Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Kukorica indító műtrágyázása új
- Poénok új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- CLAAS kombájncsalád új
397 hozzászólás
Nekünk is 920.3-as van, 2008-ab vettük, 1490 üzemóra van benne, csak én hajtom 95%-ba meg apa nagyon néha. Tényleg eléggé gyengus volt újonnan, a szervizesnek mondtam is, és elvitte az adagolót, azóta bika erős, a fordulata is 1800 helyett 2100 lett, de nem csak a fordulaton lett állítva. 3 éve saválló cső a kipufogó, teszteltem azzal is, sokkal jobban veszi a fordulatot azzal, mint a simával, raktam fel egyiket, aztán másikat, észrevehető. 230 üzemóránként olajcsere, Agip Sigma Turbo Plus 10w 40. Első hajtásoknál zsírzás 50 üzemóránként. 1400 üzemóránál lecseréltem 140es-re az olajata váltóba, előírás amúgy 1000 üzemóránál gépkönyv szerint, meg az első hajtásba is lecseréltem. Mondta a szervízes sokkal jobb lesz a gép, gondoltam minek lenne, de mégis, 85 mázsa almával eddig terep 3-al indultam el, most fél6-al simán eltudok indulni álló helyből. A gyári olaj a váltóba kb olyan sűrűségű, mint a víz.. Egy probléma volt eddig, a kapcsolófogaskereke ledaráltam a fogakat egy 1 tengelyes pótkocsival való elakadás során, ami az én hibám is volt,mert persze nyomta a hátlját lefelé a súly, és én emg nyaggattam előre hátra, és akkorát fogott, hogy valaminek törnie kellett. Ezen kívül nekem még semmi baj nem volt vele. Levegőszűrőt tisztítom elég sűrven, az akksikat cserélgetem, mert azt is nem egyormán tölti a gép, ezért hal meg sokaknak 2 évente, mert évente 2 szer meg kéne forgatni. Nálunk a faluba van vagy 8 db, voltak már főtengelytörések, váltóba csapágyak kimenve, stb, de a megfelelő olajcserékkel, és karbantartásokkal ezzel is lehet boldogúlni szerintem. Mi is mindenre használjuk a permetezéstől a szántásig, pótkocsizás, minden. Ennyit kb a 920.3-ról véleményem szerint.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne , hogy szerintetek-e az alábbi 820.1-es MTZ traktor mennyit ér kb.
( - 3500 üzemóra
- 2000-es évjárat
- légrugós ülés
- klíma
- jó állapot
- 85 %-os gumik )
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Válasz #144. hozzászólásra
igen 1221.itt a 1021es a1221 es hátuljával a 920hoz hasonló vóltóval de erósebb meg kenyés alat.csak a fokozatok hasonlóképen mennek.nemkel szarakodni a terepváltóval meg az akkuk elöre jkerültek jobb a sujelosztás
Válasz #142. hozzászólásra
Köszönöm, bár a linkről nem sokat tudtam meg. Nincs még esetleg képed róla? 1025-ös megfelelőjére kíváncsi lennék. (1021?) És mi lett helyette? 1221?
Válasz #141. hozzászólásra
http://www.agroprofil.rs/profil-firme/agropanonka/galerija/18/208/84/
Válasz #141. hozzászólásra
majdnem ugyanaz mint a tiétek,de aval az elöre vitt és leeresztett ülésel mintha autót hajtanál anyit ráz,meg a kuplungját kislábujal lelehet nyomni,már bánom hogy nem eszt vettem meg
MTZ 1221!
Az általad feltett gépek különböznek az általam ismert gépektől. Sokkal esztétikusabb a fara és a fülke is. Műszakilag van még különbség?
Nem tudom itt nálunk beszerezhetőek lennének -e?
Ahonnan Te vetted volna, az melyik kereskedés? Tudsz linket adni?
Köszi az infókat!
Válasz #138. hozzászólásra
ez szerbiába volt,akkor az 1221.2es volt 30000e ez meg 31000 klimával,2010ben
És mennyire tartották és hol(melyik kereskedő)??
Válasz #136. hozzászólásra
hátha arra gondolsz hogy kis karon van a lükversz és 8fokozata van akkor van a nagy karon csak négy sebeség van a kicsin meg4 elöre két hátra fokozat.mindegyiket birod 4sebeségbe teni.amugy ez lett volna az enyém ha elhozom
De van benne irányváltó?
Válasz #134. hozzászólásra
minden tetszett az árát meg a hátsó 82-esnek a féltengelyit,nálunk az 1025ös hejet is 1021eseket vesznek inkább,a922 es amugy tökéletes lenne,levan eresztve az ülés a hátsó tengely elé,monoblokk,az 1523asnak a váltója kuplungja,elsödifije olajos fék,kuplung klima fasza fülke más a kijelzöje stb,forduly vele egyet meglátod
MI nem tetszett benne? Ebbe már szinkron váltó van ugye?
Válasz #132. hozzászólásra
hát én a 922.3-ast csak a hátsó féltengelye miatt nem vettem meg ano 2éve.amugy minden más porcikájába belezugtam
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki hallott e már valamit a 922.4 esről?
Válasz #128. hozzászólásra
Fogsz 1 lánckenő spry-t, és befújsz a perselynek, ami a bolygóház felső sarkában van a sebváltó felöl.nekem ennyi elég szokott lenni.poros munka körülmények, és traktor mosás után szokott bekeményedni a pedál..
Válasz #129. hozzászólásra
Esetleg a rásegítő rugót ha kicsit ha megigazítanád..... Az enyém a surranóm súlyához van állítva-mármint a rugó-de így is kézzel benyomom,ha a gép mellett állok,és benyulok a fülkébe
Válasz #128. hozzászólásra
Igen!
Egy pár rugót kivettünk belőle
A MTZ 920-as tulajokat kérdezném, hogy nektek is túl kemény a kuplung? Ha igen akkor hogyan orvosolható a probléma?
Válasz #103. hozzászólásra
ugyan az a turbó van nekem is rajta,5 éve saválló csöves kipufogóval.ha bele nézel az eredeti kipufogóba az is üres átlehet rajta látni!!adagoló körül van baj szerintem.ismerős a dolog járt már így traktor,meg tudom hamarosan mitől lehet ez a probléma
Válasz #125. hozzászólásra
Bocsi, én a 3,5 m-re gondoltam...!
Az ára pedig húzós, de ez rugós biztosítású, nem nyírócsapos.
A Metalwolfos mennyit kóstálhat?
Sokorós 2,5-hoz nem kell a 130 LE, az ára pedig 1,85M nettó!
Válasz #123. hozzászólásra
Én is nézegettem mostanában ezeket a kultivátorokat, nekem a Sokorós és a Metalwolfos is szimpatikus, de nem tudom milyen áruk lehet?
Mondjuk azoknak 130 ló kell.
Válasz #122. hozzászólásra
1,2 millió. Ezen töröm a fejem, de igazából nálunk a fő profil a kertészet és az idei éveben lehet inkább a permetezőt meg a vegyszerezőt cseréljük le!
Válasz #121. hozzászólásra
És a megjelölt eszközt szeretnéd megvenni? Vieviel costet?
Válasz #120. hozzászólásra
Igen ez 11 kapás. Az elnevezésre meg nem lehet értelmes választ keresni, mivel valaki a szárnykapásat is grúbernek hívja. A kapcsolt henger meg megint nem változtat az elnevezésen, ez az átalad említett "Stihl-fűrész"" efektus.
A képen lévő is 11 kapás, ha jól látom?
Egyébként tényleg csak nálunk elterjedt név erre az eszközre a grúber kifejezés, úgy mint a motoros fűrészekre a "Stihl-fűrész", legyen az bármilyen típusú. Nem teljesen világos számomra, hogy mi határozza meg hogy szántóföldi kultivátor vagy grúber, talán az, hogy a grúberen sűrűbb a kapaszám, és nincs rajta egyengető tárcsasor?
Válasz #118. hozzászólásra
Borsodban gazdálkodik apósom, általában véve közép kötött a talaj, de változó, azért is írtam, hogy talaj függvénye, hogy hány kapával húzza. Egy ismerős gazda 920-al két kapát felhajtva használta, és úgy elvitte neki, persze ez ugye munkamélységtől is függ, mi kb. 15-25 cm között használjuk, és általában egy menetben tárcsa előtt vagy után is.
Válasz #115. hozzászólásra
az a plusz 20 lóerő rengeteget számít... Merre felé gazdálkodtok és milyen talajon ha szabad tudni, valamint mekkora munkamélységben és hány menetben?
Válasz #116. hozzászólásra
Maradjunk annyiban, hogy nálunk használatos téves elnevezése a grúber
Válasz #114. hozzászólásra
Ez Grúber!
Válasz #114. hozzászólásra
Sziasztok!
Nekünk a 1025.3-as után van egy 11 kapás grúber (lándzsáskapás, nyíróékes), általánosságban szépen viszi, de ha nagyon letömörödött a talaj, akkor felhajtunk 1 vagy 2 kapát a széléről, és utána viszi szépen tovább.
Erről lenne szó!
Válasz #111. hozzászólásra
Igen azt elfelejtettem említeni, hogy itt nem a szárnykapás verzióról lenne szó, hanem a lándzsás kapásról, és igazából 2 menetben dolgoznék vele, 1. 10-15-cm aztán az árvakelést megvárva majd bedolgozva lehetőség szerint lemennék 20-25 környékére.
Válasz #111. hozzászólásra
Értem a probléma forrását...azért ne gondold hogy mindegy hogy milyen kultivátorról van szó...
Én spec nem a régi ruszkira gondoltam mert az persze hogy könnyedén viszi,de azért tudok olyat ahol a 2,6-osnak kell a 200 lóerő
Válasz #110. hozzászólásra
Főleg hogy felénk (szintén kötött talaj) 80as mtz után is láttam már 3m es szántóföldi kultivátort.
Válasz #109. hozzászólásra
aszfalton az tuti
de igen,10-15 centire igazság szerint elhúzhatná azzal a kemény ruszki valagával...
Válasz #108. hozzászólásra
Szerintem nyáron is vitte volna...
(aszfalton 40el )
Amúgy meg mélységfüggő de 10-15 cm en simán vinni kellene
Válasz #106. hozzászólásra
hmm... papíron igazán elvihetné,de ez inkább időjárás függvénye,mert most például szerintem elviszi, de ha ugyanezt a nyáron kérdezed akkor inkább azt mondom hogy nem mert nagyon kemény volt a talaj...
De a puding próbája az evés
én úgy tanultam annó hogy a kipufogóban van némi folytás, ami ha megszűnik maximum elégnek a szelepek.De ez inkább motorkerékpároknál lehetséges mivel jóval magasabb fordulaton üzemelnek.Nemhiszem hogy ettől neked megdöglene a turbód.
Üdv Szakértők!
Szerintetek egy 920.3-as MTZ-nek kötött réti talajon bírnia kellene egy 2,4 m-es kultivátort?
A csővel biztos nem lehet gond!Nekem is kb 2 éve van rajta és semmi baja,az tény hogy a hangja sokkal durvább lett,de úgy fütyül ahogy csak bír...
Ha sokat járt kissebb fordulaton akkor lehet ráégett az olaj a turbótengelyére,lekellene venni a szivócsövet és megnézni hogy forog e vagY lötyög.szerintem nem a csö miatt van nekünk 3on is cső van és nem volt vele gond.
Sziasztok!lenne 1 kérdésem!fél éve vettünk 1 új 920.3-at én lecseréltem a gyári kipufogót 1 sima saválló csőre!nemrég terhelés alatt köpött 1 nagy fekete füstöt és azóta nem fütyül a turbó!a garanciás szerelő azt mondta h a kipufogó miatt van mert a turbó túlpörgi magát!tkp6-os van rajta!szerintetek ez igaz lehet!válaszotokat előre is köszönöm!üdv!
Köszönöm!
Válasz #98. hozzászólásra
ja es kicsereltük az adagoloelemeket 30ropi.
Nekem van 2db 2007 év járatu, mi kicsereltük a porlasztokat régi 80 -as ra,szuper.
Hogyne lehetne állítani, csak adagolós állítson rajta, máskülönben semmi értelme nem lesz, csak a fogyasztás lesz több. Az ilyen otthoni tekergetős állítgatásból még soha nem sült semmi jó ki. Feltéve ha rám hallgatsz. Ha be van mérve padon az adagoló az az igazi.
#1. hozzászólás, Biba küldte be 2012-11-17 20:38:02-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Biba
Sziasztok nem rég vásároltam, egy 920.3-ast és a 2002 es évjáratú 892 estől fényévekre van, nagyon vérszegény.... lehet állítani a cseh adagolón, vagy valami tipp..??