Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor az ismerősödnek lehet nem pont ilyen gépe van mert itt azon kívül
hogy az mtz kardánja nem bírja semmi baj nincs.Pont ma beszéltem egy ismerősömmel 2 napja "résel" 190 le ih pumával 50-70 cm mélyen semmi
gond nincs vele.A pumára is kellene lassító áttétel mert túl gyors.1.2 km/h-val kéne húzni és 1.7-től lassabban nem tud menni.Volt hogy elcsavart valamilyen tengelyt a technikába.Semmit nem ver le a gépről
és szépen szétteríti a földet.
Válasz #570. hozzászólásra
tényleg jól mellélőttél.....nálunk a kínaiba, 237 Ft a 14 l veder,ez is piros,mint a VN.
ezzel, 10 perc alatt visszakerested volna a befektetést
mindegyik jó egytárcsás vagy kéttárcsás amire van pénzetek és a gazdaságba visszahozza azt!
Mi egy Olasz egytárcsás VN-500 mükakiszórót vettünk nem volt drága de a 10 holdra jó és nem verek bele egy kéttárcsásba 300-400eft mert az nem éri meg ez meg ki tudom hozni fél száz ezer huf!
Ismerősömnél van ilyen (egy másik illetőé, de az nem használta, ő rendberakta és most nála van), de nincs elájulva tőle. A következő a gond vele: Ha kemény a föld, akkor féltéglányi darabokat szaggat ki, amit 40m-re is elküld, közben leverte már a tükröt, meg a lámpát, pedig már szerkesztett rá plusz védőlemezt. 20cm mélyen az mtz-a legkisebb fokozatban is túl gyors hozzá az ő állítása szerint, a kardánt megfogja, még ha a motor bírná is. Ha nedves a föld, de alul kemény, akkor meg lágy cupákokat vesz ki, és azokkal ver le mindent a gépről. Akkor lehet vele jól dolgozni, ha laza a föld. Pl. szántáson, mint a videóban, vagy nagyon jó, mély talajmunka után. Pl. tárcsázott napraforgó földön ősszel vetés után nem működik úgy ahogy kellene. Legalábbis azokon a földeken, amik neki vannak. Inkább arra jó, hogy tavasszal a télen fagy által felszívott talajon ha olyan helyen áll a víz, hogy ásni kellene egy 40 cm mély, 50-100 m hosszú csatornát ahhoz hogy lefolyjon a víz, akkor ezzel kulturáltabban lehet csinálni, mint egy árokásó géppel.
a jd 6410-nek rugóshídja van a bogbelle M2-be belerakok 18 mázsát simán emeli szórja, de ha megküldöm a falun keresztül érzem, hogy már nem kell több :)
Régen sok embernek megfelelt a tornádó,nekem is. Soha nem volt csíkos a búzám. Persze pontosan nem nagyon lehetett beállítani. Szórásegyenletessége nem volt olyan mint a mai szóróknak,de eltelt húsz év közben.
A bogballe biztos jó szóró,de csak egyike a jó szóróknak,és lehet nem a legjobb.Csak a kereskedő marketingdumája ez.És nagyon jellemző az üzletkötőjükre a saját vasuk fényesítése.
Amikor-ral kezdtem a mondatot. Tehát nem mindig, de ha előfordul akkor nem egy bogballe volt a hibás. Azt gondolom, hogy egy tornádó-t idekeverni nem túl szerencsés, ahol olyan mutató, hogy szórásegyenletesség gyakorlatilag nem létezik. Továbbá igaz ez a piacon jelenleg található szórók nagy részére. Kivéve néhány gyártót akik lesnek. Akinek a tornádó megfelel, annak minden csak marketing duma, ami úgy kezdődik,hogy minőség.
Amit én láttam, hasonló korú Amazone-t, az mind rozsdaboglya a bogballe-hoz képest. Persze az is lehet, hogy egyiknek sincs olyan gazdája, mint én a sajátomnak. Amikor látok egy zöld sárga csíkos búza táblát tavasszal, mindig az derül ki, hogy nem bogballe szórta. A kardán indításakor már hallani a különbséget. Persze minden cég fejlődik, de mindig csak a bogballe után ballagnak.
Sebességszenzor van a traktorkerékre szerelve. Vagy ha van, akkor a traktor radarról, vagy ha van a sorvezető gps ad szimulált radarjelet. Minden verzió lehetséges. Le kell kalibrálni fél perc alatt mennyi folyik le, azt a mennyiséget kell a monitornak megadni. +/-5kg- ra ki lehet szórni bármit, és nem kell állítgatni semmit. Sebességfüggetlen, nem kell mindenáron tartani a sebességet. Persze van egy minimum amivel haladni kell. Erre nagyon alacsony mennyiségek kiszórásakor figyelmeztet is sípolással a monitor.
Honnan tudja a területet meg a sebességet, van benne gps? Ezen is a szórás előtt le kell valamennyit engedni és megmérni?
Mennyire tartják ezek pontosan a beállított értékeket?
3476 hozzászólás
Válasz #575. hozzászólásra
Jó választás És milyen árban van egy ilyen és hány literes,két tárcsás?
Válasz #575. hozzászólásra
kintről?
El dőlt,ez lett!
Válasz #566. hozzászólásra
Akkor az ismerősödnek lehet nem pont ilyen gépe van mert itt azon kívül
hogy az mtz kardánja nem bírja semmi baj nincs.Pont ma beszéltem egy ismerősömmel 2 napja "résel" 190 le ih pumával 50-70 cm mélyen semmi
gond nincs vele.A pumára is kellene lassító áttétel mert túl gyors.1.2 km/h-val kéne húzni és 1.7-től lassabban nem tud menni.Volt hogy elcsavart valamilyen tengelyt a technikába.Semmit nem ver le a gépről
és szépen szétteríti a földet.
Válasz #572. hozzászólásra
Bevan állitva,tudod ezt ki kell tapasztalni,minden munkagépet,legyen az bármilyen !
Válasz #568. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Még azt tedd hozzá hogy beállítani nem tudjátok
Válasz #570. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
tényleg jól mellélőttél.....nálunk a kínaiba, 237 Ft a 14 l veder,ez is piros,mint a VN.
ezzel, 10 perc alatt visszakerested volna a befektetést
Válasz #569. hozzászólásra
köszi,de jobb ha 10 holdat elszórnék vedérrel! És ez meg visszahozza az árát ha nem is azonnal de 5év és már nullán vagyok!
Válasz #568. hozzászólásra
ügyes vagy
mindegyik jó egytárcsás vagy kéttárcsás amire van pénzetek és a gazdaságba visszahozza azt!
Mi egy Olasz egytárcsás VN-500 mükakiszórót vettünk nem volt drága de a 10 holdra jó és nem verek bele egy kéttárcsásba 300-400eft mert az nem éri meg ez meg ki tudom hozni fél száz ezer huf!
Válasz #562. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #561. hozzászólásra
Ismerősömnél van ilyen (egy másik illetőé, de az nem használta, ő rendberakta és most nála van), de nincs elájulva tőle. A következő a gond vele: Ha kemény a föld, akkor féltéglányi darabokat szaggat ki, amit 40m-re is elküld, közben leverte már a tükröt, meg a lámpát, pedig már szerkesztett rá plusz védőlemezt. 20cm mélyen az mtz-a legkisebb fokozatban is túl gyors hozzá az ő állítása szerint, a kardánt megfogja, még ha a motor bírná is. Ha nedves a föld, de alul kemény, akkor meg lágy cupákokat vesz ki, és azokkal ver le mindent a gépről. Akkor lehet vele jól dolgozni, ha laza a föld. Pl. szántáson, mint a videóban, vagy nagyon jó, mély talajmunka után. Pl. tárcsázott napraforgó földön ősszel vetés után nem működik úgy ahogy kellene. Legalábbis azokon a földeken, amik neki vannak. Inkább arra jó, hogy tavasszal a télen fagy által felszívott talajon ha olyan helyen áll a víz, hogy ásni kellene egy 40 cm mély, 50-100 m hosszú csatornát ahhoz hogy lefolyjon a víz, akkor ezzel kulturáltabban lehet csinálni, mint egy árokásó géppel.
Válasz #563. hozzászólásra
Nincs bajom az amazonnal. Egy német teszten a bogballe adta a legjobb szórásképet.
Válasz #563. hozzászólásra
a jd 6410-nek rugóshídja van a bogbelle M2-be belerakok 18 mázsát simán emeli szórja, de ha megküldöm a falun keresztül érzem, hogy már nem kell több :)
Válasz #560. hozzászólásra
Most bogballe van,de mi bajod az amazonnal?
Válasz #561. hozzászólásra
Így jó?
Válasz #559. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Fotózd már részletesen körbe azt a gépet amit a búzában húztál, a talajvíz ellen. Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!
A 820.2 MTZ simán boldogul 12-13 q-al akkor a 6330-as szerintem simán viszi a 20q-t.
Csak Bogballe!
6330-as kis traki mekkora műtrágyaszóróval boldogul el?2-2,5 tonnát könnyen elvisz ha optimális a talaj?
pl ezt ?
Mennyi Pétisó fér egy 800 l-es műtrágyaszóróba? MAP-ból?
Ilyen lengyel 2 tárcsásokban érdemes gondolkodni?
Ebbe vagy ebbe
Válasz #556. hozzászólásra
Nincs miért elnézést kérni.
Válasz #553. hozzászólásra
Bocs ha valami rosszat írtam!
Válasz #554. hozzászólásra
Nem csak az utolsó hozzászólást kell elolvasni. Nem az amazon vs. bogballe témához kapcsolódott az összehasonlító megjegyzésem.
Válasz #553. hozzászólásra
Amondás igaz.
Te eddig hány amazont szaggattál el.
Mert szerintem egy amazont csak egyszer kell megvenni és utánna a gazdát azzal temetik el.
Az enyémbe 3 big megy de semmi bajom sem a szórásképpel sem a működésel. Kapcsoltan az emelővel.
Válasz #552. hozzászólásra
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Van egy mondás: almát az almával, körtét a körtével érdemes összehasonlítani.
Válasz #551. hozzászólásra
Nem tudom azt nem kérdeztem!Nekem elég lenne egy nagyobb tartályos
alap gép is.Amazone vagy bogballe.
Válasz #547. hozzászólásra
És mennyi még egy elektronika? És a mérleg?
Vettem helyette másikat!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131120192746_m.szoro_025.jpg)
Válasz #546. hozzászólásra
Régen sok embernek megfelelt a tornádó,nekem is. Soha nem volt csíkos a búzám. Persze pontosan nem nagyon lehetett beállítani. Szórásegyenletessége nem volt olyan mint a mai szóróknak,de eltelt húsz év közben.
A bogballe biztos jó szóró,de csak egyike a jó szóróknak,és lehet nem a legjobb.Csak a kereskedő marketingdumája ez.És nagyon jellemző az üzletkötőjükre a saját vasuk fényesítése.
Válasz #547. hozzászólásra
Nem rosszabb állapotú mint ami linket beraktál,fele áron!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131120192448_m.szoro_022.jpg)
Az enyém nem jó neked? 400-ba oda adom.
Válasz #533. hozzászólásra
1170000mill nettó az újnak a lista ára.Magasító és elektronika nélkül.
Nettó 100e a 24-es lapát szett.(Úgyhogy egy picit drágállom a tied)
Válasz #544. hozzászólásra
Amikor-ral kezdtem a mondatot. Tehát nem mindig, de ha előfordul akkor nem egy bogballe volt a hibás. Azt gondolom, hogy egy tornádó-t idekeverni nem túl szerencsés, ahol olyan mutató, hogy szórásegyenletesség gyakorlatilag nem létezik. Továbbá igaz ez a piacon jelenleg található szórók nagy részére. Kivéve néhány gyártót akik lesnek. Akinek a tornádó megfelel, annak minden csak marketing duma, ami úgy kezdődik,hogy minőség.
Válasz #543. hozzászólásra
6-800 Ha
Válasz #542. hozzászólásra
Azért más szóróknál sem csíkos a határ,még a tornádó szóróval sem volt az
Válasz #540. hozzászólásra
Mennyit hektárt szór egy szezonban?
Válasz #541. hozzászólásra
Annyi különbséggel, hogy nekem van felhasználói tapasztalatom is hozzá. A tények makacs dolgok, én magam nem igen vitatkozom velük.
Válasz #540. hozzászólásra
Na most elmondtad a dílerek szabvány dumáját,szóról-szóra ezt hallottam már
Válasz #538. hozzászólásra
Amit én láttam, hasonló korú Amazone-t, az mind rozsdaboglya a bogballe-hoz képest. Persze az is lehet, hogy egyiknek sincs olyan gazdája, mint én a sajátomnak. Amikor látok egy zöld sárga csíkos búza táblát tavasszal, mindig az derül ki, hogy nem bogballe szórta. A kardán indításakor már hallani a különbséget. Persze minden cég fejlődik, de mindig csak a bogballe után ballagnak.
Válasz #538. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #534. hozzászólásra
nekem van mind a kettő mind a kettőnek van előnye meg hátránya is
bogbelle egyenletesebb szóráskép
amazone elnyőhetetlen nagyon jó minőség
Válasz #536. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Mindenestül mondom én...
Válasz #533. hozzászólásra
Leforgatási kalibrációs szett meg van hozzá?Holnap rákérdezek mennyi
az újnak az ára.
Válasz #534. hozzászólásra
A mérlegessel csak menni kell. Az ár kb. egál. Na de a minőség?
Válasz #530. hozzászólásra
A mérlegesben is kell kalibrálni? Milyen árban van egy új mérleges, sebességarányos? Melyik a drágább, az amazone vagy a bogbelle?
Válasz #532. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Mindenestül lenne...
Válasz #530. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hááát úgy mindenestül jó lenne az ár!
Válasz #528. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
holnap
Válasz #529. hozzászólásra
Sebességszenzor van a traktorkerékre szerelve. Vagy ha van, akkor a traktor radarról, vagy ha van a sorvezető gps ad szimulált radarjelet. Minden verzió lehetséges. Le kell kalibrálni fél perc alatt mennyi folyik le, azt a mennyiséget kell a monitornak megadni. +/-5kg- ra ki lehet szórni bármit, és nem kell állítgatni semmit. Sebességfüggetlen, nem kell mindenáron tartani a sebességet. Persze van egy minimum amivel haladni kell. Erre nagyon alacsony mennyiségek kiszórásakor figyelmeztet is sípolással a monitor.
Válasz #524. hozzászólásra
Honnan tudja a területet meg a sebességet, van benne gps? Ezen is a szórás előtt le kell valamennyit engedni és megmérni?
Mennyire tartják ezek pontosan a beállított értékeket?
Válasz #525. hozzászólásra
€?