Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nem a helti olcsóbb, az omikron iszonyú drága, nálam meglehet rendelni, de felénk senkit sem érdekli a gép, csak tudnám, h ezeken az árakon ki veszi meg?
hát én az omikront nézem legtöbbre, a tárcsa is jó ami van nekünk tőlük, meg a környéken akinek van annak is jó, a metalwolf nem jön be , nyáron dolguztunk egy 5-6évessel és a rögtörői papír vékonyra voltak kopva, ki is tört belőle az eggyik pálca , a heltin ahogy nézem a rögtörő pálcák kb dupla vastagságúak. a mw a legkönnyebb 3q val könnyebb a heltinél ,azért az egy 3,3 hidraulikus csukású kombinátornál elég jelentős.és a helti 25%-al olcsóbb a többitől...hát nemtudom...
robix beszélgettünk már ilyenről sztem a legjobb az hogyha csinálsz magadnak énnekem enyiből van előnyöm hogy a mi cégünknél van kettő konskilde germinátor és naon sok törött hapa van valamit kitalálok és szép összerakom a télen majd rakok fel képet ha tudok!
110 LE-vel én is 5,4-es fogast húzok, de csak 4,2-es kombit. Tavasszal így is valamikor csak 8-9 km/h-val bírja, ősszel kb 12-vel. Fogast szántásra, utána meg a kombi.
Van egy forgokapásom,ez mellé kéne még egy fogasos.Az NZ rugósfogainak azért kevés volna a trakim.Ez a magyar UNIMAT milyen lehet?A rugós tagok helyett lehetne talán feltenni fogast.
Mennyi lóvéd van attól függ. a vaderstad múltkorába hirdetett egy 5méteres NZ minit crossboarddal, rögtörőhengerekkel felujított állapotban. 1,5 milla körül volt. függesztettbe talán a legkomolyabb gép de megkérik az árát rendesen. Ennyiért mátr kapni VRM vagy KRM forgókapás magágykészítőt is.
Én csakis szántás és simítózás után csinálom!!!Csak a gép jelenlegi felépítése nem úgy dolgozik ahogy én azt elvárnám, szép munkát csinál, meg minden de nem az igazi, hagy 1-2 helyen rögöket ezért gondoltam erre a konfigurációra, h az elején lévő rögtörők még morzsásabbá tennék a talajt és utáni a kapák megdolgoznák a földet és végül a két hátsó meg szépen lezárná a talajt!!!!
Több verzió is van.Gyártó válogatja , hogy mivel kezd.
Azaz 1 sor rögtörő,simító , 1-2 sor kapa megint henger vagy simitó.
De tudod ez sok mindentől is függ.pl: a talaj minősége ill. milyen munkagép után csinálod(szántás v. tárcsa)
Szerintem ha leveszed a 4dik sok kapát akkor nem dolgozod át az egész munkaszélességet. Vagy a maradék 3sorba átrendezed a kapákat és oda közéjük beszorítod a 4dik sok kapáit?
Sok magágykészítőn lehet látni az első henger után is meg a 2sor rögtörő henger előtt simítót.
Én szerintem többet ér 4 sor kapa mint 3 és egy simító. Ha szögbe megy az ember akkor simít annyit a kombinátor.
Van egy Rau Unimat 2.8-as rugóskapás kultivátorom, 4 sor kapa, 2 sor rögtörő!!!Át szeretném egy kicsit alakítani!!!Úgy tervezem hogy az első kapasor elé kap egy rögtörőt, a 4. sor kapát pedig leveszem és oda simítólapátokat tennék!!!!Szerintetek jó megoldás ez,és kivitelezhető?????!!!!
az a bajom az orsóval hogy ég alatt előbb-utóbb berohad és csak a xopás van vele. rozsamentesből meg nem futja rá, volt egy forrásom gyárból de megszűnt. És nem kapcsoltam időben.
A kapa sorrend azért rossz,mert hordja a földet,és ha véletlen búzát akarsz bedolgozni, akkor azt is,vagy ha görös a föld,azt is,ahelyett h. összetörné.Bár ha előre is hengert akarsz tenni,akkor valószínűleg nem túl agyagos a földetek.Hány méteres?
Henger tartja ahogy kedves Heci mnodja. De azok állítási lehetőségét is átfogom variálni menetes orsósa vagy esetleg hidraulikusra de az már túlbonyolítás lenne alighanem.
kösz az elismerést! NZ mini "koppintás" még a kapa sorrend is. Amúgy nem dugul el csak nagynéha középen az egyik kapa. De annak xarul jött ki a helye. Már kitaláltam hogy hogy lesz az is jó. Ha lesz időm majd átvariálom. Elejére akorok még egy sor hengert. Hogy még jobb legyen a mélységtartása. Így kicsit a két széle mélyebben jár. :s
3635 hozzászólás
Válasz #684. hozzászólásra
helti : 560 e
mw: 730körül
omikron: 740
És akkor mennyi az annyi? A Heltire, a Metalwolfra?
Külön duplasoros rögtörőt árulnak tárcsára? Mibe kerülne egy 3,40es tárcsára való?
Válasz #682. hozzászólásra
metalwolf 10ezerrel olcsóbb kb....
Válasz #681. hozzászólásra
nem a helti olcsóbb, az omikron iszonyú drága, nálam meglehet rendelni, de felénk senkit sem érdekli a gép, csak tudnám, h ezeken az árakon ki veszi meg?
Válasz #680. hozzászólásra
hát én az omikront nézem legtöbbre, a tárcsa is jó ami van nekünk tőlük, meg a környéken akinek van annak is jó, a metalwolf nem jön be , nyáron dolguztunk egy 5-6évessel és a rögtörői papír vékonyra voltak kopva, ki is tört belőle az eggyik pálca , a heltin ahogy nézem a rögtörő pálcák kb dupla vastagságúak. a mw a legkönnyebb 3q val könnyebb a heltinél ,azért az egy 3,3 hidraulikus csukású kombinátornál elég jelentős.és a helti 25%-al olcsóbb a többitől...hát nemtudom...
Válasz #679. hozzászólásra
nemazért de az omikron az gyengébb, könnyebb .. a az mw hasonló, de annak a rögtörői könnyebbek, vékonyabbak
Üdv!
Helti kombinátort használ valaki?
hitványabb e annyival mint amennyivel az ára kevesebb az omikron-tól,metalwolf-tól?
robix beszélgettünk már ilyenről sztem a legjobb az hogyha csinálsz magadnak énnekem enyiből van előnyöm hogy a mi cégünknél van kettő konskilde germinátor és naon sok törött hapa van valamit kitalálok és szép összerakom a télen majd rakok fel képet ha tudok!
25 lovas utan milyen kombi mene???
Válasz #675. hozzászólásra
Nézd meg az enyémet, ha tetszik megbeszélhetjük. Bármikor kipróbálható.
Magyarországon gyárt valaki jó minőségű fogasos kombinátort elfogadható áron?Az Agrikon jónak tűnik,de drágának találom.
Válasz #673. hozzászólásra
110 LE-vel én is 5,4-es fogast húzok, de csak 4,2-es kombit. Tavasszal így is valamikor csak 8-9 km/h-val bírja, ősszel kb 12-vel. Fogast szántásra, utána meg a kombi.
Az 5,6-ot felénk fogasosból birni szokták a gépek,remélem nem lesz ezzel gond.
Válasz #660. hozzászólásra
Nem lesz az túl nagy? Én a helyedben max 4,8-t vennék, hogy hegyen munkasebesség.
Válasz #669. hozzászólásra
Idén ebben a sok esőben is jó munkát végez? Hány le-vel húzod?
Eladó 5,6-os UNIMAT-ot nem tudtok valahol?
Busa FKM 4 méteres,2 körül volt az ára.Nálunk nagyon bevált.
köszi a választ megpróbálok csinálni egyet majd mondom h milyen lett.
Válasz #666. hozzászólásra
634-es hsz. Azt én csináltam. Előtte nézz meg pár gyárit és gyüjtsd az ötleteket. De lehet frankót csinálni!
szerintetek házilag lehet jó kombinátot csinálni megvan hozzá minden!
Válasz #662. hozzászólásra
Milyen forgókapásod van? Mennyiért vetted? Tapasztalatok?
Válasz #662. hozzászólásra
Az NZből lehet 4mest csinálni. Gyárilag 4m + 2x 0,5m toldat. DE az ára az annyi amennyi. :s
Felénk a fogasos nem vált be... volt egy 5,6 rau unimatom (rugós) de azt se szerettem eladtam és csináltam helyette egy nz mini koppintást.
Ja és max 1 milláért.
Van egy forgokapásom,ez mellé kéne még egy fogasos.Az NZ rugósfogainak azért kevés volna a trakim.Ez a magyar UNIMAT milyen lehet?A rugós tagok helyett lehetne talán feltenni fogast.
Válasz #660. hozzászólásra
Mennyi lóvéd van attól függ. a vaderstad múltkorába hirdetett egy 5méteres NZ minit crossboarddal, rögtörőhengerekkel felujított állapotban. 1,5 milla körül volt. függesztettbe talán a legkomolyabb gép de megkérik az árát rendesen. Ennyiért mátr kapni VRM vagy KRM forgókapás magágykészítőt is.
Sziasztok!
Én egy kb 5,5 méteres fogasos kombinátort szeretnék venni egy 120-as géphez.Ha jó állapotu RAU-t nem találok,akkor mit érdemes még venni.
G.
Én csakis szántás és simítózás után csinálom!!!Csak a gép jelenlegi felépítése nem úgy dolgozik ahogy én azt elvárnám, szép munkát csinál, meg minden de nem az igazi, hagy 1-2 helyen rögöket ezért gondoltam erre a konfigurációra, h az elején lévő rögtörők még morzsásabbá tennék a talajt és utáni a kapák megdolgoznák a földet és végül a két hátsó meg szépen lezárná a talajt!!!!
Válasz #656. hozzászólásra
Több verzió is van.Gyártó válogatja , hogy mivel kezd.
Azaz 1 sor rögtörő,simító , 1-2 sor kapa megint henger vagy simitó.
De tudod ez sok mindentől is függ.pl: a talaj minősége ill. milyen munkagép után csinálod(szántás v. tárcsa)
Válasz #656. hozzászólásra
Hello
Szerintem ha leveszed a 4dik sok kapát akkor nem dolgozod át az egész munkaszélességet. Vagy a maradék 3sorba átrendezed a kapákat és oda közéjük beszorítod a 4dik sok kapáit?
Sok magágykészítőn lehet látni az első henger után is meg a 2sor rögtörő henger előtt simítót.
Én szerintem többet ér 4 sor kapa mint 3 és egy simító. Ha szögbe megy az ember akkor simít annyit a kombinátor.
Ez az én véleményem
Sziasztok!!!!
Van egy Rau Unimat 2.8-as rugóskapás kultivátorom, 4 sor kapa, 2 sor rögtörő!!!Át szeretném egy kicsit alakítani!!!Úgy tervezem hogy az első kapasor elé kap egy rögtörőt, a 4. sor kapát pedig leveszem és oda simítólapátokat tennék!!!!Szerintetek jó megoldás ez,és kivitelezhető?????!!!!
Várom a véleményeteket!!!!
Válasz #649. hozzászólásra
többet se fog ez előfordulni
legköz. mindent azonnal ideb........szok!
Válasz #653. hozzászólásra
na jóvan
akkor 1 nap veszel 2t úgy akartam
tehát hány napig tart a vásárlás majd??????
Válasz #652. hozzászólásra
4db kell hátra és 4db előre. :) DE megfontolm. Holnap megyek úgyis tótiába bordás hüvelyért, majd szétnézek, hátha látok valami szemrevalót.
Válasz #650. hozzászólásra
mi rohad be?
dehogy rohad
van 620 orsónk...... ha nagyon akarnám 1 se lenne berohadva
veszel 2t nem nagy pézek azok.....
Válasz #650. hozzászólásra
És a rozsdamentes anyagnak az esztergályos is "örül" nagyon. :s
Válasz #646. hozzászólásra
az a bajom az orsóval hogy ég alatt előbb-utóbb berohad és csak a xopás van vele. rozsamentesből meg nem futja rá, volt egy forrásom gyárból de megszűnt. És nem kapcsoltam időben.
Válasz #646. hozzászólásra
Na ne már hogy önkontrollra késztettelek!? Lekötelezel!
Válasz #645. hozzászólásra
hogyhogy hordja a földet?És Hogy nem hordaná? Nem nagyon agyagosak, pár kisebb folttól eltekintve. kötött barna erdőtalajok vannak itt. 5m-es.
Válasz #644. hozzászólásra
Az orsós megoldás jó,csak erős legyen kontra anyával.Sokszor kell állítani a hátulját is,kell rá.
Válasz #644. hozzászólásra
na ezt az orsózást akartam mondani
á mondom hagyom mertmég megint a bajod lesz csak h. izélek..........
ez ám a bonyolult nem az orsózás.........
Válasz #643. hozzászólásra
A kapa sorrend azért rossz,mert hordja a földet,és ha véletlen búzát akarsz bedolgozni, akkor azt is,vagy ha görös a föld,azt is,ahelyett h. összetörné.Bár ha előre is hengert akarsz tenni,akkor valószínűleg nem túl agyagos a földetek.Hány méteres?
Válasz #635. hozzászólásra
Henger tartja ahogy kedves Heci mnodja. De azok állítási lehetőségét is átfogom variálni menetes orsósa vagy esetleg hidraulikusra de az már túlbonyolítás lenne alighanem.
Válasz #639. hozzászólásra
kösz az elismerést! NZ mini "koppintás" még a kapa sorrend is. Amúgy nem dugul el csak nagynéha középen az egyik kapa. De annak xarul jött ki a helye. Már kitaláltam hogy hogy lesz az is jó. Ha lesz időm majd átvariálom. Elejére akorok még egy sor hengert. Hogy még jobb legyen a mélységtartása. Így kicsit a két széle mélyebben jár. :s
Válasz #638. hozzászólásra
erősen talajfüggő,kb amennyi a traktor nyomtáva + 1-1 arasz
akkor azé nem, mert m1 oda a henger
húdeokos vagyok hehehehe
Válasz #638. hozzászólásra
Mondjuk akkorát, ami épphogy fel nem dönti............
Válasz #634. hozzászólásra
Jól néz ki,talán a kapákat nem ilyen sorban raktam volna rá.
valaki megtudna mondani egy 30 lovas traki mekkora talajmarot bir el problema nelkul???
Válasz #636. hozzászólásra
attól függetlenül azért van kerék a kombinátorokon
ott a henger