Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Poénok új
692 hozzászólás
Válasz #39. hozzászólásra
Nehogy megetess hogy a mega egyszerübb mint a JD,mert ezt egy ovodás is látja ha megnézi a két gépet.És megint a fogyasztás,azt nem értem amikor együtt vágtam kukoricát 204-esel miért fogyasztott anyit mind a Jd.Igat nem nagyon izlett a megának a 130q-ás 30-as vizü kukorica.A 1188-ra visszatérve havernak van egy 180lovas nemtudon hogy lehet nagyobb a teljesitménye amikor nembirja a szárzuzos 6-os orost emelkedönek,de te biztosan erre is tudod a választ?
2264 gépem volt ez egy stapabiró széria az bizt élektromos problémám még sose akadt !!!!
Égy két meghibásodás volt vele de nem komoly !!!!
Egy kicsitt töbet eszik a klasznál de ez lényegtelen mert ezt nem papirbol van!!!
Válasz #39. hozzászólásra
mi tavaly a 108 és a 1188 oldalát nyitottuk fel és a jd egyszerübbnek tünt azért azt vettük
Válasz #38. hozzászólásra
nyiss fel egy 204-es és egy 2056 oldalát akkor meglátod,és a 1188 nagyobb teljesitményű mint egy 2056 ,egyébként jó kombájn lenne ha megközelítené a mega fogyasztását
Válasz #37. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Válasz #29. hozzászólásra
Sajnos marha nagy butaságokat is irkálsz
Válasz #34. hozzászólásra
Most látom csak milyen pesszimistára sikerült a vélemény. Tulajdonképpen nem rossz gép bár mi talán túl nagy becsbenn tartjuk mert évente 100-200 ha-t vág.
Válasz #34. hozzászólásra
Azére ez nemigazán jellemzö egy JD-motorra,hogy eszi az molajat.Akkor ott lehet egy kis service gond!!!Az elektromos hibák a téli tárolásbol adodnak ideértve a klimét is.Nekem a kombály mindig garázsba áll még ha késö este érek be vele akkor is beállok a helyére.A téliesitésre mindig rászánok egy egész napot lefujatom tisztára uttána lemosom és leszáritom.Az elektromos csatlakozokat minden téltn befujom wd40-el és semmi gond nincs vele.
A legnagyobb gond az volt vele, hogy ette rendesen az olajat 3000 motor üzemóra után ami szerintem elég gáz egy JD motornak. Ezen kivűl az elektrónika mindig vacakol valahol és a klimája minden szezonban két napot megy utánna bemondja az unalmast és jöhet a klimás vagy a szauna (11 éves a gép). Elég drága az eredeti cucc de megéri megvenni mert üzembiztosabb lessz a gép. A legnagyobb konstrukciós hiányossága szerintem az előverő hiánya igy estefel vagy gyomosabb, sűrübb gabonában égtelenül suppogtatja a dobot és sokszor fogtunk mackót is. De a legnagyobb baja szerintem a 2056-nak az, hogy most már egyre kevesebb jó állapotú példányt lehet találni belőle és egy széthajtott JD-vel kinlódni nem lehet valami nagy élvezet.
Válasz #32. hozzászólásra
múlt hét szerdán megjött a lóvé
tovább is küldtem
Válasz #31. hozzászólásra
Trigó fizetett?
Válasz #29. hozzászólásra
akinek a 2056-os gépe volt az hozta föl a dolgot, mi nem is foglalkoztunk vele
amúgy a mienkbe 180 pacis motor van
sokszor nem a motorteljesítmény a lényeg, föleg ha azonos sebességgel mennek, akkor az asztal szélessége húzza le a mérleg nyelvét
lehet, hogy 70q-ás gabonában másképp alakult volna
na mindegy átt kell még ezt rágni!
köszönöm szépen mindenkitöl az infot!
szép estét! üdv:tomi
Válasz #26. hozzászólásra
Bocsánat szerintem olvasd végig a topicot pl a 7 es hozzászolást,amugy pár ezer ha-t levágtam 92-óta ilyen olyan gépekkel elhiheted,hogy nem beszélek hülyeséget!!!
S2
ahogy olvasgatok itt neten! két széria van!
1188 180le 1188H2 210le jol mondom?
Válasz #23. hozzászólásra
amúgy neked milyen kombájnod van?
vagy csak katalógusból beszélsz mint itt sokan
Válasz #23. hozzászólásra
pedig ez igy igaz, nem volt verseny és a két gép egymás melletti táblában aratott
de az is igaz, hogy felénk 30-50 q gabonából sosincs több
aha az már szép méret! nemnagyon tudtam bent beszélni senkivel! nem is tudok róla semmit! most nézem hogy expresszen is van fent egy pár 1188-1177 kite-nél is 1188!
Válasz #20. hozzászólásra
hali
Én nem tudom hogy ti milyen 1188-t vettetek mert a 1188-ba 180 as motor van mint a 4560-be és a 2056 ba meg 210 mint a 4755-be,és nekem ne mond hogy tőbbet vág mint a 2056 mert a nyomába sem ér,már csak a korszerüb leválaszto rendszer miatt sem!!!
Válasz #21. hozzászólásra
nekünk a 1188-hoz 5,3-as asztal van
sok helyre nem is fér be és külön kell vinni az asztalt
4,8as az asztal mindkettönél nem?
nemakarok hülyeséget beszélni mert nemértek hozzá!pont ezért informálodok!
Válasz #19. hozzászólásra
te melyikre mondod, hogy kisebb?
mert a 1188 többet vág egy nap, mint a 2056 és az asztala is nagyobb
hidd már el, hogy minden alkatrész van hozzá!
mi se ugrunk bele semmibe! az igaság a fater nagyon nemakarja a nagykombájnt én szószerint beleörültem!
a kicsi tetszik neki! de arrol meg nemsokat tudunk! kevés van belöle! ami szerintem magábafoglalja a kevés alkatrésztis! kukorica asztal milyen megy rá?
4011et rálehet rakni?
Válasz #17. hozzászólásra
minden van hozzá, attól ne félj
tavaly 3,5 milláért vettük az axiáltól
most fogtam fel! figyelj szerintem baráti ár! szerintem még alkudozni is lehet rendesen! alkatrész a lényeg! hogy lehet e kapni hozzá? azért közel 20éves!
Válasz #15. hozzászólásra
1188
csak nézegetem
ne aggódj nem komolyan, mert nem tudom behitelezni és ha valami nyügje van, akkor rá kell dobni 1-2 millát és ha megvenném nem maradna rá költőpénz
tavaly vettünk egy ilyet a haverral csak eltrehánykodta a haver a dolgot és szétváltak útjaink
2056ot nézed vagy 1188?
5600at irnak
az az igasság csak is john deer be gondolkodok mert bérmunkát végzek és ha elmegyek egy 50-100ha darabba az utolso paraszt is azt tudja hogy JOHN DEERE annak van tekintélye ezzel nemakarok lejárni egykombájnt se! de ez igy van! a másik dolog meg van 2 JD kisbálázom és nagyon megvagyok vele elégedve! meg ha már ennyi pénzt kiad az ember érte szerintem azt vegye amit szeretne!
Válasz #10. hozzászólásra
Hány üzemóra van benne?
Válasz #10. hozzászólásra
azt ne nézegesd az axiálnál, mert én is nézegetem
egyszerű szerkezet, 6 ládás
kevesebb az elektronika, de a napi hűtőtisztítást meg kell csinálni, úgy hallottam, hogy a 2056-on már megoldották, hogy nem megy tele szeméttel
ha rendbe van, akkor nem rossz gép
köszönöm az infot! azaz igasság szerintem nem lessz belöle semmi mer horibilis összeget montak egy 96os kombájnért szerintem sok a 12milla igaz ugy vélem rendbe van mert összes facsapágy sz tengely!szilentek cserélve!
szijak is ujjak! szoval tetszik a kombájn csak nem ennyiért! engem azaz igaság hogy egy cseppet elriasztottak a john deertöl a fogyaztás miatt azt hallotam egy nap képes bevágni a 400litert! de akkor ez hülyeség! nekünk a 2db 14es eszik 200at!
ma tudtam megnézni a gépet és láttam mellette egy 1188as kis johnyt 4,5+afa lenne az irányára 92évj aszthiszem erröl tud valaki valami infot?kösz!
A cégnél van egy 2054es és egy 2254 es. Alapjában véve szerintem nem rossz konstrukció,a fogyasztás 20-25 liter között van üzemóránként, egy óra alatt kb 2,2-2,5 ha szokott lemenni búzából, kukoricából 1,6-2. Nálunk visszatérő probléma a ferde felhordó csapágyazása, meg a tengelyek.De egyébként jól mennek.
Válasz #7. hozzászólásra
Az biztos, h. az erőlködni nemlehet kalórianélkül!
Nekem is 7-éve van 2056-om,és annak idején 204-es hejett vettem a JD-ét.Baján az axiálba probáltam egy 204 -es Megát,de nekem egykicsit bonyolultnak tünt(sok csö, szíj,hajtás) nekem nem tetszett.A JD-é elött 514-em volt olyan egyszerü gépet kerestem nagyobb teljesitményel.Igy esett a választásom a 2056-ra amit nem bántam meg a 7-év alatt 2500ora azaz 5000ha-t vágtam vele és most nem dicsérem mert mindenki a saját "lovát "dicséri,de anyit eltudok mondani,hogy csak kopo alkatrészt cseréltem rajt.Sokat arattam Class-al és NH-val de nam cserélném el eggyikre sem.A fogyasztáshoz annyit füznék hogy a teljesítményhez anyag kell.12-18 liter
Válasz #5. hozzászólásra
Ha normálisan dolgozik vele az ember ( mondjuk a sajátját vágja) akkor kb. 900q körül lehet vele vágni naponta búzából.
Mi annó 10 misiért vettük 2000 üó-val.
Válasz #4. hozzászólásra
Mennyit tudsz vele végni 50-60 mázsás búzában?
Hogyér mérik ezeket?
Válasz #2. hozzászólásra
A 208-al a 2056 nem egy kategória mert a JD 5 ládás.
Válasz #1. hozzászólásra
Nekünk 7 éve van 2056-unk. Szerintem egy jó konstrukció, még nem túl sok az elektronika benne.
A motorban eddig csak a vízszivattyúval volt baj.
A magtartály behordó csiga szöghajtása alattomosan tönkre tud menni, ha löttyen a tengely azonnal szét kell szedni és csapágyat cserélni!
Meg kell nézni a szalmarázó meghajtó műanyag fogaskerék mennyire kopott mert a csere drága.
Minden elektromos kapcsolót ki kell próbálni!!
Általában kontak hiba szokott csak előfordulni.
A paneltábla mögötti doboz alatt gyakori az egérrágás de a hátulját be kell lemezelni és megoldódik, ha eddig nem tették.
A menesztőkart üresben bekapcsolt vágóasztal és cséplőnél meg kell mozgatni előre-hátra mert ott is előfordul szálszakadás és menetközben leáll a vágóasztal.
Az eredeti alkatrészek drágák, de atöbbi nagy márkánál is. Érdemes utángyártottat venni amit a kite is forgalmaz, de külön rá kell kérdezni tőlük mert maguktól nem mondják, hogy van olyan is. Árban lényegesen olcsóbbak!
Válasz #1. hozzászólásra
mért pontJD ? Claas 208-at inkább.
Hello érdeklödni szeretnék mit tudtok erröl a gépröl! hibái!fogyaztás ha-ként! alkatrész árak!
2db mdw e-514 van és ugy gondoltam cseppet fejleszteni kéne! mi a véleményetek elöre is kösz!