Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
692 hozzászólás
tudna valaki segíteni?
2256 kombájn 816 asztal meghajtásnál szétment a támcsapágy ami a felső két fél ékszíjtárcsát nyomja össze. van valakinek robbantott szerelési ábrája, esetleg csapágyszám, cikkszám?
Sziasztok.2256os kombajn szemveszteségjelzője a.rostánál,nem működikSzétszereltem és a belsejében van egy panel amihez egy hat eres kábel van forrasztva,ha jó.Az enyémből kiszakadt a kábel és fogalmam sincs a bekötési sorrendről.Ha valaki lefotózná vagy megírná a sorrendet megköszönném.
Sziasztok van egy 2056-os csak nincs gépkönyve valaki tudna küldeni egyet,raul24@freemail.hu-ra!Előre is köszi.
Válasz isti1971 #238. hozzászólásáraSzia! Szívesen küldök egy gépkönyvet, ha az segít, csak adj egy e-mail címet..
Üdv
sziasztok! olyan problémám van hogy vettem egy 2256 ost de nem kaptam hozzá a kezelésit és azt szeretném megkérdezni hogy valakinek nincs e véletlenül? (megis venném) köszönöm!
Válasz #231. hozzászólásra
gylala@freemail.hu
Telszámm meg itt a hirdetésemben.
Válasz #235. hozzászólásra
Ez a rövid szár miat volt,eggyett tudjál rólla hogy 50-vagy100mázsázs kukiba egyformán fogyaszt,ugy hogy toljad majd neki birja.a Z szériás kombájnok legjobbja.papa_56@freemail.hu üdv
Válasz #234. hozzászólásra
Az komoly teljesítmény
Nekünk 514es volt előtte, kicsit másabb
Hiába Kattintok a Nevetekre csak privát üzenetet tudok küldeni és ahhoz nem tudok képet csatolni
Válasz #230. hozzászólásra
Egyébként nem vagyok benne biztos,ezt látni kell,az első 10ha meg mondja,tavaszi árpából 10ór -tól,este 6-ig,90t vágtam egy nap.
Válasz #231. hozzászólásra
Ha rám kattintol?
Válasz #229. hozzászólásra
Mi nem,mi esztergába be fogtuk flex pulir korong a válát lehuztuk azóta birja.Ha aratok a vissza jelző nekem mindig a szelelőn van. néha ellen őrzöm a dob fordulatát, de már ezt sem kelaz okosok azt is meg oldották.
Válasz #229. hozzászólásra
Megadod az email címedet?
Holnap küldenék egy képet a szelelő meghajtásáról, már nem lehet spanolni a szíjon. kivan spanolva teljesen, és igy is laza, vagy csépléskor megfeszül ?
Ja és küldenék képet a spanoló szíjtárcsa külső oldaláról ahol pár darab csavar van körbe, milyen árban mozog, nem tudjátok? Körbe van repedezve lehet elfog szállni...
Ennyi bibi van vele ez az érzékelő meg ez a szijtárcsa külső oldala.... egyenlőre
Válasz #228. hozzászólásra
Papszi Szabolcsból írok...
Lala : Nem méri a szelelő fordulatát , rányomok és 0 ír ... és hiába nyomom az állító gombot nem reagál (de hát motor nélkül nem is fogja tudni sztm) .
Remélem sikerül megjavítani !
Válasz #228. hozzászólásra
Cseréltem szíjtárcsát is.
Válasz #227. hozzászólásra
Sajna tudom.Akkor szokták fixre állitani amikor a variátor tácsa el kopik akkor az ékszíj elkezd fel le ugrálni.Egyébkent balról a szelelő ház szélén egy fekete müanyag az érzékelő állitható. Ne tudja meg ha csapágyas lesz.
Válasz #226. hozzászólásra
Állítómotor nélkül nyugodtan lehet vele dolgozni. A jeladót meg nem találja.
Válasz #224. hozzászólásra
De akkor hogy lehet vele aratni,ha ez sincs akkor minek az érzékelő,hacsak nincs fixre állitva.Honnan irsz.
Válasz #224. hozzászólásra
Hát a szelelő tengely valamelyik végén. Méri a fordulatát?????? Azt most fejből nem tudom,sose volt vele bajom. De sztem balról van,mert jobbról cseréltem párszor csapágyat,s nem rémlik,hogy bontani kellett volna A magfelhordónál nézd meg a jeladó cellás kerekét,nincs e tele nedves kosszal. Ha nincs, próbáld meg közelebb állítani. Ha az sem cseréldmeg a szecskázóéval, vagy a ládáéval. Így ki tudod szűrni,hogy jó e a jelfogó.
Válasz #223. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget Lala!!!
A kalászvisszahordó padlógázra elaludt.
Már csak a magfelhordó és a szelelő.
A magfelhordóról lehuztam a csatlakozót összezártam és elaludt... akkor a jeladó a bibis ??
De a szelelőjét nem találom, hol keressem?
A szelelő sebességét állító motor nincs rajta, azt mondták régen tönkre ment és levették róla, lehet azért jelezné be? de attól gondolom lenni kellene valahol egy forgásérzékelőnek.....
Válasz #222. hozzászólásra
Vészjelző állítása:cséplő TELJES fordulaton!!!
Válasz #221. hozzászólásra
A rostaszekrény baloldalon szokott kikopni,ha már nagyon,belül be szoktuk lemezelni. Az utolsó előtti sorban,ahol 1 világít,az a kalászvisszahordó. Bal alsó -magfelhordó,mellette szelelő. Méri a kvarckijelzőn a szelelő fordulatot? Ha igen,akkor járó cséplőnél tartsd nyomva a szelelő gombját addig,míg az utolsó szám helyett meg nem jelenik egy A betű. Lehet magas fordulathoz van állítva a vészjelző. Ez ugyanígy megvan a dobfordulatnál is. (kezelési ut.) A magfelhordónak meg húzd szét a stekkerét a jeladónál és a korbács végén lévő csatin a 2vezetéket zárd össze egy dróttal. Ha így sem alszik el,akkor rossz hírem van,prémes barátaid ügyködtek valahol....... Erre nagyaz esély,mert ennyi ritkán megy tönkre egyszerre.....
Válasz #220. hozzászólásra
Lala! Köszönöm szépen a segítségedet!!
Ma vettem észre hogy a rosta a kicsit jobbra felé jár és kezdi az oldalát megfele enni... jobb oldalt a tanktól kicsit előrébb ahol a rosta mozgatása történik.
Erre nem tudsz valami jó megoldást??
Egyébként ezzel a 3 problémával küdzök!
Válasz #219. hozzászólásra
Kalászvisszahordó:afülke alatt-mögött (megközelíthetetlen),
Magfelhordó:bal oldalon az elsőkerék mögötti lemezajtót kinyitva (8-as csavar a zára) lent a hosszú gumicsík alatt,
Szalmarázóláda:hátul alétrán felmenve a tanksapkától balra a müanyag burklat alatt,
Szecskázó:bal oldalon a burkolat alatt a szecskázótengely első oldalán a szíjtárcsa mögött. Ennek kicsit előrébb van 1 kapcsolója,mert ez csak akkor aktív,ha a szecskázó működik. A terelőlemez kapcsolja. Továbbá van 2db eltömődés jelző,1 a magtartály alatt,1 a szalmaládák vége iránt.
Válasz #218. hozzászólásra
Köszönöm szépen az információkat.
Már csak egy olyan kérdésem lenne hogy hol talalálom ezeket a forgásérzékelőket? párnapja van itt a gép, és még "új" nekünk. Nem tudom merre keressem...
Az érzékelőket csak ugy tudom megnézni ha a cséplőt beinditom ugye?
Bocsi a sok kérdésért...
Válasz #217. hozzászólásra
Hali!
Nyugodtan összezárhatod a csatlakozóba ha elalszik akkor az érzékelő rossz vagy csak közelebb kell állítani!
Válasz #216. hozzászólásra
Köszi.
Már csak az a baj hogy mivel
most került ide a gép igy nem tudom még hogy mi hol van rajta, a forgásjelzőket sem. lehet csak a csatlakozo levan huzva...
Válasz #215. hozzászólásra
A forgásérzékelő jeladót nem hinném hogy lehet javítani, ki van öntve az egész, de ha lehúzod a csatit rövidzárral ha kialszik a piroslámpa akkor csak ott lehet a hiba. A tengelyvégen ami forog abba van a mágnes nekem az egyiknél gyenge és villogott, jó közel kellett állítanom a jeladót azóta jó. Nekem CWS van de emlékeim szerint a forgásérzékelők és a jelzőberendezés ugyan az a tiéden is ,de azért érdeklődj még utána nehogy a rövidzárral baj legyen
Válasz #209. hozzászólásra
Tudnál nekem esetleg abban segíteni , hogy a 2056-oson pár forgásjelző nem igazán működik.
Hogy tudnám ezeket megjavítani?
Magfelhordó, tartályszintjelzők, ezek működnek de van egy pár piros lámpa ami nem alszik el de minden működik..
Lehet 1-2biztositék?
Válasz #213. hozzászólásra
Gond lehet a motoron lévő véglehajtással, csapágy, tengely, fogaskerék vagy mind az összes el van kopva.
ha leállítom a motort miért van olyan hangja, mint amikor 2 vas összeütődik??????
Válasz #211. hozzászólásra
Jobb fogyasztás....Teljesítmény. Kevesebb átszerelés.
Válasz #210. hozzászólásra
Claas-ra cserélted le?
Jobban bevált az Neked?
Válasz #206. hozzászólásra
Még őzike volt gabonára mindig ki volt szedve a dobtakaró. Mivel nyilván jó nagyot brummantana...Minimum. kukoricára vissza volt rakva..igaz csökkentővel akár 250 fordulattal is szépen morzsolt.(adott fajtában) Naprát már Claas-os időszakban zúztam. Az megesz mindent {:laugh:
Hali! Én kukoricába sem használom a fedőléceket,de a szotyiba nehezen szedi be ha bent van főleg ha zöld!!!
Válasz #203. hozzászólásra
A Z kombájn nem nagyon szereti letakart dobbal a napraforgót, gabonában nem próbáltuk.
A lehajtásnál mi is bekentük szilikonnal, 3 éve száraz :D
Válasz #204. hozzászólásra
Ti ki szoktátok venni a dobtakaró lemezeket gabona és napra aratásakor?
Az nh gépkönyve azt írja hogy ki kell szedni de én hallottam már olyat hogy valaki bent hagyja.
Továbbá azt írja hogy a szecskázókések felét is ki kell szedni. Azt meg tényleg nem értem minek.
Üdv!
Ezt a részét Én sem mertem bűvölni,inkább precizen megkentem,és így is száraz volt,max nem olyan szép
Válasz #203. hozzászólásra
kell hozzá némi lazult, ideg állapot ! De simán megy. A massza is tuti ! Átér a tengely (bőven). Mindig annyira húztam ki hogy eppen a gumigyűrűt le lehessen cserélni.
Válasz #202. hozzászólásra
Tuti nem esik bele a fogaskerék?Én nem mertem...
két marék fbs van rajta több éveés száraz.
Válasz #201. hozzászólásra
Egyszerű. Az egy közbetét fogaskerék tengely. a lemez biztosítás levétele után. (Óvatosan annyira kihúzni.A gumigyűrű előbukkanjon.) Gyűrű csere aztán vissza tol.
Válasz #200. hozzászólásra
Egy olyan kérdésem lenne hozzád hogy a motornál a lehajtás mellett van egy félkör alakú alátét azt egy csavar fogja le, ott neked szivárog az olaj? lehet vele mit kezdeni? amit nézek annak szivárog és nem tudom nagy baj e vagy nem...
Válasz #197. hozzászólásra
Hali, olvass vissza régebben már leírtam.
Válasz #189. hozzászólásra
Párszor ki lett cserélve...a gumigyűrű. De a végén a munkahenger (szár..az a lépcsős kis henger) ki lett cserélve és megszűnt. A probléma. Igaz szemmel látható durva sérülést nem találtunk az eredetin sem.
Válasz #189. hozzászólásra
1 szezonba 1-2szer kell o gyűrűt cserélni,de hogy
miért eszi meg nem tudom.Az o gyűrű csere bontássl
együtt kb 15 perc.
Válasz #195. hozzászólásra
Te személy szerint megvagy vele elégedve?
Mennyi üzemóra van Neked benne?
Miket érdemes átnézni?
Válasz #194. hozzászólásra
Az enyém 98-as gyártású!!!És 99-be adták ki!!!
Válasz #194. hozzászólásra
Az enyém 98-as gyártású!!!És 99-be adták ki!!!
1997 ben adták ki az utolsot de a gyártás 96.1998 már 2256.Nézz utána fennt van a mascus on is és több oldalon!
Válasz #192. hozzászólásra
1998-as az utolsó!!!