Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
1253 hozzászólás
Válasz ...:::Pisti:::... #1152. hozzászólásáraKöszönöm!
Ezen pont olyan agy van, mint a 1221-en. Így ebből a szögből, de azon talán vastagabb a féltengely, de nem esküdnék meg rá.
195cm.
De még lehetne húzni egy picit kifelé
Nekünk volt nagyfulkés jumz,a váltó fogaskerekei iszonyat gyengék voltak,nagyobbak mint az mtz ben,de az mtz váltó is jobb attól.
Javítottuk nem egyszer.
De volt kisfulkesunk is,na az viszont tenyleg jó volt.
Teljesen más a kettő.
A kisfülkés a 45mtz hez hasonlít sokmindenben.
Válasz Tom250 #1149. hozzászólására
Jó gép ez. A váltó, difi 2x erősebb, mint az MTZ-é.
Válasz matyi6506 #1137. hozzászólására1 éve van mellette egy 80-as Mtz-m is, annak is elviszi a keréknyomát a grúber, mindkettővel szoktam használni.
Egyébként nagyjából egyenértékű a két gép,
ami nagy különbség hogy a Jumznak a motorja alacsony fordulaton is jól terhelhető, ezt nagyon hiányolom az Mtz-ből.
Válasz matyi6506 #1147. hozzászólásáraIgen de most is szakad az eső
Meg 30,50, keleti határszélre akár 70mm eső is jöhet azt jósolták az nem túl megnyugtató.
De bizakodó vagyok
Csak pozitívan
Válasz ...:::Pisti:::... #1146. hozzászólásáraKitartást! Megoldódik az.
Elvileg jön a fagy, a tél mostmár. Bízzunk benne azért -20 fok nem lesz. Bár amilyen hektikus az időjárás még az is megtörténhet. Egyik nap nálunk -2 másnap plusz 8 fok volt múlt héten. SzSzB megye én is.
Válasz matyi6506 #1145. hozzászólásáraNem, nem bízzák csak én
Még semmi nincs szántva
Fagy kellene, a jumz hüvelyezve lett, még járatós, az mtz vel még 2 fejjel se tudtam szántani,
Nem is vagyok nyugodtan
Válasz ...:::Pisti:::... #1142. hozzászólásáraNe mérd. Akkor biztos, hogy jól mondtad. Mert annak úgy kell kijönnie igazad van.
Amit én láttam az 13,6-os gumival volt, meg a kollega csak 70cm-es kukorica sortávot preferálta. Meg azon szerintem a fülke is kisebb volt. Valami 70-es körüli kiadást mondott, de élete 25 évében az a gép markoló adapterrel dolgozott, majd talajmunkázásra nyugdíjazták. Még mindig szeretik a gazdája. A hátulja 2x erősebb mint az MTZ.
Itt van egy gyári is, azt csak messziről láttam, de almázásban megy, 1000-es ventillátort hajt. Nagyon erős a hátulja ezeknek. Kár, hogy alkatrész lett kevesebb hozzá.
Sokat járok arra, mindig csak nézek, hogy minden évben meg van művelve a talaj ősszel. Ott a gazdák nem bízzák a véletlenre. Gondolom okkal.
Válasz Gumóka #1140. hozzászólásáraNem ismerem sajnos,
Ma is voltam Gyarmaton alkatrészért, nincs messze, de nem sok az ismerős.
Az asszonyt hoztam gyarmat mellől Nábrádról
Válasz ...:::Pisti:::... #1142. hozzászólásáraA kis fülkés is ugyanaz a fülke alatt
Válasz matyi6506 #1141. hozzászólásáraHát itt vannak jó kötött földek.
Olyan amilyenre állítod a szélességet. Nekem 15.5 Taurus van mindkettőn.
A 75 centis kukoricában ami ugye 225cm ,10-10centi lehet nincs a két kerék mellett a sorig, épp elfér benne, de holnap megmérem szívesen
Válasz ...:::Pisti:::... #1139. hozzászólásáraÍrd már meg légyszi mennyi a szélessége, ne maradjak itt kétségek közt.
Én csak kis fülkés Jumozot láttam közelről. Nem tudom így hívják e. Azon 13,6R38-as gumi volt a tulaja mondta, hogy keskenyebb mint a 892-es.
De ahogy olvasom azt írod nagyobb is.
Azt láttam hogy combosabb a féltengely is illetve az agy se olyan gyenge megoldás.
Látom akkor jó helyen gazádlkodsz te is. Te is láttál már kötött földet. Az komoly föld ott arrafelé.
Válasz ...:::Pisti:::... #1139. hozzászólásáraTunyogmatolcson dolgoztam 2013-ban a zsilipnél, ott volt egy fehérgyarmati kolléga, hengerezett, tán volt 3 mtz meg egy 514-ese is. Sanyinak hívták, jó magas testes ember volt.
Gondoltam hátha ismered, de azért van gyarmathoz távolság.
Válasz Gumóka #1136. hozzászólásáraSzamosangyalos (Csenger mellett)
Nekem pl kis fülkés 80as van mellette, de a jumz szélesebb, és még 4-5 centit lehetne húzni mindkét agyon kifelé
Ennek a kerék agya is komolyabb mint az mtz-é. Kúposan szorít, még szét szedni is elég, nemhogy fellazulna mint az mtz.
A fél tengely is vastagabb.
A felni ugyanaz meg még sokminden (porlasztó, hüvely, dugó, porlasztó, adagoló)
Hosszabb löketű, nyomatékosabb a motorja
Ez is Belarusz gyártmány.
Talajon a nyolcvanast el húzza.
Válasz ...:::Pisti:::... #1134. hozzászólásáraFaternak volt egy vadi új,elektromos indítású. Szántásba fel vette a versenyt még a 82-es is. Csak elkezdte a sebességeket kidobálni, papa nem ismerte megilyedt tőle,ezért eladta. Nagyon sajnáltam mikor eladta
a faterom
Válasz ...:::Pisti:::... #1135. hozzászólásáraA 820-as 2m széles ha 18,4R34 gumival van szerelve.
Ez a Jumz 1,7-1,8m körül lehet, ha 7 kapa 24cm osztással elviszi a nyomát.
Válasz ...:::Pisti:::... #1134. hozzászólásáraNálunk nem szeretik, tán kettő van itt, az egyik aktív, a másik hobbi, az kollégám öröksége.
Az aktív gépet mondjuk felújították, egy kisgazdaság kisegítő gépe, nem panaszkodnak rá. Igaz jobbára csak kocsizik.
Te Szabolcsba merre gazdálkodsz pontosan?
Válasz matyi6506 #1133. hozzászólásáraNem hiszem hogy szélesebb lenne a 820as
Jók ezek a jumzok,
Aki próbálta tudja,
Aki nem próbálta az csak lefele járja
Válasz Tom250 #1112. hozzászólásáraHu ez nagyon király!
Most látom csak. Nem gyenge a sebességed se. 7 km/h felett mész jól látom? Nagyon penge! Fajlagosan jobban viszi mint a 820-892-esek viszik. Mit számít, hogy kisebb a traktor szélesség és nem kell a két oldalsó kapa. Van motorerő is ahogy hallatszik. Szép melója van!
Még jól rá sült ez a persely
Válasz Tom250 #1130. hozzászólásáraKöszönöm.
Nem bizalmatlankodni akartam.
Köszönöm a segítséget.
Válasz ...:::Pisti:::... #1129. hozzászólásáraAz oldalon a legfelső
Válasz Tom250 #1128. hozzászólásáraAz igen
Meg se bírom mozdítani a perselyt.
Pedig melegítettem is
Akkor gondolom ez 100%os info, az ilyet nem felejti el az ember
Köszönöm
Válasz ...:::Pisti:::... #1126. hozzászólásáraMegette a bronzperselyt, a fémreszelék bekerült az olajba, amit a centrifugálszűrő nem tudott kiszűrni.
Mire észrevettük tönkretette az összes siklócsapágya a motorban, az egyik hajtókarcsapágy be is sült
Főtengely szimering csere
Fel volt lazulva a leszorító lemeze.
a kis dugó már majdnem kiesett.
Szerintem az olaj nyomás is jobb lesz ha az a dugó helyén lesz.
Hogy nyirta ki a motort?
Köszönöm
Válasz ...:::Pisti:::... #1123. hozzászólásáraA fogaskerékkel együtt van! Hogy vettétek észre?
Került fémreszelék az olajba?
Nekem ez nyírta ki a motort..
Válasz ...:::Pisti:::... #1123. hozzászólásáraA kép fuggőleges lenne de elforditotta
Szép jó estét mindenkinek.
Nagy segítség lenne ha valaki megmondaná, hogy ezen a brozperselyen forog a vezérmű közvetítő fogaskereke?vagy a fogaskerékkel együtt kellene forogni a Perselynek, és azenyimen fel van ragadva a persely, mert nekem a fogaskerék forog a perselyen.
Köszönöm a segítséget
Válasz zsozsi51 #1121. hozzászólásáraFaragott dupla szívkapákat.
Válasz Tom250 #1120. hozzászólásáraÉs milyen kapákat használsz?
Válasz zsozsi51 #1119. hozzászólásáraSzia, 24cm
Válasz Tom250 #1112. hozzászólásáraSzia,
neked a grubberen a kapák osztása hogy alakul?
váltó adta meg magát hátramenet nincs meló közbe tolattam egy marha nagy durranás csak előre megy, hátra ha fel engedem a kuplungot morog olyan mintha ledarálta volna vagy 2 tört a kerék
Válasz Zsolty 79 #1115. hozzászólásáraMi romlott el? motor,váltó
Válasz Zsolty 79 #1115. hozzászólásáraKonkrétumot irj már,mert ez kb semmi.
üdv Urak! Adott egy jumz megadta magát hátramenet munka közben, sok jóval nem kecsegtetnek, mire készüljek? Pozitív hozzászólásokat, segítséget várok, kérek!
Válasz Tom250 #1112. hozzászólásáraSzépen megy!
Válasz kockaspaplan #1099. hozzászólásáraSzia. Jutottal valamire a problemaddal? Hasonlo gondom van de nekem a gem forgatoval. Ha megoldottad elarulnad a megoldast mi volt a baj? En se tudom hol keressem a problemat. Koszonom.a
egy kis gruberezés repce alá
Válasz Tom250 #1110. hozzászólásáraItt írja:
https://www.agroinform.hu/forum/Miert-folyik-az-olaj-a-Jumz-kormany-szervobol/t5020
Válasz laszlofoldesi61 #1109. hozzászólásáraPontosan melyik részéből csöpög?
Jumzosok segítséget kérek. Mi lehet az oka az állandó olaj csöpögésnek a kormányszervóból?15 év alatt nem tudtam rájönni.Mi a megoldás?Előre is köszönöm.
Köszönöm szépen
Válasz ...:::Pisti:::... #1106. hozzászólásáraMás a hajtókar szélessége, de hogy ezen kívül van e más különbség azt nem tudom.
Szép napot,
Meg tudja valaki valaki mondani, hogy a jumz két féle főtengelye között mi a különbség? Adott egy főtengelyünk, és nem tudjuk milyen motorba lehet beletenni.
Köszönöm
Válasz Bmwztomi2 #1104. hozzászólásáraKis fülkés v panorámás?
Mik vannak hozzá?
jumz eo árokásó gépemet eladnám. indul megy müködik. kaposváron. ár 600000ft.