Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
van rá orvosság, a tálcák melyek véglapjaira szerelt kapák azért maradnak le, mert nincs ütköző felhegesztve.
a belső kapák ritkábban képesek elmaradni.
Válasz #359. hozzászólásra
NA meg erre esküszöm ami a zöld rába után van ez is tuti szinte mákká vágja a talajt.Húzgálom vagy már 12 éve de még mindig király.
van rá orvosság, a tálcák melyek véglapjaira szerelt kapák azért maradnak le, mert nincs ütköző felhegesztve.
a rögöket ne öklömnyi méretbe gondold, hanem augymond nagyobb morzsákként, és ez a lényege a jó magágynak, hogy a felső fedő réteg nagyobb, mig a magmélységben apróbb legyen az.
Az apróbb morzsák felszinrekerülése esetén a szél könnyebben kiszáritja a magágyat.
nálunk ilyen nem volt
s nem is hallottam tekeredett sokoróí kombiról se
de sajnos a vibráció a rugóskapát leszedi egy idő után mivel senki nem bujkál alá
preemergens gyomirtás alapja a rögmentesség ugye??????
tudod valamit okoz a rögárnyék
álalában ezen kultisoknál szokott a pre gyomirtás vhogy nem sikeredni vmilyen okból kifolyólag
ha meg 2szer kell kultival átmenni ott nedvességmegörzésről nem beszélhetünk
óh hát az eltörhet, de én is láttam már olyan boronatagot, ami igencsak furcsán nézett ki, vagy a puha minőség miatt hamar kopott, vagy az anyag agyonedzése miatt tört el, itt ott a fog.
azok akik eltörik a rugóskapákat zömében az agyonterheltség miatt történhet meg ( belenyomatják szinte a kombinátort ( tilos nyomatni), a másik nagy gond a traktorosbetegség, h a csavarokat lusták utánnahuzgálni, és az egész kapa vergődése közben olyan helyzetbe kerülhet, hogy megpattan és kész, vége
de várjál... a rugókapás kombinátor egy vibrációs munkaeszköz.
ha egy vékony aquváriumot elképzelsz, amiben különböző mérteű rögök vannak, és vibrációnak teszed ki azt, akkor a magágy mélységében olyan méretű rögök, morzsák képződnek ( persze megfelő munksebesség mellett), amelyre a magnak a kényelmes jó fejlődésre szüksége van.
Túlon túl nagy sebesség esetén ezen morzsák apróbbra törhetnek , foszlóssá válik a felső réteg és kiszáradhat, a madarak is hamarabb kikaparhatják a vetést.
A magágy különben is csak 7-12cm maximált mélység, nincs szükség szántásmélységben való átmüvelésre.
De mint emlitettem, h vannak olyan talajok, melyeken vibrációs eszközökkel nem lehet jó magágyat késziteni, ezért használják a fésüs boronát, vagy ásóboronát.
érzékeltetés képpen írtam ha a fogason 20cmes a fog az 20cmre megy a talajba 5 cmenként 1db fog
ennek tökéletes porhanyós a munkája
a kultin 10cmenként kapa kisebb sebesség nagyobb osztás ezért gyengébb munkaminőség
mivel ha uazt a minőséget akarom akkor sokkal mélyebben járatom
mert ugye a kultit mélyebben kell mint a fogast
Én erre esküszöm ez az én szerelvényem ez ahol el akart törni eltört ,de meg lett erősítve biztos van rajta pár mázsa plusz vas ez a tuti.Ujat azért nem vetünk mert nincs jobb meg hát a lové.
óh van mindig valamit kitalálni, attól ne féljél, csak az a baj egyes emberekkel, h látnak valmi nagyon drága nyugati cuccost, rajzold, meg számold ki Magyar árban, és add oda annak a feléért, hát ez az ami nem jön be.
Válasz #342. hozzászólásra
A fejlesztőkkel nem kell foglalkozni azok teszik a dolgukat,ülnek a gép előtt egész nap és tervezik a nagy semmit .
De mostmár úgy látom nem is fejlesztenek semmit, csak sima kereskedőként árulják magukat.
pedig abban az időben, ha jól emléxem, még ilyen profilú zártszelvények nem is voltak kaphatók, úgy hajtogatták U profilba a kivágott lemezeket, majd szerszámban összeillesztve készrevarrták
Az jó!
Én is akarok olyat, csak kisebbet.
Szerinted hol kérdezzek utána?
Nem akarom, hogy átvágjanak
olyan szélhámosok, akiknek még telephelyük sincs, csak a nagy szöveg, meg az ingyenes veboldal.
3635 hozzászólás
Válasz #384. hozzászólásra
Lécci, lécci a gyárnak tolmácsolnád !!! :-DDDDD
Válasz #379. hozzászólásra
Láttam már ilyet is szétszakadva...
Xar ez a K. mindenben! :-))))))))
Válasz #382. hozzászólásra
NZ Mini 500
Válasz #381. hozzászólásra
DE Kongskilde-hez mérjük
SGC 63 =923kg
Super Q 63 =913kg
Vade NZ Muni 500 = 1200kg
Válasz #380. hozzászólásra
Szia!
Ne gondold azt...
TLC 610 = 1200kg
TLCE610 = 1300kg
TLD610 = 1350kg
TLDE610 = 1500kg
Válasz #379. hozzászólásra
Ezekkel az eszközökkel egy a gond : ku..a nehezek és a képen lévő traki fel sem tudja emelni.
Válasz #377. hozzászólásra
a Kverneland ugyanezt gyártja, egy kicsit frissitettebb formában
Válasz #376. hozzászólásra
Rau Terramax 500
Ezen modellt nem ugyanott gyártják ahol a többit.
Válasz #376. hozzászólásra
ez letákolt ll
Válasz #375. hozzászólásra
Rau 610-es kombi
Rau Sicam 440-es? kombinátor , csak azért mert 3 , 1,4-es tagú
Válasz #362. hozzászólásra
Így van ez jd/4650.
Válasz #368. hozzászólásra
NA meg erre esküszöm ami a zöld rába után van ez is tuti szinte mákká vágja a talajt.Húzgálom vagy már 12 éve de még mindig király.
Válasz #370. hozzászólásra
igy van ez raúnál is betegség volt
de megoldható
Válasz #368. hozzászólásra
Válasz #367. hozzászólásra
a rögöket ne öklömnyi méretbe gondold, hanem augymond nagyobb morzsákként, és ez a lényege a jó magágynak, hogy a felső fedő réteg nagyobb, mig a magmélységben apróbb legyen az.
Az apróbb morzsák felszinrekerülése esetén a szél könnyebben kiszáritja a magágyat.
Válasz #366. hozzászólásra
nálunk ilyen nem volt
s nem is hallottam tekeredett sokoróí kombiról se
de sajnos a vibráció a rugóskapát leszedi egy idő után mivel senki nem bujkál alá
Válasz #364. hozzászólásra
preemergens gyomirtás alapja a rögmentesség ugye??????
tudod valamit okoz a rögárnyék
álalában ezen kultisoknál szokott a pre gyomirtás vhogy nem sikeredni vmilyen okból kifolyólag
ha meg 2szer kell kultival átmenni ott nedvességmegörzésről nem beszélhetünk
Válasz #365. hozzászólásra
óh hát az eltörhet, de én is láttam már olyan boronatagot, ami igencsak furcsán nézett ki, vagy a puha minőség miatt hamar kopott, vagy az anyag agyonedzése miatt tört el, itt ott a fog.
azok akik eltörik a rugóskapákat zömében az agyonterheltség miatt történhet meg ( belenyomatják szinte a kombinátort ( tilos nyomatni), a másik nagy gond a traktorosbetegség, h a csavarokat lusták utánnahuzgálni, és az egész kapa vergődése közben olyan helyzetbe kerülhet, hogy megpattan és kész, vége
Válasz #361. hozzászólásra
arról nemis beszélve hogy a kultisok után a fogassal már találtam párdarab komplett kapát
Válasz #360. hozzászólásra
de várjál... a rugókapás kombinátor egy vibrációs munkaeszköz.
ha egy vékony aquváriumot elképzelsz, amiben különböző mérteű rögök vannak, és vibrációnak teszed ki azt, akkor a magágy mélységében olyan méretű rögök, morzsák képződnek ( persze megfelő munksebesség mellett), amelyre a magnak a kényelmes jó fejlődésre szüksége van.
Túlon túl nagy sebesség esetén ezen morzsák apróbbra törhetnek , foszlóssá válik a felső réteg és kiszáradhat, a madarak is hamarabb kikaparhatják a vetést.
A magágy különben is csak 7-12cm maximált mélység, nincs szükség szántásmélységben való átmüvelésre.
De mint emlitettem, h vannak olyan talajok, melyeken vibrációs eszközökkel nem lehet jó magágyat késziteni, ezért használják a fésüs boronát, vagy ásóboronát.
Válasz #357. hozzászólásra
Hazait nem is érdemes venni csakis a gyártótol, mert az érdemli a pénzt aki megdolgozik érte a naplopó kereskedők meg szopják az újjukat.
FASZÁK ezzek a nagy vasak IMI :))
a régi szép idök..........
Válasz #360. hozzászólásra
oké oké :))
Válasz #358. hozzászólásra
érzékeltetés képpen írtam ha a fogason 20cmes a fog az 20cmre megy a talajba 5 cmenként 1db fog
ennek tökéletes porhanyós a munkája
a kultin 10cmenként kapa kisebb sebesség nagyobb osztás ezért gyengébb munkaminőség
mivel ha uazt a minőséget akarom akkor sokkal mélyebben járatom
mert ugye a kultit mélyebben kell mint a fogast
Én erre esküszöm ez az én szerelvényem ez ahol el akart törni eltört ,de meg lett erősítve biztos van rajta pár mázsa plusz vas ez a tuti.Ujat azért nem vetünk mert nincs jobb meg hát a lové.
Válasz #353. hozzászólásra
az meg milyen gép vili ??
ekekombinátor
Válasz #355. hozzászólásra
Lehet, hogy hazait veszek, de nem dílerektől, hanem a gyártótól.
Minek eltartani ingyenélőket nem?
Válasz #354. hozzászólásra
pedig én kinézem belőled hogy képes vagy rá
Válasz #351. hozzászólásra
Nem volt még kipróbálva , biztos jó lessz
Válasz #353. hozzászólásra
Én szántani szoktam 30 cm.re nem kombinátorozi.
Válasz #346. hozzászólásra
mondjuk ha nem rugós kultit látnátok akkor elég lenne mert ugye minek 30cmre beletolni a kapát ha a fogas 20cmt átdolgozza
Válasz #348. hozzászólásra
óh van mindig valamit kitalálni, attól ne féljél, csak az a baj egyes emberekkel, h látnak valmi nagyon drága nyugati cuccost, rajzold, meg számold ki Magyar árban, és add oda annak a feléért, hát ez az ami nem jön be.
Válasz #348. hozzászólásra
Ja beszélnek össze-vissza hazudoznak, csak hogy kicsalják a pénzt a gyanútlan jóhiszemű parasztból.
Szóval hogy vált be a kombi?
Válasz #347. hozzászólásra
köszi
Válasz #346. hozzászólásra
a békési vályogtalajokon könnyű repeszteni mikor megszárad, oly sima a felülete, mint az autópálya ( ja naon kemény is )
A fejlesztőkkel nem kell foglalkozni azok teszik a dolgukat,ülnek a gép előtt egész nap és tervezik a nagy semmit .
De mostmár úgy látom nem is fejlesztenek semmit, csak sima kereskedőként árulják magukat.
Válasz #344. hozzászólásra
mint irta a Mezőgéparchivum, a 70-es évek elejétől, kb a 80-as évek derekáig kb....
Válasz #345. hozzászólásra
Felénk ez inkább 120, ha repeszteni is akar a traktoros.
100ló
Válasz #341. hozzászólásra
nem tudom hallod ,de szerintem nagyon eltalált MAGYAR munka eszköz !!
egyszerü ,de erös
mikoribann gyártották ezeket??
ha most azt mondom, h összesen van kb 20 ha földem, akkor hova számolsz?
Válasz #340. hozzászólásra
4-4.6 között.
Mi a tapasztalatod?
Mert nem ilyen fejlesztő dumás szélhámosok véleményére vagyok kívéncsi, hanem, aki tapasztalt földművelő.
Válasz #338. hozzászólásra
pedig abban az időben, ha jól emléxem, még ilyen profilú zártszelvények nem is voltak kaphatók, úgy hajtogatták U profilba a kivágott lemezeket, majd szerszámban összeillesztve készrevarrták
Válasz #337. hozzászólásra
Gál György Bócsán árul , én ha újat vettem volna ő lett volna a befutó.
Nem is szabad szélhámosokkal foglalkozni.
Milyen szélességben gondolkoztál?
Válasz #337. hozzászólásra
Igy van ne is hagyd magadat :-)))
Csak hivatalos kereskedőnél vásárolj akinek van hivatalos vállalkozása, elérhetősége, adószáma.
Válasz #335. hozzászólásra
ebben igazad van
tényleg nem tenyérnyi vastag vasak vannak benne
mégse tudták széttépni a kirovetzek a volt gazdánál
Válasz #334. hozzászólásra
Az jó!
Én is akarok olyat, csak kisebbet.
Szerinted hol kérdezzek utána?
Nem akarom, hogy átvágjanak
olyan szélhámosok, akiknek még telephelyük sincs, csak a nagy szöveg, meg az ingyenes veboldal.
Válasz #334. hozzászólásra
meg egy 3.3-as merev vázas Metalwolf