Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #1673. hozzászólásáraIgen hozzá való hajtómű mert nekem a felfogató csavarok 9.2mm furatközepű! 23500Ft egy traktor és mezőgazdasági alkatrész boltban vettem! Meg vettem új szórótányért is erre már 6 lapát kell meg tányér felfogatót is vettem!
Válasz csoppika #1667. hozzászólásáraHali!
Úgy van ahogy mondtad új hajtóművet kellett venni!
Kérdésem lenne hogy gyárilag zsírral van összerakva maradjon úgy vagy tegyek hozzá hajtóműolajat ha igen milyet?
Másik a röpítőtárcsa felfogatását 8-as acélcsavarral fellehet a szöghajtóra?
Válasz Claastra. #1653. hozzászólásáraSzia, tavaszal beszéltünk a Kubota szóródról, mostan az Oméken konkrétan rákérdeztem, de a terhelhetőségre nem kaptam választ, csak arra hogy menyi literel bővíthető az alapgép.
Ha nem esne nehezedre, rá tudnál nézni a szóródra, esetleg a papírokra, menyi a max. súly, amivel meg lehet terhelni a szóródat?
Mert nem mindegy egy 2000 L-es szórót 0,66 kg/l fajsúlyu karbamidal töltöd meg, vagy 1,2 kg/l fajsúlyu NPK vagy másmilyen mütrágyával.
Hali!
Faza 500 tölcséres műtrágyaszóró szöghajtásán kellene feljebb állítani a felfogatásnál! De a vas csavarok bele vannak rohadva az alumínium házba meg se mozdul hogyan lehet kiszedni?
Válasz MT3 #1660. hozzászólásáraPapíron kellene-e nem tudom, de "nekem" ilyen van. Sulky DPX Prima Kezelési Útmutató (magyarul is) Vision II DBP-DPX Kezelési Útmutató (magyarul is) DPX Prima Beállítási táblázatok
Jó napot. Segítséget szeretnék kérni vettem egy Sulky DPX Prima 2004-es évjáratú műtrágyaszórót.Nem kaptam hozzá használati útmutatót ha esetleg van valakinek megköszönném. Nem mechanikus beállírású hanem elektromos(monitor/sebességarányos kijuttatás)
Válasz kicsi503 #1657. hozzászólására Üdv A kifolyónyílás egy olyan csonkakúp,amelynek méretei D=82 d=24 h=50, a zsákba műtrágyától függően 7-8 kg fér bele.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Bogballe műtrágyaszóróm, amit használtan vettem, de nincsen hozzá sajnos s-indikátor zsákom.
A forgalmazónál baromi drága szettben 40eft. Ki is röhögtem őket :D
Szeretném lekoppintani...
A kérésem az lenne, hogy megmondaná vki, hogy a zsák alján lévő nyílás mekkora átmérőjű, és kb hány kg teherbírásúra csináljam a zsákot. (A mérleg miatt is fontos lenne)
Válasz *** HM *** #1655. hozzászólásáraMég nem tudok pontosat mondani. Ami ilyen teherbírású "bolti" kocsikat eddig láttam, azok nettó 900.000-1.200.000 Ft között voltak, de ez még elég felületes infó. Ha kell, akkor is majd ráér jövő év elejére, úgyhogy annyira még nem ástam bele magam. Az is lehet, hogy csináltatok egyet a télen, majd meglátjuk. Egyelőre a próbálgatás megy.
Válasz Claastra. #1651. hozzászólásáraKözvetlenül az olaszokkal vettem fel a kapcsolatot, ők uszították rám azAgro-Alfát, és ennél sokkal-sokkal jobb árat kaptam. Az Interat egyébként felejtős.
Kverneland-Vicon elvileg egy kutya. Igen ezt az állítást tudom.
Ilyen áron érdemes lehet vele foglalkozni? (az említett szükséglet függvényében)
A képen az a munkahenger a felfüggesztés egyik oldalán valamiféle szintezésre szolgál?
Válasz atisgyulai #1643. hozzászólásáraEz kverneland szórónak tűnik(tudom vicon van ráírva)a lapátok hosszával és a ráfolyási pont állítással lehet szélességet állítani
Vagy még a Sulky-kat nézegetem hasonló árban. Ezeknél honnan lehet tudni a max szórás-szélességet? ( már ha a tulaj nem igazán van képben e téren?) Ill. szükség esetén átlapátozhatók a kívánt szélességre? (a sulky-ra gondolok)
Egy faza spr-t kellene leváltani, valami pontosabban szóró-, és beállíthatóra. De nem száz hektárokra, csak évi 1-2 napra kellene.
Válasz kicsi503 #1636. hozzászólásáraIgen, nekem. M1 Trend, a magasítóval 2 zsák Péti épp belefér, sérülés- és rozsdamentes. Az árát még nem találtam ki.
Válasz Pista1234 #1626. hozzászólására6m és ki kell húzni a táblaszél szórás kallantyút :) de ne felejtsd el visszatolni, én néha elkövetem ezt a malőrt
3476 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #1674. hozzászólásáraPassz... Én még hajtóművet nem cseréltem...
Válasz Mtz 550E #1670. hozzászólásáraOlajat tegyél bele ha nem folyik sehol sem.
Válasz csoppika #1673. hozzászólásáraIgen hozzá való hajtómű mert nekem a felfogató csavarok 9.2mm furatközepű! 23500Ft egy traktor és mezőgazdasági alkatrész boltban vettem! Meg vettem új szórótányért is erre már 6 lapát kell meg tányér felfogatót is vettem!
Előző kérdésemre mit javasolsz?
Válasz Mtz 550E #1670. hozzászólásáraEz hozzá való hajtómű? Mennyibe került?
Válasz Claastra. #1671. hozzászólásáraDe lehet hogy Kverneland exacta cl néven több adathoz jutsz,ugyanaz csak más névvel
Válasz Sk Laci #1669. hozzászólására2000kilóig jó a súlymérője
Válasz csoppika #1667. hozzászólásáraHali!
Úgy van ahogy mondtad új hajtóművet kellett venni!
Kérdésem lenne hogy gyárilag zsírral van összerakva maradjon úgy vagy tegyek hozzá hajtóműolajat ha igen milyet?
Másik a röpítőtárcsa felfogatását 8-as acélcsavarral fellehet a szöghajtóra?
Válasz Claastra. #1653. hozzászólásáraSzia, tavaszal beszéltünk a Kubota szóródról, mostan az Oméken konkrétan rákérdeztem, de a terhelhetőségre nem kaptam választ, csak arra hogy menyi literel bővíthető az alapgép.
Ha nem esne nehezedre, rá tudnál nézni a szóródra, esetleg a papírokra, menyi a max. súly, amivel meg lehet terhelni a szóródat?
Mert nem mindegy egy 2000 L-es szórót 0,66 kg/l fajsúlyu karbamidal töltöd meg, vagy 1,2 kg/l fajsúlyu NPK vagy másmilyen mütrágyával.
Válasz MT3 #1663. hozzászólásáraSulky DPX Prima műtrágyaszóróhoz:
Vision DPB
http://file.sulky-burel.com/?f=5303dc2ba7bd6e5ee66e59ad2af129a97383813b443
Vision CAN DPB
http://file.sulky-burel.com/?f=e325deab1caa385b5efc423c8fc1cbdc0d69fb29478
Válasz csoppika #1666. hozzászólásáraOszt ha nem jön össze, új hajtómű...
Válasz Mtz 550E #1665. hozzászólására
Hali!
Faza 500 tölcséres műtrágyaszóró szöghajtásán kellene feljebb állítani a felfogatásnál! De a vas csavarok bele vannak rohadva az alumínium házba meg se mozdul hogyan lehet kiszedni?
Válasz MT3 #1663. hozzászólásáraNem írtad a régebbi monitor típusát. Lehet, hogy ahhoz is van beállítási útmutató.
Vagy az a kérdés megoldódott?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Nekem csak annyiban más hogy még a régebbi fajta monitor van hozzá.
Válasz Pintér Zoltán #290. hozzászólásáraÜdvözlet! Nekem is ilyen műtrágyaszóróm van csak eltört a hajtás. Hol lehet ilyen venni?
Válasz MT3 #1660. hozzászólásáraPapíron kellene-e nem tudom, de "nekem" ilyen van.
Sulky DPX Prima Kezelési Útmutató (magyarul is)
Vision II DBP-DPX Kezelési Útmutató (magyarul is)
DPX Prima Beállítási táblázatok
Jó napot. Segítséget szeretnék kérni vettem egy Sulky DPX Prima 2004-es évjáratú műtrágyaszórót.Nem kaptam hozzá használati útmutatót ha esetleg van valakinek megköszönném. Nem mechanikus beállírású hanem elektromos(monitor/sebességarányos kijuttatás)
Válasz Buti Lajos #1658. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!
Írtam privátba....
Válasz kicsi503 #1657. hozzászólására Üdv A kifolyónyílás egy olyan csonkakúp,amelynek méretei D=82 d=24 h=50, a zsákba műtrágyától függően 7-8 kg fér bele.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Bogballe műtrágyaszóróm, amit használtan vettem, de nincsen hozzá sajnos s-indikátor zsákom.
A forgalmazónál baromi drága szettben 40eft. Ki is röhögtem őket :D
Szeretném lekoppintani...
A kérésem az lenne, hogy megmondaná vki, hogy a zsák alján lévő nyílás mekkora átmérőjű, és kb hány kg teherbírásúra csináljam a zsákot. (A mérleg miatt is fontos lenne)
Segítséget előre is köszönöm!
Válasz *** HM *** #1655. hozzászólásáraMég nem tudok pontosat mondani. Ami ilyen teherbírású "bolti" kocsikat eddig láttam, azok nettó 900.000-1.200.000 Ft között voltak, de ez még elég felületes infó. Ha kell, akkor is majd ráér jövő év elejére, úgyhogy annyira még nem ástam bele magam. Az is lehet, hogy csináltatok egyet a télen, majd meglátjuk. Egyelőre a próbálgatás megy.
Válasz Bárány #1654. hozzászólásáraMennyi a szekèr alája?
Válasz kicsi503 #1642. hozzászólásáraKüldtem üzenetet, megkaptad?
Válasz Bárány #1652. hozzászólásáraén is alfáztam anno
Válasz Claastra. #1651. hozzászólásáraKözvetlenül az olaszokkal vettem fel a kapcsolatot, ők uszították rám azAgro-Alfát, és ennél sokkal-sokkal jobb árat kaptam. Az Interat egyébként felejtős.
Válasz Bárány #1650. hozzászólására3,2-re kaptam ajánlatot,de tetszett amúgy
Válasz Claastra. #1649. hozzászólásáraAkkor nem jót nézel.
Gyere el, megszakértjük. (sofőr legyen!)
Válasz Bárány #1648. hozzászólásáraNézem én is 1,5x drágább volt a kubunál a mérleges
Válasz Claastra. #1647. hozzászólásáraÁr/érték.
Béláim miért pont Agrex?????
Válasz atisgyulai #1645. hozzászólásáraszéle szórásnál leengeded és akkor nem szórja meg a szomszédét(lelly-n volt hasonlóm)
Válasz Claastra. #1644. hozzászólásáraKöszi!
Kverneland-Vicon elvileg egy kutya. Igen ezt az állítást tudom.
Ilyen áron érdemes lehet vele foglalkozni? (az említett szükséglet függvényében)
A képen az a munkahenger a felfüggesztés egyik oldalán valamiféle szintezésre szolgál?
Válasz atisgyulai #1643. hozzászólásáraEz kverneland szórónak tűnik(tudom vicon van ráírva)a lapátok hosszával és a ráfolyási pont állítással lehet szélességet állítani
Sziasztok!
Erről a szóróról mi a véleményetek?
Vicon Rota Flow RS-M
Vagy még a Sulky-kat nézegetem hasonló árban. Ezeknél honnan lehet tudni a max szórás-szélességet? ( már ha a tulaj nem igazán van képben e téren?) Ill. szükség esetén átlapátozhatók a kívánt szélességre? (a sulky-ra gondolok)
Egy faza spr-t kellene leváltani, valami pontosabban szóró-, és beállíthatóra. De nem száz hektárokra, csak évi 1-2 napra kellene.
Válasz Bárány #1641. hozzászólásáraOk. Köszönöm!
Válasz kicsi503 #1640. hozzászólásáraOké, ha minden jól megy, hamarosan! Képeket is majd akkor, most eléggé el van temetve.
Válasz Bárány #1637. hozzászólásáraSzia!
Majd szólnál kérlek, ha eladó lesz?
Küldenél róla képeket?
Köszönöm!
Válasz határjáró #1638. hozzászólásáraAlapvetően igen.
Lenne egy kérdésem...
A BOGBALLE L1 Plus illetve L2 Plus mütrágyaszórknál a nyitás és zárás hidraulikusan müködik? Mármint az újaknál.
Válasz kicsi503 #1636. hozzászólásáraIgen, nekem. M1 Trend, a magasítóval 2 zsák Péti épp belefér, sérülés- és rozsdamentes. Az árát még nem találtam ki.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a közeljövőben lesz valakinek eladó, jó állapotú, elfogadható árán lévő Bogballe műtrágyaszórója?
Sok az elvárásom? :)
Mtz után lenne. Max 1,5 tonnás kapacitásig.
Köszönöm a segítséget!
Válasz Bárány #1633. hozzászólásáraNem figyeltem hol is tartasz a beszerzésben, csak felültem a HM vonatra, hogy akkor itt egy újabb esélyes :)
Válasz Bárány #1633. hozzászólásáraBecsüld aki foglalkozik veled.
Pl. az asszonyt is....
(De csak míg fogl.... )
Válasz _NB_ #1632. hozzászólásáraHogy te mekkora hacker vagy!
(Ezeken azért már rég túljutottunk.)
Ha már kíváncsiságból rákerestem mi is ez
Unia
MXL PREMIUM
- link
RCW plus
- link
- videó
kb árak
kb árak 2
(úgyis ez lenne a kövi kérdés )
Válasz Claaastra #1618. hozzászólásáraEz a "szar" négy milla jól látom????????
Válasz *** HM *** #1628. hozzászólásáraMármint az agrexhez
Ezt meg neked szereztem...
Válasz Pista1234 #1626. hozzászólására6m és ki kell húzni a táblaszél szórás kallantyút :) de ne felejtsd el visszatolni, én néha elkövetem ezt a malőrt
Válasz Bárány #1625. hozzászólásáraSenki
15 éve néztük de kua csórók voltunk ehhez is
Válasz Pista1234 #1626. hozzászólásáraigen 6m