Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Poénok új
- Kukorica vetőmagok új
- RS-09 eszközhordozó új
557 hozzászólás
Válasz .Richard. #106. hozzászólásáraIQ storm a márkája, most mitmondjak erre
Válasz mtz1221 #103. hozzászólásáraHúbakker... szo szerint túlllla ja zivánnak csak ugy dől a füst. Ugye csak a video kedvéért van ez a nagy sebesség? Vagy kettyos az ipse?
Válasz Shadow. #101. hozzászólásáraSajnos muszály lesz faragni valamit .
Válasz mtz1221 #103. hozzászólásáraHabár
ITT meg a kisebb átmérőjű olcsóbb hengerük jócskán.Újvidéken majd ránézek hogy mindkettőnek eltolva vannak e felrakva a kései,vagy csak a nagyobb átmérőjünek.
Válasz griz #102. hozzászólásáraVideójukat elnézve,nem pattog ez sehova sem.
Válasz mtz1221 #90. hozzászólásáraMeg talán nem pattogna be talán annyira ha függesztett,vagy ez mennyire jellemző probléma egy három méteresnél,?
Válasz Hús Futár #98. hozzászólásáraMarad a házi gyártású!
Válasz Bárány #99. hozzászólásárajó ez arra csak aprítsa valami fel rendesen többit majd a lazító elrendezi
Válasz Hús Futár #98. hozzászólásáraÉvelő fenyércirokra ez nem alkalmas. Ezzel akár pont, hogy szaporítod.
Olyan valami megoldás érdekelne ami kis tempónál boldogul akár nagy tömegű fenyércirokkal és vadkenderrel .
Előzőekben tetszett nagyon a Quivogne Gladiátor de kicsit drágállom évi 20-30 hektárra .
Jut eszembe még tavasszal láttam gruberre szerelve egy szabadkai kisiparosnál a kiállításon.Hogy mennyire lehet életképes.
Válasz mtz1221 #91. hozzászólásáraAhogy Laci is írja, jobb ez!
Meg a nagygépet nem szúrkálja össze a napraforgó szár, előtte kisgép amin lesz terelő leszaladja, ha jó a talaj állapot egy kis hántásnak is megfelel.
Plussz ilyenkor egy sor cultus és mehet a vetőgép.
Válasz Radocz #94. hozzászólásáraÍgy még jobb.
https://www.youtube.com/watch?v=KhPrO3OpAd0
https://www.youtube.com/watch?v=KhPrO3OpAd0
Válasz mtz1221 #90. hozzászólásáraEz meg ilyen.
https://talajhumusz-forum.hu/humusznovelo-forum/takaronovenyek/#post-221
https://talajhumusz-forum.hu/humusznovelo-forum/takaronovenyek/#post-221
Takarónövények topik első hozzászólás.
Válasz mtz1221 #83. hozzászólásáraNeki a nehéz Szerb gyártmányú van, nem Noran féle.
Válasz mtz1221 #91. hozzászólásáraRT-val nem tudod úgy összevágni a napra szárat, csak ha az előző müveletre 90 fokban mész. Csináltam már, de a traktor pattog, kis területen még lehet, kibírod, de nagyon felejtős.
Válasz szanberg #89. hozzászólásáraVan rövid tárcsád,azzal mi a gond? Én naiv fejjel úgy vagyok vele ha lenne RT,nem is gondolkodnék aprító hengeren.
Válasz griz #88. hozzászólásáraŐK nem egy sorba rakják,most hogy jobb vagy nem.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraÉn rendeltem Norbitól a 450-es hengerbe aprító tagokat, de azért több munka lesz rá. 30-40 ha-ra mégha kicsit először rosszul is néz ki egy nagyobb táblában, de totál elég lesz a 3 méteres is magadnak.
Ha belegondolunk, eddig rz3 zúzóval baxakodtunk, ez ahhoz képest álom munka még a kicsivel is.
Válasz mtz1221 #86. hozzászólásáraAz nem túl görbe az anyaga az jólehet bár ha mind egyforma hosszú égy ívű akár megoldható lehet .Még egy szerintetek hogy jobb ha egyben van az él vagy elosztva és eltolva felrakva úgy nagyobb súly jutna az adott élhoszra.
Válasz griz #80. hozzászólásáraTakarónövény terminálása.
Talajhumusz-fórum oldalon van fent video a munkájáról, valamint takaronövenyek.hu oldalon 2016-ban Zsombor tett fel külföldi aprító hengert, ami a rozsban is jó.
Válasz Bobo77 #84. hozzászólásáraAkkor gyűjtöm tovább a kamion féder kötegeket.
Válasz csferri #79. hozzászólásáraKörnyező falvakban van 2-2-2 gazdaságonként, attól függetlenül itt helyben találnák rá munkát, de nem célom. Amúgy én is hol innét, hol onnét hívom Dalbo 600-kat, csak soxor, útoljára hagynak, vagy már nem vállalják azt keressek mást. Ja meg van hogy kis darabokban van, azt meg senki nem szereti.
Tavalyelőtt volt itt 1 tag szomszéd faluból MTZ+ 3m-el a faluban bevállalt vagy 150-200 hekit kb. 1-1.5 hétig nyomták, na azóta sem láttam őket. Na mindegy a hengert ma eladtam, éjjel jön a fuvaros érte aztán rendelek egy 3méteres Norannos proxikutot vagy mifenét
Válasz mtz1221 #82. hozzászólásáraMűködni fog ott is de a sima laposvassal nem érdemes próbálkoznod
Válasz griz #80. hozzászólásáraOlvass vissza.Ha jól emlékszem Dr-t vagy valami hasonló nevű vitt tőlünk(lentebb raktam be linket),pont takarónövényre.
Valaki becsületesen feltöltött naprában próbálta e ? Van rá esély hogy ott is működjön ? Sima lapvasat pl 10 mm vastagot ha félbe vágatnák szögben lánggal,majd felrakni keményfém elektródával működő képes lenne ?
Válasz griz #80. hozzászólásáraHomokon is működik, sőt kicsit gyomosban is, tényleg én sem gondoltam volna hogy ennyire jó és szapora a munkája. Takarónövényt nem tudom.
Válasz csferri #79. hozzászólásáraValakinek nincs tapasztalata esetleg takarónövényben alkalmazásról,illetve homokosabb puha földön is működik az aprítás.Köszi
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraA 3 méteres arra jó hogy a magadét megcsinálod, de ha mondjuk egyébként nincs ilyen eszköz felétek a 4ésfelessel tuti lenne rá egy csomó bérmunka Azért írom mert nálunk is így van, 2 faluval odébbról áthívta az egyik tag a fórumos kollégát aztán megláttuk a munkáját és ráugrottunk mint tyúk a takonyra
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraAz elmélet szerint ha tudsz menni a földön 15-tel(?) akkot lesz vagy 12 az átlagsebességed, 3 méterrel az legyen 3,5 ha/óra szóval akár 30 hektárt is be tudsz szaladgálni egy nap ha van olyan jó derekad :D
De az említett terület két nap alatt tuti sima
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraIrtam e mailt
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraPont tegnap láttam egy videót, az aprító henger a Cambridge simítója helyére volt rakva. ha így teszel, lesz egy sokoldalú variálható géped.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #74. hozzászólásáraJa meg hogy függesztettet hogy viseli 82 MTZ? 10q még megemelné, de lehet hogy két kerékre állna szergej tőle? Van másik gép is de azokat nem akarnám erre befogni...
Esetleg van valakinek tapasztalata Noran 3m aprítóhengerével?
Mennyit lehet vele óránként legurítani naprában.
Azon agyalok hogy egy 3m vegyek, vagy meglévő 4.5 hengeremre szereltessek apritótagokat.
Csak akkor mit kezdjek a cambridge tagokkal? (Van külön simítós hengerem) Na meg évente csak 30-40 ha kellene
Válasz szanberg #72. hozzászólásáraMesélj, mit újítottál?
Válasz bandigh #70. hozzászólásáraNem nagyon akarom én azt, van egy 530-as dalbo is, azzal kolléga megoldja majd az új traktorral
amit hengerezni kell. Ha meg nagyon olyan a helyzet, akkor átszereljük, igazából ősszel kell az aprítós sztori szinte kizárólag.
Válasz medikus #68. hozzászólásáraNem is az ő hozzászólása volt!
Norbi tette be az e-mail címét!
Csak valamelyik modi irigy lehet a Noran Corporation-re.
De a nevére kattintva ott van minden elérhetősége, és a hirdetett gépei is.
Csak hogy mindenki tudja: aprító henger, aprító henger-betét stb....
Válasz szanberg #69. hozzászólására
Legjobb lenne ha sose kéne cserélgetni, de két ember hamar megvan vele, nem nagy dolog.
Válasz bandigh #54. hozzászólásáraBeszéltem ma Norbival, megrendelődik a 450-es hengerbe az aprítóhenger sor oszt cső.
Válasz Sk Laci #67. hozzászólásáraBiztos reklámoztad,vagy hirdetted magad!
Válasz Moderátor #65. hozzászólásáraEzt mostan miért is kellett kitörölni?????
Mi volt a probléma?
Válasz SI-SPED KFT. #64. hozzászólásáraBocs hogy belekotyogok, de ékgyűrűs hengerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Adnál egy elérhetőséget?
A következő hsz-t moderálták és eltűnt a címed.
Moderálási elveink miatt törölve: 2020-02-03 19:03:02
Válasz atisgyulai #61. hozzászólásáraPersze keress meg és intézzük.
Válasz VMisi #38. hozzászólásáraFerde vonalúnál nagyobb súly esik az érintkezési pontban a felületre. Teoretikusan jobban el kéne vágnia a szárat ugyan annál a súlynál, mint az egyenesvonalúnál.
Válasz SI-SPED KFT. #60. hozzászólásáraSzia Norbi!
Tavaly kérdeztem a 6 m-es aprítóhengert, de akor még csak a 3m-esel foglalkoztatok.
Mára már van legyártva 6 m-es késes aprítóhenger?
Ha igen, milyen a súlya, és mibe fog kerülni?
Esetleg pár kép......
Válasz SI-SPED KFT. #60. hozzászólásáraKöszi!
És nálad is elérhető, vagy te csak komplett gépeket árulsz?
Válasz atisgyulai #59. hozzászólásáraHARDOX anyagból 100mm magas 8mm vastag élezve igény szerinti hosszban 15.000 Ft/m (NorAn)
Késekről tud valaki árakat.
Mennyi kb. métere?
Van két régi sima hengerünk, lehetne velük mit kezdeni.
Válasz Bobo77 #57. hozzászólásáraIlyesmi. Ugaroltatott területet haladósabb lenne ezzel időnként végigszaladgálni, mint szárzúzóval.