Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk búzából az MBP 6,5-re általában 80-82 q szokott menni, de a csúcs 92, 65 q volt, de akkor is csak azért, mert nagy volt a búza fajsúlya. Ezt azóta sem sikerült űberelni, de nem is szeretnénk, mert csak az imádság tartotta össze, hajlott, nyeklett-nyaklott, de ha már a kombájnosnak nem volt esze, muszály volt bevinni a földről...!
Válasz #849 hozzászólás
15 centinként 10 mázsa megy rá. 90 cm -es oldallal megy rá 60 mázsa .Nem árt alátenni gumibakot ,mert ráül a plató hossztartója a kerékre ,főleg billentésnél.Valamikor sokat alakítottam át lemez platósra.
Mondtam már neked hogy ne adj tanácsot másnakpláne nem olyan témában amihez lövésed sincs .Én nem válaszolok ilyen kérdésre mert nincs ilyen pótkocsim és nem tudok ebbe segíteni, akkor te minek pofázol bele ha nem tudsz érdemben segíteni??????????????????????????????????Ha meg az emlékeim nem csalnak a múltkor azt mondtad ez egy szar fórum akkor meg minek vagy még rajta????????????
4mx2m az jó de masasitó csak 80cm nem hiszem hogy van attól magasabb,de megnézném hogy rámegy e 60q szemesen!
talán 50q!
akkor 6,5t mennyi megy rá 80-100q?
4x2 méter nekem kb 1 méteres magasito van talán kisebb ugy megy rá 60 q körü szemesböl...... alvázát már cseréltük 2 fötartó meghajlik ez az egyetlen hibája mert ezeket is széthuzták már a tsz világba......
13t össtömeg az csak 9 nettó az nagyon kicsi lenne utána. Komolyabb helyeken az mtz két tengelyes kögel awe pótot húz megrakva 160-170q kukoricával Legalább EKKORA kell utána
Elvetemült gondolat lenne-e egy 820.1-es belarus után egy kb 13t össztömegű tandem tengelyes pótkocsi? Gondolom hasi húzóra kellene akasztani. Csak azért kérdezném, mert nem látni mtz-t ilyen méretű tandem tengelyessel, csak valami nagyobb nyugatival.
Jd-k számozása számomra fehét folt. Azt tudom hogy a 8xxxes széria a nagytraktora de hogy 6xxxesek hány lovasok hány mázsások... lövésem nincs. Igazából még közelről sose láttam JD-t, legfeljebb mikor agromashon elsétáltam a stand előtt.
Most húztam be egy pót naprát bubojásra, vágtam. Kb 12q, ez pont a trakinak való, kell már nyomni neki hogy bírja de nem ficánkol előtte, viszi szépen nem kell neki difizár és összerék is csak itt-ott. Igaz most a kerek is tele vannak vízzel az + 1,7to.
Alföldiek vagyunk de dombnak felfele téged is érne meglepetés, rakottan itt azt pótkocsit 6330 nem hozná le a földről... 6820as kamion kerekes hw-val amin volt 55q nem bírt megfordulni csak a forgón... csak egyenesen lehetett menni pedig domb sem volt....
Válasz #830. hozzászólásra
Én is csak a naprában fogom a 6330-al húzni szerintem,kukoricára megkapja a 6930-ot.Dimbes-dombos vidékre biztos nem ekkorát vettünk volna,de itt az alföldön el cirkálunk vele .
Lapos terepen én is viszme könnyedén. Aszem 6,2 vagy 6,6 hosszú az enyém( tán 25m3) meg se kottyan neki. De a dombokon észnél kell lenni. Naprából 12 to megy rá az az ésszerű határ errefelé. Partokon már határeset de azért azt még elhúzza mindenhol.
Válasz #825. hozzászólásra
Ma sikerült 1 picit túlsúlyosra megrakni 231q kukorica ment rá 760 hosszú a platója és 160 magas.Igazából a szotyi miatt kértük ekkorára,mert sokat hordunk a gyárba,és ugye nem mindegy hogy mennyivel csattogsz el 65 km-re
Ja, meg a pót még 4-5 t. Aztán max 22lehet pirosrendszámmal ha jól rémlik. De nekem a 3 tengelyes (üresen 7t) 20t búzaával fingatja a fergát, a faluban van olyan aszfaltozott út ahol öszkerék difizárba pattogott előtte a traki, ha 10 méterrel hosszabb az emelkedő akkor visszagurulok. Rakottan van hogy a tarlóról is alig bírom lehúzni, ki kell találni előre az útvolnalat honnan merre lehet menni. Lehet hogy az alföldön működik ez de felénk lennének meglepetések alföldi traktorosoknak...
3323 hozzászólás
Válasz #867. hozzászólásra
az 90q,én ugy tudom hogy buza nehezebb mint a tengeri m3 számitva!
Válasz #871. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Nekünk ezt 1025.3-as vitte, és nem tarlóról, hanem betonon!
Válasz #862. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
figyelsz?
ha a 20 köbös pótodat deszkával elhuzod szintbe akkor az 100 mázsa
mérned se köll leadásnál ezután........
Üdv!
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Nálunk búzából az MBP 6,5-re általában 80-82 q szokott menni, de a csúcs 92, 65 q volt, de akkor is csak azért, mert nagy volt a búza fajsúlya. Ezt azóta sem sikerült űberelni, de nem is szeretnénk, mert csak az imádság tartotta össze, hajlott, nyeklett-nyaklott, de ha már a kombájnosnak nem volt esze, muszály volt bevinni a földről...!
Válasz #866. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Pontosan itt.
Válasz #856. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
2xmbp6.5 hordtuk a buzát nyáron jo fajsulyu gk csillagot.179q is volt egy szerelvény
Válasz #865. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mi az hogy nincs???Akkor hol osztod az észt?
Válasz #861. hozzászólásra
Nincs már kocsma az idén!
Erre szokták azt mondani hogy " veled is csak eggyel többen vagyunk" ha jól tudom.
Válasz #860. hozzászólásra
20m3
100-110mázsa rámegy! ha jól számoltam!
Válasz #853. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Mondom én nem tiszta a srác
Azt hiszi ,hogy a kocsmŕjában van ott áhítattal hallgatják az alkeszok
Válasz #859. hozzászólásra
5,1x 2,45x 1,6ra mennyi?
4,3x2,2x1,1m =rámegy 70mázsa szemes tengeri!
Válasz #857. hozzászólásra
Gondolom ugyan olyan a váz 3,5t-és a 6.5t MBP pótkocsinak?
gumik 8,25x20 !
Vagy nem jól tudom?
Válasz #849 hozzászólás
15 centinként 10 mázsa megy rá. 90 cm -es oldallal megy rá 60 mázsa .Nem árt alátenni gumibakot ,mert ráül a plató hossztartója a kerékre ,főleg billentésnél.Valamikor sokat alakítottam át lemez platósra.
Válasz #852. hozzászólásra
Ha elhiszed, ha nem, leírom: a régi MBP-vel vittem be ( a tsz-be, még 1998-ban) 84q búzát is ( igaz, domborodott az oldala).
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
tsigaviir
gyújts rá
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
nem állok le vitatkozni inkább
pláne nem olyan témában amihez lövésed sincs .Én nem válaszolok ilyen kérdésre mert nincs ilyen pótkocsim és nem tudok ebbe segíteni, akkor te minek pofázol bele ha nem tudsz érdemben segíteni??????????????????????????????????Ha meg az emlékeim nem csalnak a múltkor azt mondtad ez egy szar fórum akkor meg minek vagy még rajta????????????![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Mondtam már neked hogy ne adj tanácsot másnak
Válasz #850. hozzászólásra
4mx2m az jó de masasitó csak 80cm nem hiszem hogy van attól magasabb,de megnézném hogy rámegy e 60q szemesen!
talán 50q!
akkor 6,5t mennyi megy rá 80-100q?
Nekem 6,5t pótkocsi van 4,3x2,2x1,1m és arra rámegy 70-80q szemesen!
csövesen tengeri 50-60q!
Válasz #849. hozzászólásra
4x2 méter nekem kb 1 méteres magasito van talán kisebb ugy megy rá 60 q körü szemesböl...... alvázát már cseréltük 2 fötartó meghajlik ez az egyetlen hibája mert ezeket is széthuzták már a tsz világba......
Üdv.mbp 3.5t pótkocsit akarok venni.mekkora ennek a platója és magassětóval mennyi szemes fér rá?
Itt az alföld közepén nem sok emelkedő van, csak attól tartok, hogy a tandem megpakolva emelgetné a 820-as elejét.
Válasz #844. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ja és az össztömeg mellé még a megfeleő vonóberendezés és fékrendszer is kell.
Válasz #844. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ja és az össztömeg mellé még a megfeleő vonóberendezés és fékrendszer is kell.
Válasz #842. hozzászólásra
Domboldal nekem nem komoly hely mert ott nem terem semmi. Síkság és 24m3 kukorica nálunk ez így megy
Válasz #840. hozzászólásra
Átmenő fékkel az össztömeg 4xesét húzhatod hivatalosan. Laposon elmehet száraz időben a 13t, de partos helyen felejtsd el, hogy annyit el is húzol.
Válasz #841. hozzászólásra
Akkor egyáltalán nem gond, hogy az mtz nincs 6-7t tömegű? Mert ugye a tandem tengelynél a traktor is teherhordó.
Válasz #841. hozzászólásra
Komolyabb hely mit takar????
mert megnézném én a nagy kögellel a veresparton mit működne egy 150alatti traki nemhogy mtz...
MTZ után főleg partos helyeken EB7-8-as kocsi való
Válasz #840. hozzászólásra
Legalább EKKORA kell utána
13t össtömeg az csak 9 nettó az nagyon kicsi lenne utána. Komolyabb helyeken az mtz két tengelyes kögel awe pótot húz megrakva 160-170q kukoricával
Elvetemült gondolat lenne-e egy 820.1-es belarus után egy kb 13t össztömegű tandem tengelyes pótkocsi? Gondolom hasi húzóra kellene akasztani. Csak azért kérdezném, mert nem látni mtz-t ilyen méretű tandem tengelyessel, csak valami nagyobb nyugatival.
Köszönöm a válaszokat!
Még annyit, hogy fekete rendszámosról érdemes lenne piros rendszámosra levizsgáztatni vagy az már túl sok költséggel járna?
Válasz #836. hozzászólásra
E/5
Válasz #836. hozzászólásra
ifa fixes pótkocsi fixes ifák húzták
Ez milyen IFA típus lehet:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4334526/IFA-potkocsi.html
Válasz #834. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az újakat már te is érteni fogod! Az utolsó 3 szám a lóerőt jelenti. De csak a legújabbaknál.
Válasz #833. hozzászólásra
Azt tudom hogy a 8xxxes széria a nagytraktora de hogy 6xxxesek hány lovasok hány mázsások... lövésem nincs. Igazából még közelről sose láttam JD-t, legfeljebb mikor agromashon elsétáltam a stand előtt.
Jd-k számozása számomra fehét folt.
Most húztam be egy pót naprát bubojásra, vágtam. Kb 12q, ez pont a trakinak való, kell már nyomni neki hogy bírja de nem ficánkol előtte, viszi szépen nem kell neki difizár és összerék is csak itt-ott. Igaz most a kerek is tele vannak vízzel az + 1,7to.
Válasz #828. hozzászólásra
Alföldiek vagyunk de dombnak felfele téged is érne meglepetés, rakottan itt azt pótkocsit 6330 nem hozná le a földről... 6820as kamion kerekes hw-val amin volt 55q nem bírt megfordulni csak a forgón... csak egyenesen lehetett menni pedig domb sem volt....
Válasz #830. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Én is csak a naprában fogom a 6330-al húzni szerintem,kukoricára megkapja a 6930-ot.Dimbes-dombos vidékre biztos nem ekkorát vettünk volna,de itt az alföldön el cirkálunk vele .
Válasz #830. hozzászólásra
Lapos terepen én is viszme könnyedén. Aszem 6,2 vagy 6,6 hosszú az enyém( tán 25m3) meg se kottyan neki. De a dombokon észnél kell lenni. Naprából 12 to megy rá az az ésszerű határ errefelé. Partokon már határeset de azért azt még elhúzza mindenhol.
Válasz #828. hozzászólásra
felénk a 7 métereseket 130-as gép viszi de 160-asok visznek olyanokat mind a tied vagy két égig magasított 8 tonnás HW-t
Válasz #825. hozzászólásra![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
760 hosszú a platója és 160 magas.Igazából a szotyi miatt kértük ekkorára,mert sokat hordunk a gyárba,és ugye nem mindegy hogy mennyivel csattogsz el 65 km-re![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ma sikerült 1 picit túlsúlyosra megrakni 231q kukorica ment rá
Válasz #827. hozzászólásra
Rakottan van hogy a tarlóról is alig bírom lehúzni, ki kell találni előre az útvolnalat honnan merre lehet menni.
Lehet hogy az alföldön működik ez de felénk lennének meglepetések alföldi traktorosoknak... ![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ja, meg a pót még 4-5 t. Aztán max 22lehet pirosrendszámmal ha jól rémlik. De nekem a 3 tengelyes (üresen 7t) 20t búzaával fingatja a fergát, a faluban van olyan aszfaltozott út ahol öszkerék difizárba pattogott előtte a traki, ha 10 méterrel hosszabb az emelkedő akkor visszagurulok.
Válasz #826. hozzászólásra
Ránézésre standard 7.2.es plató kb 220-240 mázsa á tud menni
Válasz #824. hozzászólásra
Hány köbös? Milyen hosszú?
Ez tényleg brutál nagy. Nekem a 3 tengelyes rövidebb biztosan. És azt is elég húzni dobokon fel-le.
Válasz #824. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ez csak neked új?Menyi megy rá búzából rohadt nagy?
Ma végre sikerült kipróbálni az új vasat.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130907195848_20130907154.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130907195752_20130907153.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130907195912_20130907155.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130907195711_20130907152.jpg)