is így jelenleg 7,2 méteres Rau Kombimat kombinátort keresek .
Mert a t-25ös csak annyit birt!
De ha nagyobb géped van akkor lehet kettö is !
legalább 82esnél 2,8 vagy 3,3m
mtz-50nél meg 2-2,8m is!
a felett még több!
JA a haverom csinált mont egy 4,2m felhajtós kombit 105lovas géphez a ára 500eft+fa de ha kell elkérem a képet ,hogy mégis milyen monstrum!
Ha meg ha ritka a rögtörö akor meg a csutka dücsköje beszorul,és megállitna a rögtörö hengert!
Nekem volt egy 2m kombi egy soros törövel a T-25 után és az jól törte a földet csavar és sürü és nem akad közzé semmi !
Tudom én csak ennek az elme roggyantnak a véleményére lettem volna kiváncsi . Sőt ha sűrű és száraz laza szinte homok szerű talajon húzod 10 km/h felett nem győzi átengedni magán a földet és túr .
Csipkés jobb mint a sima!
De ha egy kicsit meg van csavarva az még jobb és sürün van a pálcák,ne mennyen bele a csutkakóró vagy forgókóró,mert képes megállitani ha közzé szorul!
3,3m az már felhajtósra kell csinálni mert széles!
ez is jó fajta kombi
Sziasztok arra lennék kíváncsi, szerintetek mi jobb egy 3,3 méteres kombinátor után, 1db csipkés, vagy 2db sima rögtörő henger egymás után? Előre is köszi!
Az a lényeg a pálcák minden tárcsához le legyenek rögzítve ,mert akkor tudod egyenletesen szépen megtekerni,mint a gyárban ,a kar felőlit ahol tekered oda ne pöccintsd a tengelyhez
Na itt vagyok a módszer a következő jól írtad,az egyik vége le rögzítve .A tengely hozzá varva a szélső tárcsához .A többi tárcsa bevagdalva és a pálcák picit bele engedve és lerögzítve azok is ,heggesztve ! Na a lényeg ezután a többi tárcsa az még nincs leheggelve egyik sem .A leheggesztett végűt odarögzíteni egy erős fix ponthoz a földön ,és a másik végén lévő tárcsára egy hosszabb zártszelvényt odavarni .karnak amivel lehet rajta tekerni egy jót ,és amikor megfelelő neked a tekerés szöge ,gyorsan levarni a többi tárcsát a tengelyhez el ne mozduljon
Velőborsót, amit kézzel szoktak szedni, friss piacra.
Fogok képeket készíteni, mert mindig szoktam, tavaly is készítettem.
Akkor bizony 1 nap alatt beomlott az ára.
500ft/kg-ról 150re, ezért nem mindegy mikor van vetve.
Elnézést az OFFTOPICÉRT, de nem szeretem ha azt mondják, hogy nem vagyok gondos gazda
Ezeket is mi műveltük, ugyanígy egy 50es MTZvel és ezzel a kombinátorral, eredmény:
Csúnya látvány?
Nyilván idén nincsenek ideális körülmények, majd 2-3 hét múlva már lesznek.
De néha, főleg kertészetben, nem mindegy, hogy mikor vetünk és mikor megyek a piacra az áruval, mert lehet nem kapok érte semmit...
Ennyi a történet lényege.
Üdv!
3635 hozzászólás
Válasz #1985. hozzászólásra
De itt már sok gazda ugy veszi meg a tárcsát,hogy rögtörö is van hozzá és nem szedi össze a gazt és nem száritja a földet!
Persze ha valakinek van 1milla két munkagépre akkor lehet venni,de ha én most vennék akkor csak tárcsás rögtöröt vennék a mtzhez,és nem két munkagépet,és évekig ott áll mert csak összel használom! Szabolcs -Megye F.háza :-)
Válasz #1972. hozzászólásra
mi szinte mindig mindent a legfelsőbe teszünk a traktoron és a munkagépen is
Válasz #1983. hozzászólásra Ha a kukiszárat leszántod akkor nem szedi össze a kombi sem ,viszont a tárcsa sokkal jobban szárítja a talajt mint a kombi ha fizetnének érte akkor sem tárcsáznék tavasszal, pláne ilyen aszályban /Szabolcs megye/
Válasz #1983. hozzászólásra
No ne etessed itt a népet a hablatynokeldivel ez itt nem a kacsafarm, nem nyelik be heló.....( vagyishogy csaknem)
Válasz #1974. hozzászólásra
Öszi szántásba jobb egy 3,2m tárcsa vontatott rögtörövel,mert nem szedi össze a lomot,mint a kombinátor vagy a borona!
És ha ugy nézed,ha veszel egy kombit 500eft és egy tárcsát azis 500körül!
De ha tárcsát veszel rögtörövel azis kb 600-1milláig és nem kell két müveletett csinálni tavasszal!
A tárcsás borona után kevesebb gyom marad.
Válasz #1979. hozzászólásra
Kombinátorba mindegy milyen
Válasz #1977. hozzászólásra
Nekem is Metal Wolf 6.6 os kombinátor van kettő de az egyik már 7 éves de még nem volt baja és a munkája szinte tökéletes.
Válasz #1976. hozzászólásra
Azhittem egy vadkertire vagy egy helti 2,8m kombira!
Válasz #1977. hozzászólásra
függesztettben talajkötöttség függvényében 75-115 pacit ir az adat táblája
Sziasztok....
A minap, hogy vetettük a kukoricát, beszélgettem az ipsével.. Mondom neki hogy a kombi (metal wolf 3.3) helyett , jó lenne egy 3 méteres kompaktor. Mondjuk egy Bednar swifter sn. Az mondja az öreg, hogy a 110le-s valtra azt nem bírná el.
Szerintetek????
Válasz #1973. hozzászólásra
Cseréljük el az ekére
a tárcsa porosit, a kombi fogazata keveri a talajt, morzsalékossá teszi azt a magágymélységébe a vibrációja során
sziasztok lene egy kerdesem miert job a kombinator a tarcsatol
Válasz #1972. hozzászólásra
kép lemaradt
Válasz #1971. hozzászólásra
Leták fajtán miért van 3 ponton 4 lyuk kifurva?
Ja és melyikbe lenne jó hogy a hátsó rögtötö belemennyen vagy mindegy hogy az alsóba vagy a felsöbe van,és a gépen is bármelyikbe van?
Egy kombinátornál melyik a jó ha a rögtörön össze van tekerve a rugó vagy ha nincs?
Leták 2.8m kombiról beszélek?
Van érteleme vagy nincs,mert látom egyiknél össze van tekerve másiknál már nincs !
Válasz #1967. hozzászólásra
8 éves.6000 üo. 4 éve van nálunk. Hibák: Elektromos gázpedál megadta magát.Első hidban a tányérkerék csavarjai kilazultak igy az leszakadt.Komplet csere párban.Hátsó függesztőkarok tartótengely csere.
Válasz #1968. hozzászólásra
Nem a földi munka hogy milyen szépen van megkombinátorozva,hanem a termés ami lesz rajta az számit!
Ha lehozol vagy 10q magot egy holdról és 100q tengerit egy hektárról!
Válasz #1940. hozzászólásra
(elnézést az off topicért)
Lehet, hogy nem a legszebb munkát végezte a kombinátor, de csak kisorolt időben és ez a lényeg.
Ennyi.
Válasz #1964. hozzászólásra
Ez a Landini nagyon frankon fest a fotón, mennyi idős,ü.ó.? voltak, vannak vele bajok, kicsik,nagyok?
Válasz #1965. hozzászólásra
Nekünk leták vontatott fogasboronán ilyen rögtörő van, hajlik, vetemedik mint a bidli.
A kombinátor rögtörö rugója miért van a letáknál összecsavarva teljesen és a vadkertinél már nincs összetekerve?
Van e jelentösége ha nincs vagy össze van tekerve a rögtörö rugója?
Válasz #1961. hozzászólásra
Ha kell beszéld meg vele lehet hogy odaadja anyiért is 450+fa!
és felhajtós 4,2m!
Jó megpróbálom elkérni héten,és felteszem!
Válasz #1960. hozzászólásra
Jön neki néha az ihlet
Válasz #1958. hozzászólásra
Kérjed. 450 bruttóért még érdkelne is
Válasz #1957. hozzászólásra
Ezeket a méreteket honnan a hererákból szoptad ki ?
Válasz #1958. hozzászólásra
Te marha répa én azt kérdeztem miért jobba csavart rögtörő mint az egyenes .
Amúgy meg jelenleg van egy 4,4 és egy 5,6 méteres Rau kombinátorom , de mivel kicsi az 5,6-os is így jelenleg 7,2 méteres Rau Kombimat kombinátort keresek .
Válasz #1956. hozzászólásra
Mert a t-25ös csak annyit birt!
De ha nagyobb géped van akkor lehet kettö is !
legalább 82esnél 2,8 vagy 3,3m
mtz-50nél meg 2-2,8m is!
a felett még több!
JA a haverom csinált mont egy 4,2m felhajtós kombit 105lovas géphez a ára 500eft+fa de ha kell elkérem a képet ,hogy mégis milyen monstrum!
És még azis számit,hogy milyen nagy a rögtörö henger!
Leták 21-26cm
Vadkerti-26-31cm
Rau 35--50cm talán
és a többi!
Válasz #1954. hozzászólásra
A csavart miért jobb az egyenesnél ?
Válasz #1952. hozzászólásra
Ha meg ha ritka a rögtörö akor meg a csutka dücsköje beszorul,és megállitna a rögtörö hengert!
Nekem volt egy 2m kombi egy soros törövel a T-25 után és az jól törte a földet csavar és sürü és nem akad közzé semmi !
Válasz #1951. hozzászólásra
Akkor jó ha meg van csavarva egy kicsit!
Válasz #1952. hozzászólásra
Tudom én csak ennek az elme roggyantnak a véleményére lettem volna kiváncsi . Sőt ha sűrű és száraz laza szinte homok szerű talajon húzod 10 km/h felett nem győzi átengedni magán a földet és túr .
Válasz #1951. hozzászólásra
Ha sűrű, annál könnyebben beragad egy nedvesebb részen... Aztán lehet szívni a kitakarítással.
Viszont jobban töri a rögöt is!
Válasz #1950. hozzászólásra
A síma pálca miért nem jó és miért legyen sűrű ?
Válasz #1949. hozzászólásra
Minden oké,csak 1947 hozzászólónak irtam,hogy mégis a csipkés vagya csavart pálca a jó a kombinátorba,és minél sürübb legyen!
Válasz #1948. hozzászólásra
És szerinted úgyan mi nem jó ezen a kombin ?
Válasz #1947. hozzászólásra
Csipkés jobb mint a sima!
De ha egy kicsit meg van csavarva az még jobb és sürün van a pálcák,ne mennyen bele a csutkakóró vagy forgókóró,mert képes megállitani ha közzé szorul!
3,3m az már felhajtósra kell csinálni mert széles!
ez is jó fajta kombi
Sziasztok arra lennék kíváncsi, szerintetek mi jobb egy 3,3 méteres kombinátor után, 1db csipkés, vagy 2db sima rögtörő henger egymás után? Előre is köszi!
Kongskilde Vibro Master valakinek tapasztalat
?
Válasz #1944. hozzászólásra
Nincs mit jó munkátÉn is megyek festem az ekét
Válasz #1943. hozzászólásra
Oké, világos! Köszönöm!
Válasz #1942. hozzászólásra
Az a lényeg a pálcák minden tárcsához le legyenek rögzítve ,mert akkor tudod egyenletesen szépen megtekerni,mint a gyárban ,a kar felőlit ahol tekered oda ne pöccintsd a tengelyhez
Válasz #1924. hozzászólásra
Na itt vagyok a módszer a következő jól írtad,az egyik vége le rögzítve .A tengely hozzá varva a szélső tárcsához .A többi tárcsa bevagdalva és a pálcák picit bele engedve és lerögzítve azok is ,heggesztve ! Na a lényeg ezután a többi tárcsa az még nincs leheggelve egyik sem .A leheggesztett végűt odarögzíteni egy erős fix ponthoz a földön ,és a másik végén lévő tárcsára egy hosszabb zártszelvényt odavarni .karnak amivel lehet rajta tekerni egy jót ,és amikor megfelelő neked a tekerés szöge ,gyorsan levarni a többi tárcsát a tengelyhez el ne mozduljon
Velőborsót, amit kézzel szoktak szedni, friss piacra.
Fogok képeket készíteni, mert mindig szoktam, tavaly is készítettem.
Akkor bizony 1 nap alatt beomlott az ára.
500ft/kg-ról 150re, ezért nem mindegy mikor van vetve.
Válasz #1937. hozzászólásra
Nagy valószinüséggel borsót. Majd dobj fel képeket a kelésröl. Sok szerencsét hozzá.
Válasz #1937. hozzászólásra
Mit vetettetek bele hogy ennyire sietős volt a dolog?
Válasz #1934. hozzászólásra
Elnézést az OFFTOPICÉRT, de nem szeretem ha azt mondják, hogy nem vagyok gondos gazda
Ezeket is mi műveltük, ugyanígy egy 50es MTZvel és ezzel a kombinátorral, eredmény:
Csúnya látvány?
Nyilván idén nincsenek ideális körülmények, majd 2-3 hét múlva már lesznek.
De néha, főleg kertészetben, nem mindegy, hogy mikor vetünk és mikor megyek a piacra az áruval, mert lehet nem kapok érte semmit...
Ennyi a történet lényege.
Üdv!