Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #223. hozzászólásra
nekem is inkább kéne 1 uj fiat vagy 1 4650 es.Ezek az elektronizált szarok sokba fájnak.haverék tm 190 ese tegnapelőtt fingott ki.váltójavítás 1,5 milla +2hét.1 mágnesszelep miatt.én csinálom a repceföldjeiket mer nem tudtak trakit bérelni.3000 párszáz órát ment,igaz csucsterheléssel,csiptuningos volt,54 mázsás tárcsával kinozta a beton árpaföldet.
Kerékaggyal meg véglehajtással nem szokott gond lenni,inkább a difizárlammellák kopnak ki.Bárki bármit mond jó traktor az árához képest,csak ne valami tsz leharcoltat vegyél.
Az én vacak JD-m 8000 üó-rával már mindene meg volt bontva.A TSZ-ben a BRAZIL 180-90-es 9000 üó-val most lett először megbontva ,kiment 1 csapágya az első hajtásból.Láttam a váltóját,olyan volt mint az új.A motorja 2 liter olajat eszik cserétől cseréig.Nem tudom mi a rossz ebben
A TSZ időkben az egész napi hajtás nyirta ki a motort ugyanis a hűtést nem 50 fokos melegre tervezték a motorból csak elöl jön ki a víz és a hátsó hengerek megsülnek nyáron, egy kis alakítás és egész nap PADLÓ GÁZT lehet neki tolni!!!!!
Válasz #216. hozzászólásra
ha jó a váltó akkor kibirja a turbós motort is,pucolni kell a váltószüröt akkor nem nyiffan ki.terheléssel fölfele nem kapcsógatunk meg az 1 tárcsás kuplung miatt mindent menetközbe kell lerakni.Soknál ugyvan belegányolva a motor,állandóan meglazulnak a csavarok.Nekem nemvolt gondom vele,tárcsázni jó volt a rugózás miatt.Haveromék több évig használtak 1 roncs t150-t bő 200 hektáron,levoltak hegesztve a lamellák 1/2 be aztán mindent abba huztak.öntögették bele a fáradtolajat mindenhova.mikor már nemindult sprével se eladták a ....knak kilóra,vettek 1 steigert helyette.
értem jancsi !
én a t 150-esre azt szoktam mondani mindig hogy öszvér traktor és nincs multja azért olyan amilyen
remélem finoman fogalmaztam és nem sértetem meg a 150-es gazdákat :))
A tavaly valami idegenek (ukránok) dolgoztak bérmunkába a közbirtokosságnak legelő följavitást, utjavitás, tuskozás stb, Tololapos T-150 utána egy nehéz gyepmaró volt fügesztve. Beszéltem a gépésszel és ő a hidakra panaszkodott, hogy nehéz tereben a véglehajtás meg a kerékagyak nembirják sokáig.
Amelyikből találsz jó állapotut,leharcoltat nem érdemes venni mert hiába keleti ehhez már annyira nem olcsó a cucc mint mtzhez.Nekem is volt rábás tajga 210 es motorral.Tudott annyit mint a nh.Megindulni jó volt mert tudtam mellette uj tárcsát meg vetőgépeket venni.Klíma meg orbitkormány kellett volna bele,izzattam benn mint állat,olyan ilyenkor mintha kazánon üldögélnél nyomja a motor meg a váltó a hőt.(télen jó)Én kb 10 et néztem mind szr volt le is mondtam róla,aztán 1 ismerőstöl tudtam venni 1 jót csak esztétikailag volt kopott.1 m ért vettem ekéstül 0,8 ér adtam el eke nélkül.Bánom hogy eladtam mert néha jó lenne 2 traktor
Ez szamárság a T-150 váltóját csak a bénák tudják tönkrevágni a plussz 30 ló amit a rába ad még az nem. Meg azt csak egy kuplung tárcsával teszik össze sokan és inkább az csúszik meg!!!!!!!
Ilyen mitől tud bekövetkezni?
Nekem egyébként azt mondták, hogy a rába motor legfontosabb része az a 6 fúvóka, ami a hengerek alatt helyezkedik el, és asszem a henger falára spricceli az olajat. Ha ez eldugul akkor besül a motor ezért nem szabad a rába motort semmilyen tömítő pasztával sem összerakni, mert pl. egy beszáradt fbs-darab az olajba keveredve könnyen ezt okozhatja. Van aki emiatt minden tavasszal leveszi az olajteknőt, és megnézi a fúvókákat. Igaz ez, vagy azért ennyire nem kell félni ettől?
7044 hozzászólás
Nálunk volt 1 t-150-es,elég sokat ment,de nem volt nagy baja,csak nagyon elavult már
Válasz #237. hozzászólásra
Miért van olyan is, hogy nem volt tsz-es?
Válasz #239. hozzászólásra
szerintem sem,valószínű szétverte az előző gazdája
Inkább a bolygómű a gyengéje a napkerék és a bolygókerekek fogai hegye (fogvége) pattognak le a nagy hajtásban, és hamar lediferál!!!!!!!
nekem is inkább kéne 1 uj fiat vagy 1 4650 es.Ezek az elektronizált szarok sokba fájnak.haverék tm 190 ese tegnapelőtt fingott ki.váltójavítás 1,5 milla +2hét.1 mágnesszelep miatt.én csinálom a repceföldjeiket mer nem tudtak trakit bérelni.3000 párszáz órát ment,igaz csucsterheléssel,csiptuningos volt,54 mázsás tárcsával kinozta a beton árpaföldet.
Válasz #236. hozzászólásra
8000-nél nem szabadna hozzá se nyulni !!!!
Van más fajta is?
Válasz #232. hozzászólásra
Kerékaggyal meg véglehajtással nem szokott gond lenni,inkább a difizárlammellák kopnak ki.Bárki bármit mond jó traktor az árához képest,csak ne valami tsz leharcoltat vegyél.
Válasz #228. hozzászólásra
8000 van benne.Én szedtem szét(én is ott voltam)a váltóját,nem volt benne jelentős kopás
Válasz #229. hozzászólásra
A T-150 motorra értettem a viz kivezvetést.
Válasz #233. hozzászólásra
de azt tudom hogy a miénk 24000 óra után is még eredeti ahogy a jenkik felteték :))
Válasz #232. hozzászólásra
én ezt nem tudom jancsi !
Az akkor igaz vagy nem, hogy a keékagyak meg a véglehajtások nembirják a rosszterepet?
Válasz #229. hozzászólásra
:DDDDDDD
Válasz #227. hozzászólásra
a fiatokat meg majd 21-23 ezer óra után nézném meg hogy birnak e még menni 1-lán :))
Válasz #226. hozzászólásra
Ez valami afrikai téjesz vót??????
:DDDDDDd
Válasz #227. hozzászólásra
nem hinném hogy 8000-van a tiedben ha sokk minden megvan benne bontva !!!!!
inkább 18000 :))
Az én vacak JD-m 8000 üó-rával már mindene meg volt bontva.A TSZ-ben a BRAZIL 180-90-es 9000 üó-val most lett először megbontva ,kiment 1 csapágya az első hajtásból.Láttam a váltóját,olyan volt mint az új.A motorja 2 liter olajat eszik cserétől cseréig.Nem tudom mi a rossz ebben
A TSZ időkben az egész napi hajtás nyirta ki a motort ugyanis a hűtést nem 50 fokos melegre tervezték a motorból csak elöl jön ki a víz és a hátsó hengerek megsülnek nyáron, egy kis alakítás és egész nap PADLÓ GÁZT lehet neki tolni!!!!!
Válasz #224. hozzászólásra
na az jó bevégezte !!!!!!!
ha jó a váltó akkor kibirja a turbós motort is,pucolni kell a váltószüröt akkor nem nyiffan ki.terheléssel fölfele nem kapcsógatunk meg az 1 tárcsás kuplung miatt mindent menetközbe kell lerakni.Soknál ugyvan belegányolva a motor,állandóan meglazulnak a csavarok.Nekem nemvolt gondom vele,tárcsázni jó volt a rugózás miatt.Haveromék több évig használtak 1 roncs t150-t bő 200 hektáron,levoltak hegesztve a lamellák 1/2 be aztán mindent abba huztak.öntögették bele a fáradtolajat mindenhova.mikor már nemindult sprével se eladták a ....knak kilóra,vettek 1 steigert helyette.
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:42:39
Válasz #222. hozzászólásra
itt minden tsz-ben kimultak igen hamar
érdekes modon maszek kézben sincs 1 szál se a környéken se !!
Vegyél egy 180-90-es FIAT-ot.Többet ér mint a 150-enes meg a 180-as RÁBA együttvéve
Válasz #219. hozzászólásra
értem jancsi !
én a t 150-esre azt szoktam mondani mindig hogy öszvér traktor és nincs multja azért olyan amilyen
remélem finoman fogalmaztam és nem sértetem meg a 150-es gazdákat :))
miért nem veszel dutrát?
A tavaly valami idegenek (ukránok) dolgoztak bérmunkába a közbirtokosságnak legelő följavitást, utjavitás, tuskozás stb, Tololapos T-150 utána egy nehéz gyepmaró volt fügesztve. Beszéltem a gépésszel és ő a hidakra panaszkodott, hogy nehéz tereben a véglehajtás meg a kerékagyak nembirják sokáig.
Válasz #210. hozzászólásra
Amelyikből találsz jó állapotut,leharcoltat nem érdemes venni mert hiába keleti ehhez már annyira nem olcsó a cucc mint mtzhez.Nekem is volt rábás tajga 210 es motorral.Tudott annyit mint a nh.Megindulni jó volt mert tudtam mellette uj tárcsát meg vetőgépeket venni.Klíma meg orbitkormány kellett volna bele,izzattam benn mint állat,olyan ilyenkor mintha kazánon üldögélnél nyomja a motor meg a váltó a hőt.(télen jó)Én kb 10 et néztem mind szr volt le is mondtam róla,aztán 1 ismerőstöl tudtam venni 1 jót csak esztétikailag volt kopott.1 m ért vettem ekéstül 0,8 ér adtam el eke nélkül.Bánom hogy eladtam mert néha jó lenne 2 traktor
Ez szamárság a T-150 váltóját csak a bénák tudják tönkrevágni a plussz 30 ló amit a rába ad még az nem. Meg azt csak egy kuplung tárcsával teszik össze sokan és inkább az csúszik meg!!!!!!!
Válasz #215. hozzászólásra
a T150-nek megölheti a váltoját a nagy nyomatéku rába motor
Válasz #211. hozzászólásra
A hirdetésekbenn ritkább a 180-as de azért még van. Mi az előnye a 180-nak mondjuk a rábamotoros T-150 szembenn.
Ezen ne is gondolkozz!!Rábát vegyél.
Válasz #212. hozzászólásra
van alkatrész sokk helyen még
föleg bontott
Hol találtok ti már 180as rábát? Főleg alkarészt
én a rábát nagyságrendekkel jobbnak találom !!
Jó estét! Rába 180 vagy T-150K. melyiket érdemes megvenni? A sogorommal közösen venénk egy ilyen gépet talajmunkára és bérmunka is volna.
Néztétek már az új John Deere nagytraktorokat?
Jől néz ki meg minden, de annyira hasonlít a 900-as Fendt-re, hogy az szerintem elég szégyen a JD-től....
kicsit kreatívabbak is lehettek volna, ráadásul ugyanezek már a Fendtnél sem tetszettek...
www.deere.com
Válasz #206. hozzászólásra
Mondjuk lehet, h pont a hűtése (kenése) szűnt meg, mert ez 1 túlhevült dugó...
Válasz #206. hozzászólásra
Van abban olajszűrő is...
Válasz #205. hozzászólásra
Ilyen mitől tud bekövetkezni?
Nekem egyébként azt mondták, hogy a rába motor legfontosabb része az a 6 fúvóka, ami a hengerek alatt helyezkedik el, és asszem a henger falára spricceli az olajat. Ha ez eldugul akkor besül a motor ezért nem szabad a rába motort semmilyen tömítő pasztával sem összerakni, mert pl. egy beszáradt fbs-darab az olajba keveredve könnyen ezt okozhatja. Van aki emiatt minden tavasszal leveszi az olajteknőt, és megnézi a fúvókákat. Igaz ez, vagy azért ennyire nem kell félni ettől?
Válasz #204. hozzászólásra
Á ez RÁBA nem látod
De te nem járnál így vele.
Válasz #203. hozzászólásra
Megéri?
Szétpusztulna benne vlm. fél műszak után nyakamat rá!
Fél műszak hahhhhhhhhhh..........
Válasz #202. hozzászólásra
annyit megérne most is !!!!!!!!!!!!!
Válasz #199. hozzászólásra
húú asszem 2.8 milla ha jók az emlékeim,
Válasz #196. hozzászólásra
asszem, egy erdőben árulták,vagy valami ilyesmi rémlik
Válasz #198. hozzászólásra
elfogadnám !!
jó néz ki !!
Válasz #198. hozzászólásra
mennyire tartota ??????
ez a 2 kép van még róla
Válasz #189. hozzászólásra
Ja látom hogy nem ész rá pepecselgetni akkor javaslom a ferguson bár milyen kategóriában.
Válasz #195. hozzászólásra
kiskunfélegyházán ??
Válasz #194. hozzászólásra
ezek saját készitésü képek, 2006-ban készültek amikor elmentem megnézni Kecskemét mellé