Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Eke minden mennyiségben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
557 hozzászólás
Válasz termelo #502. hozzászólásáraMert rosszat próbáltatok. Legyező elrendezésű a jó. És igazából nekem már egy szárzúzó talajmunkája is elég lenne. De nem mindegy a munkaidő.
Egy ilyen 6m es hengerrel kiszaladok és egy délelőtt megvan minden. Csak kell hozzá egy 6m es direktvető is. De azt jövőre.
Válasz MrPoke #504. hozzászólására1 cm2 re jutó nyomás kb 10-20 %-a a tárcsáénak, ezt kalkuláld bele
Válasz termelo #503. hozzászólásáraTudom, ezért mondom ha lesz, csakis a nagy nehéz zártból kell.
Válasz termelo #502. hozzászólásáraFelétek lehet. Itt annyira jó a talaj szerkezet, hogy a könnyű lengyel tárcsa is agyig merülne. Nekem már sok az a talajművelés amit egy tárcsa csinál.
Válasz mtz1221 #500. hozzászólásáraNem bántás képp de a videón látszik, hogy nem nagyon vágja össze a szárakat
Válasz MrPoke #495. hozzászólásáraMi próbáltuk, elgurul a tetején.
Nagyon-nagyon jó indulattal 0,5-2 cm mélységig lehet látni csíkokat, 0 azaz 0 föld mozgatása mellett.
Küllőskapa. Hu most tervezi a legjobbat.
Kipróbálás után mondjunk véleményt!
Válasz MrPoke #496. hozzászólásáraPár éve mikor megvoltam hülyülve 1ért, akkor azt mondták csak a nagy átmérőjűnél lehet úgy meghajtani a pucoló lemezt, hogy öntisztuló legyen. Van azóta nyitott kisebb átmérőjű is nekik, de nekem a nagy jobban tettszik, a súlya miatt.
https://youtu.be/3c_d35Ozq1k
Válasz MrPoke #496. hozzászólására+még a zárt henger kb5x jobban porol.
Noran
Válasz MrPoke #496. hozzászólására a videon mi látható?
Válasz mtz1221 #494. hozzászólásáraTéves út ez a nagy átmérős henger.
Kevés kerületi sebesség nincs öntisztulás.
Valamint döcögős a járása. Nekem ukrán lesz 6m esben.
Válasz $HMP$ #490. hozzászólásáraÉn most azért veszek mert a rövidtárcsa kiváltására kell valami tarlóhántásra stb...
Válasz $HMP$ #488. hozzászólásáranálunk, ezt szereti legjobban. Mármint gyártóra, nem a 6 méteresre gondoltam.
az eredeti elgondolás, valaki egyszer kérte tőlem, h számoljam ki, hogy mibe fáj, akkor kb a felébe jött volna ki az ára az eredetihez képest, azt mondta az drága....
Válasz $HMP$ #490. hozzászólására2 éves, azt hiszem 200 liter olaj van benne és eredetileg 80 hektár/év napraforgó tarlóra lett véve
idén 250-et ment kb.
Válasz $HMP$ #490. hozzászólásáraAnnyit hozzá szolnék hogy a zárt henger szinte csak por szataz földön használható,mert beragad a nedves földben!! Én csináltam egy 3 méteres nyitottat, ez jóval nehezebben rakódik be viszont kevésbé vág bele a földbe mert könyebb, de nem rosz . lehet jövőre hegesztek rá valami tartót hogy meg lehessen pakolni traktor súlyokkal.
Válasz termelo #489. hozzászólásáraEz még elsők közül lehet nem ?....ujabbakon javitottak eztazt azt mondta koma.
Hany liter fér bele?
Kinél hol volt a lélektani határ hogy már nem zúz stb ....hanem hengert vesz?
16000eu az uj... hány ha munkára vettetek meg ilyet?
Válasz $HMP$ #488. hozzászólásáraA gazat nem vágja el csak a napraforgó szárat, kerékcsapágy többször megadta magát,
a váz elején a csuklópontoknál elrepedt.
de
fel van töltve fáradt-olajjal és a traktoros 15 km/h val húzza
Nehéz megmondani...
Eltelt pár év mik a tapasztalatok azóta?
Noran lett a topp eladott az országban mit láttok?
Minél hogyan milyet használtok fronton elöl ....traktor mögött mivel hogyan kombinálva...tárcsa rövidtárcsa grubber...?
Válasz VMisi #484. hozzászólásáraHasználod-e az apríto hengert, és mire?
Mennyi pénzből lett kész?
Sziasztok használja valaki az aprítóhengert legelőn tisztító kaszálás helyett?
60 centis késeket, 3 oda hegesztett U vas megtartaná e egy életre ?
Válasz mtz1221 #483. hozzászólásáraA hardox lemezt Balmazújvárosban vettem, ők vágatták ki lézerrel, a hő miatt nem vágattam lánggal vagy plazmával. A két végére a furatokat is ők vágatták bele. Noranhoz meg elvittem maratni az élét. A felfogatást is Balmazújvárosban vágattam ki. Autocadban megrajzoltam és azt küldtem el nekik.
Holnap csinálok képes és elküldöm ha el nem felejtem.
Válasz VMisi #482. hozzászólásáraKösz. Egy képet is kérnék róla, hogy mihez van odafogatva pontosan, meg milyen sűrűn van csavavarozva. Ha emlékszel az árára elküldhetnél privátban, meg hogy kitől van.
Válasz mtz1221 #479. hozzászólásáraHardox 500, 10mm vastag, mert 8-as nem volt. Magasságra nem emlékszem, talán 100mm, de holnap meg tudom nézni
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-13 09:34:59
Válasz mtz1221 #477. hozzászólásáraNem vagyok újonc egy pár éve olvasgatok néha írkálok nektek ha van időm. Hogy ha saját gyártmányú száraprítót fabrikálsz ,akkor nézz rá az iq patent gépjére is. A 3 méteresen van lehetőség állítani a tengely szögét. Ha srégíted jobban belevág ,ugyanaz az efektus mint hogy ha felsúlyoznád.Előnye az lenne hogy a kis török könnyebben felkapná a fordulókon.Ugyanakkor nézd meg a rövidtárcsájukon lévő száraprítójukat is. Azon pedig szögben vannak felfogatva a kések ,nem hiszem hogy azért állnak srégen mert úgy sikerült összerakniuk.
Válasz VMisi #478. hozzászólására Hardox ? 400 vagy 500 as ? Kés magasság vastagság ?
Válasz mtz1221 #473. hozzászólásáraÉn 30 fokosra marattam.
Érzem én hogy valamiért nő a színvonal az agroinformon. De akkor mi a facért ajánlgattok szerb kereskedőtől vagy gyártótól gépeket ??? Elvből csak magyartól veszek, vajdaságból. Van itt minden féle a minőségestől az olcsóig.
Válasz mtz1221 #470. hozzászólásáraIgen
Válasz snooker #474. hozzászólásáraNem lesz veseköved. Találtam itt valakit aki kivágná 400-as hardoxból. Mást adtam be a pályázatra, lehet csinálunk egyet. És igen 50-60 centis élekre gondoltam én is, felezve egymást. Csak az a kérdés 8mm vastag elég lehet e neki hardoxból ???
Válasz mtz1221 #473. hozzászólásáraAz szerintem nem számít ,az a lényeg hogy ne legyen tompa. Mangán ötvözetű anyagból készülnek a hosszú élettű élek. Előbb elkészülnek méretre, kiélezik őket ,kifúrkálják a lukakat utánna mennek edzésre. Jobb hogy ha több tagból van összeszerkesztve és nem egyszerre érik a földet. Ha mondjuk egy három méteres aprítóhengeren egyben három méteresek az élek ,akkor kissebb tempónál kirázza belőled a reggelit.
Hány fokos lehet az aprító él, éle ???
Válasz mtz1221 #471. hozzászólásáraIgen
Válasz snooker #469. hozzászólásáraTe is vajdasági ?
Válasz Róbert86 #468. hozzászólásáraTe is vajdasági ?
Válasz mtz1221 #467. hozzászólásáraMbv Versec is árul Begin 3méteres aprítóhengert Két sor tag van rajta és 1 tonna tömeg.
Válasz mtz1221 #464. hozzászólásáraKérdezd meg a kvb bukur-t. Felénk a zöld napra szárat nem erőltetik,2-3 hét és megszárad.
Pályázatra lenne hengerestől aprítóstól. Ezért csak ez játszik. Kösz mindenkinek holnap autó és megyek mindenfelé, mert ha az asszony Emúlik 40 akkor vége a játéknak. Vagy ..........
Válasz mtz1221 #464. hozzászólásáraHa olyan nehez a tiednek is a vaza, mint az enyemnek akkor jo ez a cserebetet is Felesleges vizzel toltogetni. Mert szetszakad a kar.
Válasz mtz1221 #464. hozzászólásáraNoran-al gyártass hozzá! Lehet hogy drágább de nem fogod megbánni.
Válasz Bobo77 #462. hozzászólásáraIgen hasonló felépítésű 4.5-ös agromerkurra. Akkor lenne hengerem meg száraprítóm is, 2 az egyben. Csak az a gond jobban rákérdeztem, és nem vízzel tölthető az aprító része, hanem egyszerű váza van csak mint egy pálcás rögtörőnek. és így már kevesellem a súlyt nagyon.?
Válasz barazdabetyar. #460. hozzászólásáraHa betapad akkor mar nem kell aprito hengerezni. Egyebkent kulon menetesnek nem is latom igazan ertelmet. Ami nekem van az kombinalt vagy inkabb csak kiegeszito.
Igazad van abban, hogy az a jobb amelyik ontisztito.
Válasz mtz1221 #455. hozzászólásáraMilyen henger vázra gondolsz? Én Heva 5.4 esben cserélgetem a tagokat! Hibátlanul teszi a dolgát sok éve
Válasz mtz1221 #455. hozzászólásáraZöld szárra jó eséllyel egyik se lesz jó, de ha ebből muszáj választani, akkor inkább a nagyobb, nehezebb Dal-Bo.
Egyébként meg inkább szárzúzó.
Válasz MTZ1221.3 #459. hozzászólásáraÉs ha betapad?Gyorsabb sebességnél hamarabb kipotyog.
Válasz Kémlelő #458. hozzászólásáraMelyik aprit jobban? Egy 3m-es 400kg-s henger 20-al huzva vagy egy 3m-es 2tonnas 8-al huzva?
Válasz mtz1221 #457. hozzászólásáraA súly és a sebesség számít.
Szerintem a sebesség fontosabb, de nincs rá tapasztalatom.