Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az Mtz egy jó kis traktor, ami bajom van vele, az a komfortalanság.
Anno még énis gyürtem a benne töltött 8-10 óra után már én is anyáztam, köpködtem ,pedig a sajátot gyűrtem. Egy alkalmazottól mit várnék el?
A nyugatiakban simán letekerjük ha kell a 12-14 órát is naponta.
Innen pedig az következik hogy 3 - 4 db MTZ és napi 8 órában megcsináljuk amit kell, vagy 2 db nyugati aztán amikor kell benne ülünk 12-14 órákat.
Beruházás szempontjából majdnem mind1.
Mondjuk nálam elég specifikus mert a szőlő azért elég odafigyelős kell legyen (sorművelés stb), tehát precíziós munkát igényel ami már délután nem nagyon ment az MTZ-ben még nekem sem.Egy leszakított termőkar, egy kidöntött oszlop, egy kivágott tőke elég nagy kárt tud csinálni.
Ezzel nem leszólni akarom az MTZ-t, csak a véleményem mondtam el a kérdésről.
Többször láttam itt, hogy mtz-t ajánlanak a kolegák. Nekem is a 82-t írták. Megnézegettem a felhozatalt, de ami nem teljesen lehatcolt mind 2milliótól kezdődik. Nem érné meg akkor inkább kintről hozni egy használtat? Igaz, hogy ott meg rakódik a fuvar, de mégsem mtz. A fenntartási költségek hogy viszonyulnak egymáshoz egy mtz és egy nyugati esetében? Mint trabant a BMW-hez?
Én valahogy ezt az átbaszást nem tudom, elviselni, hogy ugyanazt a szűrőt, olajat stb ha landinihez veszem akkor 2000 ft ha Mc cormichoz 9000 Ft ha MF hez akkor 10000Ft.
Én nem adom el Tokajis dobozba az alföldi asztali boromat, mert az csalás, és bűncselekmény...
130-150 lóerő kategóriában, melyik hat hengeres nyugati traktor a legjobb ár/érték arányba? Nem volt eddig nyugati traktor,de nagyon nem is húz a szívem hozzájuk,legfőképpen az áruk miatt:S
Megint kéne lesnem szőlős trakit , de megint nem tudok dönteni.
És a legnagyobb baj , nem a gépekkel van amik eddig bejöttek, hanem a forgalmazókkal.
Beszákolni a vevőn egy nagy valag pénzt az eladáson, aztán leszarni. Ha nem vesz többet le van tojva, majd beesik valami újabb madár.
Akkor majd figyeled, hogy mit alakítok ott a szomszédodban.Ennyiért, olyan súlyban van mint a volt Zetorom,(+20Le) meg mint egy 82-es MTZ, meg a kora, nem beszélve az áráról, nem hagytam ki.
Ma jöttem Cserke felöl,(pálinkafőzés) s van a megye határon túl egy telephely, ott van kisebb is nagyobb is, új is régi is,(ilyen is) jól megnéztem a gépeket, itt még ezután lesz a puding próbája.
SB, átváltasz gyümölcsös kultúrákra !!???
Ez nem talajmunkára vala hacsak nem olyan homokos a területed, mint ahol a zetor és a lambo szánt a videón.............
Hát nem tudom más ~500 hektárt művelő családi gazdaságoknál, hogy van, de mi nem bírunk most levenni a polcról csak úgy 40 milliót egy traktorra.
Hitelt meg nem akarunk felvenni!
Megfontolandó egy 8R vagy 9-es Fendt is csak akkor viszont az a probléma, hogy jelenleg nincs egy hozzájuk való munkagépünk se. Így azokat is bekellene szerezni. Ami hát nem lenne kevés. Viszont ha a későbbiekben még bővülni szeretnénk akkor már viszont biztosan ebben a kategóriában kellene gondolkozni. Szóval lehet érdemesebb lenne már most beruházni egy ilyen kategóriájú gépbe és a munkagépeibe. Tényleg nem tudom mi lenne a legjobb. Még most kezdtünk bele ebbe a témába, hogy milyen gépet is vegyünk és még nagyon nem tiszta a kép
Ne hogy már ennyi föld bevételéből ne tudjál venni egy 6190 vasat???????? Ez csak kaszáló vagy jó szántó is van benne??????? Ja és a 6190 az 33 milla + áfa, ez mostani ár!! 500 hekire szép az állami finanszírozás is!! Két évesből meg tudod venni, vagy vegyél fel 2,5% hitelt és fizessed ki 10 év alatt, mit pöcsölsz?????
Válasz #2454. hozzászólásra
Tibi ha talajmunkára kellene gép miért középkategóriásat nézel? JD 8 as sorozat vagy a Fend 9 sorozata 300 ló körül megcsinálna mindent és a többi traktor megmaradna kisegítő traktornak vagy csinálhatnák a maradék munkákat. De ha mégiscsak középkategóriásat akarsz, néz rá a NH 7 sorozatára. Árban lényegesen a JD ára alatt van és teljesítményben biztos nem vall szégyent.
Hát egy 6190R nagyon jó lenne
Csak hát ha jól gondolom az újan közelebb van a 40 millióhoz mint a 30-hoz. Annyi meg sehogyan sem lesz traktorra.
Amire leginkább gondoltam az JD 7530 vagy 7730 olyan 2007-2008-as évjáratban. Dehát nem tudom. Valaki olyat is mondott, hogy ezek a JD-k nem bírják a nehéz talajmunkát. Inkább csak szállításra meg könnyű munkákra vannak. Nem tudom ebben is van-e valami.
ennyi területre megérné újat venni, a jd 7R amugyis új széria de a 6R esik inkább ebbe a kategóriába és jobbnak mondják a 7Rnél.
6190R-re csak jókat mondtak
Tanácsot szeretnék tőletek kérni gépvásárlással kapcsolatban!
Családi vállalkozásban gazdálkodunk jelenleg 480 hektáron plusz még bérmunkát végzünk. Jövőre még bővülni fog a terültünk olyan 80-100 hektárral és úgy nézki több bérmunka is lesz.
Úgyhogy arra gondoltunk, hogy veszünk még egy traktort.
Jelenlegi gépparkunk úgynézki, hogy 1db MTZ 80, 1db MTZ 820.1, 1db New Holland TM135, 1db Massey Ferguson 7495.
Használt max. 6 éves traktorra gondoltunk és olyan 180-200 lóerő körülire. Univerzális traktornak kellene.
Mi leginkább valamelyik 7R JD-re gondoltunk.
Ti mit ajánlanátok?
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e információja az AGT 835-ös, vagy az MTZ 320-as traktorokról?
Fogyasztás, alkatrész ellátás, alkatrész árak, szervízigény, típushiba, vagy bármi ami hasznos lehet nekem, aki még soha nem használt ilyen trakikat.
7044 hozzászólás
Az Mtz egy jó kis traktor, ami bajom van vele, az a komfortalanság.
Anno még énis gyürtem a benne töltött 8-10 óra után már én is anyáztam, köpködtem ,pedig a sajátot gyűrtem. Egy alkalmazottól mit várnék el?
A nyugatiakban simán letekerjük ha kell a 12-14 órát is naponta.
Innen pedig az következik hogy 3 - 4 db MTZ és napi 8 órában megcsináljuk amit kell, vagy 2 db nyugati aztán amikor kell benne ülünk 12-14 órákat.
Beruházás szempontjából majdnem mind1.
Mondjuk nálam elég specifikus mert a szőlő azért elég odafigyelős kell legyen (sorművelés stb), tehát precíziós munkát igényel ami már délután nem nagyon ment az MTZ-ben még nekem sem.Egy leszakított termőkar, egy kidöntött oszlop, egy kivágott tőke elég nagy kárt tud csinálni.
Ezzel nem leszólni akarom az MTZ-t, csak a véleményem mondtam el a kérdésről.
Sziasztok!
Többször láttam itt, hogy mtz-t ajánlanak a kolegák. Nekem is a 82-t írták. Megnézegettem a felhozatalt, de ami nem teljesen lehatcolt mind 2milliótól kezdődik. Nem érné meg akkor inkább kintről hozni egy használtat? Igaz, hogy ott meg rakódik a fuvar, de mégsem mtz. A fenntartási költségek hogy viszonyulnak egymáshoz egy mtz és egy nyugati esetében? Mint trabant a BMW-hez?
Válasz #2492. hozzászólásra
Jogos!
kutyaütők ezek:)
Akkor inkább legyen zöld, az nem idegesít annyira mert az nem árul 4 márkanéven, 4 áron ugyanazt a dolgot.
Én valahogy ezt az átbaszást nem tudom, elviselni, hogy ugyanazt a szűrőt, olajat stb ha landinihez veszem akkor 2000 ft ha Mc cormichoz 9000 Ft ha MF hez akkor 10000Ft.
Én nem adom el Tokajis dobozba az alföldi asztali boromat, mert az csalás, és bűncselekmény...
Ez nem az?
130-150 lóerő kategóriában, melyik hat hengeres nyugati traktor a legjobb ár/érték arányba? Nem volt eddig nyugati traktor,de nagyon nem is húz a szívem hozzájuk,legfőképpen az áruk miatt:S
Válasz #2489. hozzászólásra
Ez ilyen ország...
Megint kéne lesnem szőlős trakit , de megint nem tudok dönteni.
És a legnagyobb baj , nem a gépekkel van amik eddig bejöttek, hanem a forgalmazókkal.
Beszákolni a vevőn egy nagy valag pénzt az eladáson, aztán leszarni. Ha nem vesz többet le van tojva, majd beesik valami újabb madár.
Válasz #2475. hozzászólásra
Csak ez a tüdő az összes levegőt elszívná a motortól és lefulladna, akkor mit csinálnál, te húznád az ekét???????????
Válasz #2486. hozzászólásra
Válasz #2485. hozzászólásra
Ő a szalontüdőről beszél
Válasz #2482. hozzászólásra
Akkor majd figyeled, hogy mit alakítok ott a szomszédodban.Ennyiért, olyan súlyban van mint a volt Zetorom,(+20Le) meg mint egy 82-es MTZ, meg a kora, nem beszélve az áráról, nem hagytam ki.
Válasz #2470. hozzászólásra
Ma jöttem Cserke felöl,(pálinkafőzés) s van a megye határon túl egy telephely, ott van kisebb is nagyobb is, új is régi is,(ilyen is) jól megnéztem a gépeket, itt még ezután lesz a puding próbája.
Válasz #2481. hozzászólásra
http://youtu.be/jf8mmMrX49s
Válasz #2479. hozzászólásra
Kint a határba ilyeneket nem igen látni,csak ha az ember bevágodik fuvarba valamely telepre-száritoba ott elöfrdulnak.
Válasz #2479. hozzászólásra
Még ha csak láttam volna...............
Válasz #2469. hozzászólásra
Nem csak a traktorral, azzal is tudnék mit kezdeni.
A buszon láttál sokat.
Na akkor meg vagyok nyugodva hogy nem haragszol!!!
Válasz #2468. hozzászólásra
Majd látom fejlődtem, vagy csak visszafele.
Válasz #2470. hozzászólásra
Bocsi mindenkitől de én csak egy jó trakit mutatok Sanyinak!!!
Válasz #2467. hozzászólásra
Szalontüdő világéletemben a kedvencem volt, van, lesz.
Válasz #2473. hozzászólásra
Gyere életképekbe.
Válasz #2472. hozzászólásra
Látom mi történt veletek.Ekét huzta?A mester csinálja?
Válasz #2471. hozzászólásra
Ha már akad egy vásárló csak miatta, akkor már megérte A marketing sokat számít
Jopár éve a bábolnai napokon az amobil trakit is egy jo tüdejű üzletkötö hölgy reklámozta volt is érdeklödö rendesen.
Ne baxtassátok az öreget,neki megfelelő ,ez a lényeg
Válasz #2467. hozzászólásra
Több mint valószinű hogy sanyibácsinak is egy ilyen eladó segitett kipróbálni meg egyből beleszeretni a traktorba
Válasz #2429. hozzászólásra
SB, átváltasz gyümölcsös kultúrákra !!???
Ez nem talajmunkára vala hacsak nem olyan homokos a területed, mint ahol a zetor és a lambo szánt a videón.............
Válasz #2466. hozzászólásra
Hopp a videó meg le maradt!!
http://youtu.be/RCK3OqKWp6Q
Ezt a videót Sanyi bácsinak ajánlom ilyen traktort kellett volna venni!!!
Válasz #2457. hozzászólásra
Gyári hiba, mindig is volt és lesz is.
Válasz #2463. hozzászólásra
Hát pedig az a 2,5% az semmi azt ki kell tudni gazdálkodni, de te tudod!!
Válasz #2458. hozzászólásra
Hát nem tudom más ~500 hektárt művelő családi gazdaságoknál, hogy van, de mi nem bírunk most levenni a polcról csak úgy 40 milliót egy traktorra.
Hitelt meg nem akarunk felvenni!
Válasz #2456. hozzászólásra
Megfontolandó egy 8R vagy 9-es Fendt is csak akkor viszont az a probléma, hogy jelenleg nincs egy hozzájuk való munkagépünk se. Így azokat is bekellene szerezni. Ami hát nem lenne kevés. Viszont ha a későbbiekben még bővülni szeretnénk akkor már viszont biztosan ebben a kategóriában kellene gondolkozni. Szóval lehet érdemesebb lenne már most beruházni egy ilyen kategóriájú gépbe és a munkagépeibe. Tényleg nem tudom mi lenne a legjobb. Még most kezdtünk bele ebbe a témába, hogy milyen gépet is vegyünk és még nagyon nem tiszta a kép
Válasz #2459. hozzászólásra
Majd szólok ha szét ment!!!
Válasz #2457. hozzászólásra
Segítek
Agroluxos képek!
Válasz #2455. hozzászólásra
Azoknak ennyinél megy szét a váltójuk!! Pont 6000 óra körül!!
Válasz #2452. hozzászólásra
Ne hogy már ennyi föld bevételéből ne tudjál venni egy 6190 vasat???????? Ez csak kaszáló vagy jó szántó is van benne??????? Ja és a 6190 az 33 milla + áfa, ez mostani ár!! 500 hekire szép az állami finanszírozás is!! Két évesből meg tudod venni, vagy vegyél fel 2,5% hitelt és fizessed ki 10 év alatt, mit pöcsölsz?????
Válasz #2453. hozzászólásra
Akkor nézz rá az agrolux csondéros oldalára, lapozz vissza pártíz hozzászólást,találsz szétszedett hatert
Tibi ha talajmunkára kellene gép miért középkategóriásat nézel? JD 8 as sorozat vagy a Fend 9 sorozata 300 ló körül megcsinálna mindent és a többi traktor megmaradna kisegítő traktornak vagy csinálhatnák a maradék munkákat. De ha mégiscsak középkategóriásat akarsz, néz rá a NH 7 sorozatára. Árban lényegesen a JD ára alatt van és teljesítményben biztos nem vall szégyent.
A munkahelyemen 7730-as van 6éves 6000körüli üó és csak talajon dolgozik
Válasz #2453. hozzászólásra
Hát egy 6190R nagyon jó lenne
Csak hát ha jól gondolom az újan közelebb van a 40 millióhoz mint a 30-hoz. Annyi meg sehogyan sem lesz traktorra.
Amire leginkább gondoltam az JD 7530 vagy 7730 olyan 2007-2008-as évjáratban. Dehát nem tudom. Valaki olyat is mondott, hogy ezek a JD-k nem bírják a nehéz talajmunkát. Inkább csak szállításra meg könnyű munkákra vannak. Nem tudom ebben is van-e valami.
Válasz #2452. hozzászólásra
ennyi területre megérné újat venni, a jd 7R amugyis új széria de a 6R esik inkább ebbe a kategóriába és jobbnak mondják a 7Rnél.
6190R-re csak jókat mondtak
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék tőletek kérni gépvásárlással kapcsolatban!
Családi vállalkozásban gazdálkodunk jelenleg 480 hektáron plusz még bérmunkát végzünk. Jövőre még bővülni fog a terültünk olyan 80-100 hektárral és úgy nézki több bérmunka is lesz.
Úgyhogy arra gondoltunk, hogy veszünk még egy traktort.
Jelenlegi gépparkunk úgynézki, hogy 1db MTZ 80, 1db MTZ 820.1, 1db New Holland TM135, 1db Massey Ferguson 7495.
Használt max. 6 éves traktorra gondoltunk és olyan 180-200 lóerő körülire. Univerzális traktornak kellene.
Mi leginkább valamelyik 7R JD-re gondoltunk.
Ti mit ajánlanátok?
Köszi!
Szép estét!
Szép estét!
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e információja az AGT 835-ös, vagy az MTZ 320-as traktorokról?
Fogyasztás, alkatrész ellátás, alkatrész árak, szervízigény, típushiba, vagy bármi ami hasznos lehet nekem, aki még soha nem használt ilyen trakikat.
Köszönöm.
Válasz #2449. hozzászólásra
Azt ahol a turbinás orosz kirántja a bikát a homokozóbol.
Válasz #2447. hozzászólásra
Sziasztok!
Aki 50-est akar venni.....! Ennyiért igazán jó ár.......!
http://aprod.hu/hirdetes/mtz50-billencs-potkocsival-ID1EO65.html#a44c109bb4
Kár hogy felénk a duplája. Bár mikor én traktort akartam venni a dunántúlon mindig nagyságrendekkel jobb ajánlatok voltak.
Üdv: Rönó
Válasz #2431. hozzászólásra
A másik vidit kellett volna nézni SB