Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #1035. hozzászólásáraÉn is szeretem a 1221-es erejét, de ha nem évi 500 órát csak ekét grubert tárcsát húzna, akkor messziről letojnám, és vennék valamilyen török vagy indiai 110-120 lovast. Nagyon könnyen meg lehet a kényelmet szokni.
Válasz dnsv #1036. hozzászólásáraén 550E-vel rendsodóztam a múlt héten, királycsap persely eltört középen és hátrafele kirázódott az egyik darab, óránként be kellet feküdnöm alá visszakalapálni
Válasz Gandhy #1035. hozzászólásáraUgye ugye
Mondjuk én a 1221-et is úgy szeretem, hogy elülnék benne hónapokat is. Imádom a hangját.
A 82-esnél már néha azon gondolkodom, hogy leadom a MÉH-be pedig azt mondják 2-esben szép az életbe, 82-esbe
Válasz Gandhy #1033. hozzászólásáraDe akkor a Fendt-ből nem tudnál kiszakadni. Nem jó az Függőséget okozna. Meg abba ott a klíma, azt nem is szereted. Tiszta deficit nem MTZ-t venni.
Válasz Gandhy #1031. hozzászólásáraMivel neked is arra kell, mint nekem, hogy ne a számítógép előtt üljek egész nap így jobb az MTZ. Nem szeretteti meg magát a földmunka vele
3 nap permetezés után már csak a számítógép előtt ülnék Úgy ráz a rossz földúton az MTZ, hogy alig várom mindig, hogy kész legyek.
Válasz Gandhy #1019. hozzászólásáraNekem megjött a gép, bár én is ezen gondolkodtam előtte, hogy nyugati legyen e inkább... Maradt az 1221.3...Nem tudom milyen lesz a pályázat, gondolok itt arra hogy utófinanszírozott lesz e! Mert ha igen azért elég nehéz összekaparni 30-50 milliót! Másrészt már tudok olyat, hogy az egyik cég aki NH -t forgalmaz mondta, hogy nem fog tudni megfelelő mennyiségű traktort hozni...
Válasz mtz1221 #1020. hozzászólásáraMert ha a grúbert húzni akarja akkor kell a ló a gépbe. A vontatottban, ha a 140-est is veszi Kububól az is gyengébb lesz, mint a 1221 beállítva. Vagy marad a 2,2-es grúber mondjuk Noran akkor jobb lesz a Kubu, mert azt emelni kell.
Válasz Gandhy #1019. hozzászólásáraNyugtatgatod magad ??? Nincs ezen mit, jól csinálod. Azt nem értem miért nem a legkisebb lóerőst választod az M6-ból, de a többit jól csinálod.
megnézem milyenek az elvárások a pályázathoz, ha megéri, pályázok egy nyugatira, jelen esetben lehet az japánra is
ha macerás, akkor meg elhozom a 1221-et
mert nézzük a pénzügyi oldalát, ha most elhozok egy 32M-s gépet 17-ért, az biztosan ér majd 5 évesen(2000 óra) is 15-17-et azért ez sem mellékes
Válasz Laci0723 #1016. hozzászólásáraIgen úgy kell összekötni.
Bluetooth kommunikációs sávszélességét kell beállítani, az antenna működési és frissítési frekijét, milyen műholdakat "lásson".
Van erre egy külön topik ott már leírta valaki részletesen.
Én már 2 éve csináltam nem igazán emlékszem pontosan minden részletre.
Amit betettem antennát az már tartalmazza az arduino-t.
Amiket linkeltem nekem azok vannak. Még kell hozzá egy USB töltő egyik fele, amiről DC 5V-ot lehet adni neki szivargyújtós telefon töltőről.
Annyira pontos, mint a GNSS antennás GPS-ek. 30cm kb.
Sok leírás van a neten ennek a beállításáról. AgriBus-Navi
Válasz Géza15 #1011. hozzászólásáraIgen az arduino programozása. Az antenna sávszélesség beállítása, meg a kommunikációt is be kell állítani a bluetooth-al. Sebességet kell egyzetetni az arduino és a bluetooth között.
Van itt egy ilyen fórumtéma, ott is volt szó róla.
Elég sok lenne leírni, mit hogy kell, de azt hiszem ott le van írva.
Válasz dnsv #1010. hozzászólásáraBocsi bamba vagyok :D
Látom a radio module arduino kithez tartozik. A programozás során arduino programozásra gondolsz? Ehhez van valami leírás?
Válasz dnsv #1003. hozzászólásáraSzia!
Tök ötletes amit írtál. Tudnál abban segíteni, hogy a sorvezetőhöz milyen antennát és bluetooth modult használtál? És hogy lehet őket összekapcsolni?
Köszi Géza
Válasz Gandhy #1005. hozzászólásáraPersze, ha soros porton kommunikál akkor a TX-RX lábakat kell bekötni, meg tápfeszeket adni neki és lehet is játszani össze. Egy próbált megér.
Programozás kérdése utána már. De ebben nem vagyok profi. Tudni kéne pontosan mi van az antennába.
Válasz dnsv #1003. hozzászólásáranekem van egy AvMap Geosat 6-om, aminek sajnos elszállt a töltésvezérlője, az meg panel cserével jár, tehát felejtős az ára miatt, annak az antennája soros porton csatlakozik a GPS vezérlő tartókonzoljához, ami egyben tápelosztó is. Az általad írt BT csatolóra ráköthető így az AvMap antennája is?
Naszóval.
A sorvezetőhöz kell egy program, ami androidon fut, benne van a play áruházban, ingyenes, AgriBUS-Navi. Ehhez bluetooth-on keresztül lehet antennát csatlakoztatni. Kell egy antenna, ezt aliexpresszről lehet a legolcsóbban venni, amiben benne van egy vezérlő is. Venni kell egy kis bluetooth kártyát, amit majd soros porton össze kell játszani az antennával. Ezek után már csak be kell kapcsolni a telefonon, vagy tableten a bluetooth-ot és működik a rendszer. Egyetlen szivargyújtóról elmegy az antenna.
Van itt egy fórumtéma ami foglalkozik ezzel.
A másik kormányosról még csak elbeszélt infóm van, akinek már működik. Ehhez windowsos operációs rendszer kell.
Az picit drágább már, de felénk is már van ingyenes RTK jel, így a hónapba megrendelem az antennát magamnak és elkezdem beépíteni a kis MTZ-be. De a nagyba is jó lesz. Sorvezetőnek már ígyis jó lesz.
Van egy barátom akinek van 3D nyomtatója és majd ha meglesznek a rajzok akkor kinyomtatja. Így neked is jók lesznek a dolgok. Irányszög jeladónak a felfogatása is jó lesz, motor hajtás felfogatás, meg kb. minden.
Írok majd az e-mailodra, ha ezek megvannak és jól működik nekem
Válasz dnsv #995. hozzászólásárasorvezetőt már be sem teszem, művelőúttal megyek mindenben, kukorica adja magát, simítotton meg az utolsó bogyó a traktorközép
Válasz Bigyófelügyelő #992. hozzászólásáratraktorra gondolom nem is lehet pályázni, talán az átszerelésére igen,
lehet, hogy mire kijön a pályázati kiírás, nekem még a holdon lesz a traktor, van időm várni a lehetőségekre
Ha 3m-re akarod ikerkerekezni akkor meg kisebb gumi kell, mint 460 Mondjuk 2 db 420-as már sztem tök jól elmegy, a gyári megoldással, ami a felétengelyekre szerelt agy, nem pedig az öntvény ami a felnire van.
Válasz Gandhy #987. hozzászólásáraÉn is a precíziós pályázat miatt kérdeztem volna, de a gép már itt lesz, pályázat még sehol.. plusz még annak az esetleges eredményére is várni kell majd... Ez tuti már, a pályázatot meg meglátjuk...
4091 hozzászólás
Válasz dnsv #1021. hozzászólásáraazért a 240-es kultivátort csak el húzza gond nélkül?
annál kisebbet nem akarnák venni
Válasz dnsv #1036. hozzászólásáraVasárba én is megveszem more!
Válasz dnsv #1036. hozzászólásáraA hangja valóban nagyon brutális...! Nagyon ott van...!
Válasz Gandhy #1035. hozzászólásáraÉn is szeretem a 1221-es erejét, de ha nem évi 500 órát csak ekét grubert tárcsát húzna, akkor messziről letojnám, és vennék valamilyen török vagy indiai 110-120 lovast. Nagyon könnyen meg lehet a kényelmet szokni.
Válasz dnsv #1036. hozzászólásáraén 550E-vel rendsodóztam a múlt héten, királycsap persely eltört középen és hátrafele kirázódott az egyik darab, óránként be kellet feküdnöm alá visszakalapálni
Válasz Gandhy #1035. hozzászólásáraUgye ugye
Mondjuk én a 1221-et is úgy szeretem, hogy elülnék benne hónapokat is. Imádom a hangját.
A 82-esnél már néha azon gondolkodom, hogy leadom a MÉH-be pedig azt mondják 2-esben szép az életbe, 82-esbe
Válasz dnsv #1034. hozzászólásáraerre nem is gondoltam, még jó, hogy nem mondtam vissza
Válasz Gandhy #1033. hozzászólásáraDe akkor a Fendt-ből nem tudnál kiszakadni. Nem jó az Függőséget okozna. Meg abba ott a klíma, azt nem is szereted. Tiszta deficit nem MTZ-t venni.
Válasz dnsv #1032. hozzászólásáraazért az sem lenne akkora csalódás, ha egy Fendt szakítana el a klaviatúrától
Válasz Gandhy #1031. hozzászólásáraMivel neked is arra kell, mint nekem, hogy ne a számítógép előtt üljek egész nap így jobb az MTZ. Nem szeretteti meg magát a földmunka vele
3 nap permetezés után már csak a számítógép előtt ülnék Úgy ráz a rossz földúton az MTZ, hogy alig várom mindig, hogy kész legyek.
Válasz dnsv #1030. hozzászólásárahát én nem az Mtz-be születtem, de másban(saját) meg még nem ültem és ez így is marad
Válasz Gandhy #1029. hozzászólására
Csak vicceltem, ilyen sutyerák, mint én, az MTZ-be született. Rosszat nem tudok mondani rá.
Van itt egy öreg bölcs mondás: Az MTZ-től jobb traktor nincs csak drágább
Meg egy másik mondás: Moslékkal is lehet tüzet oltani.
E kettő mondattal el lehet éldegélni MTZ-be is
Válasz dnsv #1028. hozzászólásárana halljuk a tutit.
Válasz Gandhy #1024. hozzászólására:D nem kárörvendés, csodálkoztam is, hogy ilyen pozitívan látod
Nem jársz rosszul egyikkel se, de attól még hozzak példát, hogy melyiket vegyed, hogy jobb legyen. Csak, hogy bizonytalanítsalak kicsit el?
Válasz Bigyófelügyelő #1022. hozzászólásáraaz önrésszel kell rendelkezni
Válasz mtz1221 #1025. hozzászólásáraBarna grátis van hozzá ??? Vagy csak ámerikában jár hozzá ???
Válasz Gandhy #1023. hozzászólásáraén itt nézelődtem elég sokat, és ne legyen igazam de elég karcsúnak látok, több dolgot is 120 ló felett.
Válasz dnsv #1021. hozzászólásárakijött a kiírás, átolvastam, főként a pontozást, eléggé egyértelmű, hogy 1221-es lesz a vége
Válasz mtz1221 #1020. hozzászólásáraazt nem tudom, mikor lehet felhúzni a szoftvert garancia miatt, ha éveket kell várnom, akkor kevés a 122
Válasz Gandhy #1019. hozzászólásáraNekem megjött a gép, bár én is ezen gondolkodtam előtte, hogy nyugati legyen e inkább... Maradt az 1221.3...Nem tudom milyen lesz a pályázat, gondolok itt arra hogy utófinanszírozott lesz e! Mert ha igen azért elég nehéz összekaparni 30-50 milliót! Másrészt már tudok olyat, hogy az egyik cég aki NH -t forgalmaz mondta, hogy nem fog tudni megfelelő mennyiségű traktort hozni...
Válasz mtz1221 #1020. hozzászólásáraMert ha a grúbert húzni akarja akkor kell a ló a gépbe. A vontatottban, ha a 140-est is veszi Kububól az is gyengébb lesz, mint a 1221 beállítva. Vagy marad a 2,2-es grúber mondjuk Noran akkor jobb lesz a Kubu, mert azt emelni kell.
Válasz Gandhy #1019. hozzászólásáraNyugtatgatod magad ??? Nincs ezen mit, jól csinálod. Azt nem értem miért nem a legkisebb lóerőst választod az M6-ból, de a többit jól csinálod.
összegezve ezt a traktorügyet:
megnézem milyenek az elvárások a pályázathoz, ha megéri, pályázok egy nyugatira, jelen esetben lehet az japánra is
ha macerás, akkor meg elhozom a 1221-et
mert nézzük a pénzügyi oldalát, ha most elhozok egy 32M-s gépet 17-ért, az biztosan ér majd 5 évesen(2000 óra) is 15-17-et azért ez sem mellékes
Válasz dnsv #1017. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget.
Válasz Laci0723 #1016. hozzászólásáraIgen úgy kell összekötni.
Bluetooth kommunikációs sávszélességét kell beállítani, az antenna működési és frissítési frekijét, milyen műholdakat "lásson".
Van erre egy külön topik ott már leírta valaki részletesen.
Én már 2 éve csináltam nem igazán emlékszem pontosan minden részletre.
Válasz dnsv #1015. hozzászólására"Meg egy kis programozás kell a végére"
Itt milyen programozásra kell gondolni? Az AgriBus-Navi beállítására?
Az antenna TX kivezetését a bluetooth RX kivezetéséhez kell kötni? (TX-RX/RX-TX)
Nem vagyok annyira jártas a témában.
Válasz Laci0723 #1014. hozzászólásáraHelló
Amit betettem antennát az már tartalmazza az arduino-t.
Amiket linkeltem nekem azok vannak. Még kell hozzá egy USB töltő egyik fele, amiről DC 5V-ot lehet adni neki szivargyújtós telefon töltőről.
Annyira pontos, mint a GNSS antennás GPS-ek. 30cm kb.
Sok leírás van a neten ennek a beállításáról. AgriBus-Navi
Válasz dnsv #1012. hozzászólásáraSzia!
Olvasom ezt a sorvezetős beszélgetést és elkezdte piszkálni a fantáziám.
Mennyire pontos a sorvezető?
Milyen arduino szükséges hozzá? Pl.: Ez Arduino jó lehet?
Az arduino program letölthető valahonnan?
Köszönöm.
na úgy tűnik június 10.
viszont a környezetvédelmi besorolása miatt, valszeg nem lehet betolni a precíziósba, azt rtk-sból is emiatt pöckölték ki
Válasz Géza15 #1011. hozzászólásáraIgen az arduino programozása. Az antenna sávszélesség beállítása, meg a kommunikációt is be kell állítani a bluetooth-al. Sebességet kell egyzetetni az arduino és a bluetooth között.
Van itt egy ilyen fórumtéma, ott is volt szó róla.
Elég sok lenne leírni, mit hogy kell, de azt hiszem ott le van írva.
Válasz dnsv #1010. hozzászólásáraBocsi bamba vagyok :D
Látom a radio module arduino kithez tartozik. A programozás során arduino programozásra gondolsz? Ehhez van valami leírás?
Válasz Géza15 #1009. hozzászólásáraSzia
1006-os hsz.-ben vannak a linkek. Azok vannak nekem.
Válasz dnsv #1003. hozzászólásáraSzia!
Tök ötletes amit írtál. Tudnál abban segíteni, hogy a sorvezetőhöz milyen antennát és bluetooth modult használtál? És hogy lehet őket összekapcsolni?
Köszi Géza
Válasz dnsv #1007. hozzászólásáraEgnos-t is vesz
Válasz Gandhy #1005. hozzászólásáraPersze, ha soros porton kommunikál akkor a TX-RX lábakat kell bekötni, meg tápfeszeket adni neki és lehet is játszani össze. Egy próbált megér.
Programozás kérdése utána már. De ebben nem vagyok profi. Tudni kéne pontosan mi van az antennába.
Válasz mtz1221 #1004. hozzászólásáraNekem ez van.
Itt a link.
De ehhez még kell egy 2 ezer forintos kis bluetooth panel.
Ez pl.
Mind a kettőnek 5V kell és test. A TX RX bemeneteket össze kell kötni és már működik is.
Meg egy kis programozás kell a végére
Válasz dnsv #1003. hozzászólásáranekem van egy AvMap Geosat 6-om, aminek sajnos elszállt a töltésvezérlője, az meg panel cserével jár, tehát felejtős az ára miatt, annak az antennája soros porton csatlakozik a GPS vezérlő tartókonzoljához, ami egyben tápelosztó is. Az általad írt BT csatolóra ráköthető így az AvMap antennája is?
Válasz dnsv #1003. hozzászólásáraOk köszönöm. Mi annak az antennának a neve amit az aliexpresről kell megvenni, és benne a vezérlő is ?
Válasz mtz1221 #1002. hozzászólásáraSzia
Naszóval.
A sorvezetőhöz kell egy program, ami androidon fut, benne van a play áruházban, ingyenes, AgriBUS-Navi. Ehhez bluetooth-on keresztül lehet antennát csatlakoztatni. Kell egy antenna, ezt aliexpresszről lehet a legolcsóbban venni, amiben benne van egy vezérlő is. Venni kell egy kis bluetooth kártyát, amit majd soros porton össze kell játszani az antennával. Ezek után már csak be kell kapcsolni a telefonon, vagy tableten a bluetooth-ot és működik a rendszer. Egyetlen szivargyújtóról elmegy az antenna.
Van itt egy fórumtéma ami foglalkozik ezzel.
A másik kormányosról még csak elbeszélt infóm van, akinek már működik. Ehhez windowsos operációs rendszer kell.
Az picit drágább már, de felénk is már van ingyenes RTK jel, így a hónapba megrendelem az antennát magamnak és elkezdem beépíteni a kis MTZ-be. De a nagyba is jó lesz. Sorvezetőnek már ígyis jó lesz.
Van egy barátom akinek van 3D nyomtatója és majd ha meglesznek a rajzok akkor kinyomtatja. Így neked is jók lesznek a dolgok. Irányszög jeladónak a felfogatása is jó lesz, motor hajtás felfogatás, meg kb. minden.
Írok majd az e-mailodra, ha ezek megvannak és jól működik nekem
Válasz dnsv #995. hozzászólásáraEzekről beszámolhatnál részletesen is, akár privátban is. Mindkettőről.
Válasz Bigyófelügyelő #1000. hozzászólásáraa precíziósba az Mtz asszem nehezen fér bele
Válasz Gandhy #999. hozzászólására1 traktor-1 kombájn 30 illetve 50 millió! 50 %os támogatás! A munkagép darabszáma pedig nincs korlátozás alatt..
Válasz Bigyófelügyelő #997. hozzászólásáraigazad lehet, 2 traktor, max. 40 M támogatás 50%-kal
Válasz Bigyófelügyelő #997. hozzászólásáraattól tartok, hogy azzal szembesülünk majd, nem az Mtz-k fejlesztése lesz az elsődleges céljuk
Válasz Gandhy #994. hozzászólásáraDe lehet! Majd!.. Még odébb van... Infókat már hallottam, de még nincs letisztulva teljesen...
Válasz dnsv #995. hozzászólásárasorvezetőt már be sem teszem, művelőúttal megyek mindenben, kukorica adja magát, simítotton meg az utolsó bogyó a traktorközép
Válasz Bigyófelügyelő #992. hozzászólásáraHa van ingyenes RTK jel, akkor pár százezerből megoldod. (<500e Ft)
Nekem ha lesz időm akkor megcsinálom.
Sorvezető is hómméd van. 20ezer volt, meg egy gagyi androidos teló.
Válasz Bigyófelügyelő #992. hozzászólásáratraktorra gondolom nem is lehet pályázni, talán az átszerelésére igen,
lehet, hogy mire kijön a pályázati kiírás, nekem még a holdon lesz a traktor, van időm várni a lehetőségekre
Válasz Gandhy #991. hozzászólásáraNem gáz az.
Nekünk 2,8-as ásóborona van, mégse látszik a nyoma a traktornak.
Ha 3m-re akarod ikerkerekezni akkor meg kisebb gumi kell, mint 460 Mondjuk 2 db 420-as már sztem tök jól elmegy, a gyári megoldással, ami a felétengelyekre szerelt agy, nem pedig az öntvény ami a felnire van.
Válasz Gandhy #987. hozzászólásáraÉn is a precíziós pályázat miatt kérdeztem volna, de a gép már itt lesz, pályázat még sehol.. plusz még annak az esetleges eredményére is várni kell majd... Ez tuti már, a pályázatot meg meglátjuk...