Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Poénok új
- Kukorica vetőmagok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- RS-09 eszközhordozó új
692 hozzászólás
tudna valaki segíteni?
2256 kombájn 816 asztal meghajtásnál szétment a támcsapágy ami a felső két fél ékszíjtárcsát nyomja össze. van valakinek robbantott szerelési ábrája, esetleg csapágyszám, cikkszám?
Sziasztok.2256os kombajn szemveszteségjelzője a.rostánál,nem működikSzétszereltem és a belsejében van egy panel amihez egy hat eres kábel van forrasztva,ha jó.Az enyémből kiszakadt a kábel és fogalmam sincs a bekötési sorrendről.Ha valaki lefotózná vagy megírná a sorrendet megköszönném.
Sziasztok van egy 2056-os csak nincs gépkönyve valaki tudna küldeni egyet,raul24@freemail.hu-ra!Előre is köszi.
Válasz isti1971 #238. hozzászólásáraSzia! Szívesen küldök egy gépkönyvet, ha az segít, csak adj egy e-mail címet..
Üdv
sziasztok! olyan problémám van hogy vettem egy 2256 ost de nem kaptam hozzá a kezelésit és azt szeretném megkérdezni hogy valakinek nincs e véletlenül? (megis venném) köszönöm!
Válasz #231. hozzászólásra
gylala@freemail.hu
Telszámm meg itt a hirdetésemben.
Válasz #235. hozzászólásra
Ez a rövid szár miat volt,eggyett tudjál rólla hogy 50-vagy100mázsázs kukiba egyformán fogyaszt,ugy hogy toljad majd neki birja.a Z szériás kombájnok legjobbja.papa_56@freemail.hu üdv
Válasz #234. hozzászólásra
Az komoly teljesítmény
Nekünk 514es volt előtte, kicsit másabb
Hiába Kattintok a Nevetekre csak privát üzenetet tudok küldeni és ahhoz nem tudok képet csatolni
Válasz #230. hozzászólásra
Egyébként nem vagyok benne biztos,ezt látni kell,az első 10ha meg mondja,tavaszi árpából 10ór -tól,este 6-ig,90t vágtam egy nap.
Válasz #231. hozzászólásra
Ha rám kattintol?
Válasz #229. hozzászólásra
Mi nem,mi esztergába be fogtuk flex pulir korong a válát lehuztuk azóta birja.Ha aratok a vissza jelző nekem mindig a szelelőn van. néha ellen őrzöm a dob fordulatát, de már ezt sem kelaz okosok azt is meg oldották.
Válasz #229. hozzászólásra
Megadod az email címedet?
Holnap küldenék egy képet a szelelő meghajtásáról, már nem lehet spanolni a szíjon. kivan spanolva teljesen, és igy is laza, vagy csépléskor megfeszül ?
Ja és küldenék képet a spanoló szíjtárcsa külső oldaláról ahol pár darab csavar van körbe, milyen árban mozog, nem tudjátok? Körbe van repedezve lehet elfog szállni...
Ennyi bibi van vele ez az érzékelő meg ez a szijtárcsa külső oldala.... egyenlőre
Válasz #228. hozzászólásra
Papszi Szabolcsból írok...
Lala : Nem méri a szelelő fordulatát , rányomok és 0 ír ... és hiába nyomom az állító gombot nem reagál (de hát motor nélkül nem is fogja tudni sztm) .
Remélem sikerül megjavítani !
Válasz #228. hozzászólásra
Cseréltem szíjtárcsát is.
Válasz #227. hozzászólásra
Sajna tudom.Akkor szokták fixre állitani amikor a variátor tácsa el kopik akkor az ékszíj elkezd fel le ugrálni.Egyébkent balról a szelelő ház szélén egy fekete müanyag az érzékelő állitható. Ne tudja meg ha csapágyas lesz.
Válasz #226. hozzászólásra
Állítómotor nélkül nyugodtan lehet vele dolgozni. A jeladót meg nem találja.
Válasz #224. hozzászólásra
De akkor hogy lehet vele aratni,ha ez sincs akkor minek az érzékelő,hacsak nincs fixre állitva.Honnan irsz.
Válasz #224. hozzászólásra
Hát a szelelő tengely valamelyik végén. Méri a fordulatát?????? Azt most fejből nem tudom,sose volt vele bajom. De sztem balról van,mert jobbról cseréltem párszor csapágyat,s nem rémlik,hogy bontani kellett volna A magfelhordónál nézd meg a jeladó cellás kerekét,nincs e tele nedves kosszal. Ha nincs, próbáld meg közelebb állítani. Ha az sem cseréldmeg a szecskázóéval, vagy a ládáéval. Így ki tudod szűrni,hogy jó e a jelfogó.
Válasz #223. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget Lala!!!
A kalászvisszahordó padlógázra elaludt.
Már csak a magfelhordó és a szelelő.
A magfelhordóról lehuztam a csatlakozót összezártam és elaludt... akkor a jeladó a bibis ??
De a szelelőjét nem találom, hol keressem?
A szelelő sebességét állító motor nincs rajta, azt mondták régen tönkre ment és levették róla, lehet azért jelezné be? de attól gondolom lenni kellene valahol egy forgásérzékelőnek.....
Válasz #222. hozzászólásra
Vészjelző állítása:cséplő TELJES fordulaton!!!
Válasz #221. hozzászólásra
A rostaszekrény baloldalon szokott kikopni,ha már nagyon,belül be szoktuk lemezelni. Az utolsó előtti sorban,ahol 1 világít,az a kalászvisszahordó. Bal alsó -magfelhordó,mellette szelelő. Méri a kvarckijelzőn a szelelő fordulatot? Ha igen,akkor járó cséplőnél tartsd nyomva a szelelő gombját addig,míg az utolsó szám helyett meg nem jelenik egy A betű. Lehet magas fordulathoz van állítva a vészjelző. Ez ugyanígy megvan a dobfordulatnál is. (kezelési ut.) A magfelhordónak meg húzd szét a stekkerét a jeladónál és a korbács végén lévő csatin a 2vezetéket zárd össze egy dróttal. Ha így sem alszik el,akkor rossz hírem van,prémes barátaid ügyködtek valahol....... Erre nagyaz esély,mert ennyi ritkán megy tönkre egyszerre.....
Válasz #220. hozzászólásra
Lala! Köszönöm szépen a segítségedet!!
Ma vettem észre hogy a rosta a kicsit jobbra felé jár és kezdi az oldalát megfele enni... jobb oldalt a tanktól kicsit előrébb ahol a rosta mozgatása történik.
Erre nem tudsz valami jó megoldást??
Egyébként ezzel a 3 problémával küdzök!
Válasz #219. hozzászólásra
Kalászvisszahordó:afülke alatt-mögött (megközelíthetetlen),
Magfelhordó:bal oldalon az elsőkerék mögötti lemezajtót kinyitva (8-as csavar a zára) lent a hosszú gumicsík alatt,
Szalmarázóláda:hátul alétrán felmenve a tanksapkától balra a müanyag burklat alatt,
Szecskázó:bal oldalon a burkolat alatt a szecskázótengely első oldalán a szíjtárcsa mögött. Ennek kicsit előrébb van 1 kapcsolója,mert ez csak akkor aktív,ha a szecskázó működik. A terelőlemez kapcsolja. Továbbá van 2db eltömődés jelző,1 a magtartály alatt,1 a szalmaládák vége iránt.
Válasz #218. hozzászólásra
Köszönöm szépen az információkat.
Már csak egy olyan kérdésem lenne hogy hol talalálom ezeket a forgásérzékelőket? párnapja van itt a gép, és még "új" nekünk. Nem tudom merre keressem...
Az érzékelőket csak ugy tudom megnézni ha a cséplőt beinditom ugye?
Bocsi a sok kérdésért...
Válasz #217. hozzászólásra
Hali!
Nyugodtan összezárhatod a csatlakozóba ha elalszik akkor az érzékelő rossz vagy csak közelebb kell állítani!
Válasz #216. hozzászólásra
Köszi.
Már csak az a baj hogy mivel
most került ide a gép igy nem tudom még hogy mi hol van rajta, a forgásjelzőket sem. lehet csak a csatlakozo levan huzva...
Válasz #215. hozzászólásra
A forgásérzékelő jeladót nem hinném hogy lehet javítani, ki van öntve az egész, de ha lehúzod a csatit rövidzárral ha kialszik a piroslámpa akkor csak ott lehet a hiba. A tengelyvégen ami forog abba van a mágnes nekem az egyiknél gyenge és villogott, jó közel kellett állítanom a jeladót azóta jó. Nekem CWS van de emlékeim szerint a forgásérzékelők és a jelzőberendezés ugyan az a tiéden is ,de azért érdeklődj még utána nehogy a rövidzárral baj legyen
Válasz #209. hozzászólásra
Tudnál nekem esetleg abban segíteni , hogy a 2056-oson pár forgásjelző nem igazán működik.
Hogy tudnám ezeket megjavítani?
Magfelhordó, tartályszintjelzők, ezek működnek de van egy pár piros lámpa ami nem alszik el de minden működik..
Lehet 1-2biztositék?
Válasz #213. hozzászólásra
Gond lehet a motoron lévő véglehajtással, csapágy, tengely, fogaskerék vagy mind az összes el van kopva.
ha leállítom a motort miért van olyan hangja, mint amikor 2 vas összeütődik??????
Válasz #211. hozzászólásra
Jobb fogyasztás....Teljesítmény. Kevesebb átszerelés.
Válasz #210. hozzászólásra
Claas-ra cserélted le?
Jobban bevált az Neked?
Válasz #206. hozzászólásra
Még őzike volt gabonára mindig ki volt szedve a dobtakaró. Mivel nyilván jó nagyot brummantana...Minimum. kukoricára vissza volt rakva..igaz csökkentővel akár 250 fordulattal is szépen morzsolt.(adott fajtában) Naprát már Claas-os időszakban zúztam. Az megesz mindent {:laugh:
Hali! Én kukoricába sem használom a fedőléceket,de a szotyiba nehezen szedi be ha bent van főleg ha zöld!!!
Válasz #203. hozzászólásra
A Z kombájn nem nagyon szereti letakart dobbal a napraforgót, gabonában nem próbáltuk.
A lehajtásnál mi is bekentük szilikonnal, 3 éve száraz :D
Válasz #204. hozzászólásra
Ti ki szoktátok venni a dobtakaró lemezeket gabona és napra aratásakor?
Az nh gépkönyve azt írja hogy ki kell szedni de én hallottam már olyat hogy valaki bent hagyja.
Továbbá azt írja hogy a szecskázókések felét is ki kell szedni. Azt meg tényleg nem értem minek.
Üdv!
Ezt a részét Én sem mertem bűvölni,inkább precizen megkentem,és így is száraz volt,max nem olyan szép
Válasz #203. hozzászólásra
kell hozzá némi lazult, ideg állapot ! De simán megy. A massza is tuti ! Átér a tengely (bőven). Mindig annyira húztam ki hogy eppen a gumigyűrűt le lehessen cserélni.
Válasz #202. hozzászólásra
Tuti nem esik bele a fogaskerék?Én nem mertem...
két marék fbs van rajta több éveés száraz.
Válasz #201. hozzászólásra
Egyszerű. Az egy közbetét fogaskerék tengely. a lemez biztosítás levétele után. (Óvatosan annyira kihúzni.A gumigyűrű előbukkanjon.) Gyűrű csere aztán vissza tol.
Válasz #200. hozzászólásra
Egy olyan kérdésem lenne hozzád hogy a motornál a lehajtás mellett van egy félkör alakú alátét azt egy csavar fogja le, ott neked szivárog az olaj? lehet vele mit kezdeni? amit nézek annak szivárog és nem tudom nagy baj e vagy nem...
Válasz #197. hozzászólásra
Hali, olvass vissza régebben már leírtam.
Válasz #189. hozzászólásra
Párszor ki lett cserélve...a gumigyűrű. De a végén a munkahenger (szár..az a lépcsős kis henger) ki lett cserélve és megszűnt. A probléma. Igaz szemmel látható durva sérülést nem találtunk az eredetin sem.
Válasz #189. hozzászólásra
1 szezonba 1-2szer kell o gyűrűt cserélni,de hogy
miért eszi meg nem tudom.Az o gyűrű csere bontássl
együtt kb 15 perc.
Válasz #195. hozzászólásra
Te személy szerint megvagy vele elégedve?
Mennyi üzemóra van Neked benne?
Miket érdemes átnézni?
Válasz #194. hozzászólásra
Az enyém 98-as gyártású!!!És 99-be adták ki!!!
Válasz #194. hozzászólásra
Az enyém 98-as gyártású!!!És 99-be adták ki!!!
1997 ben adták ki az utolsot de a gyártás 96.1998 már 2256.Nézz utána fennt van a mascus on is és több oldalon!
Válasz #192. hozzászólásra
1998-as az utolsó!!!