Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Poénok új
- New Holland traktorok új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- AKG támogatás új
- Fronttartály, fronthidraulika és minden ami előre kell új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vogel Noot talajművelő gépek új
- Vadkártérítés új
Cikkajánló
Hirdetés
Gazdák tapasztalatai a szárító- és tisztítórendszerekről
Így vizsgáztak a szárító- és tisztítótechnológiák.
Sajtóközlemény
2401 hozzászólás
hát figej mi igy kompletten akarjuk eladni nem is akarunk engedni belöll: 2éve volt lefestve emg kuplungozva elötte egy pár évvel a motorja is,melegen is az olaj nyomás 3, a gumik olyan 80%-ak szinbe áll 2év müszakival. és azért nem akarunk engedni belölle mert szerintünk ér annyit a másik meg ha nem lesz eladva megmarad villázni mert ha ug nézed csak 4 gumi majd 400ezer ahoz képest..
Válasz #341. hozzászólásra
HELLO en 82es mtz/t vennek,azzal olyan 30/40 heki kenyelmesen meg tudsz muvelni kesobb meg vennek egy t/150est,de munkagepekkel egyutt nem kis peny de ha a 82est meg eket ,meg tarcsat,meg vetogepet meg tudod venni a foldalapubol mas evbe tudsz venni gepeket
Válasz #348. hozzászólásra
miert akarjatok eladni,miota van nalatok,nekem torony nelkul kelene,400at adnek ugy erte persze meg kell neznem bocs de rosszalkodik a billentyuzetjah es muszaki van rajta
Válasz #346. hozzászólásra
figyu én azt mondom h nem sok mert nézegettem és olyan lepukkant gépeket papirnélkül láttam 300-450körülig szoval szerintem kinek hogy
Válasz #346. hozzászólásra
figyu én azt mondom h nem sok mert nézegettem és olyan lepukkant gépeket papirnélkül láttam 300-450körülig szoval szerintem kinek hogy
Válasz #344. hozzászólásra
Aki csak trakit keres,az nem veszi meg,mert megdrágítja.
Válasz #341. hozzászólásra
hello! én lehet rosszul gondolm de már annyi földhöz nagyobb gépet vennék, igaz mondtad h nem egyböl az egészet müvelnéd de idövel csak az egészet, és szerintem már haladni is akarsz a munkákkal akkor vennék egy nagyobb zetort vagy ilyesmit amivel már a szántás, tárcsázás az az a talajmunkák csak gyorsabb és vennék mellé egy mtzt vegyszerezni potkocsizni,huzatni stb iylen kisseb munkákhoz . az árak meg attol füg milyen használtgépeket akarsz venni meg milyen minöségben..remélem tudtam segiteni
Válasz #342. hozzászólásra
hello! hát nem szeretnénk külön eladni..amugy nézegettem és olyan 100és 150 ezer közt vannak az ilyesmi tornyok. amugy a földtöl az ajja olyan kb.30cm-re van.általában nem szoktuk leszedni fent van mindig, mert nem olyan zavaro, csak most huzzatunk vele és emiatt levoltszedve mert nagy volt már a napra.
HA ERTESZ HOZZA,MEG NEM HAGYOD MAGAD ATVERNI,2MILLA KORUL TUDSZ VENNI,TERMESZETESEN EGY KICSIT KELL RAJTA JAVITGATNI,DE LEGALABB TE TUDOD,H MIT UJJITOTTAL RAJTA,MOSTANABAN SAJNOS AZ A BIZTOS.HA BARMI KERDESED VAN BARMIBEN SEGITEK.UDV
Válasz #340. hozzászólásra
Külön a targonca torony mibe kerül?A talajtól milyen magasan van az alja?Talajmunkázni lehet vele,vagy lekell szerelni?
Sziasztok!
Igazából nem ebbe a topicba szól a témám, de nem találtam jobbat. 80ha saját földem van ami jelenleg bérbe van adva. El szeretném kezdeni magam művelni, persze nem egyből mindet, arra nem lenne pénzem. Egyenlőre főleg gabona, esetleg később valami intenzívebb. Egy Mtz 82-es meg egy kis 20-30 lovas traktorba gondolkodom. Mennyi lehet egy ilyen terület műveléséhez szükséges géppark (olcsó , használt) ára?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Válasz #339. hozzászólásra
halli hát nem sezrtenénk anélkül eladni..megadom az emal cimem: jani0181@hotmail.com most elkellmennem de majd ha leszek irok rolla szivesen
Válasz #328. hozzászólásra
Látom hirdetsz 50es mtz-t,targoncatorony nélkül nem adod el?írjál mail címet kérdeznék róla egy párat,engem érdekel ,már régóüta nézegetek,de nincs most sok időm utánajárni ,de ősz körül mindekép veszek egyet,nekem is szálastakarmányra kéne,nekem egy 82esem meg egy t-16om van,de a 82es mellé akarok egy 50est kisegítőtrakinak,mert nekem 20 heki kaszálóm van ,meg 2 heki lucim ,és ha lekaszálok 4 heki szénát mire bebálázom este van,és utána kell elkezdeni hordani ,mert a t-16 után csak kis pótot tudok aksaztani,és azzal szaporátlan ezért kéne egy 50es,hogy tudná mikor bálázok hordani egy ből,meg műtrágyázni ,unhz-t hajtani,vegyszerezni is jobb volna.
igazad van. én ahogy látom a msotanikörülmények közt is csak kell az eleje .. mert még egy trakit jelent majd nem hajogumikvannak
igazad van. én ahogy látom a msotanikörülmények közt is csak kell az eleje .. mert még egy trakit jelent majd nem hajogumikvannak
Válasz #334. hozzászólásra
10hekire én mindenképp 50est vennék,pláne ha az mind kaszáló,165ös kaszát ugyanúgy viszi mint a 80as és üzemóránként két liter gázolajjal kevesebből ,ugyanígy sodrónál és bálázónál,az 50es annyival jobb mint a 80as hogy taposós a difije,nem olajos,ami ha példáúl olyan évbe vagy mint most egy kis mocsolyás területre betévedsz kaszával ha úgyes vagy taposós difivel ,meg egy kis lábfékkel játszva ki tudsz kunszorogni,de olajos difivel nem nagyon,igaz ha 80as kisfülkésnél döntesz ott is át lehet alakítani a difit levegősre ami azért már jobb mint az olajops ,de közel sincs olyan mint az 50es taposós difije,a 80as mellett csak az szól hogy a műszerfala áttekinthetőbb a kormány nincs a gyomrodba,mint az 50esnél pláne ha nem vagy kis darab mint én,ha átlagos vagy ez nem zavar,de ezt is át lehet alakítnai az 50esnél kb 20.000ft vadi új cucokból,na egy szónak is száz a vége én kisfülkés 50est vennék,méghozzá egy olcsóbbatt jó gumikkal,kb 350ért és magam újítgatnám fel,mert amit 500ér veszel az nem biztos hogy minden úgy van ahogy azt mondják,bár attól is függ mennyire értesz a gépekhez ,mert ha egyáltalán nem és nincs is haverod ,akkor a szerelési díj nem kevés manapság,nagyfülkést mindenképpen felejtsd el ,mert ennyiért igaz veszel lehet egy leharcolt 80,vagy 550est,amit a tsz ekben már leharcoltak ,de ezekkel több bakjod lesz mint ha egy 50est vennél,és mondom az fogyasztás sem utolsó manapság,szálastakarmányokhoz kivíáló pláne 10 hekire,jah amúgy jó az elsőhajtás szálastakarmánynál is ,mert ha belemész egy olyan helyre ahol megállt a víz és nem látszik a fűtől ,nem kell 1-2 órát várni még kihúznak hanem kivergődeik a gép,de ha 50est veszel egy elsőhajtást ha szükséges(ezt te úgy is meglátod)akkor lehet rá dobni mindennel együtt olyan 250ből megvan,és egy fél trakit jelent.
Válasz #334. hozzászólásra
én nem látok olyan teljesítmény különbséget egy 80-as és egy 50-es között, hogy 10hektárra megérje variálni. de első hajtás szempontjából akkor egy 52-es.
Válasz #331. hozzászólásra
egyszer igazad van emrt lóba csak több.
hát annyiért kap 82est kisfülképeset de én ugy nem venném azt, te??
amugy igazad van h nem vennél elsö hajtást ha sok a szálast. de szerintem cask joha van mindig mikor durvák a körülményeknem?
Válasz #331. hozzászólásra
50-est én még mindig igénytelenebnek tartom mint 80-ast. nem sokkal de szerintem még mindig igénytelenebb.
Válasz #327. hozzászólásra
papír nélküli nem olyan jó állapotú nagy fülkés 80-ast már kap annyiért. de ha nem vagy puha hátú akkor gondolja meg a kis fülkés 82-est jó az első hajtás bármikor jól jöhet.
Válasz #330. hozzászólásra
nem biztos hogy jobb az 50-es a 80-astól . Bár kisfülkés 82-est már kaphat anny pénzért . De én inkább kerülném az elsőhajtást olyan helyen ahol sok a sormunka vagy a zöldtakarmányos munkák
Válasz #329. hozzászólásra
hát igen ha mtzt akar.. de mondjuk 82est vennék de annyiért faszát szerintem nem kap azt én véleményem meg h a 80asnál jobb az 50 es nem?
vagy 50-es vagy 80-ast ha mindenképpen mtz-ben gondolkozol
annyi földhöz vennék egy jo 50est azok strapabirok megg egyszerüek tok is ha érdekel
Helló!Venni akarok egy Mtz-t csak nem tudom hogy milyet vegyek.Dolgoztam már elég sok mtz-vel 50-es től 1025 ig mindennel ami van.Nekem olyan 10ha földre kellene de inkább a szálastakarmánybetakarításra mert állattartással foglalkozok sok pénzt nem akakrok rá szánni max 800.000ft ot többet nem szerintetek milyet vegyek?
HELO.ITT NALUNK A KOZBIRTOKOSSAGNAL AKARUNK VENNI GEPEKET.EN MTZ80.82 AKARNEK.SZECSKAZNI,KASZA,SODRO,BALAZNI,MEG NEHANY HEKTART FOLDET MUVELNI.SZERINTETEK MELYIK A JOBB.1MILLAT SZANNANK RA FUVARRAL EGYUTT?MI A VELEMENYETEK ROLA?
Válasz #324. hozzászólásra
nem tétel. pár ezres
Válasz #321. hozzászólásra
aztán mennyi bele az alkatrész????
Válasz #322. hozzászólásra
Na az szép!Az első hidban?!Állitólag az új gépekben sokkal gyengébb,véknyabb a hátsó bolygóműben a 2 db nagy fogaskerék,s ezek a gyenge pontjaik!Merre lakik?
Válasz #321. hozzászólásra
ezt igazából én mondhatnám ,mivel az én 1025-ösöm már a 3. diffit eszi
Válasz #319. hozzászólásra
Szomorú!
Válasz #317. hozzászólásra
nem. fix a ferde vezérlő él
Válasz #316. hozzászólásra
az a fontos h huzzon nem???
:))))))
Válasz #311. hozzászólásra
minden hídban ugyanaz a diffi van
Válasz #313. hozzászólásra
előfeszítést lehet állítani????
Válasz #313. hozzászólásra
Ezt az egész elvet nem tom,h mi miért,de ennyit tudok,ha forgatom oda voissza,akkor legtöbbször bekapcsol!De akkor halad is előre fele!
Válasz #312. hozzászólásra
a betonon igaz de a talajon éppen az ellenkezője. Nézd meg a traktorhúzó versenyek épített traktorainak áttételét
Válasz #312. hozzászólásra
De ezeknél nem lehet szabályozni,h sárban kaparjanak vagy sem!
Válasz #308. hozzászólásra
a diffizár az üresen pörgő kerék nyomatékára kapcsol be.ha visszaveszed a fordulatot,v. a kormánnyal előre viszed az álló kereket akkor segítesz a tárcsáknak az összetapadásra,de ha a pörgő kerék nagyon könnyedén pörög,az életbe nem indul meg az álló kerék
Válasz #310. hozzászólásra
túlforog=kipörög
én csak azt mondtam ha kipörög akkor nincs akkora leadott nyomaték mintha nem pörögne ki
Válasz #310. hozzászólásra
Nem tudom,h az egyenes hidasokba se raktak zárat?!
Válasz #307. hozzászólásra
nem értem mi az h. tulforog v. nem ?? nincs 100% os zárás mert nem alakzáró a diffizár hanem surlódásos. A sárban kaparást nem hasonlítanám a személykocsi kipörgés nélküli betonon gördüléséhez,mert nem úgy működik
Válasz #307. hozzászólásra
Sárban jobb ha kapar mind a 2 kerék,akkor jobban halad!Ezért van a hátúljában difi zár!Sajnos nem tettek az elejébe!
Válasz #306. hozzászólásra
Persze!Csak ez nem kapcsol be magától!Ezért kell mozgatni a kormányt,h bekapcsoljon!
Válasz #306. hozzászólásra
ha 100% os zárás van akkor mindig együtt pörög akár túlforog akár nem...
de miért jo az ha mind2 kipörög ha kipörög akkor csökken a tapadás és elvész a nyomaték
Válasz #305. hozzászólásra
remélem nem okozok nagy csalódást,de ez nem a kormánytól,még kevésbé az ügyességtől,hanem a diffizártól van
Válasz #304. hozzászólásra
Ez szakmai titok!!Mikor kapar a gép,a kormányt tekerni kell jobbra-balra,s előbb-útóbb a 2 kerék egyszerre forog!Nem minden alkalommal,de sokszor sikerül!
Válasz #303. hozzászólásra
hogyan lehet ügyes a sofőr hogy egyszerre kaparjon a két első kerék???
Válasz #301. hozzászólásra
Üdvözlöm!Mi ez a sok ? jel?!
Válasz #298. hozzászólásra
van benne automata diffizár