Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
Cikkajánló
Hirdetés
1085 hozzászólás
Válasz #683. hozzászólásra
Felénk kötött földek vannak,és ha nincs szerencsénk, nagyon döcög.Ezért akarom rá az elektronikát
Nekünk Bogballe van azthiszem 2004-es gyártású de nagyon jó cucc!
Tavaly kellett rá lapátot rakni másikat egyébként ez még csak szórt, nulla javítás volt, 600hektár feletti gazdaságban egymaga, sokat vetett is ésatöbbi...
A 7mázsás bigbag kényelmesen belefér de még lenne rá egy magasító, csak úgy viszont már nemfér az EB8-as súbere alá tehát nekünk így jobb a tankolása végett.
Pontos szép a szóráskép, nincs baja ésmég a festék sem bomlik róla pedig szabad ég alatt áll újkorától télennyáron.
Biztosan van jobb, de nekem ettől jobb nem is kéne mert az már csak bonyolultabb lehet
Válasz #681. hozzászólásra
mitakarsz elektronikásat akkor?
amazone hungary
ezek vannak
nuku ikr
Válasz #681. hozzászólásra
az amazonosok Debrecenben vannak tudnak nagyon jó áron is adni.....persze csak ha akarnak
ITT eléred őket
Azért,mert a Kuhn is ugyanaz,csak arra az elektronika pár százezerrel drágább,és a Sulky van még az Axiálnál,de arra voltak néha panaszok is.Az amazont meg nem értem utól,az IKR már nem forgalmazza.
Válasz #678. hozzászólásra
alszu more?
Válasz #677. hozzászólásra
mesélj mipont az?
Válasz #677. hozzászólásra
Ennyire ismert ez a tipus???????????????Vagy már lehet h. nem is gyártják?????????????????,
Üdv mindenkinek.Nézegetek egy kis függesztett szórót.Valakinek van tapasztalata a Rauch mds 19.1Q -ról,vagy hallott róla valamit.Minden + és - vélemény érdekel,esetleges hibái is.Köszi.
Válasz #675. hozzászólásra
Jah ok. Mundjuk nekünk az annyira nem is lényeg De azért köszi..
Válasz #674. hozzászólásra
megbillenti a szórót,így oldották meg a táblaszél szórását.
Válasz #673. hozzászólásra
Az a bekeretezett rész mi célt szolgál? Mert ezen jól be van rohadva, máshol pedig hidraulika munkahengernek néz ki?
Válasz #672. hozzászólásra
ugyan az elméletileg
Válasz #670. hozzászólásra
Ezeknek a csatlakozója szabvány méretű? mint pl a pótkocsi billentő csatlakozója, vagy kisebb??
Válasz #670. hozzászólásra
Nekünk se igen kellene többet belerakni mert kis ""táblák"" vannak.
Beszéltem a csávóval de azt mondja hogy foglalót ne utaljak neki aki először viszi a pénzt azé lesz, de most hétvégén nem 100% hogy elérek oda De azért remélem tartja a szavát és nekem adja
Válasz #669. hozzászólásra
futó elbirja, a traki nemnagyon,akitöl vettem az Mtz-vel használta, de csak 7-8 mázsát rakott bele
Válasz #668. hozzászólásra
Ahol most van ott évente min 500 ha-t dolgozott nálunk jó ha 10 év alatt fog majd annyit dolgozni Ugyhogy nem hinném hogy egyhamar el fog kopni
Ennek önsúlya kb mennyi? futóval el lehet hozni?
Ami avataron van traki az elbírná? (persze nem fullra rakva max 1000 liter lenne benne)
Válasz #667. hozzászólásra
5 évig nyúztam ,jó volt qrva drága volt hozzá a szórólapát ennyire emléxem,2002-ben eladtam 500-é
LELY Centerliner-ről valakinek valami tapasztalat? 1600l-es és 95-ös kiadás hidraulikus nyitás csukás?
Ti mi pénzt adnátok érte?
Válasz #665. hozzászólásra
Mi lett rajta átalakítva Sanyi bácsi?
ahogy elnézegettem a hirdetéseket az ilyeneket 150-200 körül hiedetgetnek... Ilyen árba kb egytárcsás jóállapotút lehet kapni, meg ez itt van 20 km-re nem kell érte bejárni az országot
Válasz #663. hozzászólásra
Ez már átalakított, nekem is Amazon van kéttárcsás jól szór.
Válasz #663. hozzászólásra
Ilyen volt nekünk is rég , még az is lehet hogy ez volt az...
De kitudja hanyadik embernél van már azóta .
Elszórtuk ezzel is ...
A lapát jó legyen , meg forogjon . Hajtásháza ne legyen hegesztve és kész.
50ezertől többet nem adnék érte.
Hello,
ILYESMI van esetleg valakinek? Tapasztalat?
Nekünk kis területre kellene hogy ne mindíg a szomédhoz járjunk kunyerálni
Holnap megyek megnézni mit lessek meg rajta??
Válasz #661. hozzászólásra
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik, csak a Bogballe volt a szimpatikus. Van a környéken pár Sulky, rosszat nem hallottam róluk.
Válasz #658. hozzászólásra
Sulky miért nem tettszik?
Nekem is venni kéne mert kicsit szétrohadt a régi, az is sulky 17 éve használjuk.
ELADĂ EGY KUHN AXIS 40.1 ES 3000LITERES MĂRLEGES MĂTRĂGYASZĂRĂ TĂBLASZĂLISZĂRĂVAL QUANTRON-E MONITORRAL 2008 AS NAGYON KEVESET HASZNĂLT!
ELADĂ EGY KUHN AXIS 40.1 ES 3000LITERES MĂRLEGES MĂTRĂGYASZĂRĂ TĂBLASZĂLISZĂRĂVAL QUANTRON-E MONITORRAL 2008 AS NAGYON KEVESET HASZNĂLT!
Válasz #657. hozzászólásra
Augusztus végi árajánlatok:
- Bogballe L1Plus 1150L - 799.000 Ft
- Bogballe L2Plus 1150L - 945.000 Ft (egy kis alkuval, időközbeni gyári áremeléssel és 305-ös euróval 1.025.000 lett a vége november közepén.)
- Kuhn 19.1 - 900L IKR 885.000 Ft (270-es euróval), 400L-es magasító +100.000 Ft
- Rauch MDS 935 - 900L Vektor - 1.200.000 , Valkon - 900.000, 400L magasító +100.000
Az Axis sorozatot ilyen árak mellett meg sem mertem kérdezni, az Amazone ZA-X pedig nem igazán tetszik, így azt sem néztem. A Sulky-n is gondolkoztam, de végül azt is elvetettem. Valahogy a Bogballe-hez húzott a szívem.
Válasz #656. hozzászólásra
melyik hogyan kábit az árakkal
Válasz #655. hozzászólásra
Most akkor mire is vagy kíváncsi?
Válasz #654. hozzászólásra
fantázia
árak e?
Válasz #648. hozzászólásra
Néha elveszek kis időre, aztán újra felbukkanok. Szóval: Eddig nem nagyon mertem még ismerősöknek se mondani hogy minden nap lemosom a gépet, mert a szemembe nem mondták hogy hülye vagyok, csak a hátam mögött. De örömmel hallom, hogy nem csak én vagyok kettyós! Ez sima alapgép lett, L2Plus 1150 18m-es lapátozással. Azért választottam ezt a márkát, mert a többi sem felszereltségben, sem minőségben, árban meg főleg nem tudta azt, mint ez. A Rauch MDS-re horror árat mondott a Valkon és a Vektor is, a Kuhn 19.1-re (ami ugyanaz) az IKR-tűrhető árat mondott, de az csak 900L-es lett volna, és se táblaszél szórás, se egyszerű kalibrálás. Az előbbit én sem tartottam eddig valami sokra, csak aztán átnéztem a különféle szórók szórásképét, és rájöttem, hogy ma már szinte minden gép elég nagy átfedéssel dolgozik, főleg 18+m-en. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha nem akarom a szomszéd földjét is megszórni vagy 4m- szélesen, akkor beljebb kell jöjjek, de akkor a legszélére alig jut anyag. Akkor mi a megoldás? A táblaszél szórás, ami külön egységként megint horror árú. A másik dolog ami nekem fontos, az az egyszerű kalibráció. Van hogy egy nap is többféle anyagot kell szórni, és mindig szeretem bekalibrálni saját magam. Ne az 4-5. tankolásra sikerüljön már beállítani egy közeli értékre! Ebben a gépben mindkettő megvan. Remélem nekem is beválik annyira, mint nektek!
Válasz #652. hozzászólásra
rutin kérdése,de vannak párhuzam vezetők,van aki kilépi,ha vetés van sorokat számol ,de ha nem csináltad szolj inkább tapasztaltabbnak
Biztos, hogy hülye kérdés annak aki mindennap csinálja de én még egyszerse csináltam, arra lennék kíváncsi, hogy műtrágyaszórásnál, illetve vegyszerezésnél honnan lehet tudni hogy hol kell menni vagy látszik nagyjából?
Válasz #650. hozzászólásra
Rendben, én is magasítóban gondolkozom az új traktornál, biztosan jó lesz.
Kössz!
Válasz #636. hozzászólásra
vegyél egy 1500 literest ami magasítható, így tuti erős lesz a váza is, szinte mindhez van már magasító, Bár Mtz szerintem egy bigbag zsákos, nekünk kínlódott a 10 q-val mindig, bele egy zsák 6-7q oszt szórjad. Most nyugati 110 le + 2000 literes szóró, bele megy 2-3 zsák, nem mindegy...
Válasz #645. hozzászólásra
L2 Plus-t akartam venni, de tavasszal szerencsémre beszámíttatott valaki egy M1 Trendet, én meg gyorsan rácsaptam. Most pár évig megoldódott a dolog /50 ha kellett/. 10 éves gép, de pöpec állapotban van, kapott egy rácsot, meg világítást és vígan dolgozunk vele.
L2-t onnan ismerem, hogy töviről hegyire átrágtam a Szegánával, mert eredetileg azt akartam venni. Az L2 akár szórásszélességben, akár a bővíthető tartálymérettel már ki tud szolgálni egy közepes üzemet és alig drágább az L1-nél. Extrákkal, opciókkal meg igény szerint rendelhető. Én megvárnám míg akcióznak /akár vásári kedvezmény/, aztán venném meg...
Minőségre a Bogballe ott van a legjobbak között, utána meg úgyis mindenki a szín alapján választ, vagy ilyesmi
Válasz #642. hozzászólásra
Én is a bogballe mellett szólnék. 5. éve van. 1 méterről nézve mintha új lenne. Minden szórás után hideg vizes öblítés akkor is ha másnap is szórni fog. Szezon végén korrózióvédő olajjal (tartozék) átkenve.Sebességfüggetlen elektronikus szabályzással. Kilóra pontosan lehet vele szórni. Kell-e ennél több?
Válasz #644. hozzászólásra
Gondolom az elektromosság leghamarabb , ha nagyon fullosat vennél ...
Lapát kopás lehet még , az se olcsó.
Nekem amazone zam 1500-as van.Tuti egy gép.Jól belehet állítani a menyiséget,a szélességet is. Mi szórtunk vele zsákos tyúkszart,poros műtrágyát,de egy haverom elvetet vele 80ha búzát is.3000kg-ig magasítható.a legnagyobb előnye hogy nem dobálja ősze a traktort,1 napi szórás után 3-5 szem van a gépen.Közel van a súlypontja a géphez ezért az MTZ-is 1000-1500kg-ot bír vinni
Válasz #644. hozzászólásra
Ki tudja? Az csak évek alatt derül ki. Éppen ezért kérdezem.
lehet vlm extra gond 1 szóróval amit a topp 3 4 5 ből veszel?
Ja és érdemes e valamire odafigyelni, hogy sokáig szolgáljon?
Válasz #640. hozzászólásra
Mesélj már pár szót az L2 Plus-ról! Mióta van meg? Volt már valami baja? Rohadás, hajtómű, stb?
Válasz #640. hozzászólásra
Rendben körbenézek, tavaszra úgy néz ki lesz véve vmilyen.
Válasz #639. hozzászólásra
1000-1500 liter között, de általában kapható/gyártható tartálymagsító, így a váz terhelhetősége határolja be, hogy meddig lehet növelni a térfogatot.
Bogballe-t jobban ismerem (nekünk tőlük van), abból az L2Plus, amit nézz meg...
Még szóba jöhet pár másik márka is, tudásban is hasonlóak, az Amazone már régebb óta ismert idehaza, mint Bogballe, de ott a Kuhn is például
Válasz #638. hozzászólásra
Rendben, akkor maradok szerintem az AMAZONE-nál, majd körülnézek mik vannak, és kb hány literest érdemes venni ezekre a gépekre?
AMAZONE vagy BOGBALLE
menj el a két kiállításra és ezeket járd körül, találni olcsóbbat is, de ha 8-10 évre veszed, akkor az újjal jobban járhatsz, még ha most kicsit drágább is
szerintem azt amit irtál.
Hali!
Mtz 820 után milyen, mekkora műtrágyaszórót ajánlotok? Nekem Amazonet ajánlották al egtöbben. Függesztett, hidraulikus nyitású kéne, kb 100 hektárra, használt is jó. Későbbi tervbe van vmilyen nyugati traktor 100-110le körül, azt is vegyétek figyelembe, ha ajánlotok, mert jó lenne ha nem kéne azután venni egy másikat.
Kössz!