Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR409.5 FtUSD388.65 FtCHF439.37 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zsoltrs #1130. hozzászólásáraA prillezett elvileg jobban képes a porosodásra. Nem ismerem a vetőgéped, de gondolom van benne valami tengely, ami boltozódásgátló szerepet tölt be. Na az csak arra jó, hogy porrá őrli a műtrágyát, ami eltömíti, szükíti az adagoló nyílásait, és kezdődik a szívás. Vetőgépbe poros műtrágya nem való…
Én anno, csakis granulált pétisót használtam, és néha az is megszívatott.
Válasz zsoltrs #1130. hozzászólásáraNPK-t több féle összetételt és állagot (morzsás, granulált még prillezett Mas-t is, csak ott a minimum mennyiséget nem lehetett mázsa alá vinni) is használtam. Ha nem vizes és vagy egy merő por az egész akkor működik szépen.
Nekem nem volt vele bajom.
Válasz Gabro #1127. hozzászólásáraSzia! A cirkot szoktam vetni ilyen tárcsával, de akárhogy állítom nem tudom elvetni a 300 ezer szemet/ha, kb 270 megy ki. Ha pici a szem inkább vesd aprómagvetővel és ha kell a nagy sortáv zárj el sorokat.
Sziasztok!
Valaki vetett már repcénél is kisebb magot Monosemmel? Kb. petrezselyem mag méretű, 3-4 grammos ezermagtömegű magot kellene megpróbálnom elvetni. Találtam az Agrokerinél 72 lyukas, 0,8 mm furatú tárcsát, ami tőszámban megfelelne, a kérdés hogy a furatátmérő elég kicsi-e és nem fog odaszívni 8-10 darab magot is, de veszek majd egy próbatárcsát és megpróbáljuk leforgatni. A lényeges kérdés az lenne, hogy kell-e ilyen aprómaghoz másfajta lesodró, vagy ha ilyen kicsi a furatátmérő, akkor eleve nem is tud többet odaszívni, hiába kicsi a mag? A másik pedig, repcénél láttam, hogy a tárcsával együtt árulnak szűkítőlemezt, ennek mi a szerepe és kell-e nekem ilyen aprómaghoz?
Köszi a segítséget!
Válasz Ndr #1119. hozzászólásáraMilyen növény illetve mag.
Magházban a magterelőlemez és nylon megvan, megfelelő növényhez van állítva?
Elvileg nem kellene vetnie, ha nincs vákuum én így szakaszolom, hogy megszakítom a vákuumot.
Válasz Gergő, #1116. hozzászólásáraSzerintem ez abszolút ízlés kérdése…
Meg vetésmélységé. Vagy pl látom Noranos csillag az egyik fele az azért nagyot szakít, azt a felét semmiképp nem raknám közel a sorhoz…
Sziasztok!
Monosem NG plus 6R típusú vetőgéphez alkatrész katalógus,illetve beállítási segédlet,használati útmutató Pdf formában tudna küldeni valaki? Köszönöm a segítséget!
Válasz Papp Antal #1112. hozzászólásáraAkkor az a legegyszerűbb megoldás erre a gondra. Nem lesz kicsit szélesebb a gép tőle?
Az biztos, hogy így berakott nyomjelző bankkal, mikor ki van húzva a nyomjelző traktorközéphez állítva olyan lesz a vető, mint egy trolibusz a kis áronszedőivel.
Válasz pamko #1108. hozzászólásáraAz enyém van egy segédalváz, azon van a turbina, meg a függesztő. Azért van nekem a nyomjelző hátrébb szerintem, mint a vonószerkezet.
Válasz A.I. #1106. hozzászólásáraNálam így néz ki....szarul......+70mm konzol van,de az kevés,szerdára lehoznak ide helybe egy másik fajtát,de annak nem tudtak méretet mondani,akkor tudom mérni,ha itt lesz,ha az is keves ,akkor csinaltatok plazmasokkal...csak az is 1-2 hét
Válasz pamko #1101. hozzászólásáraEgyébként ez fel van oda hegesztve, ahogy láttom gyári megoldás, bár már van rájavítva a hegesztésre, de még megvan a gyári festés rajta.
Válasz pamko #1100. hozzászólásáraÁtérzem a gondodat nekem is az van és nálam is centiken múlik a dolog nem is tudom rendesen felemelni. Le van korlátozva az emelési magasság meg a támasztó lábat nem is viszem magammal.
Válasz Mrx5 #1097. hozzászólásáraA 4516 aza kampós profil amo ,ugye most van
De azt a 4531-et nem érzem át,hogy abba hogy akad be a vonotengely,vagy az 2 db rövid csapos?.....nekem legalabb 10 cm kellene pluszba,hogy hatrebb legyen a vetőgep
Válasz A.I. #1098. hozzászólásáraMondjuk annyi, hogy az enyém az csak ng+, nem 3-as, de nem tudom van-e valami különbség, '98-as évjárat.
Mindegy holnap délelőtt lefotózom! (Remélem nem felejtem el!)
Válasz pamko #1096. hozzászólásáraOh basszus, elfelejtettem lefotózni, de holnap rá is akarok állni, akkor még jobb lesz, mert látható lesz, mekkora a hely.
6330-al húzom. Nem mondom, hogy nagy hely van, de leeresztett helyzetben be tudok közé menni, pedig nem vagyok túl kicsi.
Nem tudom a karok hosszában van-e több variáció, az enyém pl cat 2 horoggal van. Meg kell nézni online katalógusban. Milyen számú JD?
Válasz A.I. #1093. hozzászólásáraKösz előre is ,milyen erőgéppel huzod?
Nem tudom esetleg 6000-es JD-hoz lenne-e hosszabb függesztőkar....bar ha van is gondolom egy vagyon
Válasz .Feco. #1094. hozzászólásáraMinimum 10 cm hianyzik ,de inkább 12-15.
Egyszer volt téma,úgy remlik axiálba volt vmi közdarab,vagy hosszabb konzol
Válasz pamko #1092. hozzászólásáraAz egy ritka hülye konstrukció, nemhogy ikerkerékkel, de még csak egy szélesebb szóló kerékkel, pl 650-es fix felnissel sem tudod felvenni, mert egyszerűen nem fér közé... nem tudom mire gondolhatott a költő...
Válasz pamko #1090. hozzászólásáraÉn ikerkerékkel használom, bár már nekem nincs nyomjelző, de a bak fenn van. Estére csinálok majd képet, csak még elő sincs véve, kicsit majd kitakargatom, hogy látszódjon a lényeg.
Válasz Bárány #1091. hozzászólásáraMég a fixvázasnál gerendely vegen volt,de a teleszkóposnal van előre egy nyúlvany kb 40 cm
Nem latok atalakitasi lehetőseget,gerendely fölött,a műtragyatartaly van,nem forditható át.
Axival most,beszeltem,fejből nem tud segiteni,reggel 7re megyek,gepbe megnezzük mit tud javasolni
Válasz pamko #1090. hozzászólására1. A Monosemhez vannak másféle nyomjelző konzolok, olyanok is, amik nem a gerendely előtt vannak, hanem pl rajta.
Nézd meg az alkatrészjegyzéket, vagy kérdezz rá az Axiálban!
2. A gerendely fölé nem lehet átfordítani a mostanit? Hátha...
Monosem NG 3+ nem tudjuk ikerkerékkel felvenni,mert beér a nyomjelző konzolba ,az ikerkerék.
Létezik hosszabb 3 pont konzol a vetőgépre,amivel a függesztőkarral felvesszük és esetleg hátrébb lenne a vetőgép?
Válasz A.I. #1087 hozzászólás
Ng3 As vetőgép tavaly ezzel vetettem a szezont.nem.volt.hiba a kelèsben csak a helyzetében.tegnap levettem.melyseghatárolo kerekeket tarcsat és annyi látszik hogy egyik oldalt.neki fekszik.ez ennyit jelentene?
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraAzt gondolom Monosemnél főleg az egyenletes tőtáv és vetésmélység miatt ad meg munkasrbességet.
Mondjuk kukorica-napraforgót is kb 8 km-mel szoktam vetni, nem is javasol a papír csak 7-9km/h-t.
1134 hozzászólás
Köszönöm a infókat, megprobalkozok vele
Válasz zsoltrs #1130. hozzászólásáraItt elixirest szórnak szemenkéntivel, ott szerintem granulált a 6-24-12es is.
Válasz zsoltrs #1130. hozzászólásáraA prillezett elvileg jobban képes a porosodásra. Nem ismerem a vetőgéped, de gondolom van benne valami tengely, ami boltozódásgátló szerepet tölt be. Na az csak arra jó, hogy porrá őrli a műtrágyát, ami eltömíti, szükíti az adagoló nyílásait, és kezdődik a szívás. Vetőgépbe poros műtrágya nem való…
Én anno, csakis granulált pétisót használtam, és néha az is megszívatott.
Válasz zsoltrs #1130. hozzászólásáraNPK-t több féle összetételt és állagot (morzsás, granulált még prillezett Mas-t is, csak ott a minimum mennyiséget nem lehetett mázsa alá vinni) is használtam. Ha nem vizes és vagy egy merő por az egész akkor működik szépen.
Nekem nem volt vele bajom.
Sziasztok!
Eddig én csak granulalt pétisót adtam ki a vetogeppel. Kérdezném, hogy másfajta mutragyakkal is elbodlogul dugulás kínlódás nélkül?
Gondolok itt az NP, Npk mutragyakra, amik jellemzően nem granulaltak.
Válasz Gabro #1127. hozzászólásáraSzia! A cirkot szoktam vetni ilyen tárcsával, de akárhogy állítom nem tudom elvetni a 300 ezer szemet/ha, kb 270 megy ki. Ha pici a szem inkább vesd aprómagvetővel és ha kell a nagy sortáv zárj el sorokat.
Válasz atisgyulai #1126. hozzászólásáraNapraforgó tárcsa
Csak nagyon rossz volt a föld és gyorsabb sebessègnèl elég erősen rázkódott a kocsi + apró mag és emiatt pergett mag
100-120 ezres tőszàm 6 ha xdxd
Oda menjen vagy 200 liter nitro ? Hogy mit fog hozni xdxd
Sziasztok!
Valaki vetett már repcénél is kisebb magot Monosemmel? Kb. petrezselyem mag méretű, 3-4 grammos ezermagtömegű magot kellene megpróbálnom elvetni. Találtam az Agrokerinél 72 lyukas, 0,8 mm furatú tárcsát, ami tőszámban megfelelne, a kérdés hogy a furatátmérő elég kicsi-e és nem fog odaszívni 8-10 darab magot is, de veszek majd egy próbatárcsát és megpróbáljuk leforgatni. A lényeges kérdés az lenne, hogy kell-e ilyen aprómaghoz másfajta lesodró, vagy ha ilyen kicsi a furatátmérő, akkor eleve nem is tud többet odaszívni, hiába kicsi a mag? A másik pedig, repcénél láttam, hogy a tárcsával együtt árulnak szűkítőlemezt, ennek mi a szerepe és kell-e nekem ilyen aprómaghoz?
Köszi a segítséget!
Válasz Ndr #1123. hozzászólásáraKukorica tárcsával veted a napraforgót?
Válasz Ndr #1123. hozzászólásáraTlt fordulatot vedd vissza. Napra tárcsát meg a gépkönyv így ajánlja.
Válasz Ndr #1123. hozzászólásáraSzia ezért kell diagramra vetni ilyen nem fordul elő!!!
Na közben kiderült.
Napraforgó vetőmag le185.
Nagyon apró a mag sok a vákum dupla mag és vagy kiszívta a tartályból a magot.
Tanuló pénz ez van...
Kellhet hozzá kissebb átmérőjű 2.5 mm napra tárcsa vagy így is jó lehet? Kissebb vákum és jobban ráállítva a maglesodró ?
Köszönöm a segítséget közben.
Válasz Ndr #1119. hozzászólásáraMilyen növény illetve mag.
Magházban a magterelőlemez és nylon megvan, megfelelő növényhez van állítva?
Elvileg nem kellene vetnie, ha nincs vákuum én így szakaszolom, hogy megszakítom a vákuumot.
Válasz Ndr #1120. hozzászólásáraÜdv!
Hány lukas a tárcsa?
24- essel, az A4-n 80ezer fölött rak ki.
Vákuum nélkül nem vethet semennyit sem!
Válasz Ndr #1119. hozzászólásáraMonosem ng 4 és a vetőgép sima láncos fogaskerekes megoldással minden.
Sziasztok Kedves Kollégák!
S.O.S segítség kellene.
Elvetettünk 5-6 ha kb és azt vettük észre, hogy a rendesen beállítás ellenére A4 60600 kb dupla mennyiséget vetett ki a vetőgép.
Azt tapasztaljuk hogy vákum nélkül is a kerek forgatására pereg a mag.
Kérdés jó e egyáltalán a beállítás, ha igen mi lehet a probléma ??
Előre is köszönöm a segítő választokat.
Válasz tajbor89 #1117. hozzászólásáraAkkor a csillagos felől átrakok belülre egy nagy távtartót, és akkor távolabb megy a magároktól picit!
Válasz Gergő, #1116. hozzászólásáraSzerintem ez abszolút ízlés kérdése…
Meg vetésmélységé. Vagy pl látom Noranos csillag az egyik fele az azért nagyot szakít, azt a felét semmiképp nem raknám közel a sorhoz…
Sziasztok
A hátsó " V" tömörítőkeréknél hogy kellene hogy álljanak azok a távtarto perselyek: így
Vagy így?
hogy kívül van a két szélesebb és a keskeny belül
Mert az alkatrész katalógusba úgy van mint a második képemen.
Sziasztok!
Monosem NG plus 6R típusú vetőgéphez alkatrész katalógus,illetve beállítási segédlet,használati útmutató Pdf formában tudna küldeni valaki? Köszönöm a segítséget!
Válasz A.I. #1113. hozzászólásáraFel kel hegeszteni rendesen és tenni csomóponti lemezeket is.
Válasz Papp Antal #1112. hozzászólásáraAkkor az a legegyszerűbb megoldás erre a gondra. Nem lesz kicsit szélesebb a gép tőle?
Az biztos, hogy így berakott nyomjelző bankkal, mikor ki van húzva a nyomjelző traktorközéphez állítva olyan lesz a vető, mint egy trolibusz a kis áronszedőivel.
Válasz A.I. #1110. hozzászólásáraSemmi baja nincs. Nekem az első monosem úgy volt megcsinálva.
Válasz pamko #1108. hozzászólásáraAz enyém van egy segédalváz, azon van a turbina, meg a függesztő. Azért van nekem a nyomjelző hátrébb szerintem, mint a vonószerkezet.
Válasz Papp Antal #1109. hozzászólásáraAzzal az lehet a baj, hogy azon van a letalpalás is, nem tudom szélen hogy állna.
Válasz pamko #1108. hozzászólásáraVágja le a bakokat és hegessze fel a csúszkálós szárára. A nyomjelzőt sem kel annyira kihúzni.
Válasz A.I. #1106. hozzászólásáraNálam így néz ki....szarul......+70mm konzol van,de az kevés,szerdára lehoznak ide helybe egy másik fajtát,de annak nem tudtak méretet mondani,akkor tudom mérni,ha itt lesz,ha az is keves ,akkor csinaltatok plazmasokkal...csak az is 1-2 hét
Válasz pamko #1101. hozzászólásáraEgyébként ez fel van oda hegesztve, ahogy láttom gyári megoldás, bár már van rájavítva a hegesztésre, de még megvan a gyári festés rajta.
Válasz A.I. #1105. hozzászólására
Válasz A.I. #1104. hozzászólására
Válasz pamko #1101. hozzászólásáraSzia
Van vagy 20-25 centi a vető meg a kerék között!
Lehet amúgy hegesztenék valami távtartót ahhoz ami van azzal olcsóbban kijössz.
Válasz pamko #1100. hozzászólásáraÁtérzem a gondodat nekem is az van és nálam is centiken múlik a dolog nem is tudom rendesen felemelni. Le van korlátozva az emelési magasság meg a támasztó lábat nem is viszem magammal.
Bele van dugva egy csap keresztbe.
Válasz A.I. #1098. hozzászólására6630 standard
Válasz Mrx5 #1097. hozzászólásáraA 4516 aza kampós profil amo ,ugye most van
De azt a 4531-et nem érzem át,hogy abba hogy akad be a vonotengely,vagy az 2 db rövid csapos?.....nekem legalabb 10 cm kellene pluszba,hogy hatrebb legyen a vetőgep
Válasz A.I. #1098. hozzászólásáraMondjuk annyi, hogy az enyém az csak ng+, nem 3-as, de nem tudom van-e valami különbség, '98-as évjárat.
Mindegy holnap délelőtt lefotózom! (Remélem nem felejtem el!)
Válasz pamko #1096. hozzászólásáraOh basszus, elfelejtettem lefotózni, de holnap rá is akarok állni, akkor még jobb lesz, mert látható lesz, mekkora a hely.
6330-al húzom. Nem mondom, hogy nagy hely van, de leeresztett helyzetben be tudok közé menni, pedig nem vagyok túl kicsi.
Nem tudom a karok hosszában van-e több variáció, az enyém pl cat 2 horoggal van. Meg kell nézni online katalógusban. Milyen számú JD?
Válasz pamko #1090. hozzászólásáraMonosem 4531.1 és 4531.2 de nem esküszöm meg rà hogy sokkal hosszabb.
Válasz A.I. #1093. hozzászólásáraKösz előre is ,milyen erőgéppel huzod?
Nem tudom esetleg 6000-es JD-hoz lenne-e hosszabb függesztőkar....bar ha van is gondolom egy vagyon
Válasz .Feco. #1094. hozzászólásáraMinimum 10 cm hianyzik ,de inkább 12-15.
Egyszer volt téma,úgy remlik axiálba volt vmi közdarab,vagy hosszabb konzol
Válasz pamko #1092. hozzászólásáraAz egy ritka hülye konstrukció, nemhogy ikerkerékkel, de még csak egy szélesebb szóló kerékkel, pl 650-es fix felnissel sem tudod felvenni, mert egyszerűen nem fér közé... nem tudom mire gondolhatott a költő...
Válasz pamko #1090. hozzászólásáraÉn ikerkerékkel használom, bár már nekem nincs nyomjelző, de a bak fenn van. Estére csinálok majd képet, csak még elő sincs véve, kicsit majd kitakargatom, hogy látszódjon a lényeg.
Válasz Bárány #1091. hozzászólásáraMég a fixvázasnál gerendely vegen volt,de a teleszkóposnal van előre egy nyúlvany kb 40 cm
Nem latok atalakitasi lehetőseget,gerendely fölött,a műtragyatartaly van,nem forditható át.
Axival most,beszeltem,fejből nem tud segiteni,reggel 7re megyek,gepbe megnezzük mit tud javasolni
Válasz pamko #1090. hozzászólására1. A Monosemhez vannak másféle nyomjelző konzolok, olyanok is, amik nem a gerendely előtt vannak, hanem pl rajta.
Nézd meg az alkatrészjegyzéket, vagy kérdezz rá az Axiálban!
2. A gerendely fölé nem lehet átfordítani a mostanit? Hátha...
Monosem NG 3+ nem tudjuk ikerkerékkel felvenni,mert beér a nyomjelző konzolba ,az ikerkerék.
Létezik hosszabb 3 pont konzol a vetőgépre,amivel a függesztőkarral felvesszük és esetleg hátrébb lenne a vetőgép?
Válasz pemicar6000 #1088. hozzászólásáraHát nem tudom, de azért az szimmetrikus, a magvető cső középen van, vagyis kellene lennie.
Válasz A.I. #1087 hozzászólás
Ng3 As vetőgép tavaly ezzel vetettem a szezont.nem.volt.hiba a kelèsben csak a helyzetében.tegnap levettem.melyseghatárolo kerekeket tarcsat és annyi látszik hogy egyik oldalt.neki fekszik.ez ennyit jelentene?
Válasz pemicar6000 #1086. hozzászólására"Új" vető, már mint neked első szezon vele?
Sziasztok.Járt már úgy vki köztetek hogy a kelő mag nem közèpen bújik ki hanem inkább a hátsó vékony tömörítő kerék nyomában?
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraAzt gondolom Monosemnél főleg az egyenletes tőtáv és vetésmélység miatt ad meg munkasrbességet.
Mondjuk kukorica-napraforgót is kb 8 km-mel szoktam vetni, nem is javasol a papír csak 7-9km/h-t.