Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz apuci #2070. hozzászólásáraJó, jó értem én!
Csak ha már megvettem, szeretném minél jobban (ki)használni.
Így belegondolva, ez a dőlés kb. csak a hátra irányuló távolságot befolyásolja. Oldalra haladva ez egyre kisebb.
Válasz Bárány #2071. hozzászólásáraÚgy van!
Én úgy szoktam csinálni, hogy minden szezon elején megmérem milyen szélesre szór,ha kezelési ír dőlést akkor sacc/kb adok neki és irány murány szórom erész szezonba így!!!
Válasz apuci #2070. hozzászólásáraAmúgy is, ahogy könnyebbül a szóró, nem lapul úgy a kerék, máris több fokot változik a dőlés. Értem én, hogy precizitás, de ez labor.
Exata-cl beállításával kapcsolatban kérdeznék.
Búzára szeretnék szórni, és ezt most alap vagy fejtrágyázásként állítsam. Mivel most kb. semmivel nem magasabb az állomány mint egy alap területre szórás. A beállításnál 4° dőlés a különbség. Ez gyakorlatban a szórásképet hogyan befojásolja?
Válasz Mf-es? #2067. hozzászólásáraKb. azonos mérettel, felszereltséggel ezen kívül csak az Agrex van, még a lengyel is drágább.
Ez a DCM jobb a négy cella miatt, az Agrexnek viszont stabilabb az itthoni háttere (Agro-Alfa, Interat. Utóbbi drágább.)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezekhez saját célcomputer jár, a nyugatiakhoz általában ISOBUS kontroller. Az összevetésnél ezt is számba kell venni.
Válasz csferri #2060. hozzászólásáraSzép színes katalógusban van a kezelők arról fénykép, csak találj hozzáf helyet a fülkében. + Van elektromos kapcsolás is a "katalógus" szerint .
Válasz Mf-es? #2055. hozzászólásáraNekem tetszik. A 4 cella a dőlésérzékenységet is csökkenti, ez plusz pont.
A gyári magasítókkal qva magasnak tűnik. Én megvenném az alapot, tennék alá kiskocsit, és csináltatnék rá inkább szélesebb-hosszabb és alacsonyabb magasítót.
Olasz gép, úgyhogy olcsóbb, mint a többi, biztos, hogy jó és használható, de biztos, hogy van "lelke" is, amit némi "ápolgatást" igényel.
Sokan abba a hibába esnek, hogy nem a megfelelővel hasonlítják össze a konkurencia gépeit! Jó a Bogi, de az alap keveset tud! 1000 Liter, kiszállsz határszóráskor!
KV, Kubu, 1100 Liter, 8 lapát tárcsánként, 2000 literig bővíthető! Amazone, 1050, világítás alap, két kör hidraulikát igényel, vízszintes boltozódásgátló, 100 € határszóró akcióban!
Válasz Borosta #2049. hozzászólásáraamazon magasító mi pénz,és max 1500-ig mahasítható ,,azért kategórián belül hasonlítsunk már,meg a bogbellen,kiszállniminden határszóráskor,
Válasz Borosta #2049. hozzászólásáraamazon magasító mi pénz,és max 1500-ig mahasítható ,,azért kategórián belül hasonlítsunk már,meg a bogbellen,kiszállniminden határszóráskor,
Válasz Sz_Pisti #2048. hozzászólásáraZA-M 1001 alap 2 x átfedés 3500 e + 100 e határszóró max 24(36?)m x 312 = 1123200.-
Boqballe l1 plus 1150 liter alapból tud táblaszétől/-hez 4x átfedés max 18 m 1050000.-febr 25-ig!
Rauch 19.1 max 18(24?)m alap 900 liter ~ 1100000.- + telimat T1 határszóró 1239 e - rettentősokezer.-
KUBOTA DSM/Kverneland CL 3400 e +határszóró+magasító 4400 e x 312 =1373000.-
Válasz gazda.f #2013. hozzászólásáraSziasztok! Műtrágya szóró vásárlás előtt állok én is, hasonló méretben. Láttam itt, hogy írtatok Kvernelandról, Bogballeról, Amazone-ről pedig nem. Róla mik a vélemények? Árban egy ZA-M-el jönnénk ki a legjobban, határszóróval, magasítóval.
Válasz gazda.f #2032. hozzászólásáraMegmondom őszintén, hogy mindig megrostálom a műtrágyát és ahhoz az értékhez megfelelő beállítást keresek. Eddig így jött ki a legpontosabban.
Válasz határjáró #2034. hozzászólásáraSemmivel, láthatod full alap! De építeni bármikor tudja, mikor a pénze engedi! Magasítás, világítás, határszóró, ponyva ezek csak pénz kérdése....
Válasz *** HM *** #2029. hozzászólásáraS2 est és s4 est csinálok meg, egy 100-as a gyári bevonatos 4 lapát
amúgy így sem lesz olcsóbb,de lehet h ez tartósabb bevonat(vagy nem)
3476 hozzászólás
Válasz apuci #2070. hozzászólásáraJó, jó értem én!
Csak ha már megvettem, szeretném minél jobban (ki)használni.
Így belegondolva, ez a dőlés kb. csak a hátra irányuló távolságot befolyásolja. Oldalra haladva ez egyre kisebb.
Válasz atisgyulai #2069. hozzászólásáraEz kb 18 méteres távolságban nézve kb 125cm emelést jelent... a 4 fok...
Válasz apuci #2073. hozzászólására"egész szezonba így"
Válasz Bárány #2071. hozzászólásáraÚgy van!
Én úgy szoktam csinálni, hogy minden szezon elején megmérem milyen szélesre szór,ha kezelési ír dőlést akkor sacc/kb adok neki és irány murány szórom erész szezonba így!!!
Válasz Bárány #2071. hozzászólására...mármint NEM labor. Hehe...
Válasz apuci #2070. hozzászólásáraAmúgy is, ahogy könnyebbül a szóró, nem lapul úgy a kerék, máris több fokot változik a dőlés. Értem én, hogy precizitás, de ez labor.
Válasz atisgyulai #2069. hozzászólásáraNehogy szarozzál vel,adj neki egy kis dőlést oszt jó napot!
Sziasztok!
Exata-cl beállításával kapcsolatban kérdeznék.
Búzára szeretnék szórni, és ezt most alap vagy fejtrágyázásként állítsam. Mivel most kb. semmivel nem magasabb az állomány mint egy alap területre szórás. A beállításnál 4° dőlés a különbség. Ez gyakorlatban a szórásképet hogyan befojásolja?
Válasz Mf-es? #2067. hozzászólásáraKb. azonos mérettel, felszereltséggel ezen kívül csak az Agrex van, még a lengyel is drágább.
Ez a DCM jobb a négy cella miatt, az Agrexnek viszont stabilabb az itthoni háttere (Agro-Alfa, Interat. Utóbbi drágább.)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezekhez saját célcomputer jár, a nyugatiakhoz általában ISOBUS kontroller. Az összevetésnél ezt is számba kell venni.
Válasz Bárány #2056. hozzászólásáraAz ára is tetszik,vagy van olcsóbb a piacon,ilyen felszereltséggel??
Válasz Gergő, #2064. hozzászólásáraÉs miért nem csinálsz levegőset?Egy kis levegős munkahenger,fülkébe egy kis kar,ami működteti.
Válasz Gergő, #2064. hozzászólásáraGondoltam hogy nem 2 fillér, Ugyan a magyar forgalmazónál mennyi lehet ha van egyáltalán
Akartam én is egyet beszerezni hogy ne kelljen ki be ugrálni a fülkéből de ennyiért biztos nem!
Bowden
Válasz csferri #2060. hozzászólásáraMúltkor néztem létezik épp ,de vicc az ára!!
Most vettem újonann Amazone za-x még nem tudtam kipróbálni az időjárás miatt, kinek volt már ilyen? Mik a tapasztalatok?
Válasz csferri #2060. hozzászólásáraSzép színes katalógusban van a kezelők arról fénykép, csak találj hozzáf helyet a fülkében. + Van elektromos kapcsolás is a "katalógus" szerint .
A bogballe kezelésije írja hogy létezik hozzá bovdenes határszórás átkapcsoló, fülkébe bevezethető opcióban, látott hallott már valaki erről
Válasz Borosta #2058. hozzászólásáraMerre laksz?
Válasz B.J. #2057. hozzászólására 3 db MW sulkyk helyett , 1 db L2 plusz , 1 db L1 plusz ,hibátlanok,pontosak. Amazone
1 mérleges ,2 évben "panel csere"600000.- . Keverni/ Kubu 3 db .
Válasz Borosta #2054. hozzászólásáraBeszélj mindkettő kereskedőjével, kérj a környékeden referenciát! Az alapján dönts!
Válasz Mf-es? #2055. hozzászólásáraNekem tetszik. A 4 cella a dőlésérzékenységet is csökkenti, ez plusz pont.
A gyári magasítókkal qva magasnak tűnik. Én megvenném az alapot, tennék alá kiskocsit, és csináltatnék rá inkább szélesebb-hosszabb és alacsonyabb magasítót.
Olasz gép, úgyhogy olcsóbb, mint a többi, biztos, hogy jó és használható, de biztos, hogy van "lelke" is, amit némi "ápolgatást" igényel.
Ez milyen volna??
Típus: DCM MX 4200 Elektro System (Súlymérés és sebességarányos kijuttatás)
Szórási szélesség: 18-36 m (Függ a műtrágya típusától)
Tartálykapacitás: 4200 liter
Alapár: 3.690.000.- Ft + áfa
Alap felszereltség:
- Kalibráló és súlymérő rendszer (4 mérőponttal)
- DCM Speard PRO vezérlő monitor
- Automatikus dózisbeállító rendszer
- Traktor sebesség érzékelő
- ISO 11786 sebességérzékelő csatlakozó
- Szemcseméret elemző készlet
- Táblagép + applikáció, szórási táblázat
- Minőség ellenőrző készlet
- Porfestett váz, garat és védőrácsok
- Rozsdamentes a garat alja, keverőlapátok, szórónyílás, szórótárcsák, terelőlemezek
- Elektromos szórónyílás nyitás-csukás
- Olajfürdős hajtásház
- Vizsgálólétra
- Kardántengely
- Közúti világítás
Opcionális felszereltség:
- Hidraulikus szegélyszóró jobb vagy bal oldalra - 225.000.- Ft+ áfa
- Elektromos szegélyszóró jobb vagy bal oldalra - 280.000.- Ft + áfa
- Kézi nyitású fedőponyva - 220.000.- Ft + áfa
- Hidraulikus nyitású fedőponyva - 260.000.- Ft + áfa
- Hidromotor hajtás (kardánhajtás kiváltására) - 268.000.- Ft + áfa
- Tárolókeret kerekekkel szerelve - 80.000.- Ft + áfa
- GPS csatlakozó kábel - 30.000.- Ft + áfa (Rendeléskor a GPS típusát szükséges megadni)
További kérdés esetén keressen bizalommal.
Válasz kockaspaplan #2047. hozzászólásáraZA M vagy a Kubu 4000 juró?
Sokan abba a hibába esnek, hogy nem a megfelelővel hasonlítják össze a konkurencia gépeit! Jó a Bogi, de az alap keveset tud! 1000 Liter, kiszállsz határszóráskor!
KV, Kubu, 1100 Liter, 8 lapát tárcsánként, 2000 literig bővíthető! Amazone, 1050, világítás alap, két kör hidraulikát igényel, vízszintes boltozódásgátló, 100 € határszóró akcióban!
Válasz Borosta #2049. hozzászólásáraEzekhez a bogballe L2-t kéne hasonlítani nem az L1-et.
Válasz Sz_Pisti #2048. hozzászólásáraZA-M 1001 alap 2 x átfedés 3500 e + 100 e határszóró max 24(36?)m x 312 = 1123200.-
Boqballe l1 plus 1150 liter alapból tud táblaszétől/-hez 4x átfedés max 18 m 1050000.-febr 25-ig!
Rauch 19.1 max 18(24?)m alap 900 liter ~ 1100000.- + telimat T1 határszóró 1239 e - rettentősokezer.-
KUBOTA DSM/Kverneland CL 3400 e +határszóró+magasító 4400 e x 312 =1373000.-
Válasz kockaspaplan #2044. hozzászólásáraAkkor ZA-M
Válasz Claastra. #2045. hozzászólásáraMagasítóval, szélszóróval, lámpával 4000 juró
Válasz Claastra. #2045. hozzászólásáraMost volt (vagy még van?) valami akció. Ide a faluba is jött egy automata ISOBUS-os elég jó áron.
Válasz kockaspaplan #2044. hozzászólásáramennyi az a legjobb ,kubu 1 magasítóval ,határszóróval 4400juró
Válasz gazda.f #2013. hozzászólásáraSziasztok! Műtrágya szóró vásárlás előtt állok én is, hasonló méretben. Láttam itt, hogy írtatok Kvernelandról, Bogballeról, Amazone-ről pedig nem. Róla mik a vélemények? Árban egy ZA-M-el jönnénk ki a legjobban, határszóróval, magasítóval.
Mi sem forgatjuk le. Osztályozó-fajsúly. Abból már a táblázatban találni hasonlót. Az opciók tényleg drágák, a magasító 1/3 áron kijött házilag.
Válasz atisgyulai #2038. hozzászólásáraNem szoktam leforgatni. Elég jól kiszokott jönni így is.
Válasz B.J. #2040. hozzászólásáralehet hogy ő belealkudta
Válasz Claastra. #2039. hozzászólásáraEz így van, csak az 1.050.000 Ft-ban nincs benne...
Válasz B.J. #2035. hozzászólásáraazért amagasítás ott van a csomagolásban
Válasz MtzMakai #2036. hozzászólásáraSzemcse-osztályozás és fajsúlymérés? Ennyi?
Leforgatni nem szoktad?
Válasz B.J. #2035. hozzászólásáraŐszinte leszek, nekem is alap van, mert az opciós dolgok olyan irreális áron vannak, hogy azok nem érik meg...
Válasz gazda.f #2032. hozzászólásáraMegmondom őszintén, hogy mindig megrostálom a műtrágyát és ahhoz az értékhez megfelelő beállítást keresek. Eddig így jött ki a legpontosabban.
Válasz határjáró #2034. hozzászólásáraSemmivel, láthatod full alap! De építeni bármikor tudja, mikor a pénze engedi! Magasítás, világítás, határszóró, ponyva ezek csak pénz kérdése....
Válasz gazda.f #2033. hozzászólásáraMilyen opciókkal?
Válasz határjáró #2015. hozzászólására1.050.000+áfa
Válasz MtzMakai #2031. hozzászólásáraNekem is tetszik
Te a MAS-t milyen beállítással szórod?
Válasz gazda.f #2013. hozzászólásáraJó ez az új szín összeállítás. ;) Tavaly vettem, akkor még egy színű piros volt.
Válasz *** HM *** #2029. hozzászólásáraS2 est és s4 est csinálok meg, egy 100-as a gyári bevonatos 4 lapát
amúgy így sem lesz olcsóbb,de lehet h ez tartósabb bevonat(vagy nem)
Válasz lac* #2027. hozzászólásáraGyári bevonatos mennyi?
S6 kell vagy S4?
Válasz lac* #2027. hozzászólásáraJa had fogyjon a nyereség...
Normál lapátot hol vettél?
Válasz *** HM *** #2026. hozzászólásáraa tanyán ilyenekkel nem tököltök,nem számít az apró tudom