Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a grubber topic-ban van egy Úrnak kételye, h az Omikron grubberje miért oly nehéz az eredeti Lemkenéhez képest?
Mivel, h nálunk rendelhető ezen modell, igy a Gubacsi Úrral beszélgettem már korábban erről.
Több ugyanazon minőségű anyag van beleépitve mint az eredetibe, mert kitudja, h melyik gazda traktorosa mire képes :-))
természetesen, hisz vannak St70-es anyagminőségek is a palettán, de azok ára progressziven növekszik az St52.3-éhoz képest
no meg a Hardox és társai amik tényleg kopástűrőek és szivósak.
végülis megérthető, ez elvékonyitott anyag mellett tisztes haszonnal értékesiteni...
bár azért vannak dolgok amik igazán jól sikerülnek, a vékonyabbját különben sem szoktk ajánlani nagy brutális trakikhoz
csak a pénz nagyúr, és megveszik, aztán meg.....
Nincs itt gond az anyagminőséggel, vagy jó minőségből vagy gyangéből gyártanak gépeket.
Huhh megint visszakerekedtünk egy régi témához:
rájöttek a nyugatiak, hogy a fogyasztói társadalom érdekeit lehet szemelőtt tartani azzal, hogy a könnyebbre gyártott eszközök hamarabb elpusztulnak és vagy újat vesznek, vagy borsos áron felujitattatik
Nékem egy 7711-es zetorom volt egy Kiskörösi Agrikon Kombi 3,30-as, de néha vagy elakadtam véle a homokosabb részeken, vagy a szikes vályogtalajokon leszakadozott róla egy-két függesztőelem.
A 7711-es valóságban csak 68 pacis, és még eleje sincs :-(((, no meg tömege se egy nagy valami ugy 34q körül van...
Volt rá eset, h tracktorpulling érzésem támadt, mikor 2 kerékre állt a gép a föld végén :-)))
megnyugtatlek a 100 lovas fergi el is viszi a 6méteres kultit
de a 6mes fogas az sokkal jobban megfogná
de ha 14el kell haladni akkor 6,6m 150ló minimum
Szia!
Köszike :-))
De a gép ezen ódalán nem vót ráirva, h ű nem 700-as :-)))
Szal egy Úr érdeklődött 120lovas trakihoz kombinátor után, és ahhoz irtam be a paramétereket.
Érdekes, h odafenn északon minden kisebb traktor óriás kombikat tud vonszolni, idehaza meg hasonló kategóriában szinte csak a kétharmad munkszélességet.
Szerinted hogy van ez?
A Potila katalógusa szerint
a 85LE traktor 500, mig a 95LE traki 600 cm munkaszélességű Potila Classic tipusjelű vontatott kombinátorral képes megbirkózni.
Nagyon sok vásárlóm igy vett gépet tőlem az elmult évek során.
Ha telephelyem lenne az még nem jelentené azt, h ránézésre azt mondhatná bárki is, h ez vagy az a gép jó.
A legnagyobb kritikusai a mezőgazdasági gépeknek a felhasználók.
Engem lehet utálni, szeretni, de a gépeink önmagukat adják el.
Azért is választottam olyan gyártókat , akik termékei jól vizsgáztak az elmult években.
Akkor te úgy árulod a gépeket , hogy meg se lehet nézni? És ki vesz így tőled valamit is??
Én ha venni akarok valamit először megnézem a kereskedő telephelyén az új gépet, aztán kérek referenciát és ott is szétnézek , hogy milyen a gép néhány év használat után.
nekem ez az ár van meghatározva a Metalwolf részéről, a Hankiker meg tuti, h tavalyi gépet árul, de nincs jelentősége, mert ez nem olyan, mint a befőtt, h megromlik. :-)))
Nem beszélve, h a Metalwolf azt irja, h telephelyi átvétellel értendők az árak.
de előferdül, h készitünk személyre szabott ajánlatokat vásárlóinknak, amely eszközök kedvezőbb árfekvésüek, csak opcionálisan (anyagminőség megtartása mellett) egyszerübb felépitésüek.
de azon mindig dolgozni kell....
a másik, h elmegyünk, vagy elküldelek olyan vásárlóhoz aki tud mondani valamit az eszköz használhatóságáról.
az utóbbi ( szájhagyomány utján) alapján, mind jót és mind rosszat( ha van :-) ) is megtudhatod .
3635 hozzászólás
Válasz #333. hozzászólásra
de nézd meg a Latar lazitódat!
nincs rajta semmi felesleg, pedig nem most gyártották, mégis mily egyszerű és tartós
Válasz #328. hozzászólásra
Szevasz Janix !
Kongskilde 6.7-es miért??
Válasz #330. hozzászólásra
mi is ezt valjuk
TÚLMÉRETEZÉS minden szituban :))
wow, egy Kongskilde
gondolom, h piros :-)
Válasz #326. hozzászólásra
a grubber topic-ban van egy Úrnak kételye, h az Omikron grubberje miért oly nehéz az eredeti Lemkenéhez képest?
Mivel, h nálunk rendelhető ezen modell, igy a Gubacsi Úrral beszélgettem már korábban erről.
Több ugyanazon minőségű anyag van beleépitve mint az eredetibe, mert kitudja, h melyik gazda traktorosa mire képes :-))
Válasz #327. hozzászólásra
oksa josy !!
ennyire nem vagyok belemélyülve az anyagminöség para számaiban :)))
Pisti!
Itt vagy?
Neked milyen kombinátorod van?
Válasz #326. hozzászólásra
természetesen, hisz vannak St70-es anyagminőségek is a palettán, de azok ára progressziven növekszik az St52.3-éhoz képest
no meg a Hardox és társai amik tényleg kopástűrőek és szivósak.
Válasz #323. hozzászólásra
persze vékony anyag is tud olyan szivos és erös lenni mint a vastag tészta !!
Válasz #322. hozzászólásra
totál-brutáll :-))
Válasz #322. hozzászólásra
az tuti :)))
Válasz #321. hozzászólásra
végülis megérthető, ez elvékonyitott anyag mellett tisztes haszonnal értékesiteni...
bár azért vannak dolgok amik igazán jól sikerülnek, a vékonyabbját különben sem szoktk ajánlani nagy brutális trakikhoz
csak a pénz nagyúr, és megveszik, aztán meg.....
RAU-8.4 kapával szerelve,RÁBA-250 régi 7dik ,új RÁBA-250es 8dik meg duplakerék ez az igazi.
Válasz #320. hozzászólásra
az biztos hogy mindenböl kisporolják az anyagot mostmár
Válasz #317. hozzászólásra
Nincs itt gond az anyagminőséggel, vagy jó minőségből vagy gyangéből gyártanak gépeket.
Huhh megint visszakerekedtünk egy régi témához:
rájöttek a nyugatiak, hogy a fogyasztói társadalom érdekeit lehet szemelőtt tartani azzal, hogy a könnyebbre gyártott eszközök hamarabb elpusztulnak és vagy újat vesznek, vagy borsos áron felujitattatik
Válasz #314. hozzászólásra
Nékem egy 7711-es zetorom volt egy Kiskörösi Agrikon Kombi 3,30-as, de néha vagy elakadtam véle a homokosabb részeken, vagy a szikes vályogtalajokon leszakadozott róla egy-két függesztőelem.
A 7711-es valóságban csak 68 pacis, és még eleje sincs :-(((, no meg tömege se egy nagy valami ugy 34q körül van...
Volt rá eset, h tracktorpulling érzésem támadt, mikor 2 kerékre állt a gép a föld végén :-)))
Válasz #311. hozzászólásra
én úgy nézem hogy minimum10%al könnyebb húzni a kultivátort csak a rugós kapa gyorsan el tudja hagyni a gépet 10kmh fölött
ezért nem vagyok a híve
Válasz #316. hozzászólásra
az biztos hogy azokban volt anyag MEG minöség
csak hát ugye a fejlödés.............
Válasz #312. hozzászólásra
Szia!
Azok mozgótálcás modellek....
Végülis évekig szinte semmit sem változtattak rajtuk.
Válasz #313. hozzászólásra
hát igen :))
Válasz #310. hozzászólásra
nekem a leták volt hát azt 10kmhnál meg se érezte a 100ló 4,4m
igazából6m körüli kellett volna
mivel könyv szerint 8kmh a munkasebesség
Válasz #312. hozzászólásra
Látod azokat az örökkévalóságnak gyártották.
Válasz #311. hozzászólásra
Szevasz josy !!
nálunk az állami gazdiban már 20 éve 4650 jd-ék nyomatják 6.6 RAU-al
gyönyörü munkájuk miatt még most se cseréik le öket
Válasz #310. hozzászólásra
Csak az a furcsa, hogy felénk a Rau rendszerű kombikból a 160lovas csak ugy 560-ig merészkedik... igaz jóval nehezebb mint a Kongskilde
Válasz #309. hozzászólásra
megnyugtatlek a 100 lovas fergi el is viszi a 6méteres kultit
de a 6mes fogas az sokkal jobban megfogná
de ha 14el kell haladni akkor 6,6m 150ló minimum
Válasz #308. hozzászólásra
Szia!
Köszike :-))
De a gép ezen ódalán nem vót ráirva, h ű nem 700-as :-)))
Szal egy Úr érdeklődött 120lovas trakihoz kombinátor után, és ahhoz irtam be a paramétereket.
Érdekes, h odafenn északon minden kisebb traktor óriás kombikat tud vonszolni, idehaza meg hasonló kategóriában szinte csak a kétharmad munkszélességet.
Szerinted hogy van ez?
Válasz #307. hozzászólásra
Ügyes vagy gratulálok!!!!
Válasz #306. hozzászólásra
igaz a képen egy 900S modell látható, ő megelégszik 160 pejkóval
Válasz #305. hozzászólásra
Multiva 700S modell 120 lúval az igazi
Egy érdekesség:
A Potila katalógusa szerint
a 85LE traktor 500, mig a 95LE traki 600 cm munkaszélességű Potila Classic tipusjelű vontatott kombinátorral képes megbirkózni.
Válasz #303. hozzászólásra
vadi új az, csak nem tudták még eladni a megfelelő vevőnek, előferdül az ilyen.
Válasz #302. hozzászólásra
jó az nekilehet észre se veszi ha már ment egy pár 100 ha t
no sikerült kiokumulálni a 950eFt+áfás áru kombit, az a gép kb 2007-es évjáratú.
Válasz #299. hozzászólásra
Nagyon sok vásárlóm igy vett gépet tőlem az elmult évek során.
Ha telephelyem lenne az még nem jelentené azt, h ránézésre azt mondhatná bárki is, h ez vagy az a gép jó.
A legnagyobb kritikusai a mezőgazdasági gépeknek a felhasználók.
Engem lehet utálni, szeretni, de a gépeink önmagukat adják el.
Azért is választottam olyan gyártókat , akik termékei jól vizsgáztak az elmult években.
Válasz #299. hozzászólásra
akkor mit vakersz a semmiről menj aztán vedd meg
majd rájössz tavasszal
Válasz #296. hozzászólásra
Akkor te úgy árulod a gépeket , hogy meg se lehet nézni? És ki vesz így tőled valamit is??
Én ha venni akarok valamit először megnézem a kereskedő telephelyén az új gépet, aztán kérek referenciát és ott is szétnézek , hogy milyen a gép néhány év használat után.
Válasz #295. hozzászólásra
nekem ez az ár van meghatározva a Metalwolf részéről, a Hankiker meg tuti, h tavalyi gépet árul, de nincs jelentősége, mert ez nem olyan, mint a befőtt, h megromlik. :-)))
Nem beszélve, h a Metalwolf azt irja, h telephelyi átvétellel értendők az árak.
Válasz #295. hozzászólásra
Merre gazdálkodsz?
Válasz #292. hozzászólásra
Itt Debrecenben telephelyet venni vagy bérelni kisebb vagyonokért lehet.
Válasz #291. hozzászólásra
Ezt az árat tegnap mondták , nem tavalyi ár,ezek szerint akkor drágább vagy a hankikernél is pedig azok se a legolcsóbbak.
Válasz #292. hozzászólásra
vagy egyik, vagy másik :-)
Válasz #291. hozzászólásra
de előferdül, h készitünk személyre szabott ajánlatokat vásárlóinknak, amely eszközök kedvezőbb árfekvésüek, csak opcionálisan (anyagminőség megtartása mellett) egyszerübb felépitésüek.
de azon mindig dolgozni kell....
Válasz #290. hozzászólásra
10 éve árulsz gépeket ,telephely nélkül?
Akkor vagy nagyon kis árréssel dolgozol, vagy nagyon nem értesz az üzeteléshez.
Válasz #289. hozzászólásra
nem tudom, h a Hanki-Kernél mennyivel vagyok olcsóbb, hiszen, az emlitett 950e ft+áfás ár, idén már 1.123.eFt+áfa a MW 440-es kombiban.
Válasz #288. hozzászólásra
egyik variáció:
http://www.agroporta.hu
a másik, h elmegyünk, vagy elküldelek olyan vásárlóhoz aki tud mondani valamit az eszköz használhatóságáról.
az utóbbi ( szájhagyomány utján) alapján, mind jót és mind rosszat( ha van :-) ) is megtudhatod .
Válasz #287. hozzászólásra
A hankikernél mennyivel vagy olcsóbb, mert azok is elég zsiványak ám.
Válasz #287. hozzászólásra
És a gépeket hol lehet megnézni, amiket árulsz?
Válasz #286. hozzászólásra
irodánk van és a jelenlegi formákban idén lesz 10 éve, hogy ezt a müfajt csináljuk.
Válasz #284. hozzászólásra
Szoktam járni Debrecenbe , de erröl a portás cégröl még nem hallottam.
Hol van a telephelyed??