Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- AKG támogatás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
1085 hozzászólás
Válasz #734. hozzászólásra
Válasz #733. hozzászólásra
Gond az,hogy 100 mázsás csak egy darab volt.Volt 15 mázsás is.
Válasz #712. hozzászólásra
Ejnye-bejnye! Hova lett a 100q-s kuki ára? Vagy még magban van? Szerintem ahogy az idő mutatja 1,5 hét múlva indul a szórás! Legalábbis megkóstoltajuk a búzával az anyagot.
Válasz #721. hozzászólásra
lepattogzott festék miatt szétmálló tartálylemez
hajtásházban letöredezett fogak a fogaskerekeken
a házból csordogáló olaj - törött ház
berohadt nyitó/záró hidraulika
összerozsdásodott szabályozó(kar)
pl.
Válasz #730. hozzászólásra
Sebességarányos, szalagos mindent kiszór dekára.
Válasz #729. hozzászólásra
érdekes megoldás,nincs vele gond?
én újat szeretnék.
Válasz #728. hozzászólásra
Igen én tavaly vettem, 1600 eur.
vett valaki mostanában műtrágyaszórót?
min.2000 liter legyen,és elektronika mentes,melyiket,mennyiért?
Válasz #725. hozzászólásra
holnap megyünk érte ha nem temet be minket a hó! tudom hogy minimum a dupláját éri
Válasz #724. hozzászólásra
Én sem gondolkoznék a helyedben rajta. Hozd el, 100 ruppóért simán megéri
Válasz #724. hozzászólásra
Én nem gondolkodnék a helyedben egy percet se mert ennyiért az nem pénz.
Válasz #722. hozzászólásra
Ezt 100 pízéé. Szerintem a hülyének is megéri Hidraulikus nyitás, összel cserélt lapátok, 1600 liter, 1995-ös kiadás bár szerintem kicsit fiatalabb
Súlymérős műkakiszóró!Még a marhát is méri,kalodába.
Válasz #721. hozzászólásra
Mutasd a népnek mit akarsz?
Meg mennyié...
Nehogy szart vegyé ha van jobb is.......
Használt műtrágyaszóróba mi lehet rossz? Mi romolhat el? Ha esetleg csapágyas akkor azt mennyire bonyolult és költséges javítani? Szombaton megyünk megnézni ezt a Lely-t ha nincs olyan nagyobb baja meg nincs összeverve akkor el kellene hozni
Üdv.
Egyre jobban azon gondolkodom hogy kéne csinálni egy műtrágya szórót,de olyat amit rá lehet tenni egy kultivátorra és ha úgy tartaná kedvem rátehetném egy vetőgépre is.
Ami a legfontosabb hogy a lehető legolcsóbban meg lehessen csinálni,és a lehető legjobban működjön.
Na mit szóltok ehhez a gondolatmenethez?
Válasz #717. hozzászólásra
L
Válasz #713. hozzászólásra
Suzukival járok. Eredeti CD lemezeket hallgatok ennyi a káros szenvedélyem.
Válasz #716. hozzászólásra
L,vagy M a szóró típusa?
Válasz #715. hozzászólásra
12 mázsa visítva, az MTZ-nek több mint elég. 10 mázsa amivel szereti illetve szeretni kell neki.
Válasz #711. hozzászólásra
mekkora a bogballe szórótok?
és mennyi mütrágya fér bele?
Válasz #712. hozzászólásra
hol a sok lé eliszod?
fannntasztikussss
Nállunk ott kezdődik,nincs pénz műtrágyára.Szóval elég a 3 mázsás szóró is.
Válasz #709. hozzászólásra
Kétszer tavasszal, egyszer ősszel én így számoltam. Fényképezek neked Mtz-t bogballe szóróval, ha jön a jobb idő. Nálam az viszi. A búza, meg a repce nem sértődik meg ha Mtz-t lát. Egy jó szóró munkája hamarabb segít be egy jobb traktor árába, mint fordítva.Itt nem mindegy a sorrend.
Válasz #708. hozzászólásra
mi az h. 800 kiló szórására alkalmas???????
Válasz #706. hozzászólásra
nemérdekel a szórt terület
50 ha ra is rálehet menni 10x
gazdaság méret terület érdekel
Válasz #705. hozzászólásra
vicc!
Válasz #705. hozzászólásra
Én mindíg azt mondtam meg annak is vagyok a híve hogy inkább ugyan ebbe az árba egy komolyabb keveset használt/jó állapotút. Én ugy gondolom hogy többre megyek vele meg ebből a pénzből használtba "okosabbatt" nagyobatt kapsz.
Válasz #700. hozzászólásra
Ha minden menetet számolok akkor van. Ellenben nem sokkal haladja meg. De minden meneten spórolom a gép árának egy részét. Ha csak a különbözetet nézem egy felszerelt és egy legallyazott gép között akkor tényleg nem jelentős. Azt érzem, hogy az ilyen beruházások hozzák egyre közelebb, hamarabb elérhetővé számomra a következő fejlesztést. Ha mindig arra várok, hogy elterjedjen és emiatt olcsó legyen valami, akkor sosem tudom kiaknázni a benne levő lehetőségeket. Folyamatosan a technika után kullogva, nem tud dinamikusan működni egy ilyen műszaki alapokon nyugvó mezőgazdasági vállalkozás. Olyan ez mint ahogy Fábry szokta mesélni, hogy egész gyermekkorában előző napi kenyeret kellett enni, mert a friss kenyeret nem lehetett megenni, mert még volt a tegnapiból. Csak egyszer kellett volna kidobni, vagy a kutyának adni a tegnapit. Egyszer kell átlépni a jelenbe. Persze én nem is vagyok teljesen normális engem a technika szele megcsapott. Ja és nincs több lábon állás, hobby mezőgazdaság. Pont emiatt nem lehet hibázni a jelenben ha még akarok keresni a jövőben...
ez milyen lehet?Nem néz ki rosszul,az ára se.
Válasz #699. hozzászólásra
Az 1 dolog, h. mindenki szopott eleget aki a 0ról vagy a tartozásból tényleg becsülettel jutott előre, a sok ócskavassal a karmai között kínlódva.....
Nem is tudok mérleges szóróról a környiken.......
Talán 1 van.....
De az is extrééééééééééémmmmmm cégnél...
Ahol 1000ha beszippantása nem lenne probléma egyik napról a másikra.....
Tehát ha mtz hátán láttok mirlegest fénykipezzetek.
Hány gyülhet össze????????????????
Válasz #700. hozzászólásra
megnyugtathatna télleg h. nem 100 ha leszórására tud x 1000eurót rászánni 200 300 kiló pléhre....
ilyen alapon a permetezője meg vlm 30000 fölötti fullfull lehet.......persze 100ra
Válasz #701. hozzászólásra
Mi nem múkodik igy?
Ne gyere itten máshonnét a mgba dellát vivőkkel hozókkal paszirozókkal......
Azok semmit se számitanak , semmit se játszanak.....nemosztanak nem szoroznak előttünk.
Annak csak játszótér a mg.
Meg passzió.
És ez nem csak vivivi vííííízioooooooo vivivi víííííííziooooo........... Karamellkám.
Ez nem így működik ám Heccispy!
Itt még nem olyan régen van európa! gondolok itt arra hogy legtöbben 2004 és 2008között tudott venni már jobb modernebb okosabb cuccot. hajduság más tészta ott gazdagok voltak a parasztok mindigis. Általánosságról beszélek.
Szóval aki a régi tölcséres helyett megvett egy sulky-t vagy Bogballe-t vagy akarmilyen job gépet 6-8éve, az mos úgysem fogja eladni-lecserélni ha hibátlan és harcrakész és újszerű és mindennel végez időben nincs állásidő cak munkaidő ...! Hiába van 500 hektár kell még egy pár év amire lefutnak ezek 10-12éves korukra ahogy írogatják itt kb ha van használva rendesen, aztán utána ha van lóvé egy nagyobb cég nagy és modern haladós pontos eszközt fog megvenni.
de szerintem senki sem dobálja csak úgy itt a dógokat mint ahogy Te gondolod meg írod.
Ha meg valaki több lábon áll és hobby neki a gazdaság van 100hektár földje akkor miért ne vehetne ilyet???
Van itt egy gazdaszomszéd 100-120hektár fődet művel, vannak benne jó fődek is meg gyengébbek is. Utóbbiakat extenzívebben "műveli" tisza haszon megvan rajta a többin meg jól termel. Persze mellette van erdőből tőzsdéről komoly nyugdíjból és egyéb forrásokból della.
Így megvette az ürge az új mtz-t az új monosemet az új sorközművelőt az új simítót megmég ilyesmiket... Mindezt 30-40hektár tavaszi használatra.
Szóval van ilyen is!
Válasz #699. hozzászólásra
de azért nyugtassuk meg Heccit, hogy legalább évi 500 heki fölött szórsz ki a mérlegessel
Válasz #695. hozzászólásra
Amikor visszagondolok mennyi területet és mennyi szenvedés árán és milyen pazarlással, saccolással, szórtam ki, akkor semmi más nem jut eszembe, csak az, hogy mekkora egy marha voltam addig. Már régen egy szinttel feljebb léphettem volna, ha hamarabb fogy el a türelmem és áldozok egy jól felszerelt műtrágyaszóróra.
Válasz #693. hozzászólásra
Az igaz, hogy a világ nem így működik, de azért mi működhetünk benne így néhányan. Talán nem esik bántódásunk...
Válasz #696. hozzászólásra
semmit se köll számoni
szevaaaaaaaassssssssszzzzz
Válasz #695. hozzászólásra
98ben vettünk egy sulkyt 1100 literest, az ugye 13 évig szolgált minket. Évi 6-700 hektár biztos benne volt. Mit kell ezen számolni. Van egy bizonyos gazdasági méret amire érdemes gépesíteni, 100 hektárra nem veszek kombájnt, csak traktor meg hozzá munkagépeket.
Válasz #694. hozzászólásra
na
és ha mondjuk kiszámolod hány hektárt kellett szarral...
jobbal.......mégjobbal elszórnod h. ide fejlődj....
számold csak ki
hány 1000 hat szórtatok a 10-15 mittomén év alatt???
Nyilván 80-100 kektáron gazdálkodó nehezen tudja megvenni mert ott kevés a tőke, mi több száz hektáron gazdálkodunk és szolgáltatunk is. Álom egy súlymérőssel dolgozni, tavaly vettünk egy amazone profis tronicot. Persze egy jó vetőgép vagy egy komfortosabb traktor mtz helyett mindig előrébb van listában mire kellene költeni, de előbb vagy utóbb mindenki odaér, lehet 5 év lehet még 10, mi tavaly értük el. Mondjuk azért mert kellett egy elé egy komoly 100as traktor, ne mtz vigye 5-7 q-val...
Válasz #691. hozzászólásra
Én ebben a filozófiában hiszek!Mindent prcízen,pontosan,racionálisan gondolkodva!
Válasz #691. hozzászólásra
hogyne
de csak ha bizonyos szintet elérsz
akkor jönnek ezek a gondolatok élő
alatta nemám
az ország területének hány %án szórhatnak mérlegessel?
működhetne az egész világ ilyen filozófiák alapján
mégse igy működik
csak ha bizonyos szintet elérsz
asszem
Válasz #690. hozzászólásra
Ha valamit jól akarok csinálni áldozni kell rá. Nem olyan vészes a fajlagos ára ha visszaosztjuk, hogy akár évtizedekig szolgálhat. Amint szolgáltatni is szeretne az ember abban a pillanatban maga a megváltás, hogy simán kalibrálja magát mindenféle műtrágyához. Lehetőség a műtrágyák variálásához akár táblán belül is. A leforgatáson megspórolt idő, a kipróbált anyagok által termelt haszon hamar megtérülhet az eszköz ára. Nem megvenni drága, hanem a benne lévő lehetőségeket nem kihasználva üzemeltetni. Szerintem.
Válasz #689. hozzászólásra
Neked hány 100 ha van?
Megnizem ki vesz 80 100 ra ilyesmit......
Válasz #687. hozzászólásra
Jó az elektronikus, de sose sajnáld a pénzt egy súlymérős elektronikus-ra. Persze csak is Bogballe. Hosszú időre elfelejtheted a műtrágyaszórás összes apró nyűgjét. Azzal csak menni kell...
Válasz #687. hozzászólásra
de jó hát
nemértü????
lehet álligatni adagot menet közbe ha akarod.....
kérdezd meg az axist
ha megengedheted magadnak inkább azt az újabb fajta
Válasz #686. hozzászólásra
Nem jó az elektronikus? A vegyszerezőnél jól bevált ez a rendszer.
Válasz #685. hozzászólásra
igazad is van
az jó dolog
csak olyat vegyé