Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MrPoke #5785. hozzászólásáraigen ezt en is igy gondolom, minden nyugati ugyan azt tudja, csak a szine mas. izles kerdese kinek mi jon be.
aztan valaszt valamit es ha bejon neki annal marad, en pont igy vagyok ezzel.
Válasz horvath.agro #5783. hozzászólásáraAzért nem kell általánosítani.
Nem mindegy, hogy egy MTZ 4 óra alatt szánt meg 1 ha földet vagy 2 óra.
Jelenleg igazából a piacon kapható traki mind ugyanaz. Talán csak azon múlik kinek mi tetszik meg. Meg kell venni aztán vagy bejön vagy nem. Ha nem akkor lehet cserélni.
Válasz horvath.agro #5783. hozzászólásáraNem mondhatnám. Nyilván pl. április kicsit sűrűbb, de be lehet osztani normálisan.
Hajdan, az MTZ-s időkben több volt a kapkodás, ma már nyugi van.
Válasz Gandhy #5779. hozzászólásáraá, én hétvégén nem dolgozok, hétfőtől péntekig, 8-16ig.
néha szezonban egy két napot meghúzunk, ha az idő miatt menni kell.
de lazán megcsináljuk.
szerintem a 250 hektárt is ugyan így ketten lenyomnánk 2 géppel simán.
de akkor már kellene egy kicsit nagyobb gép, egy 250 ló körüli földmunkára és egy 150 körüli kisegítőnek, vetni meg a többi apró munkára.
Válasz Gumóka #5778. hozzászólásáraigy ahogy mondod, nekem a gepeimet sose szereljuk, csak megyek es dolgozok veluk. ezt a teruletet rohogve megoldjuk ocsemmel.
mar 4. hete kesz vagyunk, minden elmosva leteve.
Válasz horvath.agro #5777. hozzászólásáraViszont ehhez stabil géppark kell, amit nem kell szezonban, szögelni. Az viszi az időt és a pénzt is. Kopók holt időben legyenek rendben, aztán csak tekerni kell, mikor menni kell.
Válasz horvath.agro #5775. hozzászólásáraMég élt papám mi 100 ha-ra két mtzt tartottunk 82-1025.2, az utóbbi újan jött. Meg volt egy utb 445, az volt a kezdőgép annak idején, de az már csak szárzúzózott, meg még eleinte vetett kalászost.
Ment így is, tudtunk termelni, fejlődni, időben, szépen bár már ennek is 12 éve vége.
De azt látta a papi is, hogy a következő gépfejlesztés 6 henger lesz. Ami már nem történt meg, de addigra odarúgtunk volna a 150ha-hoz.
Válasz mtz1221 #5769. hozzászólásáraAzért a caterra sem tenném már rá a kezem. Nem rossz, de ott is inkább már a színt meg a matricát fizeted arany áron.
Földmunkagépeikkel dolgoztam többet, jött a huntraco is, beszélgettem a szerelőkkel is. Aztán lehet a többi is tervez már elavulást (sőt biztos).
Válasz Gumóka #5768. hozzászólásárade érdekes ez nekem, ha mtzbe raknak ekkora motort az már nagy király ha nyugatiba az meg kis szar....
hát ez csodálatos
Válasz horvath.agro #5765. hozzászólásáraMegy, csak a tartósság egy más kérdés.
Egyébként lehet jó a kicsi is, két azonos méretű gépnél is volt 4 és 6 hengeres, üzemórában minimális eltérés, de tudta mindkettő a dolgát. Bár ezek még az ezredfordulón készültek.
Ez olyan dolog, mint a kisautóknál pl. az 1.2-es turbóbenzin annyit tud most, mint 20 éve az én 2.0 turbóbenzinem.
Itt is a tartósság és használat alatt ráfordított költség lehet mérvadó.
Válasz horvath.agro #5765. hozzászólásáraHogy az ördögbe, hogy már vagy három kommentet is írtál ebbe a topicba úgy, hogy egyszer sem szerepelt a Steyr?!!!
Mondd már ki, vagy bejelentem, hogy feltörték a fiókodat!
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraMivel pár gép megfordul a kezem alatt,ennél is az lesz a legszűkebb keresztmetszet,mit a muszka barkácsolt bele. Na ott azon a részen egy vödör az szerintem,már alap ajándék,a gép mellé.
Válasz mtz1221 #5760. hozzászólásáraérdekes hogy most nem említitek a 3,6 literes piszka motort...
eddig szaroztátok a kis köbcentis 4.0-4,5 literes nyugatiakat, de most ha mtzbe van akkor az már jó???
hogy is van ez???
Válasz dnsv #5761. hozzászólásáraJó pár évet? És MTZ? Azért ne hazudjunk már. MTZ olcsó (volt) cserébe sokkal többet kell símogatni.
Pl berohad a hidraulika vezérlő tengely :D 500 óra után szelephézag? stb
Az vesz MTZ-t akit nem riaszt meg egy pici szerelés. Mtz nek bármi baja van 3 nap és meg lehet javítani. De ha van boltban készéleten alkatrész még egy főtengely csere is 2 nap.
Én azt mondom, hogy az MTZ-n 50-100 óránként előfordul valami apróság. Gömbcsukló csere, olaj folyás, levegő rendszer probléma, elektromos érintkezés. STB gyorsan letud füstülni egy kábelköteg a trakiba ugye ;)
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraNekem személy szerint újakból a 1025.7 tetszik. Az kegyetlen jó lett. Mindene a nagy MTZ-ből lett átépítve. Az egy örökös gép lehet, jópár évet el fog menni gond, baj nélkül.
A motor biztosan jó, szerintem azokkal nem lesz gond.
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraÚjvidéken kin volt. Nekem nagyon bejött. Kétszáras vastag kormánymunkahenger, motor alatt menő egyenes kardán, gyorsított hidraulika pumpa. Fülkében végre minden kézre esik, ÍRÁNYVÁLTÓ végre. Egyedül a hátsó féltengelyei nem tetszenek, hogy a régiek maradtak. Benne lehetne a lehetőség 2-2.5 tonnás vetőgépeket húzni vele, csak a féltengely mit szólna hozzá.
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraAz én kereskedőmnél volt kiállitva két hétre.Mire mentem volna tovább vitték.Gondoltam megajánlok egy 10 est.Ha jól emlékszek az árra 11,9+fa árat mondtak,akkor voltak a hasonlo Lóerős Deutz 13+
Válasz ND #5748. hozzászólásáraJó, az is igaz, hogy én stabil gépet szeretnék, évente 600-800 üó-rára. Nálunk a Same-Deutz vonal bevált, mivel van mindkettő, nem sok gond van velük, mennek 600 üó felett/év. Persze megkapnak mindent, olajcserék, zsírzás, rendszeres mosás, tisztítás, kívül-belül. Csak az a gond, hogy mindegyik 170-180 cm széles, és nem fér be a 2-2,20-as szőlőkbe.
Válasz Zetoros Gyerök #5745. hozzászólásáraÁrakat még nem kértem, de én is ide saccoltam.
Erre írtam H majd felébredek ha belefér a kezem a bilibe
A buksza határt szab az álmoknak
Azért ha találsz vmi jót írd már meg lszi
Válasz ND #5743. hozzászólásáraLegalább fél évig keresgéltem a nekem való traktort ami megfelel az igényeimnek. Sajnos az arma,hattat,solis kiesett ,mert nincs bennük mászó fokozat. (az újvidéki kiállításon viszont az mondta az arma eladója,hogy nálunk "lusták" a forgalmazók,mert ha kell akkor van mászó fokozatos is,de már késő az információ).
Főleg újat akartam így a faék motor már nem lehetett.
A végén ilyen lett, állítható felnik 9.5-ös gumi,front hidro,+ még egy hidraulika kör. Nagyon kis helyen fordul,pedig nincs a bi-speed benne, 19.5 misi.
Eddig 160 óra ment bele,de amire nekünk kell abszolút meg fog felelni.
Válasz ND #5741. hozzászólásáraÉn is nézegetem szőlőbe a keskeny nyomtávút, 150-160 cm körülit, de használtat nem kapsz 6-7m +ÁFA alatt. Az újba meg amit írtál az se fér bele 1 10-esbe, 20-23m +ÁFA. Tegnap érdeklődtem, de máshol is kérdezősködöm.
Válasz mtz1221 #5739. hozzászólásáraNeked a kis arma milyen széles?
Leírások alapján úgy látom 160-170 körül lehet.
Nagyon sok trakinak ez az alja, ha nem kifejezetten keskenyített, de ez nekem már sok.
150 a T25 és már az is tapos ha terülnek a bokrok (ribizli)
Sajnos az előző tulaj túl keskenyre ültette a sorokat
Válasz máris szomszéd #5740. hozzászólásáraIgény az lenne!
De mint korábban írtam majd felébredek
Mindenképp fülkés a permetezés miatt, esetleg klíma, fronthidró meg frontkardán jó lehetne kaszáláskor v így lehetne kevesebb menet elől kasza hátul soraljművelő vagy fordítva.
10-15hl axiált v esetleg radiál permetezőt bírjon elhúzni,
Alkalom adtán esetleg gruber, kis lazítás.
Ne legyen szélesebb 150cm-nél, inkább keskenyebb
Ha új ott kinéz egy tízes pályázat meg némi önrész, használtra sajnálok kiadni 4-5öt
6939 hozzászólás
Válasz apuci #5788. hozzászólásáraÉn meg 90%-ban magam 100 tól kicsit többet. Nagy mtz-vel meg a kis armával, van még egy 82-es de az csak rakodózik.
Válasz horvath.agro #5783. hozzászólásáraÉn egy 65 és 120le géppel 35 ha szinte egyedül, szinte csak hétvégén van mikor hosszú műszakban.
Válasz MrPoke #5785. hozzászólásáraigen ezt en is igy gondolom, minden nyugati ugyan azt tudja, csak a szine mas. izles kerdese kinek mi jon be.
aztan valaszt valamit es ha bejon neki annal marad, en pont igy vagyok ezzel.
Válasz MrPoke #5785. hozzászólásáraAz adott környéken mekyiknek van jó háttere.
Válasz horvath.agro #5783. hozzászólásáraAzért nem kell általánosítani.
Nem mindegy, hogy egy MTZ 4 óra alatt szánt meg 1 ha földet vagy 2 óra.
Jelenleg igazából a piacon kapható traki mind ugyanaz. Talán csak azon múlik kinek mi tetszik meg. Meg kell venni aztán vagy bejön vagy nem. Ha nem akkor lehet cserélni.
Válasz horvath.agro #5783. hozzászólásáraNem mondhatnám. Nyilván pl. április kicsit sűrűbb, de be lehet osztani normálisan.
Hajdan, az MTZ-s időkben több volt a kapkodás, ma már nyugi van.
Válasz Bárány #5782. hozzászólásáragondolom ejjel nappal...
Válasz horvath.agro #5781. hozzászólásáraEgy 90 és egy 150-essel 120 ha egyedül.
Válasz Gandhy #5779. hozzászólásáraá, én hétvégén nem dolgozok, hétfőtől péntekig, 8-16ig.
néha szezonban egy két napot meghúzunk, ha az idő miatt menni kell.
de lazán megcsináljuk.
szerintem a 250 hektárt is ugyan így ketten lenyomnánk 2 géppel simán.
de akkor már kellene egy kicsit nagyobb gép, egy 250 ló körüli földmunkára és egy 150 körüli kisegítőnek, vetni meg a többi apró munkára.
Válasz Gumóka #5778. hozzászólásáraigy ahogy mondod, nekem a gepeimet sose szereljuk, csak megyek es dolgozok veluk. ezt a teruletet rohogve megoldjuk ocsemmel.
mar 4. hete kesz vagyunk, minden elmosva leteve.
Válasz horvath.agro #5777. hozzászólására2 szomszédom van ebben a 200-250 közti szegmensben és 4-4 traktor, általában fiatal JD 100-300Le közt és 1-1Case, NH
egyik bérmunkázik is, de mindent, egy igazi sztahanovista, szombat, ha kell vasárnap is jön
Válasz horvath.agro #5777. hozzászólásáraViszont ehhez stabil géppark kell, amit nem kell szezonban, szögelni. Az viszi az időt és a pénzt is. Kopók holt időben legyenek rendben, aztán csak tekerni kell, mikor menni kell.
Válasz Gumóka #5776. hozzászólásáraszerintem 250 hektarig vigan el lehet mindent vegezni 2 geppel, siman idoben.
Válasz horvath.agro #5775. hozzászólásáraMég élt papám mi 100 ha-ra két mtzt tartottunk 82-1025.2, az utóbbi újan jött. Meg volt egy utb 445, az volt a kezdőgép annak idején, de az már csak szárzúzózott, meg még eleinte vetett kalászost.
Ment így is, tudtunk termelni, fejlődni, időben, szépen bár már ennek is 12 éve vége.
De azt látta a papi is, hogy a következő gépfejlesztés 6 henger lesz. Ami már nem történt meg, de addigra odarúgtunk volna a 150ha-hoz.
Válasz Gumóka #5774. hozzászólásáraszazhatvan hektarra is ugyan ez a helyzet, 6henger foldmunka 4 henger kisegito es tokeletesen minden idoben megvan.
Válasz horvath.agro #5771. hozzászólásáraNekem aztán mindegy
Viszont sokat olvasom a fórumot.
Nekem ha pl. Lenne 100 ha földem, arra két traktor doszt elég, da az 4 és 6 hengeres lenne könnyű-nehéz munkára.
Ahogy itt olvasgatok régóta, ezek alapján én így döntenék.
Válasz mtz1221 #5769. hozzászólásáraAzért a caterra sem tenném már rá a kezem. Nem rossz, de ott is inkább már a színt meg a matricát fizeted arany áron.
Földmunkagépeikkel dolgoztam többet, jött a huntraco is, beszélgettem a szerelőkkel is. Aztán lehet a többi is tervez már elavulást (sőt biztos).
Válasz Bárány #5767. hozzászólásáramièrt hoztam volna fel? nem is volt róla szó...
Válasz Gumóka #5768. hozzászólásárade érdekes ez nekem, ha mtzbe raknak ekkora motort az már nagy király ha nyugatiba az meg kis szar....
hát ez csodálatos
Válasz Bárány #5767. hozzászólására
Válasz horvath.agro #5765. hozzászólásáraSisu vagy cat motort hol szaroztunk ??? Ami a tiédben van meg a deutz vackokat, csak azt sz@roztuk.
Válasz horvath.agro #5765. hozzászólásáraMegy, csak a tartósság egy más kérdés.
Egyébként lehet jó a kicsi is, két azonos méretű gépnél is volt 4 és 6 hengeres, üzemórában minimális eltérés, de tudta mindkettő a dolgát. Bár ezek még az ezredfordulón készültek.
Ez olyan dolog, mint a kisautóknál pl. az 1.2-es turbóbenzin annyit tud most, mint 20 éve az én 2.0 turbóbenzinem.
Itt is a tartósság és használat alatt ráfordított költség lehet mérvadó.
Válasz horvath.agro #5765. hozzászólásáraHogy az ördögbe, hogy már vagy három kommentet is írtál ebbe a topicba úgy, hogy egyszer sem szerepelt a Steyr?!!!
Mondd már ki, vagy bejelentem, hogy feltörték a fiókodat!
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraMivel pár gép megfordul a kezem alatt,ennél is az lesz a legszűkebb keresztmetszet,mit a muszka barkácsolt bele. Na ott azon a részen egy vödör az szerintem,már alap ajándék,a gép mellé.
Válasz mtz1221 #5760. hozzászólásáraérdekes hogy most nem említitek a 3,6 literes piszka motort...
eddig szaroztátok a kis köbcentis 4.0-4,5 literes nyugatiakat, de most ha mtzbe van akkor az már jó???
hogy is van ez???
Válasz MrPoke #5762. hozzászólásáraMonnyuk az emtézé az megy kábelköteg nélkül is. Semmi szükség ilyen úri huncutságokra.
Azért nézzetek rá a köbcentire is, valami kicsire emlexem 2 éve láttam Hannoverben 3,3 literes?
Válasz dnsv #5761. hozzászólásáraJó pár évet? És MTZ? Azért ne hazudjunk már. MTZ olcsó (volt) cserébe sokkal többet kell símogatni.
Pl berohad a hidraulika vezérlő tengely :D 500 óra után szelephézag? stb
Az vesz MTZ-t akit nem riaszt meg egy pici szerelés. Mtz nek bármi baja van 3 nap és meg lehet javítani. De ha van boltban készéleten alkatrész még egy főtengely csere is 2 nap.
Én azt mondom, hogy az MTZ-n 50-100 óránként előfordul valami apróság. Gömbcsukló csere, olaj folyás, levegő rendszer probléma, elektromos érintkezés. STB gyorsan letud füstülni egy kábelköteg a trakiba ugye ;)
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraNekem személy szerint újakból a 1025.7 tetszik. Az kegyetlen jó lett. Mindene a nagy MTZ-ből lett átépítve. Az egy örökös gép lehet, jópár évet el fog menni gond, baj nélkül.
A motor biztosan jó, szerintem azokkal nem lesz gond.
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraÚjvidéken kin volt. Nekem nagyon bejött. Kétszáras vastag kormánymunkahenger, motor alatt menő egyenes kardán, gyorsított hidraulika pumpa. Fülkében végre minden kézre esik, ÍRÁNYVÁLTÓ végre. Egyedül a hátsó féltengelyei nem tetszenek, hogy a régiek maradtak. Benne lehetne a lehetőség 2-2.5 tonnás vetőgépeket húzni vele, csak a féltengely mit szólna hozzá.
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásáraAz én kereskedőmnél volt kiállitva két hétre.Mire mentem volna tovább vitték.Gondoltam megajánlok egy 10 est.Ha jól emlékszek az árra 11,9+fa árat mondtak,akkor voltak a hasonlo Lóerős Deutz 13+
Válasz trikolor5 #5757. hozzászólásárasoha semmilyen körülmények között nem vennék, ha ingyen adnák akkor sem.
Az új mtz 923.7 es trakit valaki látta már élőben? Milyen lehet vajon a CAT motor? A fülkéje már nem a régi. Vennétek ilyet? Milyen árban lehet?
Válasz ND #5754. hozzászólásáraFebruárban adtam el a T25-t, pedig az örökség volt, '82 óta, csak nálunk volt a gép, újan lett véve.
Válasz ND #5754. hozzászólásáraSaját nekem se sok van, családban 5ha, a többi bérmunka, kb 30 ha, + támrendszer kiépítések.
Válasz Zetoros Gyerök #5752. hozzászólásáraNálam 6-7év alatt ment bele 380 óra a T25be.
6,5han bohóckodok csak
Válasz horvath.agro #5751. hozzászólásáraHát igen. Szívesen kitakarítanám neki a garázst, de nem hiszem hogy befedné a takaró...
Válasz ND #5748. hozzászólásáraJó, az is igaz, hogy én stabil gépet szeretnék, évente 600-800 üó-rára. Nálunk a Same-Deutz vonal bevált, mivel van mindkettő, nem sok gond van velük, mennek 600 üó felett/év. Persze megkapnak mindent, olajcserék, zsírzás, rendszeres mosás, tisztítás, kívül-belül. Csak az a gond, hogy mindegyik 170-180 cm széles, és nem fér be a 2-2,20-as szőlőkbe.
Válasz ND #5750. hozzászólásáraszerintem ez nagyon jó lenne neked.
én biztos ezt venném ha ilyennel foglalkoznék.
https://www.google.com/search?q=antonio+carraro+mach+4&prmd=ivsxn&sxsrf=AOaemvKPd6hepG5iBb35hX1ZSJgowYHL4w:1638425376999&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiBw9iUusT0AhWWh_0HHZnNAqYQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=393&bih=720&dpr=2.75#imgrc=GjFf9MWEcZzw3M
Válasz mtz1221 #5744. hozzászólásáraKöszönöm a tippet
Válasz máris szomszéd #5747. hozzászólásáraMár rájöttem hogy nem lesz egyszerű
Válasz Zetoros Gyerök #5745. hozzászólásáraÁrakat még nem kértem, de én is ide saccoltam.
Erre írtam H majd felébredek ha belefér a kezem a bilibe
A buksza határt szab az álmoknak
Azért ha találsz vmi jót írd már meg lszi
Válasz ND #5743. hozzászólásáraLegalább fél évig keresgéltem a nekem való traktort ami megfelel az igényeimnek. Sajnos az arma,hattat,solis kiesett ,mert nincs bennük mászó fokozat. (az újvidéki kiállításon viszont az mondta az arma eladója,hogy nálunk "lusták" a forgalmazók,mert ha kell akkor van mászó fokozatos is,de már késő az információ).
Főleg újat akartam így a faék motor már nem lehetett.
A végén ilyen lett, állítható felnik 9.5-ös gumi,front hidro,+ még egy hidraulika kör. Nagyon kis helyen fordul,pedig nincs a bi-speed benne, 19.5 misi.
Eddig 160 óra ment bele,de amire nekünk kell abszolút meg fog felelni.
https://hoerz-center.de/kubota-kommunal/traktoren/standardtraktoren/9868/m5092-standardtraktor-mit-rops
Tudom neked ez széles de van karcsúbb tesója is.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/kubota-m7040-narrow-bi-speed-0afa-leszallitva-600-uzemora/h_7166843?ref=e6f3b1d6
Válasz Zetoros Gyerök #5745. hozzászólásáraMax a legalapabb szériák, de azt meg nem tudod normálisan használni, és az is 13-15m+adó
Válasz ND #5741. hozzászólásáraÉn is nézegetem szőlőbe a keskeny nyomtávút, 150-160 cm körülit, de használtat nem kapsz 6-7m +ÁFA alatt. Az újba meg amit írtál az se fér bele 1 10-esbe, 20-23m +ÁFA. Tegnap érdeklődtem, de máshol is kérdezősködöm.
Válasz ND #5742. hozzászólására1300+340mm. Neked 604-es kell, azt lehet 280xxr36 kerékkel rendelni, ott már 1520-1550- be belefér.
Válasz ND #5741. hozzászólásáraJa, és lehetőleg legyen faék, minél kevesebb elektronikával
Válasz mtz1221 #5739. hozzászólásáraNeked a kis arma milyen széles?
Leírások alapján úgy látom 160-170 körül lehet.
Nagyon sok trakinak ez az alja, ha nem kifejezetten keskenyített, de ez nekem már sok.
150 a T25 és már az is tapos ha terülnek a bokrok (ribizli)
Sajnos az előző tulaj túl keskenyre ültette a sorokat
Válasz máris szomszéd #5740. hozzászólásáraIgény az lenne!
De mint korábban írtam majd felébredek
Mindenképp fülkés a permetezés miatt, esetleg klíma, fronthidró meg frontkardán jó lehetne kaszáláskor v így lehetne kevesebb menet elől kasza hátul soraljművelő vagy fordítva.
10-15hl axiált v esetleg radiál permetezőt bírjon elhúzni,
Alkalom adtán esetleg gruber, kis lazítás.
Ne legyen szélesebb 150cm-nél, inkább keskenyebb
Ha új ott kinéz egy tízes pályázat meg némi önrész, használtra sajnálok kiadni 4-5öt
Válasz ND #5724. hozzászólásáraA lényeget elfelejtetted. Mennyi a max amit rá áldoznál,és mik az igényeid azért a pénzért.