Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Solis traktorok új
143 hozzászólás
Válasz #92. hozzászólásra
Szántó!
Zöldségtermesztés!
Húztam 3,2 vontatottat 560-as lapokkal, de nem annyira az MTZ-nek való, függesztett kéne valamivel kisebb.
1,9 és 2,55 méter szélesség között lenne az optimális méret.
Válasz #91. hozzászólásra
SZántó vagy szőlő?
Mtz-hez szeretnék függesztett tárcsát venni. Milyet érdemes venni 7.-8. sebességhez?
Tárcsalap mérete és osztásánál milyenbe érdemes gondolkodni?
Ki kell tiltani.
Ezt a modortalan égésjavítót hányszor kell még moderálni?
Az ilyen jellegű írásnak nem itt a helye! Tegye a reklámok közé!
Válasz #86. hozzászólásra
Sok + áfa = Drága de abból tudsz 1 uj mtz és 3 db használt mtz és már meg van a fogyasztáscsökkentés!
Válasz #86. hozzászólásra
Be bazze miért ide?????Mi a f..om köze van ennek az mtz munkagépeihez?És már ezredszerre ,lassan kívülről megtanuljuk.
Válasz #85. hozzászólásra
mennyi egy ilyen konzervdoboz? ezt írná be legalább.
Válasz #83. hozzászólásra
Komolyan most már kezdem azt hinni ,hogy gyenge elméjű vagy.Ezt most minek kellett ide bemásolnod amikor már különböző topicok ba ezerszer beraktad.
Válasz #83. hozzászólásra
Na ez feketén fehéren le van írva. Ha jó erős mágnes van hozzá jó lehet a méhtelepen csavart gyűjteni...
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2013-08-02 06:58:38
Válasz #81. hozzászólásra
Látom a tied az kifujja az orrát !
Ja ez az ekekapa meg lesz magasitva egy kicsit és már jó lesz!
Válasz #67. hozzászólásra
JÓ SŰRŰ TAKNYA VAN APÁDNAK, RÉGÓTA NEM FÚJTA KI AZ ORRÁT, HA ÍGY FOGJA A VASAT
Holnap hozok egy 500literes tölcséres mütrágyaszórót!
9holdba elég! de remélem meg tudom venni még egy pár földet a rokonoktól!
#1. hozzászólás, MTZ-572 küldte be 2013-07-31 23:16:15-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
MTZ-572
MINDEN AMI MTZ és MUNKAGÉPEK AMIT EL TUD HUZNI AZ MTZ!
Válasz #66. hozzászólásra
Ne haragudj kérlek, de ez olyan mint ha ómagyar nyelven lenne írva!
Tényleg ne haragudj!
Válasz #73. hozzászólásra
Oda kell egy kis alap IQ, másképp nem engedik be
Válasz #72. hozzászólásra
Vödörrel vagy vödör nélkül?
Üdvözlet!
50 pacis MTZ-vel lehet Hesston 5700-as bálázóval dolgozni vagy felejtős?Szép kényelmesen gondoltam nem sietnék.
Válasz #73. hozzászólásra
Igen regiztem csak nem enged be amikor bejelenkezel!
Válasz #72. hozzászólásra
az agroluxra is regizzél már mert még ott nem olvastalak...
Válasz #70. hozzászólásra
Ekekapára 150-200kg biztos van benne!
Válasz #68. hozzászólásra
Válasz #67. hozzászólásra
ja meg ennek a munkagépnek a sulyára is kiváncsi lennék,
amin van a vödör!a vödör az kb 1-2kilo szerintem.
azér a súlyára én is kiváncsi lennék!!valahogy mérd má le!!
Válasz #61. hozzászólásra
Bammeg te aztán tudsz fogalmazni ,isten éltesse a magyar tanárodat.
Lemaradt!
Válasz #65. hozzászólásra
Énis igy vagyok vele,nem volt választék!
mikor megvettem a trakit használt eke tárcsa kombit akartam venni,és utánna uj kombi uj tárcsa uj eke,amugy le akartuk cserélni mert tetszett egy embernek de nem adta meg az árrát a kombinak letáknak 1x használtam na meg az vogel ekét és igy itt marad nem bántam meg nem volt választék a használt kombi tárcsa rosszak voltak és uj az mágis uj!Nekem jó leták kombi mindegy mennyi van benne de ha lesz idöm megméretem hogy ténleg 350kg vagy csak leták kitalálta a tárcsát sem tudom csak sacolni tudom hogy 12q de még azt is megmérem,nekem házi ekekapa van 50eft csinálták a z nagyapám 1x szétszakadt de fater megtaknyolta de még nem szakadt szét azóta pedig én mikor leteszem akkor töltéskor szánt igaz T-25ös után volt!
amugy elmondom neked,a leták gépek olyanok mint az orosz elektronika!!!de hidd el,hogy tudnak az oroszok elektronikát,csak nem csinálnak pl. az mtz-be.a leták is tud komoly,nem kezdetleges,versenyképes munkagépet csinálni,csak meg kell fizetni!!nekem is van leták sorközmüvelöm,de nemigen fogom lecserélni...amikor megvettem nem volt ennyi választék.de nem bántam meg.
köszi!!!
Válasz #62. hozzászólásra
Köszi a segítséget!
Válasz #60. hozzászólásra
Nekem gyűrűs van, jó az! Itt dolgozik úgy a dupla soros gyűrűs, mint a Cambrige. Csak egyenes legyen a föld, mert ez nem követi úgy a talajt mint a Cambrige. De az amúgy is alap, mert az SPC sem követi úgy a talajt úgyhogy muszáj egyenest földet csinálni.
Válasz #54. hozzászólásra
Sok az enyém nehéz, amugy 350kg de az enyém másképpen van csinálvakb 400-450kg!
Válasz #56. hozzászólásra
Gyűrűst olcsóbban tudnék venni csak az meg pakolgatós lenne!Igazándiból a cambrige szerintem jobban dolgozik,mert aprítja a rögöket is.Vagy nem jól tudom?Én úgy gondoltam ,hogy ha megint szárazság lesz,akkor jobb lesz ha minden művelet után zárom a talajt!
Válasz #55. hozzászólásra
hagy röhögjek má!!!!
Válasz #50. hozzászólásra
Küldtem egy e-mailt!
Itt 82 használják igaz nem rodeóznak vele
Válasz #42. hozzászólásra
Attól függ milyen hengert akarsz venni. A Cambrige 400-as átmérő felett akkor elég a 4,5m-es. Ha gyűrűs henger akkor meg mehet a 3 tag, ami olyan 5,5 m széles. Itt ilyennel húzgálnak 6 m-es gyűrűst igaz duplakerékkel, de ugyanúgy 550-essel.
Válasz #54. hozzászólásra
Egy vicc jutott eszembe: "Ejj vadász vadász..."
Válasz #53. hozzászólásra
haliho!a leták-kombiddal megvagy elégedve????? hány kilo lehet körülbelül??
mtz-82
1 tengelyes 2t pótkocsi lecseréljük 6.5t
2,8m kombi LETÁK
3.2m tárcsa FEKETE AGRÓ
3 ekekapa
4 soros mütrágyás vetögép
4m borona
400l lengyel vegyszerezö
3 vogel eke 2 sosos törö féle szártépö!
Válasz #49. hozzászólásra
Nekem Jumz8270en(súlyban majdnem mtz) volt 800les axiálventis permetező az is 1.2tonna körül van de vígan vitte nem emelgette az elejét.
Válasz #50. hozzászólásra
Állat szállito ketrec is kb3-4q.5db 2q nagysulyu disznyot is vittem benne gond nélkül full szervoval.
Válasz #49. hozzászólásra
Sztem birnia kéne.A permetezök közel vannak a géphez.Ez is 1000l-es 15m kerettel.Mondjuk full szervos az 550.es de boldogulunk vele.
Sziasztok.
Mit gondoltok,vagy kinek van tapasztalata . MTZ 80 - as 1000 l - es függesztett permetezőt elbír-e ?
1000 kk víz , plusz 400 kg gépsúly.
köszi
Válasz #44. hozzászólásra
Szia!
Nem durva az mtz hidraulika csak a csőbe egy zuhanásgátló szelepet kellene építeni targoncásoktól tudsz szerezni ez egy fojtó-visszacsapó szelep ami az egyik irányba szabad áramlást biztosít a másikba fojt.A 10q mázsás bigbag plusz a zsákemelő túlnyúlása miatt ne csodálkozz ,hogy emelgeti a 3500kg-os géped elejét.
Válasz #45. hozzászólásra
igazán kötött földön a 3 soros grubbereknek 70 le/métert javasolnak. Ezt én is alátámaszthatom mert a 3 méteres terrano kipányvázta a 200 lovas gépet az ősszel. A mélység 25 centi volt a szárnyak meg le voltak szedve, és még ráadásul meg is volt előtte nehéztárcsával járva.
Válasz #45. hozzászólásra
Nem akarlak elkeseríteni,de a 80-as mtz nem nagyon lesz barátja a gépnek,220-as regent grúberom van a 100 lovas igaz mezitlábas traki csak optimális körülmények között visz szépen.Ha annyira kötöttek a talajok felétek meg fog előtte szakadni vagy csak kapirgál majd.
Sziasztok.Lenne olyan kérdésem,hogy vásároltam egy 9-késes,2-méteres grubert és 80-as mtzm van.Nem láttam még a környékünkön ilyen gépkacsolatot munkában.Nem is probáltam ki,hogy hogy viselkedne vele a gép,meg ugye nem most van a szezonja.Akinek van esetleg tapasztalata kérem irjon.Jo nehéz fekete agyagos földön gazdálkodom.Köszönöm előre is.
Válasz #41. hozzászólásra
Hello.Nekünk van ilyen müszer(házilag készitettük),lehet vele dolgozni,csak kicsit durva az mtz hidraulika.A mienkbe csak a három kar van.Felemelni felemeli még a 10q-ás zsákot is.De süllyesztésnél jön a probléma mert zuhan a zsák.Tettünk azsákemelő hidraulika tömlője közzé szükitöt is de nemsokat javult.A 10q zsák már emeli a 82-es elejét is,fordulás csak fékrásegitéssel mukodik.A kisebb zsákkal mükszik.Szia