Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #880. hozzászólásra
Ferror gépéhez már lóerő is kell és pont azért töri a kapákat, mert a váza és a hengerek inkább egy szántóföldi középnehéz kultivátor elemei, amivel magágyat lehet csinálni.
Szia! Ásóborona állítólag jobb ilyen esetben?! A felsorolt gépek nem teszik le mélyre a szármaradványokat csak keverik,(szerintem) de lehet mélyen jár a rugóskapa?!?
Válasz #878. hozzászólásra
Durva! Robosztus erős ránézésre!Gondolom az első hengerekkel teljesen szabájzott a munkamélység Az árán már lehetne venni egy nagyon jó MTZ-t nem?
nekünk egy ilyen knoche van, váza az qrva erős, hengerek is, a kések azok rosszabbacska földben(vagy vakbarázdában, széles útmeni fordúláskor ez megesik szerintem mindegyikkel) azok töredeznek, de könnyen cserélhetőek.
nagyon meg vagyunk vele elégedve, tavasszal szántsára egy simító fogasboronázás után vetés előtt 1menetben remek magágyat csinál.
Tudnátok segíteni rugóskapás kombinátorral kapcsolatban?
Nekem van egy 5 m-es ,de a grúberozott földön (tavaszi árpa volt) állandóan összehúzza. aratás után kapott egy tárcsát. utána vetés előtt grúber,m ajd a kombinátor
Minden forduló után öszehúzta.
Mit tegyek?
egyszer próbáltam most repce vetés előtt de szívás volt vele , de előtte tavasszal is akadtak össze elsősoron szántáson, 3kör után vettük fel a boronát......
Ahogy szavadiból ki veszem, egyből az emberfejnyi rögös szántásnak is neki támadsz a rugóskappákkal, na ez szerintem nem egészséges!Ezért van az egyik képen elöl az a durva fésűs egyengető! Az kapja a durva munkát, és a kapák már tört laza földben futnak! Ezeknek magágykészítés a céljuk, manapság nem mindegy meddig húzol egy munkagépet mert drágák, a termény meg a jószág olcsó!Nehogy sértésnek vedd!!! Karácsony van! De tényleg,valamivel csapasd szét a durva szántást,de ezt úgyis tudod.
helti.hu a 867es képen van , olyan van nekünk 3,6os hidraulikus csukású masszív erős gép, ezt nem töröd össze még emberfejnyi röges szántáson se, ár/értékbe nagyon jó
Válasz #865. hozzászólásra
Kötött talajokon megy a parádé, gyenge gép nem jöhet szóba. Most indult a csapadékkal a szántás 3 fejjel vf lemken ekével, 110 LE-vel.
Üdv!
gyakorlati tapasztalat: a hengerek összeakadnak egymásra ha rossz egyenetlen szántáson van húzva a kombinátor, már alakítottam is rajta, jobban hátrahajlik meg le is lett kerekítva és még így se jó
100 lovas traktorhoz tudok egy 3.75m-es új kombit:
4sorban 34+2 erősített kapa,rugós simítólapok3db, dupla csipkézett vasu hengerekkel 6db! Elöl két kerék, és lehetőség első hengersor,vagy első simító felszerelésre!Függesztése külön tengellyel történik. Hidraulikusa csukható, 850kg.
Ha már Frakomb árban gondolkoztok, akkor érdemes megnézni a kongskilde-eket is. Errefelé jó és rossz talajon egyaránt ez a favorit. Könnyű, de nagyon masszív szerkezet. Kapák 4 sorban, átlagosnál kevésbé beragadós henger, elöl simító. Nem döngöli agyon a földet.
Szia! Van egy 5m es vaderstad NZ mini "koppintásom". Ha érdekel valamelyik topickba tettem fel róla múltkor képeket. Vagy a ferga trakisba vagy a ferga kombájnosba. Ha tetszik biztosan megtudunk rá egyezni.
Kombinátor vásárlás előtt állunk, 100 lovas gép után kellene valami olcsó és jó. Ki mit ajánl??
FraKombról tud valaki valamit?? Szépen dolgoznak szántáson is?? Milyen hengerrel lenne érdemes venni és milyen árban lehet egy 100 lovas gép után?? Ja és ha valaki tud valami jóféle használt gépet jó áron az ne tartsa magában
Ha már jól beszáradt, akkor hengerrel is érdemes lenne próbálkozni. Nem hittem volna el, mikor néhány éve 0mm téli csapadék után kimentem, és a szántás ugyanúgy nézett ki, mint mikor megszántottam. Próbáltam a kombinátort erőltetni, de abbahagytam még mielőtt komolyabb anyagi kár keletkezett volna. Próbaképpen kimentem gyűrűs hengerrel, és lisztté robbantotta.
Má vidék más fődek, de én azt tapasztalta, hgy kombinátort csak őszi szétfagyott szántáson lehet húzni jó munkával, tavaszit felrögezi ezen a vidéken.
A hankó jobb műszer ilyenre, tavalyelőtt nekünk sem volt semmi másunk, én azt találom jónak még.
Ha mondjuk olyan kemény hogy csak a tetején mászik akkor mégis csak a rövidtárcsa marad, vagy forgóborona, vagy egyszerűe ha szerencséd van egy jó eső után elkapva a megfelelő pillanatban megoldható a meglévő gépparkal
Dénes én tényleg azt mondom, hogy ne várjál!
ha van rövidtárcsa, vagy akár a közeledben, próbáljátok meg vele!
Ez tök jól néz ki, szeretnék ilyen szántások dolgozni mindig!
3635 hozzászólás
Válasz #884. hozzászólásra
Válasz #883. hozzászólásra
Ez meg mi a kula? Hogy néz ez ki alulról?
Válasz #880. hozzászólásra
Ferror gépéhez már lóerő is kell és pont azért töri a kapákat, mert a váza és a hengerek inkább egy szántóföldi középnehéz kultivátor elemei, amivel magágyat lehet csinálni.
Válasz #877. hozzászólásra
Szia! Ásóborona állítólag jobb ilyen esetben?! A felsorolt gépek nem teszik le mélyre a szármaradványokat csak keverik,(szerintem) de lehet mélyen jár a rugóskapa?!?
Válasz #878. hozzászólásra
Durva! Robosztus erős ránézésre!Gondolom az első hengerekkel teljesen szabájzott a munkamélység Az árán már lehetne venni egy nagyon jó MTZ-t nem?
http://www.knoche-maschinenbau.de/drillkombinationen/Produktfotos-DRT30_60.html
nekünk egy ilyen knoche van, váza az qrva erős, hengerek is, a kések azok rosszabbacska földben(vagy vakbarázdában, széles útmeni fordúláskor ez megesik szerintem mindegyikkel) azok töredeznek, de könnyen cserélhetőek.
nagyon meg vagyunk vele elégedve, tavasszal szántsára egy simító fogasboronázás után vetés előtt 1menetben remek magágyat csinál.
Tudnátok segíteni rugóskapás kombinátorral kapcsolatban?
Nekem van egy 5 m-es ,de a grúberozott földön (tavaszi árpa volt) állandóan összehúzza. aratás után kapott egy tárcsát. utána vetés előtt grúber,m ajd a kombinátor
Minden forduló után öszehúzta.
Mit tegyek?
egyszer próbáltam most repce vetés előtt de szívás volt vele , de előtte tavasszal is akadtak össze elsősoron szántáson, 3kör után vettük fel a boronát......
Válasz #873. hozzászólásra
Ahogy szavadiból ki veszem, egyből az emberfejnyi rögös szántásnak is neki támadsz a rugóskappákkal, na ez szerintem nem egészséges!Ezért van az egyik képen elöl az a durva fésűs egyengető! Az kapja a durva munkát, és a kapák már tört laza földben futnak! Ezeknek magágykészítés a céljuk, manapság nem mindegy meddig húzol egy munkagépet mert drágák, a termény meg a jószág olcsó!Nehogy sértésnek vedd!!! Karácsony van! De tényleg,valamivel csapasd szét a durva szántást,de ezt úgyis tudod.
Válasz #871. hozzászólásra
Helló! Ezen a számon elérsz: 30-858-0962
helti.hu a 867es képen van , olyan van nekünk 3,6os hidraulikus csukású masszív erős gép, ezt nem töröd össze még emberfejnyi röges szántáson se, ár/értékbe nagyon jó
Kötött talajokon megy a parádé, gyenge gép nem jöhet szóba. Most indult a csapadékkal a szántás 3 fejjel vf lemken ekével, 110 LE-vel.
Válasz #870. hozzászólásra
Szia! Kiírod a számod, megcsöröglek!Van egy-két ötletem, azt eldöntöd!
Ez a téma engem is érdekelne, kellene egy kombi a Ferga után
Válasz #867. hozzászólásra
Üdv!
gyakorlati tapasztalat: a hengerek összeakadnak egymásra ha rossz egyenetlen szántáson van húzva a kombinátor, már alakítottam is rajta, jobban hátrahajlik meg le is lett kerekítva és még így se jó
Ez valami rettenet Inkább le kéne másolni valami jó kombinátort szerintem
Válasz #862. hozzászólásra
Nem tudja a rendszer feltölteni a 4 képet egy helyre,de most már mindegy.
Válasz #864. hozzászólásra
[kep3]
Melyik környéken gazdálkodsz? Talaj,illetve domborzat miatt kérdezem?
Válasz #863. hozzászólásra
Válasz #862. hozzászólásra
1-2,-első simító nélkül,3,-első hengersorral, 4,-első simítóval.
Hány ekefejjel megy az őszi mélyszántás 3-mal?
Válasz #861. hozzászólásra
Érdekelne a gép, kép róla van?
Válasz #855. hozzászólásra
100 lovas traktorhoz tudok egy 3.75m-es új kombit:
4sorban 34+2 erősített kapa,rugós simítólapok3db, dupla csipkézett vasu hengerekkel 6db! Elöl két kerék, és lehetőség első hengersor,vagy első simító felszerelésre!Függesztése külön tengellyel történik. Hidraulikusa csukható, 850kg.
Ha már Frakomb árban gondolkoztok, akkor érdemes megnézni a kongskilde-eket is. Errefelé jó és rossz talajon egyaránt ez a favorit. Könnyű, de nagyon masszív szerkezet. Kapák 4 sorban, átlagosnál kevésbé beragadós henger, elöl simító. Nem döngöli agyon a földet.
Nem rossz
Válasz #857. hozzászólásra
Jó, ahogy érzed. Csak megemlítettem mert nagyon eladó lenne. A váz úgy van kialakítva hogy előre akár simító akár rögtörő henger is elfér még.
Válasz #856. hozzászólásra
Szia! Megtaláltam a képeket, csak az a baj hogy nincs rajta simítólap meg egy sor rögtörő van csak rajta
Szia! Van egy 5m es vaderstad NZ mini "koppintásom". Ha érdekel valamelyik topickba tettem fel róla múltkor képeket. Vagy a ferga trakisba vagy a ferga kombájnosba. Ha tetszik biztosan megtudunk rá egyezni.
Kombinátor vásárlás előtt állunk, 100 lovas gép után kellene valami olcsó és jó. Ki mit ajánl??
FraKombról tud valaki valamit?? Szépen dolgoznak szántáson is?? Milyen hengerrel lenne érdemes venni és milyen árban lehet egy 100 lovas gép után?? Ja és ha valaki tud valami jóféle használt gépet jó áron az ne tartsa magában
Az érdekelne hogy a frakomb4000-esnek mekkora a gépigénye ?
Válasz #852. hozzászólásra
Dupla soros gyűrűs hengerrel? Nem nyomja meg nagyon a földet?
Válasz #829. hozzászólásra
Ha már jól beszáradt, akkor hengerrel is érdemes lenne próbálkozni. Nem hittem volna el, mikor néhány éve 0mm téli csapadék után kimentem, és a szántás ugyanúgy nézett ki, mint mikor megszántottam. Próbáltam a kombinátort erőltetni, de abbahagytam még mielőtt komolyabb anyagi kár keletkezett volna. Próbaképpen kimentem gyűrűs hengerrel, és lisztté robbantotta.
Válasz #850. hozzászólásra
Nektek a Hankmo után milyen rögtörő van? Nekünk az nem lett az igazi
Válasz #848. hozzászólásra
Akkor húzzad az ásóboronát kétsorjával!
Má vidék más fődek, de én azt tapasztalta, hgy kombinátort csak őszi szétfagyott szántáson lehet húzni jó munkával, tavaszit felrögezi ezen a vidéken.
A hankó jobb műszer ilyenre, tavalyelőtt nekünk sem volt semmi másunk, én azt találom jónak még.
Ha mondjuk olyan kemény hogy csak a tetején mászik akkor mégis csak a rövidtárcsa marad, vagy forgóborona, vagy egyszerűe ha szerencséd van egy jó eső után elkapva a megfelelő pillanatban megoldható a meglévő gépparkal
Válasz #846. hozzászólásra
IH ekénk van.
De itt nem olyan vészes a szántás, mint felétek. Normális esetben a Rábák 5 fejjel mennek.
Válasz #844. hozzászólásra
Elhiszem. De itt a környéken nem is tudok lenne e valakinek rövidtárcsája.
Grúbert kellett volna venni. De itt az sincs senkinek, meg le is beszéltek róla ismerősök. De be kellett volna vállalni
Válasz #845. hozzászólásra
Dénes én tényleg azt mondom, hogy ne várjál!
ha van rövidtárcsa, vagy akár a közeledben, próbáljátok meg vele!
Ez tök jól néz ki, szeretnék ilyen szántások dolgozni mindig!
nem 4-5-ökkel döcögni elsősoron az őszi szántáson
Azért ez príma szántás!!!!
ezen elsősorral annyival mehetnék amennyivel nem szégyelleném
Milyen ekékkel tudtok ilyet szántani???
Kipróbálom mind 2-t.
Vajon ha kap esőt megszáradás után nem lenne könnyebben művelhető nem bírnék vele jobban
RÖVIDTÁRCSA!!!!!
Nem hinnéd el milyen főd lenne utána 6liter gázolajból/hektár
de nem simba meg rubin meg ilyesmi... azok nem is rövidtárcsák.
Egyenes lapokkal szerelt csakis, egy megfelelő hengerrel utána.
A sajáttal ha közel lenne meghúznék egy kontroll-t uána nem engednél haza
Válasz #838. hozzászólásra
A forgóborona a kővé száradt földet is qrva jól megcsinálja , még a kombi ott kb 6 felé szakad...
De a kombi is meg teszi jó talajon , vagy kissé nedvesben jobban elmegy , pláne henger nélkül...
Válasz #839. hozzászólásra
Ha jól roppantható akkor elkéne simítani......
2 sor nehéz vas akármi...... utánuk kötve meg x tábla fogas......
Mondjuk.
Válasz #837. hozzászólásra
Hát a tárcsától jobb lehetne két sorral , csak nem tom az is lezárná e magában eléggé , vagy csak kéne még utána a henger is ...
Válasz #838. hozzászólásra
krumplinak jól megdarálni a forgóval....... az a tuti...... aszondják..... akik ezt mondják
Válasz #836. hozzászólásra
Nem nagyon volt ilyenkor szántva. Ezt mindig ősszel vagy télen szántottuk ki.
De idén csak most került rá sor.
A kombinátor és a forgóborona munkája között mi a különbség? Melyik hova felel meg jobban?
Válasz #835. hozzászólásra
Ásóborona csinálna vele valamit?
Mondjuk csak ilyen van nekünk, 1 sor pálcás rögtörővel
Válasz #834. hozzászólásra
idáig mit szoktatok csinálni?
ilyenkor nem volt szántva máskor???