Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vadkártérítés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
1253 hozzászólás
Válasz ...:::Pisti:::... #952. hozzászólásáraAzt meg is találtam köszönöm az lesz a vége a történetnek Ez egy Bh csak át akarom alakítani traktornak telep körüli munkára de nagyon nincs kedve száz ezreket rá költeni kuplung harang lendkerék meg egyebek Ez így egyszerűbb megoldás lesz igaz a kismotor bendix megmarad de az nem baj Sajnos ukrán ismerős nincs itthon hol lehet beszerezni elfogadható áron?
Lejjebb görgetve láthatod a hirdetések között a kék közdarabot. Csak fel kell tenni
Válasz Szalai A P #949. hozzászólásáraUkrajnába nincs ismerősöd?
https://www.olx.ua/uk/i2/list/q-ЮМЗ-Стартер/?search[order]=created_at:desc¤cy=UAH&view=gallery
Válasz Tom250 #943. hozzászólásáraA lyukban az a belekenődött csapágyfém.
Válasz Szalai A P #948. hozzászólásáraA kis motor kiváltását
Bocsánat a sok fölösleges bejegyzés végett
Válasz Szalai A P #946. hozzászólására
De ezt hogy a bánatos lehet megoldani???
Válasz Tom250 #941. hozzászólására
Közben szétbontottuk a motort és meg is lett a rejtélyes füst és a szorulás oka..
Mondanom sem kell hogy a hajtókar csapágyból nem sok maradt..
A kérdés csak az hogy hogy a francba tudott ez így levakulni??
Válasz menyus #939. hozzászólásáraIgen pedál határoló
Sziasztok!
Pár napja tárcsázás közben egyszer csak nagyon megnőtt a kartergáz, gondoltam gyorsan hazamegyek vele de kb 50 méter után olyan szinten dőlt az olajbetöltő nyíláson hófehér füst hogy kénytelen voltam leállítani és a leállítás pillanatában már érezhetően szorult a motor..
A víz ne forrt fel, olajnyomás is volt.
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Nemrég hidegen beindítottuk, és kb 1-2 perc után már tolta a fehér füstöt.
Szerintem a kuplungpedál határolója, hogy csak addig nyomd le hogy a kardán kuplungja ne oldjon ki csak a hajtás
Válasz menyus #938. hozzászólására
Sziasztok valaki megtudná mondani hogy a képen látható kis kár a sebességváltó előtt micsoda? Köszi!
Válasz sanyi1965 #936. hozzászólásárahttp://www.konsulavto.ru/acat/farm/jumz/jumz-6kl-6km/mekhanizm-krivoshipno-shatunnyjj
Válasz Tom250 #934. hozzászólásárasok főtengelyt nem láttam még biztos,de valószínűbb hogy levehető.reteszes,stiftes,ricnis,körmös,ékes,kúpos bármi lehet.a kollégák közt biztos van aki szerelt ilyet,nekem kimaradt eddig.robbantott alkatrész katalógus,ha elérsz ilyet,megmutatja.
Válasz tzs1 #932. hozzászólásáralegyen neki szét tartása keréknek tehát az első kerekek egy kicsit álljanak szétfelé és nem fog szitálni.
Sziasztok! megtudná nekem valaki mondani, hogy jumznak a főtengelyén, az elől lévő fogaskerék ami a vezérlést is hajtja, az levehető, vagy csak főtengellyel együtt cserélhető??
Válasz tzs1 #932. hozzászólásáraUgyanaz az elv. Sok alkatrész megegyezik csak rövidebb a tengelye. Majd meglátod, olyan mint az mtz kormánymű teteje
Válasz Lala5995 #931 hozzászólásáraVálasz gjoni #930. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget! Bár nem értem hogyn lehet egyforma a kormány beállítása amikor nem máshol van a kormánymű és nem is úgy néz ki. :) De azért rákeresek!
Válasz tzs1 #929. hozzászólásáraTalálsz MTZ javítási útmutatót! Abban le van írva a kormánymű javítása. A beállítása megegyezik a Jumz kormányművel. Kivéve a differenciálzár vezérlő szelep.
Válasz tzs1 #927. hozzászólásáraJó gépek az orbit segítene! Azért adtuk el ,mert körülményes elejét tenni !
Seholsenki? :(
Válasz tzs1 #927. hozzászólásáraJA! tzs1@citromail.hu
Itt elértk.
Sziasztok! Végre nekem is sikerült szert tennem egy 1993-as Jumz-6 HM-re. Én sem találok digitálisan szerelési kézikönyvet. Valaki tudna segíteni? Nincs sok baja, de a kormánymű.... :( ezt a szitálást szokjam meg vagy az orbit? :) Illetve 4x4-re átalakításhoz tippek? Sok video van a tubon, de magyar nyelvűt még nem találtam. Privátban is kereshettek! Köszi előre is! :)
Válasz prütyi #925. hozzászólásárahttps://www.jofogas.hu/bekes/Elado_jumz__mtz___traktor__Csere_platos_kis_teher_63586547.htm
Tényleg nem, szép teljesítmény.....
Válasz Full Random #924. hozzászólásáraEgyik linked sem működik.
Válasz Full Random #923. hozzászólásárajumz hirdetés
javítás
Sziasztok!
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=undefined
Erről mit gondoltok?
Szerintem ár/érték arányban nagyon jól hangzik
Válasz Lala5995 #921. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget de szerszám és időhiányban szenvedek külföldözés miatt és nekem az olcsóbb megoldás a szereltetés lenne!
Válasz kiki0710 #920. hozzászólásáraTanácsot szívesen adok! Nem bonyolult a szerelés.
Pl egy segítség, ami jól jöhet majd.
https://www.youtube.com/watch?v=ioOC0JQXhNw
Sziasztok!Jumz65 kiskabinosomban elment a 4-ik sebesség valószínű fogtörés és a kinyomócsapágy is cserére szorul!Segitséget szeretnék kérni ha valaki tud ebbe jártas szerelőt Zala megyében kérem jelezzen gépkönyvem van!Előre is köszönöm!
Válasz J.Zoli #918. hozzászólásáraSzia személy szerint még nem láttam ilyent de tehetnél fel képet.a motorról állítólag az sz.k. kombájnban van ilyen moci amúgy szerintem ha logikusan gondolkozunk akkor olyannak kell,hogy legyen a kuplung mint a simán de ezt csak én gondolom le kellene szedni alulról a fedelet és fényképezd le de szerintem olyannak kell hogy legyen a tlt megoldása miatt.ha olyan annak a beállítása meg az le van írva,és az előbbi hozzászólásokban elolvashatod
FÉNYKÉPEZD LE!!
Sziasztok! Tudnátok javasolni/ajánlani valakit, aki tanácsot adna édesapámnak SZMD motoros JUMZ traktor kuplung szerelésével kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz ndyke #916. hozzászólására
Válasz Kolláth Tamás #910. hozzászólásáraBocsi tényleg nem kötekedésből írom de még a kismotor bendix tengelye is arrébb lenne rakok képet nézd meg teljesen egyértelműen látszik először én is csak koszorút vettem azt hittem .hogy elég hidd el kicseréltem a kuplungharangot rádobtam az új fogast aztán nem tekert és ez így van olyannal találkoztam hogy mögé hegesztettek még egy fogaskoszorút de hogy az taknyolás az biztos és az lett a vége hogy 25ért vettem egy lendkereket kompletten (rajta volt a fogas)
Válasz Kolláth Tamás #911. hozzászólásáraExtrém esetben van 280-as ponyvás is... 240 még lehet simán is az az ávia... Vagy leengedik a hátsó kereket... 5 centi van az is...
Válasz CCCP #913. hozzászólására3-3,5tonna a raksúlya kb...
Válasz Kolláth Tamás #911. hozzászólásáraEz egy 2008as ávia és az összteher 7,5tonna ez már daewo néven fut de igazából avia akkor is ha nem is hasonlit a régi aviákra
Válasz CCCP #909. hozzászólásáraértem
én csak azért irtam ezt a dolgot mert iszonyatosan baromságokat kérdeznek néha.
pl mennyi lehet a keréknyomásom?
nem tudja valaki?
pontosan ugy is akkor tudod meg ha oda megy valaki és megméri biztosan van szomszédja vagy valaki.
Válasz CCCP #906. hozzászólásáraHa jól emlékszem 230 vagy 240, tehát a ponyva alá nem fér be. Az avia mióta 7 tonnás?
Válasz ndyke #908. hozzászólására87-es kiadású jumzot alakítottam kismotorosról elektromos indításúra. A fogaskoszorút cserélni kell és a motor felől kell föltenni, a kismotoros fogaskoszorú a váltó felől van rajta. Az elődje 81-es volt abban is ilyen lendkerék volt, annak az elődje 78-as volt abban is ilyen lendkerék volt. Kuplung meg kinek hogy. Pofon egyszerű az, csak a szisztémát kell átlátni. Én 10 perc alatt beállítottam és tökéletesen működik.
Válasz kori01 #907. hozzászólására83éves...tőlem 213km-re mielött azzal jössz hogy menjek el és mérjem le...okosságban itt sincs hiány!
Válasz Kolláth Tamás #902. hozzászólásáraSzia tévedés mert a kismotoros lendkerék a motor felé szűkül ezért lötyögne a fogaskoszorú rajta én nem tudom csináltál e ilyet de én ezeket a dolgokat végig zongoráztam saját kezűleg egyedül csináltam mindent széthúzás meg minden ja és a kuplungnál nem tíz perc mert nem csak a 3 kart kell állítani mert a 3 karra elég 10 perc de hogy a TLT is jó legyen arra 10 perc kevés de tényleg ez egy műszer.
Válasz CCCP #906. hozzászólásáraegyszerű a dolog akitől veszed kérdezd meg tőle vagy mond meg neki mérje meg.
Szállitás miatt érdekel hogy be e fér a 7tonnás ponyvás aviába
Sziasztok tudja valaki mekkora a kisfülkés jumz legnagyobb magassága?Köszi!
Válasz dutrancs #903. hozzászólására Az enyémen mikor cseréltem a fogaskoszorút nem kellett lendkereket cserélni, ha jól emlexem akkor a lendkerék másik oldalára kell tenni az elektromos indítómotor fogaskoszorúját.