Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #640. hozzászólásáraha vennék hozzá transport kittet úgy nem lenne gond, de az gépenként 1,2 milla, minden táblám kilométeren belül van, reggel kifele nincs is problémám, a visszaút, az a halál
Válasz dnsv #639. hozzászólásáraaz én tárcsám is 1,5 tonna, azt simán viszi, de a kompaktorral már elhasal, hidegen felemeli az égig, aztán megyek pár kört és örülök, ha 20 centire a talaj fölé emeli
Válasz Gandhy #638. hozzászólásáraA 1025-től jóval nehezebb.
Nekünk az Agro-Masz BT 30 tárcsát ékgyűrűs hengerrel viszi orrsúly nélkül. Csak nem olyan stabil, de nem emeli vészesen az orrát súly nélkül sem.
A grúber picit rángatta, de az 4 gerendelyes és még van egy sor tárcsa utána. De azzal is ment 4/4-be is úton és elfordult. Csak nem volt olyan stabil.
Nem olyan szar ez azért.
Az Agro-Masz BT 30-at a 82-es MTZ meg se tudja mozdítani.
Van fenn róla videóm. 1500 kg biztosan van.
Jah mikor tele megy a henger földdel akkor is haza hozza a 1221, akkor tuti van még 1800 is. Hazajön orrsúly nélkül is. Ősszel pont így jártam. Igaz az már nem 4/4-be.
Válasz t.romsics #635. hozzászólásáralehet, kicsit elhamarkodtam ezt a vásárlást, ezzel nem leszek előbbre, ha ennyire gyenge a hátulja, ezt tudja a 1025 is nálam, nagy fordulók, nehéz kiemelés, mert a gépet viszi, csak akkor van gond, ha elérem a forgót
Válasz dnsv #632. hozzászólásáraa 1025-el ekkora súlyú kompaktort cipelek 4 éve, a hidraulika tömítéseit feszíti ki időnként, mást viszont nem, pedig sebességen kell kiemelnem, elemeli az elejét rendesen
Válasz Gandhy #628. hozzászólásáraSzia. Milyen nehéz az a grúber? A 1221 az 1,7 tonnás (üresen) Gaspardo vetőgépet (ami jóval rövidebb szerszám, mint grúber) megemeli, de kanyarodni nem lehet vele. Mondjuk csak a gyári súly van elől, meg homlokrakodó segédalvázzal. Komolyabb 3 m-es grúbert, nehéz hengerrel szerintem nem is bírná. Szóval azt akarom mondani, hogy a 3 métert felejtsd el.
Válasz dnsv #633. hozzászólásáraSzerintem is jó lehet,az első difit kivéve mindene egyezik a 280 lovaséval. Ha annyim lenne amennyi nem lesz, akkor a következő 2022.3-lenne.A legújabb az meg kapta a 3-400 lovasok első hidját.
Válasz mtz1221 #631. hozzászólásáraNem ijesztegetem én.
Írtam ismerősi körben van akinek nyekkent ki a difi. 2 embert jól ismerek. Mint írtam olaj viszont nem gyári megy nekik bele. Lehet az az oka, de lehet a duplakerék. Vagy lehet egyik se, vagy mind kettő.
Amit betettél vidit betehetted volna régebben is. Ezen jól látszanak a méret különbségek.
Amúgy ha jól látom ez foghegyen ment azért tört el. Brutális ennek a bele, ahogy látom. Nem rossz ez se, csak valószínű a gyárba nem sokat foglalkoztak a hézagok megfelelő beállításával. Szerintem ez is jó gép lehet bőven.
Válasz Gandhy #630. hozzászólásáraÉn inkább 520/70R38-al kérném. Duplával ilyen súlyt cipelve én kizártnak tartom, hogy hosszú életű legyen a hátulja.
Ez nagyon nehéz lehet ez a grúber.
Csferri hátha figyel és megcáfol. Nekem nincs dupla, de a kis MTZ-ből indulok ki. Ahhoz volt régen, de a féltengely törés után azonnal eladtam mindent. Én lazítottam is vele.
Itt régen VN TerraMix grúber volt ilyen non-stop rugós, mondjuk azon brutálabb henger volt, de azzal spiccen jártak a 1221.2-vel. Húzni húzta mint a rongyot, de az elején nem sok súly maradt ha felemelték. Fronthidrót írtad, hogy lesz, az biztos javít rajta.
Válasz dnsv #629. hozzászólásáraNe ijesztgesd itt a népet. Egynek sem volt még gondja a véglehajtással, senkinél sem.A neten sem találsz róla 1 videót sem. 200 lovasnál meg már láttam 4500 óránál szét ment hátsó difit. 2000 motorfordulat alatt nem kell velük nehéz munkát végezni, és ennyi. Itt van akinek csak 6 méteres kombinátorral meg 4 méteres tárcsával megy dupla kerékkel mióta csak megvan, le se volt még véve róla.
Válasz Gandhy #628. hozzászólásáraÉn a duplakereket nem ajánlom lazításra, grúberlásra. Így, hogyha tényleg más a hátsó híd akkor valószínű eléggé meg fogja terhelni a vég lehajtást. Váltót még nem hallottam 1221-ből megmakizni, de difit már igen. Akikről írtam lentebb ők dupla kerékkel lazítanak és minden évbe törik a hátsó bolygómű.
Duplakerék csak taposási kár csökkentésre való szerintem. Én 18,4R38 helyett akarnék tenni fel 520/70R38-at. Szimplába. Mint írtam a motor az kegyetlen erős, de ha más a véglehajtás akkor én nem eröltetném lazításkor.
Igen én is úgy csinálnám, ha venni kellene grúbert. 3m-es jó lesz. Nekünk 20cm-es osztással van 4 gerendás 13 kapás grúber. 20cm-en egész jól viszi. Ha mélyre akarnék nyúlni akkor 2 szélső kapát felfogom hajtani és megy az úgy is.
A 30-as osztásút valamivel könnyebb lesz húzni. Szerintem el fogja vinni neked a 3m-es 10 kapást.
Válasz dnsv #625. hozzászólásáraén is akarok rátenni ikerkereket, mert nálam elvileg le sem kellene venni az évben, csak ott vagyok meglőve, hogy a 240-es grúbert bírja majd, ami meg szűkebb mint a duplakerekes szélesség, a 3 méterest biztosan nem húzná el, max sekélyen. Azon még gondolkozom, hogy megveszem a 3-ast sekélyre és ahogy Mtz1221 javasolta, mélyebb művelésnél meg visszabontom, mivel 10 kapa van a 300-on és 8 a 240-en.
Válasz dnsv #624. hozzászólásáranem hát, de amikor egy szaki mondja ezt a baromságot, akkor azért az ember érzi, hogy elpattan az alsógatyájában a gumi
Csak abból indultam ki, hogy a 50, 82, 820, 892, 920, 952, 1025 traktorokba ugyanaz a híd van kb.
Ebből arra gondoltam, hogy nem gyárt minden szériához külön a 1221-1523-nál. A remény kategória meg az volt, hogy talán a 2022-nél sem gyárt mást. Ergó akkor bírja az szépen. De mégse
Átgumizás sem biztos, hogy jó ötlet ezek szerint. (18,4R38-ról 520/70R38-ra.) Mert akkor más az áttétel.
Válasz dnsv #621. hozzászólásáraén 80-90-el használtam egy ideig, szétgurult az egyik csapágy hátul, utána motorolaj és most cseréltettem le, Utto-ra, itt ajánlottátok.
a napokban voltam a kereskedőnél, ahol egyik kolléga erősködött, hogy márpedig előre 80-90-es kell, a váltóba pedig 85-140
azért az a híd is érthető, a 1221 4,5 tonnát, míg a 1523 6,5 tonnát emel
Válasz Gandhy #620. hozzászólásáraPersze, hogy erősebb. Nem egy kategória.
Én hátsó híd törést annál tudok aki 80w-90 olajjal hasznalja. Ebből mondjuk kapásból 3 embert ismerek. De aki normálisan annak 15 ezer óra van benne és még megy bontás nélkül. Van ahol 10 ezer és “tsz-es” gép.
Én úgy értettem, hogy nem elpusztíthatatlan. Azért jó lett volna ha olyan, mint a 1523. Vagy a 2022. De így is ebben a lóerő kategóriában a legjobb ár / érték arányú. Szerintem.
Válasz dnsv #619. hozzászólásáragondolom a 1025-nél erősebb hátsóval rendelkezik, azokat az eszközöket emelgeti, húzza majd a 1221 is, egy új gép lesz, 240-es Horsch klón grúber, azt viszont vinnie kéne 25-30 centin, én bízom benne, hogy örök élet + 1 napig bírni fogja az évi 3-400 órával
március 30-ig elvileg ideér
A ma megtudottak alapján ma már én azt csinálnám, hogy minden traktort eladnék amennyiért veszik és úgy egy ArmaTrac 1254Lux-ot vennék. Egy traktor mindenre. 5-8 évig megtartva, majd a s**gére csapni.
Én anno attól a 3,6-os motortól féltem. De igazából már nem is művelek mélyen szóval nem irtanám ki azt mai eszemmel. 3m-es RT-t, meg a grúbert elhúzigálná ez is sekélyen.
A 1221 túl erős, vetni viszont kicsit kényelmetlen volna. Bár ha a szükség rávisz akkor fogok vetni vele.
Most a kollega elvette a kedvem, hogy mégse olyan atom biztos ez. De jobb az igazság, mint kamuba élni.
Mondjuk amennyit megy nekem valószínű még ígyis túlél
Na én meg azt hittem jó üzletet csináltam, hogy ez a 1221-es elpusztíthatatlan. Hát lehet mégse
Na már mindegy. Hát ezek tudatában lehet jobb üzlet a 1523. Bár azt is csak 140 lovasnak használva, mert annak meg már súlya nincs ahhoz a lóhoz.
2022-es már jóval nehezebb, az megint egy komolyabb kategória. Össze hasonlítatatlan.
Pedig úgy reméltem, hogy nem varriálták túl a ruszkik. De akkor mégis, több híd van nekik.
Nekem a 1221-es olyan, mint amit a második csoportban küldtél hátsó híd. (a hátsó híd felső részén van az a síkolt felület 2 furatattal, vagy az az alsón is van?)
A 2022-é lemaradt vagy az úgy néz ki, mint a 1523?
A 2022-esben is dupla kuplung van vagy az már komolyabb jóval?
1221-en eddig gumi cserén agyaltam. 18,4R38 helyett 520/70R38. Magasabb a 1523, mint a 1221?
Bár csferri írásait vissza olvasva lehet mégse cserélek, mert akkor tudok vetni is.
Ne haragudj a kérdésekért, de felénk ilyen király géppark, mint neked nincs senkinek.
Válasz dnsv #597. hozzászólásáraLemértem a gépeket, a megállapításom, hogy a 1221,1523 első hídjai egyformák, a hátsó hídházak között sincs nagy különbség. Hogy belül mi van, azt csak a jó ég tudja, meg aki összerakta. A 2022 elől, hátul teljesen más. A fotókon nem tudom mi fog látszódni, de bejegyzési sorrendben a 1221 kezd, 1523 a középső.
Válasz jani13 #606. hozzászólásáraaz én traktoromon(bár csak 1025, de a monoblokkos rész ua gondolom) mindkét végén locsolta már ki az olajat, a függesztett kompaktor megviselte kicsit, szétszedettem(2000 óra körül), belement egy táskányi tömítés, szimmering, gyűrű, stb. 3000 óránál, most javíttattam az egyik oldalt, asszem csak két gumitömítés ment most el.
Válasz jani13 #606. hozzászólásáraOlyan 1500 körül, igen 300mm-es, a 4,7 helti kombit és a 3,6 omikron tárcsát nem viszi rendesen nélküle, de süllyedős saras terepet kerülni vele mert ha petapad a sár a 2 közé az szívás.
Monoblokk szelepet nem vágja valaki ? Erőszabályzó emelési sebességét/gyorsaságát nem lehet valahogy csökkenteni ? Eszem megáll ha nincs rajta, az 50 éves 80-as erőszabályozóján is van.
Válasz csferri #605. hozzászólásáraHány üzemórásan kezdett el cseperegni az emelőtengely? Az enyémnek az 50 üzemórás szervíznél már olajos volt a hátulja, pedig addig komoly munkát még nem végzett. A 300 mm-es ikeragy kell hozzá? Lényegesen kevesebb a taposás ikerkerékkel? Meg gondolom nagyobbat is fog lényegesen. Ilyen csapadékos tavaszon lehet biztonságosabb elakadás szempontjából ... Ennyi LE-höz lehet tehettek volna gyárilag 20,8 gumit alá.
Válasz jani13 #599. hozzászólásáraA difizár jeladó nekem sem kapcsolt ,de csak hézagolót kellet kivenni, meg azt a hülyeséget is csinálja a hidraulika de csak hidegen, szerintem alul a 3. pontnál az erőszabályzó zavar be még nem foglalkoztam vele, az emelőtengely nekem is elkezdett cseppenni az őszön, ja meg az őszön kinyomta a féktengelyszimeringeket (nem féltengely), szóval vannak hülyeségei de amúgy nem rosz gép, nincs olyan hogy ne lehetne hadrendbe állítani pár óra alatt. Ikerkereket én használok, mi a kérdés?
Válasz jakabanrdas #603. hozzászólásáraKöszönöm a tippet! Nem ment el a kedvem tőle. Remélem míg van rajta garancia, addig jönnek elő az ilyen hibák és utána már nem lesz gondom vele. Van még két ilyen traktor Tiszalökön, meg vannak elégedve vele, azért mertem megvenni.
Szerintem az erő szabályozó körül keresd a hibát. Vagy a HFR tömb tetején van egy szelep azt lehet érdemes volna levenni, átfújni.
Amit első körbe javaslok, hogy le kellene venni a kis lemezkét ami összeköti az erőszabályozót a 3. ponttal. Az a legegyszerűbb. Ha akkor is csinálja akkor a szelepbe lehet valami gond. Ez a vezérlő olyan egyszerű, hogy nagy baja nem is tud lenni. Szerintem.
Ikerkereket én nem használok. Itt a fórumon van aki használ. Ő biztos tud infót róla, ha valami érdekel.
Akkor úgy látom neked volt vele apróbb cseprőbb gond. Remélem nem vette kedved ez a pár dolog.
Válasz Gandhy #600. hozzászólásáraIgen. Megvakarta a fejét a szervizes, mikor mutattam neki. Mondta, hogy nem túl egyszerű elállítani, de ha nem áll be, megcsinálja.
Válasz jakabanrdas #457. hozzászólásáraÜdv! Tavaly nyáron vettem egy 1221.3-t. Van rajta Belarus Traktor Kft-s matrica. Látszott a felnicsavarokon az áthúzgálás és utána is húztuk, de 100 üzemórásan fellazult az egyik hátsó kerék. Szerencsére időben észrevetten és nem nagyon verte el a felnit. Azt mondta a szervizes, hogy biztos nyúltak a felnicsavarok, azért lazult fel. Azóta minden munkanap előtt átnézem, és néha tudok utánahúzni... Az automata difizár nem működött, jeladót kellett cserélni, valószínűleg az első zsírozásnál túlnyomatták (óvatosan kell zsírozni a bal alsó talpast). Az adagolóját beállíttatta a szervizes, azóta lényegesen erősebb. A kormányszervónál folyt egy tömítés. Az emelőtengely tövénél csepereg az olaj és mostanában olyan hülyeséget csinál a hidraulikája, ha beindítom, szép lassan felemeli a függesztőkarokat teljesen, ha leállítom leengedi. Így elég nehézkes a munkagép felakasztása. Mitől lehet ez? Ikerkereket használtok hátul?
Válasz t.romsics #596. hozzászólásáraNagyon köszönöm.
Jó lenne tudni.
Csak hogy megnyugodjak, vagy, hogy tudjam mikor sok akkor ne a gázt nyomjam, hanem váltsak vissza
Ha nem nagy kérés képet is tehetnél Bár sok idődet nem szeretném rabolni, ha csak engem érdekel. De én kiteszek sok érdeklődőt, mert én lelkes vagyok.
Válasz dnsv #595. hozzászólásáraHolnap lemérek Neked mindent, ígérem. Szemre erősebb, de méterszalag majd megmondja. Soha nem méricskéltem még egyiket sem.
Válasz t.romsics #592. hozzászólásáraAkkor az eleje is erősebb?
A 1523 és a 1221 hasonló vagy az is teljesen más?
Azt hittem a hídház ezeknek mindnek megegyezik hátul (1021, 1221, 1523, 2022).
Válasz dnsv #591. hozzászólásáraIgen,1221,1523,2022,ezek vannak. Szemre minden jóval erősebb, belenézni (1221,1523 kuplung miatti kivételével- tárcsa cserék) még nem kellett. Ez mondjuk, így nem teljesen igaz, mert a 1221, mikor még új volt (2003-ban) megállt. Akkor még nem nagyon érdeklődtem a baja után, de garanciában kompletten cseréltek mindent a hátsó lehajtásban. Anyag hiba volt. Azóta ahhoz, a többihez komolyabban hozzányúlni nem kellett.
4091 hozzászólás
Válasz Gandhy #640. hozzászólásáraha vennék hozzá transport kittet úgy nem lenne gond, de az gépenként 1,2 milla, minden táblám kilométeren belül van, reggel kifele nincs is problémám, a visszaút, az a halál![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz dnsv #639. hozzászólásáraaz én tárcsám is 1,5 tonna, azt simán viszi, de a kompaktorral már elhasal, hidegen felemeli az égig, aztán megyek pár kört és örülök, ha 20 centire a talaj fölé emeli![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #638. hozzászólásáraA 1025-től jóval nehezebb.
Nekünk az Agro-Masz BT 30 tárcsát ékgyűrűs hengerrel viszi orrsúly nélkül. Csak nem olyan stabil, de nem emeli vészesen az orrát súly nélkül sem.
A grúber picit rángatta, de az 4 gerendelyes és még van egy sor tárcsa utána. De azzal is ment 4/4-be is úton és elfordult. Csak nem volt olyan stabil.
Nem olyan szar ez azért.
Az Agro-Masz BT 30-at a 82-es MTZ meg se tudja mozdítani.
Van fenn róla videóm. 1500 kg biztosan van.
Jah mikor tele megy a henger földdel akkor is haza hozza a 1221, akkor tuti van még 1800 is. Hazajön orrsúly nélkül is. Ősszel pont így jártam. Igaz az már nem 4/4-be.
Válasz t.romsics #635. hozzászólásáralehet, kicsit elhamarkodtam ezt a vásárlást, ezzel nem leszek előbbre, ha ennyire gyenge a hátulja, ezt tudja a 1025 is nálam, nagy fordulók, nehéz kiemelés, mert a gépet viszi, csak akkor van gond, ha elérem a forgót![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Gandhy #636. hozzászólásáramár írtam, hogy a kompaktor 3 méter hosszú és a végén van a legnehezebb rész, a crosskill henger 1,6-1,7 tonna
Válasz dnsv #632. hozzászólásáraa 1025-el ekkora súlyú kompaktort cipelek 4 éve, a hidraulika tömítéseit feszíti ki időnként, mást viszont nem, pedig sebességen kell kiemelnem, elemeli az elejét rendesen
Válasz Gandhy #628. hozzászólásáraSzia. Milyen nehéz az a grúber? A 1221 az 1,7 tonnás (üresen) Gaspardo vetőgépet (ami jóval rövidebb szerszám, mint grúber) megemeli, de kanyarodni nem lehet vele. Mondjuk csak a gyári súly van elől, meg homlokrakodó segédalvázzal. Komolyabb 3 m-es grúbert, nehéz hengerrel szerintem nem is bírná. Szóval azt akarom mondani, hogy a 3 métert felejtsd el.
Válasz dnsv #633. hozzászólásáraSzerintem is jó lehet,az első difit kivéve mindene egyezik a 280 lovaséval. Ha annyim lenne amennyi nem lesz, akkor a következő 2022.3-lenne.A legújabb az meg kapta a 3-400 lovasok első hidját.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #631. hozzászólásáraNem ijesztegetem én.
Írtam ismerősi körben van akinek nyekkent ki a difi. 2 embert jól ismerek. Mint írtam olaj viszont nem gyári megy nekik bele. Lehet az az oka, de lehet a duplakerék. Vagy lehet egyik se, vagy mind kettő.
Amit betettél vidit betehetted volna régebben is. Ezen jól látszanak a méret különbségek.
Amúgy ha jól látom ez foghegyen ment azért tört el. Brutális ennek a bele, ahogy látom. Nem rossz ez se, csak valószínű a gyárba nem sokat foglalkoztak a hézagok megfelelő beállításával. Szerintem ez is jó gép lehet bőven.
Válasz Gandhy #630. hozzászólásáraÉn inkább 520/70R38-al kérném. Duplával ilyen súlyt cipelve én kizártnak tartom, hogy hosszú életű legyen a hátulja.
Ez nagyon nehéz lehet ez a grúber.
Csferri hátha figyel és megcáfol. Nekem nincs dupla, de a kis MTZ-ből indulok ki. Ahhoz volt régen, de a féltengely törés után azonnal eladtam mindent. Én lazítottam is vele.
Itt régen VN TerraMix grúber volt ilyen non-stop rugós, mondjuk azon brutálabb henger volt, de azzal spiccen jártak a 1221.2-vel. Húzni húzta mint a rongyot, de az elején nem sok súly maradt ha felemelték. Fronthidrót írtad, hogy lesz, az biztos javít rajta.
Válasz dnsv #629. hozzászólásáraNe ijesztgesd itt a népet
. Egynek sem volt még gondja a véglehajtással, senkinél sem.A neten sem találsz róla 1 videót sem. 200 lovasnál meg már láttam 4500 óránál szét ment hátsó difit. 2000 motorfordulat alatt nem kell velük nehéz munkát végezni, és ennyi. Itt van akinek csak 6 méteres kombinátorral meg 4 méteres tárcsával megy dupla kerékkel mióta csak megvan, le se volt még véve róla.
Válasz dnsv #629. hozzászólására3 soros 10 kapás, az lesz, majd bontogatom, mert 800 euro a különbség csak a 240-től![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210226095734_5396673_31263266.jpg)
akkor inkább a szélesebb gumi?
Válasz Gandhy #628. hozzászólásáraÉn a duplakereket nem ajánlom lazításra, grúberlásra. Így, hogyha tényleg más a hátsó híd akkor valószínű eléggé meg fogja terhelni a vég lehajtást. Váltót még nem hallottam 1221-ből megmakizni, de difit már igen. Akikről írtam lentebb ők dupla kerékkel lazítanak és minden évbe törik a hátsó bolygómű.
Duplakerék csak taposási kár csökkentésre való szerintem. Én 18,4R38 helyett akarnék tenni fel 520/70R38-at. Szimplába. Mint írtam a motor az kegyetlen erős, de ha más a véglehajtás akkor én nem eröltetném lazításkor.
Igen én is úgy csinálnám, ha venni kellene grúbert. 3m-es jó lesz. Nekünk 20cm-es osztással van 4 gerendás 13 kapás grúber. 20cm-en egész jól viszi. Ha mélyre akarnék nyúlni akkor 2 szélső kapát felfogom hajtani és megy az úgy is.
A 30-as osztásút valamivel könnyebb lesz húzni. Szerintem el fogja vinni neked a 3m-es 10 kapást.
Válasz dnsv #625. hozzászólásáraén is akarok rátenni ikerkereket, mert nálam elvileg le sem kellene venni az évben, csak ott vagyok meglőve, hogy a 240-es grúbert bírja majd, ami meg szűkebb mint a duplakerekes szélesség, a 3 méterest biztosan nem húzná el, max sekélyen. Azon még gondolkozom, hogy megveszem a 3-ast sekélyre és ahogy Mtz1221 javasolta, mélyebb művelésnél meg visszabontom, mivel 10 kapa van a 300-on és 8 a 240-en.
Válasz dnsv #625. hozzászólásáraa fotókat nézve, a 1025 esőhídja is ugyanaz, mint a 1221/1523?
Válasz dnsv #624. hozzászólásáranem hát, de amikor egy szaki mondja ezt a baromságot, akkor azért az ember érzi, hogy elpattan az alsógatyájában a gumi![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Gandhy #622. hozzászólásáraNa az is igaz.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Csak abból indultam ki, hogy a 50, 82, 820, 892, 920, 952, 1025 traktorokba ugyanaz a híd van kb.
Ebből arra gondoltam, hogy nem gyárt minden szériához külön a 1221-1523-nál. A remény kategória meg az volt, hogy talán a 2022-nél sem gyárt mást. Ergó akkor bírja az szépen. De mégse
Átgumizás sem biztos, hogy jó ötlet ezek szerint. (18,4R38-ról 520/70R38-ra.) Mert akkor más az áttétel.
Válasz Nyomasek Bobo #623. hozzászólásáraSzivattyú nyomja az olajat a váltóban is, nem a fogaskerekek verik fel, mint a régi MTZ váltókban.
Szerintem nem kap megfelelően kenést/hűtést nem bele való olajjal.
Válasz dnsv #621. hozzászólásáraTúl sűrű az az olaj oda???![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz dnsv #621. hozzászólásáraén 80-90-el használtam egy ideig, szétgurult az egyik csapágy hátul, utána motorolaj és most cseréltettem le, Utto-ra, itt ajánlottátok.
a napokban voltam a kereskedőnél, ahol egyik kolléga erősködött, hogy márpedig előre 80-90-es kell, a váltóba pedig 85-140
azért az a híd is érthető, a 1221 4,5 tonnát, míg a 1523 6,5 tonnát emel
Válasz Gandhy #620. hozzászólásáraPersze, hogy erősebb. Nem egy kategória.
Én hátsó híd törést annál tudok aki 80w-90 olajjal hasznalja. Ebből mondjuk kapásból 3 embert ismerek. De aki normálisan annak 15 ezer óra van benne és még megy bontás nélkül. Van ahol 10 ezer és “tsz-es” gép.
Én úgy értettem, hogy nem elpusztíthatatlan. Azért jó lett volna ha olyan, mint a 1523. Vagy a 2022. De így is ebben a lóerő kategóriában a legjobb ár / érték arányú. Szerintem.
Válasz dnsv #619. hozzászólásáragondolom a 1025-nél erősebb hátsóval rendelkezik, azokat az eszközöket emelgeti, húzza majd a 1221 is, egy új gép lesz, 240-es Horsch klón grúber, azt viszont vinnie kéne 25-30 centin, én bízom benne, hogy örök élet + 1 napig bírni fogja az évi 3-400 órával
március 30-ig elvileg ideér
Válasz Gandhy #618. hozzászólásáraCsak, hogy hergeljelek![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
(csak viccelek, mert Isten őrizz)
A ma megtudottak alapján ma már én azt csinálnám, hogy minden traktort eladnék amennyiért veszik és úgy egy ArmaTrac 1254Lux-ot vennék. Egy traktor mindenre. 5-8 évig megtartva, majd a s**gére csapni.
Én anno attól a 3,6-os motortól féltem. De igazából már nem is művelek mélyen szóval nem irtanám ki azt mai eszemmel. 3m-es RT-t, meg a grúbert elhúzigálná ez is sekélyen.
A 1221 túl erős, vetni viszont kicsit kényelmetlen volna. Bár ha a szükség rávisz akkor fogok vetni vele.
Most a kollega elvette a kedvem, hogy mégse olyan atom biztos ez. De jobb az igazság, mint kamuba élni.
Mondjuk amennyit megy nekem valószínű még ígyis túlél
Válasz dnsv #617. hozzászólásáranaa, ne keltsd rossz hírét előre
Válasz mtz1221 #616. hozzászólásáraIgen már látom, hogy igazad van. Kimentem mégegyszer megnézni.
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Na én meg azt hittem jó üzletet csináltam, hogy ez a 1221-es elpusztíthatatlan. Hát lehet mégse
Na már mindegy. Hát ezek tudatában lehet jobb üzlet a 1523. Bár azt is csak 140 lovasnak használva, mert annak meg már súlya nincs ahhoz a lóhoz.
2022-es már jóval nehezebb, az megint egy komolyabb kategória. Össze hasonlítatatlan.
Pedig úgy reméltem, hogy nem varriálták túl a ruszkik. De akkor mégis, több híd van nekik.
Válasz dnsv #615. hozzászólásáraSzerintem az újabb 1523-nak combosabb a hátsó kihajtása. 2022-sé meg nem is hasonlítható ezekhez,
Válasz t.romsics #612. hozzászólásáraSzia
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nagyon szépen köszönöm!
Nekem a 1221-es olyan, mint amit a második csoportban küldtél hátsó híd. (a hátsó híd felső részén van az a síkolt felület 2 furatattal, vagy az az alsón is van?)
A 2022-é lemaradt vagy az úgy néz ki, mint a 1523?
A 2022-esben is dupla kuplung van vagy az már komolyabb jóval?
1221-en eddig gumi cserén agyaltam. 18,4R38 helyett 520/70R38. Magasabb a 1523, mint a 1221?
Bár csferri írásait vissza olvasva lehet mégse cserélek, mert akkor tudok vetni is.
Ne haragudj a kérdésekért, de felénk ilyen király géppark, mint neked nincs senkinek.
Köszönöm szépen mégegyszer!!!!
Válasz t.romsics #613. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210225203502_img_20210225_131250.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210225203559_img_20210225_131325.jpg)
Válasz t.romsics #612. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210225202921_img_20210225_131123.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210225203029_img_20210225_131213.jpg)
Válasz dnsv #597. hozzászólásáraLemértem a gépeket, a megállapításom, hogy a 1221,1523 első hídjai egyformák, a hátsó hídházak között sincs nagy különbség. Hogy belül mi van, azt csak a jó ég tudja, meg aki összerakta. A 2022 elől, hátul teljesen más. A fotókon nem tudom mi fog látszódni, de bejegyzési sorrendben a 1221 kezd, 1523 a középső.
Válasz fexco #610. hozzászólására1,7 tonna, viszont hátul a súly nagy része, a crosskill henger
Válasz Gandhy #609. hozzászólásáraMekkora,milyen kompaktor viselte meg kicsit?
Válasz jani13 #606. hozzászólásáraaz én traktoromon(bár csak 1025, de a monoblokkos rész ua gondolom) mindkét végén locsolta már ki az olajat, a függesztett kompaktor megviselte kicsit, szétszedettem(2000 óra körül), belement egy táskányi tömítés, szimmering, gyűrű, stb. 3000 óránál, most javíttattam az egyik oldalt, asszem csak két gumitömítés ment most el.
Válasz jani13 #606. hozzászólásáraOlyan 1500 körül, igen 300mm-es, a 4,7 helti kombit és a 3,6 omikron tárcsát nem viszi rendesen nélküle, de süllyedős saras terepet kerülni vele mert ha petapad a sár a 2 közé az szívás.
Monoblokk szelepet nem vágja valaki ? Erőszabályzó emelési sebességét/gyorsaságát nem lehet valahogy csökkenteni ? Eszem megáll ha nincs rajta, az 50 éves 80-as erőszabályozóján is van.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz csferri #605. hozzászólásáraHány üzemórásan kezdett el cseperegni az emelőtengely? Az enyémnek az 50 üzemórás szervíznél már olajos volt a hátulja, pedig addig komoly munkát még nem végzett. A 300 mm-es ikeragy kell hozzá? Lényegesen kevesebb a taposás ikerkerékkel? Meg gondolom nagyobbat is fog lényegesen. Ilyen csapadékos tavaszon lehet biztonságosabb elakadás szempontjából ... Ennyi LE-höz lehet tehettek volna gyárilag 20,8 gumit alá.
Válasz jani13 #599. hozzászólásáraA difizár jeladó nekem sem kapcsolt ,de csak hézagolót kellet kivenni, meg azt a hülyeséget is csinálja a hidraulika de csak hidegen, szerintem alul a 3. pontnál az erőszabályzó zavar be még nem foglalkoztam vele, az emelőtengely nekem is elkezdett cseppenni az őszön
, ja meg az őszön kinyomta a féktengelyszimeringeket (nem féltengely), szóval vannak hülyeségei de amúgy nem rosz gép, nincs olyan hogy ne lehetne hadrendbe állítani pár óra alatt
. Ikerkereket én használok, mi a kérdés?
Válasz jakabanrdas #603. hozzászólásáraKöszönöm a tippet! Nem ment el a kedvem tőle. Remélem míg van rajta garancia, addig jönnek elő az ilyen hibák és utána már nem lesz gondom vele. Van még két ilyen traktor Tiszalökön, meg vannak elégedve vele, azért mertem megvenni.
Válasz jani13 #599. hozzászólásáraHelló
Szerintem az erő szabályozó körül keresd a hibát. Vagy a HFR tömb tetején van egy szelep azt lehet érdemes volna levenni, átfújni.
Amit első körbe javaslok, hogy le kellene venni a kis lemezkét ami összeköti az erőszabályozót a 3. ponttal. Az a legegyszerűbb. Ha akkor is csinálja akkor a szelepbe lehet valami gond. Ez a vezérlő olyan egyszerű, hogy nagy baja nem is tud lenni. Szerintem.
Ikerkereket én nem használok. Itt a fórumon van aki használ. Ő biztos tud infót róla, ha valami érdekel.
Akkor úgy látom neked volt vele apróbb cseprőbb gond. Remélem nem vette kedved ez a pár dolog.
Válasz Gandhy #600. hozzászólásáraIgen. Megvakarta a fejét a szervizes, mikor mutattam neki. Mondta, hogy nem túl egyszerű elállítani, de ha nem áll be, megcsinálja.
Válasz dnsv #597. hozzászólásáraérdeklődőből nincs hiány![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz jani13 #599. hozzászólásáraaz emelőtengely alatt mit értesz, amire csatlakoznak a monoblokk munkahengerek?
Válasz jakabanrdas #457. hozzászólásáraÜdv! Tavaly nyáron vettem egy 1221.3-t. Van rajta Belarus Traktor Kft-s matrica. Látszott a felnicsavarokon az áthúzgálás és utána is húztuk, de 100 üzemórásan fellazult az egyik hátsó kerék. Szerencsére időben észrevetten és nem nagyon verte el a felnit. Azt mondta a szervizes, hogy biztos nyúltak a felnicsavarok, azért lazult fel. Azóta minden munkanap előtt átnézem, és néha tudok utánahúzni... Az automata difizár nem működött, jeladót kellett cserélni, valószínűleg az első zsírozásnál túlnyomatták (óvatosan kell zsírozni a bal alsó talpast). Az adagolóját beállíttatta a szervizes, azóta lényegesen erősebb. A kormányszervónál folyt egy tömítés. Az emelőtengely tövénél csepereg az olaj és mostanában olyan hülyeséget csinál a hidraulikája, ha beindítom, szép lassan felemeli a függesztőkarokat teljesen, ha leállítom leengedi. Így elég nehézkes a munkagép felakasztása. Mitől lehet ez? Ikerkereket használtok hátul?
Válasz dnsv #597. hozzászólásáraMajd kattintgatok valamit. Szívesen.
Válasz t.romsics #596. hozzászólásáraNagyon köszönöm.![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Bár sok idődet nem szeretném rabolni, ha csak engem érdekel. De én kiteszek sok érdeklődőt, mert én lelkes vagyok.
Jó lenne tudni.
Csak hogy megnyugodjak, vagy, hogy tudjam mikor sok akkor ne a gázt nyomjam, hanem váltsak vissza
Ha nem nagy kérés képet is tehetnél
Válasz dnsv #595. hozzászólásáraHolnap lemérek Neked mindent, ígérem. Szemre erősebb, de méterszalag majd megmondja. Soha nem méricskéltem még egyiket sem.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz t.romsics #594. hozzászólásáraKöszönöm!
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor még jó hogy nem terhelem túl az elejét
Akkor a 1523 és 1221 hátulja? Az is ugyanaz vagy az más? A hidraulika az gondolom erősebb.
Válasz dnsv #593. hozzászólására2022-nek igen, erősebb. 1523,1221 eleje ua. A hídház hátul teljesen eltér. Évi 300 üzemórát nem megy egyik sem.
Válasz t.romsics #592. hozzászólásáraAkkor az eleje is erősebb?
A 1523 és a 1221 hasonló vagy az is teljesen más?
Azt hittem a hídház ezeknek mindnek megegyezik hátul (1021, 1221, 1523, 2022).
Gondolom sok órások már neked.
Válasz dnsv #591. hozzászólásáraIgen,1221,1523,2022,ezek vannak. Szemre minden jóval erősebb, belenézni (1221,1523 kuplung miatti kivételével- tárcsa cserék) még nem kellett. Ez mondjuk, így nem teljesen igaz, mert a 1221, mikor még új volt (2003-ban) megállt. Akkor még nem nagyon érdeklődtem a baja után, de garanciában kompletten cseréltek mindent a hátsó lehajtásban. Anyag hiba volt. Azóta ahhoz, a többihez komolyabban hozzányúlni nem kellett.