Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
557 hozzászólás
Válasz bandigh #306. hozzászólásáraŐsszel olyan nedves volt alulról a föld, hogy a két kés ami adott pillanatban a földön volt, egy az egyben kiemelte a közrefogott talajszelvényt, nem létezik hogy a nyitott nem rakta volna tele magát. Bár a tavalyi ősz elég extrém volt csapadék szempontjából nálunk.
Válasz Gabro #303. hozzászólásáraZártat láttam itt már beragadva, rendes hengerként működött. Nyitottat még nem. Bár eleven sárban még nem is húztuk. Pálcás henger szerintem más mert ott bemegy a pálca mögé a sár és gyűlik, a késre meg nemhiszem hogy úgy felépül rétegenként, hogy beragad. A zártnál a lemez kezd egyre vastagodni, aztán eltünik a kés, nem hiszem hogy a kés kezd el vastagodni, hogyha vágja a szárat folyamatosan
Válasz Gabro #303. hozzászólásáraAz a helyzet a nyitott hamarabb beragad mind rendes zárt. Nemhiába van a dalbo/vogel/agroprofilén a sártaszító lemez a kések között.Le fognak majd itt hurrogni az okosok, de az a dalbo fejlesztése valahogy egy pontba tereli a sárt ahol könnyebben ki tudja dobni.
http://agroprofil.rs/hu/cutter-3-0/
Nagyjából mindegyik egyszerre ragad be, az a nagy helyzet.
Válasz später77 #302. hozzászólásáraMi tavaly vettünk Norant, sajnos az esők után ért ide. Próbálkoztunk, de nem lehetett vele dolgozni, A teteje porzott a földnek, de alulról felszedte a nyerset, 100 méter után úgy beragadt, hogy a késeket nem lehetett látni. De szerintem ami zárt, az mindegyik beragad nedves körülmények között, de lehet még a nyitott is, ha csak a pálcás hengerből indulok ki...
Válasz szanberg #300. hozzászólásáraKöszi az eddigi válaszokat mindenkinek!
Szanberg, tavaly esők után is vágtatok még napraforgót? Ha igen, akkor sem ragadt a Noran henger?
Válasz VMisi #299. hozzászólásáraSzerintem is túl van gondolva ez az "egyenes kés döcög" dolog.
Ahhoz, hogy rázzon már olyan ritka osztás kellene, ami már úgysem aprítana elég kicsire.
Válasz später77 #296. hozzászólásáraÉn norantól vettem hengert, egyenes késes de amúgy a közhiedelemmel ellentétben nem döcög az cseppet sem, viszont az ütő munkája szerintem kell neki, hogy gyomfoltban is jól aprítson, szóval nem biztos hogy az ívelt lesz a jó, ami a munka minőségét illeti.
Válasz später77 #296. hozzászólásáraNekem a nyitott tetszik, a berakodás, beragadás miatt. Ha külön henger, akkor az egyenes késes a jobb, mert ott ütőmunkát is végeznek a kések, ha tárcsa elé, ott a ferde vagy ívelt kés.
A legjobbnak a tárcsára szereltet tartom. Nem lesz plusz taposás, gázolaj, idő, gép...
Válasz später77 #296. hozzászólásáraSzerintem az egyszerű megoldás a jó, szimpla nyitott késes vontatott cucc, traktort nem rázza, port mögötted veri, sárral nem tapad be satöbbi. Vagrosat használunk, hát nem egy hors az tuti de a kés faszául bírja, a vázban meg benne van a vasmennyiség, mást nem hiszem hogy tudnia kell egy ilyen terméknek
Válasz später77 #296. hozzászólásáraHa innen akarsz akkor agroprofilt vagy a vogelt, nézegetném a helyedben.
Tudom, hogy sok helyen még el sincs vetve, de tavaly is későn ébredtem, már nem volt sehol készleten aprítóhenger...
Szóval a kérdések: szimpla (Noran) vagy dupla henger (Avers-Agro)? Egyenes vagy csavart kés (Horsch)? Kis átmérő vagy nagy (Dalbo)? Zárt vagy nyitott (Satex, VAgro)? Melyik döcög, rázza a traktort? Melyik bírja legtovább, ha nedves talajon és szármaradványban kell húzni? Melyik a legjobb ár-érték arányban?
Válasz Tobszi #292. hozzászólásáraAZ USA-ban létezik a lánctárcsa Kelly Diamond harrow lényegesen egyszerűbb megoldás. Ez olyan mint régen a szalma lehúzás.
Válasz Sz_Pisti #293. hozzászólásáraRánézésre jelentősen olcsóbban és egyszerűbben előállítható mint az Általad említett gépek.
Egy csukható vázat csinálni semmiség, és máris megoldható a vonulás.
Nagyon piszkálja a csőrömet!
Válasz Tobszi #292. hozzászólására Ugyan mondd már, hogy miért nem elégíti ki az igényeidet egy aprító henger vagy egy rövid tárcsa!
Ezzel lehet vonulni sehova, ha már váza van, akkor bonyolult.
Kissé magyarosítva vajon működhetne napraforgótarlón is?
Válasz VMisi #290. hozzászólásáraNincs mit.Ha küldött képet felrakhatnád ide,hátha mást is érdekel.
Válasz mtz1221 #289. hozzászólásáraMegkaptam, már meg is tudtam tőle amit szerettem volna. Rendes volt, egyből segített. Köszi!
Válasz VMisi #288. hozzászólásáraMeg van hülyülve a szolgáltatóm nem kaptam semmit sem.Elküldöm itt az adatlapodra,jelezd vissza ha megkaptad.
Válasz mtz1221 #287. hozzászólásáraírtam
Válasz VMisi #284. hozzászólásáraKüld rám egy emailt,majd elküldöm az egyik hasonlónak az face profilját.Ezt amit láttam dolgozni az asszony földje végén dolgozott 14 év alatt most találkoztunk először.
Van valakinek carrieren aprítóhengere és meg tudna nekem adni 1-2 méretet? Henger, tengely átmérő és a kések vastagsága, szélessége (magassága) érdekelne.
Válasz VMisi #284. hozzászólásáraHosszúkás furat?
Válasz mtz1221 #283. hozzászólásáraMit jelent a "slicc lukra"? Ha lehetőséged lesz még rá fényképezd már le légy szíves.
kép nincs mert munkára csak olcsó strapa telefont viszek magammal.De semmi extra.A v tárcsa vonó tengelyét megemelték hogy felső húzóról keljen húzni,tettek keresztbe egy vázat ami alatt volt egy egy noranéhoz hasonló aprító henger.Csapágyait slicc lukra tették,amin egy orsó segítségével lehetett kb 10 centit le fel állítgatni.Ez a része nem tetszett szerintem 3 rúgóval kellett volna csapokon vagy menetes orsón keresztül megcsinálni.De a munkája önmagáért beszélt,meg itt anyi súlyt tettél rá a tárcsán keresztül amennyit kb akartál.110 lovas nyuszival húzták nem túl nagy szögben mégis nagyon szép vetésre való földet hagyott.Ha lett volna előtte 150 ló és nagy szögben húzva,el sem tudom képzelni mit tudott volna.Ja maszek volt otthon csinálták,1650 euró körül mondta hogy megállt.
Válasz mtz1221 #280. hozzászólásáraÉs milyen gyártmány volt? Vagy maszek?
Válasz mtz1221 #280. hozzászólásáraFényképet nem csináltál?
Tegnap láttam V tárcsa elejére szerelt aprító hengert,meg mögé ékgyűrűs hengert.Annyit mondok sok neves gépgyártó elbújhat a munkája mellett,napra földön.
Válasz Bobo77 #275. hozzászólására
Válasz GREVEN #276. hozzászólásáraismerem a szitut,nálunk is ugyanez volt pont szotyi aratás után.lemegy a nap,a levélse rezzen.ugy van ahogy mondod...szószerint nem lehet ellátni 5 méterig se.
Válasz bandigh #274. hozzászólásáranálunk a vetések előtt jött meg éppen az eső,az árvakelés is a vetéssel egybe kelt ki.egyszer ugy is lesz dagonyázás,majd meglássuk!!!de az biztos,hogy a videóban eszméletlenűl hömpölygeti maga előtt a port.
Válasz fexco #272. hozzászólásáraEz ilyen extrém módon poroló tábla, meg környék. Itt ősszel naplemente után munka állj van, mert 2-őt fordulsz és az orrodig se látsz a portól.
Nem ülepszik vissza, nem száll ell, hanem mint a köd betelepül és csak vastagszik.
Válasz fexco #272. hozzászólásáraSzerintünk meg mi döntöttünk jól!
Válasz fexco #273. hozzászólásáraItt a zárt henger a még multkori esők után már faszául beragadt, csak hengerezett. Vagy aki szeret pajszerozni, az piszkálhatja. Ki persze nem repül belőle, akárhogy megreptették
vizesbe,ganyéba majd meg kiderűl lehet jövőre.az idei szotyaaratás az a porról szólt...
Válasz GREVEN #270. hozzászólásáraakkor ugylátom jóldöntöttem azon a téren is,hogy zárt,vagy nyitott henger legyen.legalább is szárazba,a nyitottak is porolnak mint állat,de ez aztán tolja maga előtt még bonuszként a port.....
Válasz GREVEN #270. hozzászólására
Egy kis nyalánkság nektek.
Válasz .Szabi. #258. hozzászólásáraNagyon szép munkát csinál . Szántás elmunkálásra is alkalmas lenne ezzel a lappal ?
Válasz Bárány #267. hozzászólásáraEgyébként van kér nagyon amatőr hiba ezen a hengeren.
1. Ha az orsóval emelem a hengert, az a felső állás közelében beleütközik a támasztóláb konzoljába, így kb. 5-10 centit veszítünk az állíthatóságból.
2. A hárompont két alsó pontját nem lehet a szokásoa kampós karral.alulról beakasztani, mert kevés a hely. Ki kell venni a csapokat, ráálnni a traktorral, és a csapokat akkor visszadugni.
Elég nevetséges tervezési hibák.
Válasz VMisi #265. hozzászólásáraNnna, végszóra beestem.
Két orsóval lehet emelni, vagy leereszteni a vázhoz képest a hengert.
De a tárcsa felfogatásánál is van több furat meg a köztes adapter lemezt is lehet forgatni, ezekkel is lehet játszani.
De az orsó a lényeg.
Válasz Bán Zsolt #264. hozzászólására Pedig ott megvan a kerületi sebesség
Válasz szatmári82 #262. hozzászólásáraNem tudom, hogy hogyan állítaná be a mélységét az aprítónak, de majd biztos leírja.
Válasz .Szabi. #251. hozzászólásáraTavaly volt erre egy joker annak úgy berakodott az aprító hengere hogy hiltivel verték ki
Válasz Berkó_ #260. hozzászólásáraEz jó volt.
Válasz VMisi #261. hozzászólásáraJaj így már értem. Bocsánat.
Szerintem is jó megoldás, bár én függesztettként akarnám. Csak nem tudom lenne e értelme, mivel a rövidtárcsás traktorral nem megyek bele a kóróba úgyse.
Én elővágót akarok tenni a grúber elé. De az elv hasonló lenne.
Az a megoldás állítható ami Bárány kollégánknak van?
Vagy amelyik furatba aksztom fel a 3 pontot úgy megy?
Válasz szatmári82 #256. hozzászólásáraAz két függesztett gép összeépítve, én meg aprítóhengert akarok építeni a vontatott rövidtárcsára. Arra gondoltam, hogy nem is lenne muszáj hidraulikusra csinálni az állítást, hanem menetes orsóval is megfelelő lehet.
Válasz mtz1221 #259. hozzászólásáraNekem ez már fel sem tűnik, tudom ki kicsoda, de hogy mit látok a Te Avatar képeden az általában attól függ hogy mennyire vagyok kanos kedvemben!
Szabik nem bírnának maguknak avatar képet tenni ? A facnak van kedve figyelgetni a pontokat hogy melyikkel érdemes szóba állni.
Válasz Hús Futár #257. hozzászólására45 cm, kis csipkés