Hirdetés
Fórum
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Mtz 82 kormányzás új
- Direktvetés, no-till. új
- T-25/A kistraktor új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Repce felvásárlási ára új
Cikkajánló
Milyen vis maior változások léptek életbe?
A szabályozás a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazandó.
Hirdetés
1884 hozzászólás
Válasz bangi #1483. hozzászólásáraTudom hogy a coraxos drága de nem tud többet próbáltam
Válasz gcastle #1482. hozzászólásáraHeló ha az x favorit kft nel veszed Tiszalpáron kB 300 Ft literje az idei árat nem tudom mert eddig még volt tavaji tehát ha 2% al fujod 400l vízzel akkor akkor az 8l/ha=max2500ft
Válasz Antónia #1480. hozzászólásáraNem olcsó itt már semmi, max amit el akarsz adni...
Válasz bangi #1479. hozzászólásáraTudom, csináltam már így is, úgy is. Ha üstben csinálod a macerát majdnem féláron van a szappan, folyékonynál marad tiszta kannád...
Válasz bangi #1479. hozzászólásáraA 20 liter kb. 14000 forint. Nem drága így a védekezés ha minden alkalomra ajánlod? No még tedd hozzá a gombaölőt és a rovarölőt!
Válasz gcastle #1478. hozzászólásáraA kilós kaliszappant előtte fel kell oldani meleg vízben az macera. Jobb ha folyékonyat veszel. De ha minden alkalommal használod a 20 l elég ha nincs nagy fertőzés
Válasz Bonyolult #1477. hozzászólásáraVagy kilót...
Válasz bangi #1476. hozzászólásáraHali minden permetezésnél 1000liter vízhez raksz 20-30 liter káliszappant?
Válasz Mtz 550E #1461. hozzászólásáraHeló használjátok kaliszappant rendszeresen 2-3 % szinte minden permetezésbe és ősszel a lemosas elott 10 nappal és tavasszal is a lemosas előtt 10 nappal és többet nincs se vertetu se pajzstetu. Olcsón beszerezheto Tiszalpár x-favorit kft ha kell van szám hozzá évek óta használom bevallt
Válasz ...:::Pisti:::... #1473. hozzászólásáraKöszi, nálam nem volt komoly jég, csak permetezés után 2 órával jött 15mm eső és nem tudom hogy így lesz e hatása.
Válasz Mtz 550E #1469. hozzászólására
Az amalgerol nagyon jó!
Ezt meg javaslom kipróbálásra.
https://agrobio.hu/hu/hirek/mi-a-kulobseg-az-eloalgas-algafix-es-a-quot-doglott-quot-algak-kivonatai-kozott1/?
https://agrobio.hu/hu/hirek/mi-a-kulobseg-az-eloalgas-algafix-es-a-quot-doglott-quot-algak-kivonatai-kozott1/?
Válasz Attikaa #1472. hozzászólásáraA syllit nem is kontakt, nem is felszívódó.
Úgynevezett mélyhatású
Egy rézzel minimum megfújnám a sebek miatt
Válasz Bigyófelügyelő #1470. hozzászólásáraTegnap fújtam ki Syllitet, 2 órával később jött is monszun. Mivel kontakt annak lehet még hatása vagy ment a levesbe?
Válasz Mtz 550E #1469. hozzászólásáraétkezési nem lesz belőle, a fa tövpben, az ellentétes oldalon találsz majd párat, mutatüban az alsó ágakon, ha maradt még levél. ha durva volt a jég, akkor semmi nem lesz belőle, ne a termésre, hanem a fára kell koncentrálni, hogy az megmaradjon.
Válasz Mtz 550E #1469. hozzászólásáraRééézzzz! Holnap mi is fújjuk ha engedi az időjárás!
Jégvérés után milyen gombaölővel jó fújni? Az ütött almák kiforják begyógyul az ütésnél vagy mi lesz vele?
Válasz Mtz 550E #1467. hozzászólásáraLehet, de bizonyos mértékben gázosodik!
Válasz Antónia #1466. hozzászólásáraMegcsinálnám én is akkor vele! Csak a levéltetűt ami becsavarodott levélbe van azt nem fogja levinni mert nem felszívódó a Judo!
Válasz Mtz 550E #1462. hozzászólásáraLegjobb lenne a Reldan, csak sajnos már nem használható! Egy ismerősöm Judót használt magas dózissal, elmondása szerint levitte. Ő 2 liter/ ha dózissal csinálta.
Válasz Mtz 550E #1462. hozzászólásáraNem tudom, nekem még volt almásom nem volt vértetű. Mivel felszívódó szer ezért talán jó.
Válasz Mtz 550E #1462. hozzászólásáraNem lesz jó, arra inkább Aphox vagy Judo, netán klórpirifosz...
Válasz B.Bali #1450. hozzászólásáraSivanto Prime is jó lehet, nem tul drága, 0,6 l/ha a dózisa
Válasz Csarli 1 #1451. hozzászólásáraVértetűre is jó a Teppeki? Mert tavasszal fújtam Nevikénnel de már most ott van a vértűnek a gyapjas része a metszés vágásoknál!
Válasz Magister #1460. hozzászólásáraNekem a festék boltba kapható káliszappant vagy kenőszappant ajánlották 1kg/ha!
Válasz Mtz 550E #1458. hozzászólására1kg? én annyiban szoktam fürödni....15-20minimum..
Válasz Mtz 550E #1458. hozzászólására10 kg -ot is elbirna!
Válasz Magister #1452. hozzászólásáraPróbáltam 1000l-be 1kg de semmit nem csinált!
Válasz Tomi81 #1456. hozzászólásáraIgen, de civilben úr vagyok!
Válasz Csarli 1 #1455. hozzászólásáraSzerintem a hölgy a tetvek ellen javasolta a katicát.
Válasz Antónia #1453. hozzászólásáraDrága Antónia
A katica az egy ragadozó bogár, a Tepeki pedig egy felszívódó szer. Katicákat, csak a taglózó szerek viszik le.
Válasz Mtz 550E #1449. hozzászólásáraÜdv!
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Teppekit nekik az lesöpri! Jó rá a decis is csak az kontakt szer a becsavarodott levelek belsejéből nem fogja elpusztítani a kis mocskokat csak amiket lefújsz!
Válasz Mtz 550E #1449. hozzászólásáraKatica?
Válasz Mtz 550E #1449. hozzászólásáraKenőszappan????
Válasz Mtz 550E #1449. hozzászólásáraTepeki 50 WG. 0,14 kg/1000 liter vízbe. ÉVI 21 nap. Ára húzós neki 147 000 Ft/ 2 kg, de a tetveket eltakarítja, csak az a baj, hogy a cigókra nincs engedély okirata.
Válasz Mtz 550E #1449. hozzászólásáraBulldock 25ec is jó lehet,nem is túl drága
Levéltetűre mi az ami bevált módszer? 2x fújtam mospilánnal de semmi! Idared fákon levél is becsavarva már! Decis mega vinné?
Válasz vegso00862 #1447. hozzászólásáraÜdv,
kapa,kasza,
Sziasztok ,
3 évesnél fiatalabb gyümölcsösbe tudnátok ajánlani gyomírtó szert ?
Amit biztonságban lehet használni .
Köszi előre is.
Válasz .Szabi #1443. hozzászólásáraVan egy nagyon régi csodaszer, a réz.
Mindenféle friss sebekre, a régiek is mindig ezt vetették be,ilyen problémákra.
Én ezt ajánlanám, vannak már újabb formációk pl.CUPROXAT stb.
Válasz .Szabi #1443. hozzászólásáraEsetleg Ascofol...
Válasz .Szabi #1443. hozzászólásáraMi régen ilyenkor Megafollal fújtuk, nekünk kinőtte
Tegnap a elkapta egy jeges zápor az utolsó megmaradt kertemet (tavaszi fagyok). Szerencsére megnéztem, bár nem erre számítottam. Merpan 2kg + 5l amalgerolt juttattam ki. Kinövi még? Esetleg mit juttassak még ki, és mikor? ipari alma
Hát ezt a technológiát szerintem mi sose fogjuk elerni......
Válasz lajsz64 #1440. hozzászólásáraIlyen ültetvényt létrehozni nem semmi. Minden elismerésem.
Üdv,
Egy kis kedv csináló,
https://www.youtube.com/watch?v=NxCKhpzKl18
Almalevél pirosító levéltetű ellen kinek milyen védekezés felelt meg?
Válasz fenyvesi.rob #1437. hozzászólásáratökéletes választás.
Válasz envagyok2 #1435. hozzászólásáraKb. 30db fa van összesen. Sajna csak kiskerti szerek közül válogathatok. Score esetleg?
Válasz peppe11 #1433. hozzászólásáraNem használtam.
Válasz fenyvesi.rob #1434. hozzászólásáramekkora területről, hány fáról van szó? mert kiskerti mennyiségben minden jót meg lehet venni. kat 3-as felszívódó, hát tudja rossebb van-e ilyen, értelmes biztos nincs...
rezet én nem erőltetem hajtásnövekedés, gyümölcsérés korában, elég az ősszel lombhullás után és tavasszal nyitásként. hagyjad...