Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A két váltóval,csak akkor kell kavarni ha két pótkocsi van utánad megrakva. Egyébként 4/1 -az kb az mint a 82-be a nyolcadik- és csak a szinkronváltóval kavarsz. Nekem bejött ez a fajta váltó
Ja még valami. Én szántáskor megcseréltem a két kart (a 4-es váltóé magasabb) mert fájt a hátam, hogy folyton le kell nyúlni érte. A csere után eltűnt a hátfájásom.
Ha előre menetből hátra teszed, akkor tényleg meg kell állni-úgy szoktam, hogy rágugok a fékre és mikor egy pillantra megáll akkor váltok-
Viszont rükvercből előre dupla kuplunggal hátra gurulás közben nekem beveszi.
Egy évvel ezelőtt került hozzánk is ilyen váltós gép és előtte sose hajtottam ilyet
Eleinte furcsa volt, mert a legnagyobb tartományba nem nagyon bír súlyt megindítani csak ha nem kíméled a kuplungot, de pár kanyar után már rájöttem és nagyonszépen lehet tartományt váltani
Irányt csak álló helyzetben tudsz váltani.
Menetközben csoportot tudsz váltani reccs mentesen ha ügyes vagy
Kisebb csoportba kigyorsítasz és a 4es váltót üresbe lököd tartományt át teszed nagyobba és 4es váltó vissza sebességbe és padló
Csoport váltáskor minél kisebb motorfordulat legyen és szépen beveszi
Szállításhoz nem a legjobb a fokozat elosztás, de ha belejössz nem lesz gond
Az egyik amivel az előre2-hátramenetet lehet váltani, a másikba meg csak 4 sebességet.
Ezek közül melyik a szinkronváltós? Vagy midegyik kar váltható 1 kuplungbenyomással?
Nekünk is volt hasonló gondunk annó a használtan vett 920.3-mal. Kipróbáltuk, tetszett, hazahozattuk.Majd az első hosszabb úton kiderült hogy melegen alapjáraton szinte 0 az olajnyomás,megszólal a zümmer is.Volt nagy ijedelem, nézegettük, levettük a kartert hátha cső van elrepedve, szétszedtem az olajszivattyút de semmi. Végül azt találtuk ki hogy kivesszük az olajszűrő házban lévő biztonsági szelepet hátha fel van akadva vagy valami kosz került alá.Megtakarítottam, kipucoltuk a szűrőházat is és beállítottam úgy hogy hidegen 4-4,5 körül lett a nyomás.Felmelegítettük és úgy stabilan tartotta a 2-2.5 öt.Azóta belement kb. 1500 óra, semmi probléma vele.
Erre én is keresem a választ, már próbáltam a mechanikus órat azis annyit mér.
Egyébként arra gyanakszom kevés az olajhűtés és nyáron melegbe 90-95c víznél megéghet az olaj benne és nincs meg a kenése.
Nem engedi sokáig inditozni,relé leold.Hogy nem indul?A.3-asok jol indulnak.24v-al tekeri mint a barom.Izzitás,porlasztok,adagolo,kompresszio?????????üo mennyi?Nekem tuningolt a gép kör adagoloval izzitás nélkül -ba is indul könnyen.De mig gyári volt és kevés ora benne -10-en fokba is izzit egy-kettöt forgat és már kerreget is.
.3-as nem különbözik sokban.Izzo gyertyás hengerfej intercouler.Elöl van az akksi meg papir szürös a levegöszürö,csavaros olajszürö vizhütéses olaj hütö.Többi része ugyanaz.Ami lényeg a két tárcsás kupplung meg a válto az meg egyforma a .2-3-as és a könyvbe ugyanaz ábrák rajzok cikkszám.Nekem van hozzá könyv és kezelési de semmi extra nincs benne a régi mtz-ékhez képest.
Köszi az infókat de alig tudom meg nyitni ezt az oldalt.Trakit még nem láttam csak a porlasztóját.Adagolójára rá nézek,ha hozzák a turbója jó (állítólag!!!!!)Még egyszer köszi!!
Ha a porlaszto jo és egyébb dolgok levegöszürö tiszta,turbo szállit levegöt,van kompresszio akkor adagolo kezd gyengélkedni.Jazda van rajta?A mienk is elgyengült a porlasztokkal kezdtük és adagolo lett a ludas.Ha fel kell ujitani az drága lessz meg sosem lessz a régi ideig oráig és megint lehet szegelni.
809 hozzászólás
Válasz #608. hozzászólásra
Hogy indulsz meg 2 pótkocsival?
II.2/1 utána II.4/1 majd 4/4?
Válasz #606. hozzászólásra
A két váltóval,csak akkor kell kavarni ha két pótkocsi van utánad megrakva. Egyébként 4/1 -az kb az mint a 82-be a nyolcadik- és csak a szinkronváltóval kavarsz. Nekem bejött ez a fajta váltó
Válasz #606. hozzászólásra
A 1025.3 -as és a 1221.4-es között annyi a különbség, hogy a sebváltónál a 3. és a 4. meg van cserélve. Időnként be is kavar...
Köszi a leírást.
Akkor érzéssel, de lényegében ez előre hátra váltás ugyan olyan mint a 82-nél.
Ez a felfelé váltás kicsit érdekes, hogy két váltókart kell lökdösni.
Ezeknek a váltója egyébként teljesen megfelelne az 1221 váltójával is?
Válasz #603. hozzászólásra
Én mindkét verziónál rálépek a fékre, ha nincs fordulat, nincs recsegés.
Ja még valami. Én szántáskor megcseréltem a két kart (a 4-es váltóé magasabb) mert fájt a hátam, hogy folyton le kell nyúlni érte. A csere után eltűnt a hátfájásom.
Válasz #599. hozzászólásra
Ha előre menetből hátra teszed, akkor tényleg meg kell állni-úgy szoktam, hogy rágugok a fékre és mikor egy pillantra megáll akkor váltok-
Viszont rükvercből előre dupla kuplunggal hátra gurulás közben nekem beveszi.
Válasz #601. hozzászólásra
Egy évvel ezelőtt került hozzánk is ilyen váltós gép és előtte sose hajtottam ilyet
Eleinte furcsa volt, mert a legnagyobb tartományba nem nagyon bír súlyt megindítani csak ha nem kíméled a kuplungot, de pár kanyar után már rájöttem és nagyonszépen lehet tartományt váltani
Opticum leírta szépen a lényeget, a tartományváltót könnyű megrecsegtetni, kis fordulattal szebben, simábban vált irányt.
Irányt csak álló helyzetben tudsz váltani.
Menetközben csoportot tudsz váltani reccs mentesen ha ügyes vagy
Kisebb csoportba kigyorsítasz és a 4es váltót üresbe lököd tartományt át teszed nagyobba és 4es váltó vissza sebességbe és padló
Csoport váltáskor minél kisebb motorfordulat legyen és szépen beveszi
Szállításhoz nem a legjobb a fokozat elosztás, de ha belejössz nem lesz gond
Válasz #598. hozzászólásra
Tartományváltót mennyire könnyű kapcsolni előre-hátra menetbe? Egy 82-eshez képest?
Válasz #597. hozzászólásra
Nekünk még a 8 év alatt nem volt vele gond, viszont a fokozatelosztás nem valami jó. Főleg szállításnál.
Szerintem.
Szutyok egy váltoja van.A fokozatok jol eloszthatok agrotechnikai szempontbol.
Válasz #594. hozzászólásra
Szia!
A tartományváltó aszinkronos, a nyomatékváltó (sebességváltó) pedig szinkronos.
Válasz #594. hozzászólásra
A 4sebességes a szinkron.
Sziasztok!
1025-be két váltókar van.
Az egyik amivel az előre2-hátramenetet lehet váltani, a másikba meg csak 4 sebességet.
Ezek közül melyik a szinkronváltós? Vagy midegyik kar váltható 1 kuplungbenyomással?
Sziasztok bele néznétek szerintem van benne 1025,3 mas dolgok is !!
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/mtz/mtz_820-952_kezelesi_utmutato.pdf
Válasz #590. hozzászólásra
kicsit nehéz mert oroszul van de szerencsére van kép hogy melyik traikról van szó. engem pl a BT3 mert ami van az hiányos és X3TCW érdekelt
http://acat.autodealer.ru/catalog/type/5
http://acat.autodealer.ru/catalog/type/5
Válasz #590. hozzászólásra
Válasz #589. hozzászólásra
Be linkeled ?? és köszi !
Válasz #584. hozzászólásra
Szívesen!
Kinyomtatod ami kell, a többit online megtalálod később is.
Válasz #583. hozzászólásra
Nekünk is volt hasonló gondunk annó a használtan vett 920.3-mal. Kipróbáltuk, tetszett, hazahozattuk.Majd az első hosszabb úton kiderült hogy melegen alapjáraton szinte 0 az olajnyomás,megszólal a zümmer is.Volt nagy ijedelem, nézegettük, levettük a kartert hátha cső van elrepedve, szétszedtem az olajszivattyút de semmi. Végül azt találtuk ki hogy kivesszük az olajszűrő házban lévő biztonsági szelepet hátha fel van akadva vagy valami kosz került alá.Megtakarítottam, kipucoltuk a szűrőházat is és beállítottam úgy hogy hidegen 4-4,5 körül lett a nyomás.Felmelegítettük és úgy stabilan tartotta a 2-2.5 öt.Azóta belement kb. 1500 óra, semmi probléma vele.
Válasz #584. hozzászólásra
Hol nézted ???
Válasz #585. hozzászólásra
nem
Válasz #582. hozzászólásra
Remélem nem Nyíregyházán vetted?
Válasz #580. hozzászólásra
ezek a könyvek (néztem több trakeszhoz is vannak) le lehet valahogy tölteni vagy mindig online kell nézegetni?
Válasz #579. hozzászólásra
Erre én is keresem a választ, már próbáltam a mechanikus órat azis annyit mér.
Egyébként arra gyanakszom kevés az olajhűtés és nyáron melegbe 90-95c víznél megéghet az olaj benne és nincs meg a kenése.
Válasz #581. hozzászólásra
fogalmam sincs most vedtem és tavaszal a munka elöt akarok olajat cserélni mindenbe !
Válasz #579. hozzászólásra
Mielőtt szétszednéd a motort.
Egy darab vezetéket vigyél a jeladótól az órához. Nézd meg úgy mennyit mutat.
Esetleg egy mechanikus órával is meg lehetne nézni, hogy mit mutat.
Olaj mikor volt cserélve?
Válasz #569. hozzászólásra
Tessék itt egy alkatrész katalógus 1025.3-ashoz.
http://acat.autodealer.ru/catalog/model/54372
Ez is kellhet:
https://translate.google.hu/#ru/hu/
Valaki segitene hogy az olaj nyomás mért csak 1 en ál és nem megy feljebb???
És annak le is kell oldani 4 szer körbe tekeri azt kész és 4000üo van benne
Válasz #575. hozzászólásra
Nem engedi sokáig inditozni,relé leold.Hogy nem indul?A.3-asok jol indulnak.24v-al tekeri mint a barom.Izzitás,porlasztok,adagolo,kompresszio?????????üo mennyi?Nekem tuningolt a gép kör adagoloval izzitás nélkül -ba is indul könnyen.De mig gyári volt és kevés ora benne -10-en fokba is izzit egy-kettöt forgat és már kerreget is.
Válasz #574. hozzászólásra
akkor kösz megyek habihoz
Válasz #573. hozzászólásra
Köszi akkor megrendelem a 2 test
Lehetne egy kérdésem mért indul ilyen nehezen valamiért le tilt csak 5 dikre indul .???
Szia Habinál van ha jóltudom eladó énis próbáltam elcsorelni de nemadták hogy lemásoljam.
Válasz #572. hozzászólásra
.3-as nem különbözik sokban.Izzo gyertyás hengerfej intercouler.Elöl van az akksi meg papir szürös a levegöszürö,csavaros olajszürö vizhütéses olaj hütö.Többi része ugyanaz.Ami lényeg a két tárcsás kupplung meg a válto az meg egyforma a .2-3-as és a könyvbe ugyanaz ábrák rajzok cikkszám.Nekem van hozzá könyv és kezelési de semmi extra nincs benne a régi mtz-ékhez képest.
Válasz #571. hozzászólásra
Mármint 1025,2 van nála !!
köszi de már érdeklödtem nála és csak 2 van nála .
EZ Azt írja hogy a .3-hoz is jó csak a képen nem az van. azért nézd meg jobb mint a semmi
Sziasztok
Valaki segitene hogy honnan tudnák egy mtz 1025,3 gépkönyvet beszerezni .
Köszi az infókat de alig tudom meg nyitni ezt az oldalt.Trakit még nem láttam csak a porlasztóját.Adagolójára rá nézek,ha hozzák a turbója jó (állítólag!!!!!)Még egyszer köszi!!
Válasz #562. hozzászólásra
Aratással hogy álltok?Vasárnap csak forstrihttol harsogott a határ.
Válasz #565. hozzászólásra
Okés
Válasz #564. hozzászólásra
csak hüljülök nehogy mellre szivd
Válasz #563. hozzászólásra
Nem szándékos volt.Ne piszkáljátok a kissebet.Ujjaban mindig szarakszik 18-21h között utána meg lehet fórumozni rendesen.
Válasz #562. hozzászólásra
tudom én csak tudod,marad a gyerek ha játszik,
Válasz #561. hozzászólásra
Szerintem nála is belassult a rendszer és kattintgat
Válasz #560. hozzászólásra
jol van na hüjék vagyunk de harmadszora megértsük nem kel ötször
Válasz #550. hozzászólásra
Ha a porlaszto jo és egyébb dolgok levegöszürö tiszta,turbo szállit levegöt,van kompresszio akkor adagolo kezd gyengélkedni.Jazda van rajta?A mienk is elgyengült a porlasztokkal kezdtük és adagolo lett a ludas.Ha fel kell ujitani az drága lessz meg sosem lessz a régi ideig oráig és megint lehet szegelni.