Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
2401 hozzászólás
Válasz #649. hozzászólásra
Így van, az mtz-ésekben, meg a zetorosokban vannak a legnagyobb hülyeségek leírva! Mint pl az, hogy a 16245-ös helytáll a vele 20-30 lóerővel nagyobb nyugatival is. Sőt ki is dolgozza azokat! (gépítélet)
Válasz #649. hozzászólásra
Ha hülyeség, akkor minek nézed?
Bár ha jól meggondolom, akkor te hozod a hülyeséget! Lehet hogy nem csóró MTZ-d van, de agyban nem vagy nagy! Nézd meg a helyesírásod! Írj be máskor is!!! Régen kacagtam ekkorát!!!!
Válasz #645. hozzászólásra
Na nehogymá temond meg hogy mit olvassak,itt van a legtöbb és legnagyobb hülyeség leirva ,
Válasz #644. hozzászólásra
Aztán meg ha használod nem győzöd javítani meg meg hívhatod a a nyugati gépeseket hogy húzgáljanak mert az a szar nem akar indulni hidegben hiába néha a vízmelegítő .
Mindenki annak örüljön,amire futotta a keret.
Nekem is van, MTZ is ,meg Nh is.
Mind a kettőnek megvan az előnye,és a hátránya.
Nekem is van egy Mtz80 -as kis fülkés.10 éve vettem,azóta vettem rá gumikat Kétszer cseréltettem a dugó,hüvelyt benne és a váltójában is cserélve lett pár dolog.Újra lett festve,fülkét is cseréltünk rajta.Igaz ritka amikor nem folyik valahol valami belőle,de megy!Nem kényes és olcsó hozzá az alkatrész.Arról nem is beszélve ehhez értenek legtöbben a szakik közül.Összeségében nem kényes, olcsó az ára és a fenn tartása.
Válasz #643. hozzászólásra
Szerintem ily módon ne "dobjuk fel" a témát. Inkább értelmesen osszuk meg egymással a tapasztalatainkat. Akinek meg nincs MTZ-je, meg nem is akar venni, sőt lenézi, az még csak be se nézzen ide! Köszi!
Kettő mtz-k van.Plussz egy merci teherauto tele elektronikával.A légfékrendszer megbolydult a számitogép nem hozott hibát,egyik szerelő küldött a másikhoz/elektronika vagy mehanikai baja van jelszoval/.tiz nap állás után rájöttem én.Magyarán szolva megveheted a legujabb technikát ha van pénzed,de ha baja van nem válalja a javitást senki.Ilyen időjárás esetén tiz nap állás alatt sokat lehet vesziteni.Sokan talán /én is/ezért ragaszkodnak az mtz-hez.
Üdv látom egy két beszólással,fel lehet dobni a témát
Válasz #641. hozzászólásra
Nekem nem mtz-van ,de ez nem jelenti azt hogy elítélem azokat akiknek az van , sőt átmegy bunkóba , mert itt ez szokás.Annyit meg nem tud ,hogy műszaki ember nem beszél alkatrészeknél , részegységeknél centiméterben , hanem milliméterben!!!
Válasz #640. hozzászólásra
Igen, és akkor már le is kell valakit gizdázni mert MTZ-je van...
Ennek alapján én is bárkit legizdázhatnék, ha pl. alacsonyabb az iskolai végzettsége mint az enyém, stb stb. Nem teszem, mert magasabb az intelligencia-hányadosom, mint annak aki lenéz másokat.
Ennek a topiknak az a címe: Milyen MTZ-t vegyek. Minden más:
Válasz #638. hozzászólásra
(pszt .. neki is Mtz-je van )
Válasz #638. hozzászólásra
Jó estét Mindenkinek!
Úgy veszem észre , megint megy a vita az mtz-ről.Igen , jól látod sok rossz ember benéz ide, akinek nem kellene.
Válasz #632. hozzászólásra
Még ha ebben a mondatodban van is valami igazság, azért ez nagyon rosszindulatú megjegyzés volt!!
Ha te mást is meg tudsz fizetni, akkor minek nézel be az MTZ topikba???
Ez a fórum tapasztalatcserére van fenntartva, nem a másik legizdázására!!
Szerintem 100 ha alatti saját birtokra, ha nem végzel bérmunkát, megfelel az MTZ. Persze nekem is kényelmesebb lenne egy jó nyugati traktor ami erősebb is, de ennyi föld ezen a környéken nem termeli ki soha! Az MTZ-ket meg tényleg fillérekből fent lehet tartani.
Válasz #627. hozzászólásra
Mire valtsak?:-) 22 hektar szantot, meg 10 hektar retet muvelek. Tartok meg 6-10 bikat hobbinak:-) Mellette dolgozom egy ontodeben 6 nap melo 2 szabad beosztasban folyamatos 3 muszakban:-) Szoval ettol mar csak lefele mehet a szeker:-) Majd kiderul, mit hoz a holnap...
Dehogy nincs, mindig lesznek. Nekünk van itthon egy pár, egy 50-es, egy homlokos 50-es, egy 82-es. Nem rég megvettük melléjük a nagy JD-t. Azzal komolyan öröm dolgozni, a 82-es nagyon frankó gép kisebb munkákhoz, fél holdakat kombinátorozni, vegyszerezni, stb. ellenben még mindig az 50-est szeretem a legjobban még ha nem is sokat használjuk már, örök élet meg 2 nap, baromi jó a váltója a kuplungja, fordulékonyabb a többinél és ezért jó vele pótkocsit toligálni is.
70 eFt ért vettük a képen lévő joszágot, és ráment még 300 mire jó lett, de már akkor sem tudtunk volna jó 82-est venni ennyiért, ennyit arról mi a drága.
Még mindig vannak!
Válasz #631. hozzászólásra
Nincs olyan, hogy MTZ-fan, csak olyan aki sajnos csak ezt tudja megfizetni!
Kedves mtz fan kollegák egy kicsit a helyesírásra is figyeljetek légyszi, mert nagyon zavaró.
Válasz #628. hozzászólásra
Magyar traktorral már nem tudod segíteni az országot, mert az életben itt gyártás többet nem lesz!
Sziasztok!Látom megy itt a vita az Mtz meg a nyugati traktorok között.Hát az a hejzet hogy kis gazdaságba vígan megfelel az mtz meg még a nagyba is kisegítő traktornak is kiváló.Nekünk van egy kisfülkés Mtz 50 es traktorunk 10ha földre meg egy jó pár munkagép hozzá.Nem mondom idén 13t volt a kukoricánk volt.Na most hiába vennék nyugatit minek hogy 12 hónapból 10 et álljon felesleges.Majd egy nagyfülkés 82 est szeeretnék venni az kényelmesebb de amúgy éngem a kényelem nem is érdekel a munkát végezze el.Ez a traki 10 év alatt már kitermelte az árát ezen a kis földön de elég is ez ennyi területre bőven.Az mtz a pokolba is MTZ!!
Szevasztok, no elregélem a kialakult helyzetet .
Szépen sorban: a sok nyugati traktor,nev holland ,jon dereje,........sok szar műanyag ócskavas, a millás csávóknak való, a gazdamobilokkal együtt.
Az Mtz vel lehet dolgozni ,és küszködni kinek mi sikerült vele ,nekem küszködés sok bajjal.
Az orosz csoda tecnikából is vannak jók,csak nem az mtz. pld:tm100as lánctalpas,dt75,t150,jumz bh csak a- bh, az eo az egy szutyok,t25püntyprüty.
A többi orosz teknologi mehet a kukába.
Az a baj Magyarországon ,hogy mindenki a. Téeszből- kihozott ócskavas, agyonhajtott mtzt kalapálja.
Nem győzik javítgatni ,ja és csak egyfalyta gépeik vannak szántásra ,vetésre ,lazításra ,rend,sodrózni.
Amúgy meg a dutra ,ue28-ue50-d4k ha traktorról van szó.
Mindent meglehet velük oldani.Vagy rába 180-250-kis- rába15.Mert elvégre magyarok vagyunk, mem oroszok németek,amcsik ,hollandok.
Ezért tart itt ez az ország ,ahol veszük a tescos olajat.a molos helyett a külföldi szart.
meg miliárdokért a drága nyugati alkatzrészt vagy a szar orosz ukrán utángyártott fost.
A magyar traktorral a magyar piacot segítenénk.
nem a külföldit.
enni szevasztok .
Válasz #626. hozzászólásra
lehet jobb is,mert így könnyebben tudsz váltani másra ha esetleg még xarabb lesz a helyzet
Válasz #624. hozzászólásra
En a 80ast nem tudom kinoni, mert itt minden zsebkendonyi foldnek gazdaja van:-(
Válasz #622. hozzászólásra
a lajtánál vannak 20-30ezer óra fölött futott régi nh-k, azokat se cserélték le 5 évesen.
Válasz #622. hozzászólásra
nekem is 155 van csak kékben,3 éves de biztos nem cserélem 8-10000 óra előtt le,az ujabbak semmivel se jobbak csak drágábbak.
Már kezdjük kinőni de inkább lesz mellé valami nagy később és erre meg csak a vetés meg a permetezés műxarszórás marad.5 évesen érne 7 millát kb annyit meg egy megkímélt karbantartott gép nekem is megér.
nekem van egy mtz 82 es nagyon megvagyok vele elégedve én 15 év alatt költöttem rá 120.000ft többet nem a t-25 re meg talán 90.000ft
Válasz #621. hozzászólásra
igazad van teljesen,mit mond az ikr nagyvezéz??5 6 évente egy gazda lecseréli a gépparkját. hmmm jó lenne,álom álom...
Válasz #618. hozzászólásra
nekem a 10 éves 82-es 5000 órát ment eddig és kb alkatrészben 250-300 körül lett rá költve, ez szerintem nem sok.
A mostani nyugati traktorok szakszerű kezelés és karbantartás mellett biztos elmennek 10000 órát de 1-2 milla simán rámegy addígra apróságokból is.Meg az uj ára negyedét se éri akkor már.
igazad van szegének vagyunk de butának nem kell lenni
Válasz #617. hozzászólásra
Mar megint hulyesegeken vitaztok... Az Mtz a szegeny ember traktora...kis teruletekhez... Akinek meg van loveja, az nyugatit vesz...ennyi...
Válasz #617. hozzászólásra
mennyi az új mtz??? 4,8 meg áfa 3000 üzemórával 3 milláért eladod számolj te mennyiért veszel nyugatit mennyiért adod el én mindeggyiket végig játszottam,jah jobb nagyobb klíma van az mztz be mint a case be nekem,de hiába magyarázom ha valaki teli van lóvéval és nem számol. én matek tagozatos suliba jártam és megtanítottak osztani és kivonni amit sajnos most a mai gazdasági helzetbe alkalmazni kell. hiába szeretnék szorozni,összeadni ha nincs mit
Válasz #615. hozzászólásra
Nem fikázom,csak röhögök a hülyeségen,a 6500-as szivattyú annyit is ér,és az uj mtz hol ér már 5-6 milliót röhej ,nagy rakás ocskavas,méghogy klimát bele az 5-6cm-es résekhez
Válasz #614. hozzászólásra
Majd akkor tudod meg mi az, ha te is széthajtod a nyugati géped! Kíváncsi vagyok, mennyibe kerül majd neked, ami nekem 1800+6500 ft volt. Előbb-utóbb minden gépben cserélni kell ezt-azt. Persze egy keletiben nyilvánvalóan előbb, de egy nem több ezer ha-os gazdaságba szerintem tökéletes az MTZ 100 LE-ig, az összes hátrányával együtt.
szeva nem értem miért kell fikázni az mzt t nekem 3 820.2 van az elsőt 3300 ü.órával adtam el semmi probléma nem volt olajcserén kívül 4 év alatt max 100000 ft költségem volt. van case 155 ösöm 1200 as szervíz gyári cuccal olajjal 270 ezer(csak anyagköltség!!!!!) aki kisebb gazda az hogy tart fenn igy nyugatit?? most is vallom 100 le alatt csak mtz ujjonan bele a klíma 5 év használat aztán jöhet a másik
Válasz #613. hozzászólásra
Mi az a kardánkereszt és hidr szivattyú,olyan is van a traktorokban?
Válasz #612. hozzászólásra
Pár hete vettem kardánkeresztet és hidr. szivattyút 920-as MTZ-hez. Tippeljetek mennyibe került!!!
kardánkereszt: 1.800 ft, hidr sziv: 6.500 ft.
Melyik másik géphez lehet ilyen olcsón beszerezni az alkatrészt?
Lehet hogy fapados, régi konstrukció az MTZ, de ár-érték arányban nincs párja!!!
Szép jó napot kívánok :itt a rettenthetetlen gazdája.
És ha a tanácsom megfogadod ,sok bosszankodástól mented
meg magad.
Énszerintem semilyet mert egy értelmes mtz sem hagyta még el a gyárat se a hazáját.
Válasz #593. hozzászólásra Van 1 1983-as mtz-m 200 üzemóránként cserélem benne az olajat /mol 15-40 turbo dizel/a 200 ora alatt a nivo felsö szintjétöl a közepéig megy le az olajszint 3 éve vettem azóta kb 1500 orát mentem vele egy szemet nem nőtt az olajfogyasztás,kartergáza viszont van bőven.
Válasz #608. hozzászólásra
Így igaz ahogy le írtad.
igen ebben igazad van de én nemtennék az mtz be se meg a zetoromba sem tescos olajat
A Tescós olajok között is van megfelelő,csak sajnos sokan a legolcsóbbat veszik,a számokat betűket kell nézni hogy mit tud egy olaj,egyébként a Tescó(és bármely traktorgyár)nem gyárt olajat veszi valakitől és átcimkézi,és én lényegében amúgy mtz párti lennék (inkább mint Zetor)csak az uj 5-10 millás mtz-k akasztanak ki,mert a minőség nem lett jobb attol,hogy ilyen drága lett,sokan megveszik azt hiszik nem lesz gond ha veszek egy uj gépet aztán jönnek a meglepetések
hartmy igazad van de nemindenki engedheti meg magának a drága ttrakit
Tesco-s olajat tett egyik ismerősöm a golfba,meleg motornál alapjáraton nem volt olajnyomása.Kicserélte Mobil olajra azóta semmi gond nincs vele.Nekem van MTZ is de én nem tenném bele a Tesco-t.
Válasz #604. hozzászólásra
Abba most ne menjunk bele, hogy ki hogyan es mivel kezdte... Apam mtzvel kezdte, es azzal is fejezte be... Nem volt tokeje, es a mutyizosok soraba sem allt be. Szoval azert tartunk itt, ahol. Fejleszteni nem tudok, mert itt nincsenek berelheto foldek... Mindnek van gazdaja... 20-30 hektarhoz pedig felesleges nyugati traktor...
Válasz #603. hozzászólásra
Ha-ha-ha, 78-óta gépészkedem ,javitom őket egy nagy rakás ...(nem a konstrukció,hanem az anyagminőség )és azóta csak rosszabodott a helyzet ,nem mtz-vel kerestem a Valtrák árát,Talán akkor még az Mtz-nél tartanák ha egyszer azt veszek,mert minden pénzem ráköltöm,78-ban volt MDC olaj az is jó volt bele nyáron 50-es télen 30-as,
classtra emkell fikázni az mtz nekem is van egy 50 es em agip olajjal megy és meghálálja tegyél tesco-s olajat a valtrába az mtz még azzal is elmegy anyit amenyit kell a tiedé meg megy egykét órát oszt jóvan mert megdöglik egyébkéntmeg az mtz vel keresték meg a csóró gazdák a nagy trakikra ugyhogy enyi!!!!!!!!!!!!
Válasz #601. hozzászólásra
Azert nem kene fikazni az mtz-t. Apam mar a 90-es evekben elejen agip olajjal jart(mert hozzajutott innen-onnan), mikor meg a tsz-es traktorosok a ds2-nel tartottak. Meghalalta a motor. Legalabb evi 800 uzemorat ment vele akkor...