Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- RS-09 eszközhordozó új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
2401 hozzászólás
Válasz #943. hozzászólásra
Újfehérton gyártották és Nyiregyen árulták az agrokernél,enyém lett az utolsó.
Válasz #944. hozzászólásra
Ja és ez a csapágy ár egyuttal szemlélteti is a nyugati traktorok és az MTZ közötti árkülönbséget.Ha valaki ösze akarja hasonlítani a traktorokat,ezt se felejtse el
Válasz #947. hozzászólásra
A tiednek milyen első hídja van? Orosz? Vagy az Amobilokat más híddal szerelték?
Válasz #946. hozzászólásra
Nekem van:-) Csak igazabol jogumimuszakijoakksijomotor-hianyos:-) De amugy, ha nincs mas....
Válasz #940. hozzászólásra
Csak a motorja ......semmi más 150üó-nál eltört egy tengely az adagolóban és ez került ennyibe a garanciát megvonták azzal,hogy rossz gázolajat tankoltam bele,szerintükjelzem csak kúton tankolok 500üó-nál viz szivattyús lett nem volt az országban az axiállal hozattam angolbol.
Válasz #932. hozzászólásra
tartalék apa tartalék
nem figyeltek
Válasz #944. hozzászólásra
Haver is 20000-es amerikaival rakatta ossze...azota allja... A ruszki sem olyan mar , mint regen. Mifelenk is kinait adnak az mtz-boltban:-(
Válasz #935. hozzászólásra
Na látod ez a lényeg!!!!Nekem elkezdett dorombolni az egyik féltengely csapágyam ha balra kanyarodtam élesen.Szét szedtük,de nem igazán lehetett látni a problémát.A bal külső csapágyra lehetett ráfogni,h.lehet h.ez a hibás,de a szerelő azt mondta h.tegyük vissza mert semmi baja.4500 ft volt az orosz csapágy bele,2200 a Kínai,és 4 nap múlva hoztak bele FAG-ot 24500 ért/db.Kidobtam mint a négy féltengely csapágyat belőle.Ha így javítod,akkor nem sok baja lesz
Válasz #940. hozzászólásra
Úgy tudom, hogy az AMOBILT már nem gyártják. Asszem Nyíregyházán volt a gyár, ahol átszerelték Perkins motorosra, meg megerősítettek rajta ezt-azt a vázon. Én úgy tudom, csak ennyi a különbség. Bár nekem nem volt ilyen.
Szerintetek egyenes hajtott elso hidat lehet valahol kulon venni? Elvileg raepitheto a sima 80-asra, nem? Arban mennyi lehet?
Válasz #931. hozzászólásra
én mtz-t tudnák kölcsönkérni bármelyik ismerőstől ha szétmenne valami permetezéskor,igaz van egy kisfülkés is de azzal inkább menjen más permetezni.
Viszont a nagygépnél tud cumi lenni ha az őszi munkacsúcsban kiesik pár hétre.Csak papíron van cseregép meg bérgép meg bérvállalkozó gyakorlatban nincs.
Ez tavaly beigazolódott, még szerencse hogy nem nálunk.
Válasz #938. hozzászólásra
Akkor nem vagy megelégedve az AMOBILlal?
Csak a motorja más mint az MTZ?
Válasz #936. hozzászólásra
Rendben.
Válasz #919. hozzászólásra
Három MTZ-m van beleértve az avataron lévő amobilt is a 892-ben 5000üó még semmilyen fő darabot nem bontottam meg ,van egy 920-as minden felé köpködték,hogy nem bírja a szinkron ,Én hajtottam 6 évig 4500üó fő db nem volt bontva jelzem folyamatosan ezzel báláztam és nagyon szeretek erdőre járni bérbe.Az amobilban 1000üó adagoló 400000ft javítás víz szivattyú 60000ft és most hátra menetben feszűl valami a váltóban.És ez perkins motoros.
Válasz #921. hozzászólásra
Barátom, már leírtam egyetértek abban (semmi bántó szándék nem munkál bennem), aki béna vegyen mtz-t mert olcsó, javítani is olcsó, és mindenhol van aki ért a javításához, nem értem ebben mi a bántó?
Nem én fikázom az iskoládat, hanem te mínősíted és az nagy különbbség.
Az meg hogy én hol és mit végeztem nem tartozik rád.
Válasz #928. hozzászólásra
Persze ,hogy van csak megfelelő hangnemben.Most már tényleg hagyjuk ezt a témát ,nem ér annyit.
Válasz #930. hozzászólásra
pl. szétmegy benne egy csapágy az meg hozza a többit magával
az a gond, hogy amikor szétmegy akkor mindig sietve kell összerakni és nincs idő megvárni amig hoznak bele jó minőségü csapágyat, hanem amit az mtz alkatrészes boltban lehet vennni az van beletéve az meg egy nagy kalap xar
Válasz #922. hozzászólásra
Fú a tied akkor király. Itt felénk is van egy olyan 1025-ös ami az elsők közül való. 5000 üzemóránál jár. Eddig csak a hídnak volt baja, kiment egy persely. Azon kívül semmi gond. Csak olajcsere
Pedig sokat bérmunkáznak is /szántás, trágyaszórás T088-al, vetés 6200asIH-val Cyclo 800assal, vegyszerezés/
Válasz #914. hozzászólásra
Ott a pont
Egyébként nekem van egy 8 éves egyenes hidas 920-as. Hihetetlenül jól fordul, könnyű a kormánya. Nagyon egyben van. Ezt javasolni tudom annak aki akar MTZ-t venni.
Válasz #929. hozzászólásra
Mostmár igazán elárulhatnád mi az a rezerva!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #929. hozzászólásra
van , de az meg utb abba meg má senki se akar beleülni
Mi baja tud lenni a váltónak?
erre van a rezerva
szerezz be 1et rá pedig a matricát: REZERVA
Válasz #920. hozzászólásra
A gondolatmenetedben 1 hiba van neki legalább annyi joga van ide írkálni mint neked, tehát továbbra is azt mondom, ne olvasd ha zavar.
Háááát igen.. Ezért érdemes az MTZ flotában tartani!! Iletve amenyire lehet az igen nehéz munkátol kimélni mert az a váltót és az egyéb lehajtást igencsak megviseli...
Válasz #914. hozzászólásra
Ott a nagy igazság,bárki bármit mond.
Válasz #915. hozzászólásra
szerintem ez 1 jo széria!
Válasz #921. hozzászólásra
már rég visszatértünk ......
Válasz #916. hozzászólásra
Mezötúriak szerelték,ezt rakják az összes új MTZ-be a típusa passz.Pedig már az idén rakattam az AMOBIL-ba is.
Válasz #918. hozzászólásra
Igen,lemezes.Akkor még nem volt .1 .2 meg .3 ,csak egyszerüen 1025 Az enyém volt az 5. egyenes hidas a megyében
Válasz #910. hozzászólásra
És ha én azt írom: "aki bfsz az vegyen JD-t"
Mit mondasz erre? Azt, hogy ugyanaz a sértés.
És én nem mondom ezt! Ez a különbség!
És az iskoládat sem fikázom le még akkor sem, ha az minden bizonnyal nem felsőfokú!
Visszatérhetnénk már az eredeti topik-témára...
Válasz #912. hozzászólásra
Én is ezt mondom ha nem tetszik akkor ne olvassa ,hogy itt miről beszélgetnek.Van címe a topicnak és nem jön be ,ennyire egyszerű.Bántó , lenéző kifejezésekre senki nem kíváncsi.Van elég gond ennélkül is,gondolom mindenkinél.A mondatkiemeléssel az a baj ,hogy több értelme lehet.A szöveget összeségében nézzük,tehát előzményekkel!!
Válasz #913. hozzászólásra
Én is vettem bele klímát, meg 200 ezres Grammer légrugóst, nem is panaszkodik a srác kényelmi dolgokra , csak az bosszant , hogy mindig akkor romlik el amikor a legjobban kéne
( ha pl. permetezéskor megy szét a váltója az kva nagy gáz , mert azt nem lehet halasztgatni)
Válasz #915. hozzászólásra
Szerintem ezek a müanyagos kivitelüek lehetnek... A tied meg lemezes lehet még...
nyugimá
inkább lazák legyetek má
Válasz #913. hozzászólásra
milyen fajta légkondi van benne?
én is agyalok rajta mert sokat permetezünk
Válasz #909. hozzászólásra
Nekem egy 7 éves 1025 ösöm van ,de ilyenek ről nem tudok
Manapság a 3 dik problémát már orvosolták az elsöt azt sajnos elviselik a másodikat azt esetleg egy rövidebb hidralika karral vagy annak az átfurásával Srácok tök egyszerü ez az egész MTZ-s téma!! Az MTZ az a gép amitöl olcsóbban egyszerüben és igénytelenebül és pláne szivosabban nem lehet adot pénzböl-vagyis az árábol megoldani!! Ezt kell mindig szem elött látni.. Felénk is azok a cégek és válalkozások viselik legjobban a válságos katasztrófás idöt akik a lehetö leg kisebb anyagi befektetés árán müvelik a földjüket és álitják elö az értéket és bizony ehez egy mtz elengedhetetlen..
Én ezt úgy oldottam meg,hogy a 892-es be tettünk légkondit és ha működteted kevesebb vegyszer jön be, és tettem bele egy légrugós ülést ,hogy kényelmes legyen a beosztottnak is,és mindjárt nyugati színvonalú lett az érzés.
Válasz #908. hozzászólásra
Nem tett semmit amin ennyire morcinak kéne lenni, tisztára ovis viselkedés, egyébként ha nem tetszik, nem kell elolvasni, okos enged szamár szenved.
Válasz #902. hozzászólásra
Elég jó kapcsolatban vagyok az Agrokerrel,és be szoktam néha menni a szerelőkkel beszélgetni.Olyan hibák jelentkeznek az új MTZken TÖMEGÉVEL!!!!!ami megmunkálási okokra mutat.Olyan esztergálási és öntési hibákat mutatnak a fiúk,amit nem hinnék el ha nem látnám.Ha ma valaki új MTZt akar venni,az kis cégtől - ahol spórolnak a szervizes kiadásokkal - semmi képen ne vegyen,csak nagy cégtől,haverkodjon össze a szerelőkkel,és garanciában cseréltessen ki rajta mindent ami rossz.Ezeken túl én biztos h.inkább a régit újítanám fel,mint h.belemenjek egy ismeretlen helyrepofozásába.
Válasz #907. hozzászólásra
Pont most tetted meg, és az almamáteredre sem vetsz jó fényt azzal, hogy szövegértelmezési gondjaid vannak diplomás létedre. Azt írta aki bfsz az vegyen mtz-t NEM ATZ, HOGY AKINEK MTZJE VAN bfsz.
az mtz sok előnye mellett számomra 3 fő hátránya van:
1 permetezésnél bejön a szer
2 nehéz függ. eszközöket nem bírja el
3 hiányzik belőle a klíma
Válasz #898. hozzászólásra
Sajnálom ,hogy nem jól látod a dolgokat,nem először fordult már elő a dolog.Valtra fikázás?Ez hol van ?Volt egy példa a példára.Akkor ő megtehet bármit ha fikázzák a valtrát,de ha ő teszi akkor minden rendben.Gondolja ő.Van aki nem olyan elnéző.
Válasz #906. hozzászólásra
Folyamatosan gizdázott a srác. Olvasd végig. Egyébként meg jól tudok olvasni. Felsőfokú végzettségem van, de én ezzel nem vágok fel, mint más a valtrájával...
Válasz #901. hozzászólásra
De nem ezt írta, tanulj meg olvasni mielött kötözködsz barátom.
Válasz #903. hozzászólásra
én is a tm-el szórom a m.ganajt , meg az is vet , az Mtz csak permetez, kapál, szállít, nomeg szárzúzózik
(faxa a gépszin, esetleg arról még pár képet ha lehetne )
Válasz #893. hozzászólásra
Nagyon jol látod a dolgot!! Én ha MTZ vásárlás elött álnék ami bizony ránk is férne akkor egy igen jó álapotú de használt 820.2 est venék!! Azt mondják az -okosok- hogy az volt az utolsó még igazán jol bevált és eltalált MTZ Persze csakis lemez burkolatos..Talán nincs is másmien..Most hirtelen nem is tudom De hogy a ki indulási alaprol beszéljek hogy miet is érdemes?? Mi vetünk hat éve egy alkalmi vételes fekete fülkés 80-ast tehát az utolsók közül valót 1.3 mil ért Ha szépen lemosnánk és a fülkéjét pik pakra kitakaritanánk talán most is megadnának anyit érte!! A körbe gumizásán kivül 50E ha rá kellet költeni meghibásodás miatt! Az meg hogy lement rolla a gumi az annak is köszönhetö hogy sokszor 200km is megyünk vele naponta.. Tehát az MTZ vásárlásrol ez a véleményem..Föleg ebben a szegény világban.. Ja arrol meg külön lehetne mesélni aki mindig és mindig a vadi uj gépre törekszik Mikor fel megy a frank az ember majd ki bujik a böréböl...
Válasz #893. hozzászólásra
mi már nem cseréljük ki a 82.1 est
inkább majd az nh kap művelőkereket ha lekopik a gumija, ezt már nem lehet mtzvel emelgetni:
Válasz #897. hozzászólásra
igen,valós