Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem kell tolatni,utoljára a hestonnal tolattam.Valamiért nem gurul ki belőle ,ha túl széles a rend akkor megteszi vagy ha nem nyitod elég lendülettel a hátulját akkor bele akad a bála az ajtóba és megfékezi a gurulás lendületét.Minden esetben el kellene gurulni tőle elég távol ahhoz ,hogy bezáródjon.
Pontosan ,,,meg az sem mindegy hogy ÉN húzom a bálázót 160lóval a sodrót meg 50pacival,ÉN ezt kiszámoltam gázolaj plusz rengeteg idő meg a bálázóban a sok üzem óra feleslegesen.
1500fordulaton bálázzál és ezen is kössél meglátod jó lesz.Ha sima 820-al húznád mehetnél kisebb fordulaton is de a 892-esnek kell az 1500 mert alatta gyenge a motor kicsi fordulatnál rosszul dolgozik a turbó.
Amekkorával akarom ,csináltam egy db szénát 140báron és alig ment bele a bagger villája a csávó csak bele nyomta de a pótkocsiról háromszor rántotta le mire kihúzta belőle.
Itt a zöme kombány 514-es a nagyok zöme leszecskázza nem adják ide mert megtapossuk a földet indokkal de abból is össze nyomattam 3rendet ,szeretem a vastag rendet meg a króne nem problémázik rajta.
Jelzem előre,hogy a COMPRIMÁNÁL van ilyen beállítási lehetőségem ennél a legkisebb 50bár ez a minimum a felső 180bár.A rand-pak-nál nekem nincs ilyen állítási lehetőség.
Amikor van hekinként 15-22 nagy ipari kockabála akkor azt azért csak nem sodorjuk...........
Meg a sodrásnál azért van veszteség is bőven.
4 rendből van 1 szalmából ??? Az kibaxott soknak hangzik, ott valami nagyon nem sikerül.
Ritkán szoktam ki számolni ,hogy éri meg jobban ,de ezt kiszámoltam hogyha minden renden ÉN megyek el a bálázóval vagy össze sodortatom és csak minden negyediken megyek a bálázóval.
ennek csak annyi köze van a traktor hidraulikájához mint a kronen mivel ez is csak ki meg be csukja a kamrát a bálázon van a hidraulika tömb egy állitható nyomás szabályzóval az tartja a nyomást.... én csak le meg fel csukom
na ez nem teljesen igaz....mert én meg azt mondom minél lassabban szedeted a bála végén az anyagot annál keményebb lesz, a formáját meg az adagolás alakitja hogy merről eteted milyen egyformán!!!!
mért izgat mikor adja le az 540 et? az a lényeg elhajtsa a bálázót én 1500 fölé fordulatba nem megyek bálázóval és 1000 es alapjáraton köttettem...a fordulatot akkor kell feljebb venni mikor telik a kamra és már a végéhez közeledik mert akkor kéri a kakaót....rövid tapasztalataim szerint
Ez a 540es fordulat mindig ezzel jönnek ,a valtra meg 2000fordulaton adja le az 540-et de ÉN 1400-1500ön járatom viszont kötözéshez a komprima igényli a fordulatot legalább is amíg el nem veszi a hálót.Hogy ki nyílik-e nekem még soha nem nyílt ki pedig túl van az 50000db-on.
Válasz #211. hozzászólásra
akkor a komfort kezelőegységenmennyi a max felső állithatónyomáshatár? nekem a beüzemelés szénán volt,felment90re,azt mondta mehet vele minden.
Amikor TE bezárod az ajtaját a munka henger tartja az ajtót,hogy ki ne nyíljon ,így TE néha még menet közben is rá nyomathatsz,míg a krone ajtaját egy mechanikus kampó rögzíti és egy gázos munka henger rásegít.
Válasz #209. hozzászólásra
a valkonos szervizes meg azt mondta,ha tulszedem,kinyilik.ez igaz?mtz892 1630 on adja le az540et állitolag. a gépetmeg max540en lehet üzemelni
Szalmában nem csak a fordulat számít hanem a sebesség is minél szárazabb és vékonyabb a rend annál gyorsabban kel menni mert különben betörekel és nem tudod bekötni.Ezért érdemes minden szalmát sodrózni,vastag rendet csinálni és lassan menni .
1661 hozzászólás
Válasz #260. hozzászólásra
ÉN meg csak vagy két éve hallok róluk előtte semmi.
Válasz #259. hozzászólásra
Évi 36 ezer bála két ilyennel már kituggya hány éve, de csak a zsírzóját kell tömni meg az olajkannáját tőtögetni...
Válasz #257. hozzászólásra
Majd amikor azt írják,hogy lenyomtam 50000db bálát csapágy csere nélkül,,, ,és még akkor is csak elgondolkodom rajta ,de még nem cserélek.
Válasz #257. hozzászólásra
Szia! Nézzél már be légyszi a 106os topicba és mondjál valamit a zab alsó rostához! :)
Válasz #256. hozzászólásra
hogy milyen körbálázót Tibibácsi????
McHale-t a parasztnak!!!!! Azzal nincs kompromisszum csak színtiszta minőség és teljesítmény!
Válasz #252. hozzászólásra
Hogy tudsz TE ide beírni mikor itt jobb oldalt nem látom a neved??
Válasz #252. hozzászólásra
Nem kell tolatni,utoljára a hestonnal tolattam.Valamiért nem gurul ki belőle ,ha túl széles a rend akkor megteszi vagy ha nem nyitod elég lendülettel a hátulját akkor bele akad a bála az ajtóba és megfékezi a gurulás lendületét.Minden esetben el kellene gurulni tőle elég távol ahhoz ,hogy bezáródjon.
Válasz #251. hozzászólásra
Na ahhoz még nagyon messze vagyok,de abba az irányba tartok.
Válasz #250. hozzászólásra
Pontosan ,,,meg az sem mindegy hogy ÉN húzom a bálázót 160lóval a sodrót meg 50pacival,ÉN ezt kiszámoltam gázolaj plusz rengeteg idő meg a bálázóban a sok üzem óra feleslegesen.
DieselTibor te a rp nél tolatnod kellet bálakidobáskor?nekem igen.ez hogy van?
Válasz #249. hozzászólásra
igazad van .te tényleg profi vagy
Válasz #229. hozzászólásra
A redsodró kevésbé nyövik a szar földeken.
Válasz #247. hozzászólásra
Szalmában ilyen képet mutat míg az RP-nél egy csillag látszik a közepén és az bizony puhább a külsejétől.
Válasz #246. hozzászólásra
NEM
Válasz #241. hozzászólásra
Ilyen nem is lesz soha ugyanis a ran-pack kűlsö kemény bálát képez míg a comprima ez varió és így a bála kezdetétől szinte egyforma a nyomás.
Válasz #243. hozzászólásra
a rp nél neked komfort kezelőegységed van?
Válasz #242. hozzászólásra
Na meg ha jön az esti harmat és bepárásodik a henger.
Válasz #239. hozzászólásra
Eddig bevált .
Válasz #238. hozzászólásra
A ran-packnál sosem mentem automatán ,viszont az újjal csak azon kötözök.
Válasz #236. hozzászólásra
Az ilyen tipushiba jellegú,1-2 bálánál előfordul,főként ha vonult az anyag.
Válasz #237. hozzászólásra
nekem ilyen "problémám"nincs,hogy nemmegy bele a tüske
sajnos
Válasz #236. hozzászólásra
1500fordulaton bálázzál és ezen is kössél meglátod jó lesz.Ha sima 820-al húznád mehetnél kisebb fordulaton is de a 892-esnek kell az 1500 mert alatta gyenge a motor kicsi fordulatnál rosszul dolgozik a turbó.
Válasz #237. hozzászólásra
Az új tipusú rendfelszedő hogy szuperál?
Válasz #230. hozzászólásra
mindig automatán megyek
Válasz #225. hozzászólásra
Amekkorával akarom ,csináltam egy db szénát 140báron és alig ment bele a bagger villája a csávó csak bele nyomta de a pótkocsiról háromszor rántotta le mire kihúzta belőle.
Válasz #224. hozzászólásra
ha a kronénal visszaveszem fordulatot1000re feltekeri a hálót a gumihengerre.állitolag ezt irja a könyv tartani kell a fordulatot kötésnél
Válasz #232. hozzászólásra
Itt a zöme kombány 514-es a nagyok zöme leszecskázza nem adják ide mert megtapossuk a földet indokkal de abból is össze nyomattam 3rendet ,szeretem a vastag rendet meg a króne nem problémázik rajta.
Válasz #226. hozzászólásra
NEM BÍR TÖMÖRÍTENI ALACSONY FORDULATON!
Válasz #222. hozzászólásra
Jelzem előre,hogy a COMPRIMÁNÁL van ilyen beállítási lehetőségem ennél a legkisebb 50bár ez a minimum a felső 180bár.A rand-pak-nál nekem nincs ilyen állítási lehetőség.
Válasz #229. hozzászólásra
Amikor van hekinként 15-22 nagy ipari kockabála akkor azt azért csak nem sodorjuk...........
Meg a sodrásnál azért van veszteség is bőven.
4 rendből van 1 szalmából ??? Az kibaxott soknak hangzik, ott valami nagyon nem sikerül.
Válasz #221. hozzászólásra
Megint jó a meglátás.
Válasz #222. hozzászólásra
Állítsd be automatára,egyformábbak lesznek abálák is.
Válasz #220. hozzászólásra
Ritkán szoktam ki számolni ,hogy éri meg jobban ,de ezt kiszámoltam hogyha minden renden ÉN megyek el a bálázóval vagy össze sodortatom és csak minden negyediken megyek a bálázóval.
Válasz #221. hozzászólásra
ennek csak annyi köze van a traktor hidraulikájához mint a kronen mivel ez is csak ki meg be csukja a kamrát a bálázon van a hidraulika tömb egy állitható nyomás szabályzóval az tartja a nyomást.... én csak le meg fel csukom
Válasz #217. hozzászólásra
igazad van,majdnem megáll előőtte
Válasz #219. hozzászólásra
na ez nem teljesen igaz....mert én meg azt mondom minél lassabban szedeted a bála végén az anyagot annál keményebb lesz, a formáját meg az adagolás alakitja hogy merről eteted milyen egyformán!!!!
A comprima mennyivel készít keményebb bálát?
Válasz #215. hozzászólásra
mért izgat mikor adja le az 540 et? az a lényeg elhajtsa a bálázót én 1500 fölé fordulatba nem megyek bálázóval és 1000 es alapjáraton köttettem...a fordulatot akkor kell feljebb venni mikor telik a kamra és már a végéhez közeledik mert akkor kéri a kakaót....rövid tapasztalataim szerint
Válasz #215. hozzászólásra
Ez a 540es fordulat mindig ezzel jönnek ,a valtra meg 2000fordulaton adja le az 540-et de ÉN 1400-1500ön járatom viszont kötözéshez a komprima igényli a fordulatot legalább is amíg el nem veszi a hálót.Hogy ki nyílik-e nekem még soha nem nyílt ki pedig túl van az 50000db-on.
akkor a komfort kezelőegységenmennyi a max felső állithatónyomáshatár? nekem a beüzemelés szénán volt,felment90re,azt mondta mehet vele minden.
Válasz #218. hozzászólásra
Pont hogy így szinte 0.Míg nálad ha szar a traki hidraulikája az islehet hibalehetőség.
Válasz #212. hozzászólásra
Na be is szarnék ha sodorni kellene még a szalmát is !!!
Minnél nagyobb a fordulat annál tőmörebb csinosabb a bála.
Válasz #216. hozzászólásra
így elmondva a záros megoldás jobban teszik! csak épp több hiba lehetőség is ....
Válasz #208. hozzászólásra
Ha fogja a bálázót a gaz akkor jó a gardán szalag.
Válasz #206. hozzászólásra
Amikor TE bezárod az ajtaját a munka henger tartja az ajtót,hogy ki ne nyíljon ,így TE néha még menet közben is rá nyomathatsz,míg a krone ajtaját egy mechanikus kampó rögzíti és egy gázos munka henger rásegít.
Válasz #209. hozzászólásra
a valkonos szervizes meg azt mondta,ha tulszedem,kinyilik.ez igaz?mtz892 1630 on adja le az540et állitolag. a gépetmeg max540en lehet üzemelni
Válasz #202. hozzászólásra
Jól beszélsz.
Válasz #199. hozzászólásra
Minden króne bálázón mechanikus zár van.
Válasz #197. hozzászólásra
Szalmában nem csak a fordulat számít hanem a sebesség is minél szárazabb és vékonyabb a rend annál gyorsabban kel menni mert különben betörekel és nem tudod bekötni.Ezért érdemes minden szalmát sodrózni,vastag rendet csinálni és lassan menni .