Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Régen volt ilyen szóróm, csak 1 tengelyes,de a mechanikus része gondolom ugyan az.Én szálas birka trágyát szórtam vele,de nagyon nem szerette,nehezen tudja széttépni.Kidobónak szögvasakat hegesztettem,utána valamennyivel jobb volt.
találtam egy 2 tengelyes vízszintes trágyaszóró pótkocsit,a papírjai megvannak lemez oldal és plató,a gond csak az hogy kb 5 6 éve nem használták és kint áll az esőbe,gumijai viszonylag jók,250e ret kérnek érte.
A kérdés az hogy meg szabad e venni egy ilyet ennyiért?
Az igényléshez szükséges adatlap beküldése után a Szakképzési Intézet megküldi a " Mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítványt", ami egy kis keményfedelü zöld könyv, hasonló mint a nehézgép kezelői.A jogsival együtt alkalmas a benne szereplő gépekkel történő munkavégzésre, kezelésére. Ha a vez.eng.-be lévő "T" kategóriára gondolsz azt nem tudom, hogy ez alapján külön bejegyzik-e.
A régi honlapjukon fel voltak sorolva a szakmák, hogy melyikre mit adnak meg. Nekem csak a 37 kW feletti traktort adta meg, pedig agrármérnöki diplomám van. A haveromnak ugyanerre megadtak mindent, ő másik suliban végzett.
Ebbe nem vagyok biztos, hétfőn megkérdem.De ha igazad is van,tudod meddig tart változtatni a szabályon.Ma nem,holnap már igen!Permetezőt átalakítottad?
Hívd fel Őt , majd segít: Élő Zoltán szakreferens - mezőgazdasági gépészet, erdészet, vadgazdálkodás, földmérés, térinformatika (főtanácsos, címzetes egyetemi docens) (1)362-8116 30/823-3289 elo@vkszi.hu
Ez az a cég aki intézte Hívd fel őket. Fénykép és lóvé biztos kell, valahonnan lehet letölteni nyomtatványt is, de akkor még más volt a honlap. Most nem találtam sehol.
Úgy tudom postai úton is megoldható,nemkel bemenni.Bekel telefonálni milyen papírt kérnek, ha megvan beküldeni,és ha stimmel minden, küldenek egy zöld könyvet.
és mi köze hozzá,hogy mit csinálok vele a földemen?engedély nélkül meg be ne jöjjön oda mert azt támadásnak veszem és az új jogszabály értelmében jaj neki
Tiszta hülyeség ez a gépkezelői jogosítvány. Nálunk a fősulin a lányoknak is megadták, akik gimnáziumból jöttek oda és egész életében traktor közelében se járt annak is.
3294 hozzászólás
Válasz #393. hozzászólásra
És megvagy elégedve vele?
Mekkora fordulat kell ahoz hogy rendesen szórjon?
Válasz #387. hozzászólásra
mi évi 5-600at szórunk visszintessel,csak az tg10-es
Válasz #391. hozzászólásra
Ja értem.
Válasz #390. hozzászólásra
Nem volt érett a trágya.Hodályból rakta a markoló egyenesen a kocsira.
Válasz #389. hozzászólásra
Mit értesz a szálas birka ganén?
Válasz #388. hozzászólásra
igen
Válasz #386. hozzászólásra
2 dobóhengeres volt?
Válasz #385. hozzászólásra
Mi a véleményed a vízszintes trágyaszóróról,én csak függőlegest láttam dolgozni,gondolom nem dob olyan szélesen.Azért jó?
Nem 100ha kéne csak 6 ra.
Válasz #379. hozzászólásra
Régen volt ilyen szóróm, csak 1 tengelyes,de a mechanikus része gondolom ugyan az.Én szálas birka trágyát szórtam vele,de nagyon nem szerette,nehezen tudja széttépni.Kidobónak szögvasakat hegesztettem,utána valamennyivel jobb volt.
Válasz #384. hozzászólásra
északi csücsök ,tolna 2 km
Látom te is baranyai vagy.
Hol laksz?
Válasz #382. hozzászólásra
Siklóson 10km re tőlünk.
Válasz #381. hozzászólásra
és hol találtad baranyában,mert a szomszédban is áll 1
Válasz #380. hozzászólásra
Gondoltam mindketönek.
Válasz #378. hozzászólásra
mire kell ,szórónak vagy pótnak?
Válasz #378. hozzászólásra
Pont ilyen.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2089991/T-087-tragyaszoro.html#
találtam egy 2 tengelyes vízszintes trágyaszóró pótkocsit,a papírjai megvannak lemez oldal és plató,a gond csak az hogy kb 5 6 éve nem használták és kint áll az esőbe,gumijai viszonylag jók,250e ret kérnek érte.
A kérdés az hogy meg szabad e venni egy ilyet ennyiért?
Válasz #376. hozzászólásra
akkor ez azt jelenti,hogy 37kw-ig nem kell csak felette...vagy már 37kw-tól kell
Válasz #375. hozzászólásra
Az igényléshez szükséges adatlap beküldése után a Szakképzési Intézet megküldi a " Mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítványt", ami egy kis keményfedelü zöld könyv, hasonló mint a nehézgép kezelői.A jogsival együtt alkalmas a benne szereplő gépekkel történő munkavégzésre, kezelésére. Ha a vez.eng.-be lévő "T" kategóriára gondolsz azt nem tudom, hogy ez alapján külön bejegyzik-e.
Én mezőgazdasági mérnökit végzek gödöllőn akk ezekszerint ha megvan akkor kikérhetem a T jogsit?
Válasz #373. hozzászólásra
Engem érdekel.
Légyszi dobd át.
tormaakos@citromail.hu
Az adatlapot és a kitöltéshez szükséges útmutatót ha érdekel valakit elküldöm e-mailben!
Elnézést, itt a bemásolandó link:
http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200407/36_2004_melleklet.pdf
Válasz #370. hozzászólásra
Holholhol??
Egy kis segítség a kategóriákról és a hozzá szükséges szakképesítésekről!
csak 37kw felett kell meg csak ha bérbe dolgozol vagy ha alkalmazottként dolgozol
Válasz #366. hozzászólásra
A régi honlapjukon fel voltak sorolva a szakmák, hogy melyikre mit adnak meg. Nekem csak a 37 kW feletti traktort adta meg, pedig agrármérnöki diplomám van. A haveromnak ugyanerre megadtak mindent, ő másik suliban végzett.
Mi a pontos szakmád?
Válasz #366. hozzászólásra
Nem tudom,EVO irt tel számot rákérdezel az a biztos.
Válasz #363. hozzászólásra
És aki mezőgazdasági sulit végzett de nem gépszerelőként?
Válasz #349. hozzászólásra
Ebbe nem vagyok biztos, hétfőn megkérdem.De ha igazad is van,tudod meddig tart változtatni a szabályon.Ma nem,holnap már igen!Permetezőt átalakítottad?
Válasz #363. hozzászólásra
AZ MIT JELENT,HOGY SIMA?
Válasz #362. hozzászólásra
Nem Mg sulit végeztem,csak sima gépszerelőit.Ezért nem jár!
Válasz #358. hozzászólásra
miért estél ki és honnan?
Hívd fel Őt , majd segít: Élő Zoltán szakreferens - mezőgazdasági gépészet, erdészet, vadgazdálkodás, földmérés, térinformatika (főtanácsos, címzetes egyetemi docens) (1)362-8116 30/823-3289 elo@vkszi.hu
Válasz #357. hozzászólásra
Többet nem tudok mivel én .....
Ez az a cég aki intézte Hívd fel őket. Fénykép és lóvé biztos kell, valahonnan lehet letölteni nyomtatványt is, de akkor még más volt a honlap. Most nem találtam sehol.
Válasz #356. hozzászólásra
Én is úgy tudom. Én kiestem mivel sima gépszerelő suliba jártam.
Válasz #354. hozzászólásra
ez,hogy is van???még egyszer de lassabban
Válasz #354. hozzászólásra
Ingyér nem osztogatják, asszem 2 rugó volt nekem anno..
Válasz #352. hozzászólásra
nem tudom ki volt az a nagyokos aki ezt kitalálta,de azt húzza oda és annyiszor amennyiszer gondolom
Válasz #348. hozzászólásra
Úgy tudom postai úton is megoldható,nemkel bemenni.Bekel telefonálni milyen papírt kérnek, ha megvan beküldeni,és ha stimmel minden, küldenek egy zöld könyvet.
Vagy szűkítőre inkább.
Válasz #351. hozzászólásra
Naná, még méhszájtágítóra is..
Válasz #348. hozzászólásra
mederkotróra is megkaphatják gyakorlat nélkül?
Válasz #349. hozzászólásra
Ha baleset van, vagy magadnak csinálsz valami bajt, szétbüntetik az agyadat ha nincs. Mondjuk amúgy is...
CSak bérmunkánál van jelentősége.Saját részre nem kell.
Válasz #347. hozzászólásra
Annak adják, automatice, úgy tudom, mindenre . Láncosra, rakodóra, kombájnra. Pesten a Park utcában a Camponánál van a VM Szakképzési Intézet. Ott.
Válasz #344. hozzászólásra
és mi köze hozzá,hogy mit csinálok vele a földemen?engedély nélkül meg be ne jöjjön oda mert azt támadásnak veszem és az új jogszabály értelmében jaj neki
és aki mezőgazdasági gépszerelő szakon végzett?
Válasz #343. hozzászólásra
Tiszta hülyeség ez a gépkezelői jogosítvány. Nálunk a fősulin a lányoknak is megadták, akik gimnáziumból jöttek oda és egész életében traktor közelében se járt annak is.
Válasz #344. hozzászólásra
és nem csak a bálázorol van szo hanem eke tárcsa stb midnen..